BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 4 miesiąc temu #908985 przez Gąska
ann-shinne marzyla nam sie wieksza rodzina,ale ciazowy stres mnie wykancza ;) moze pozniej o tym zapomne.

nataliaa87 faktycznie szyjka krotka :D moja ma podobno 2 cm, moze tez 29,9mm :D zazdroszcze zblizajacego sie porodu,u mnie conajmniej jeszcze 16 dni. Juz sie nie moge doczekac spotkania z synkiem.

Wczoraj przed 22,pieklam beze,juz nie dotrwalam do konca i M. w nocy wylaczyl piekarnik. Dzis polozylam tylko smietanke i brzoskwinie. Chcialo mi sie slodkiego,ale po kawalku czuje sie jakbym zjadla kilogram cukru ;) tylko czekam,az dojdzie do malego co mama zjadla i sie zaczna szalenstwa ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #908998 przez nataliaa87
Gąska, Aggi myślicie, ze jak oświadczę małemu, że zmieniłam zdaniem i od dzisiaj ma na imię np. Hubert, to coś się zmieni?? :D Najwyżej wytłumaczę mu jak się urodzi, że znów zmieniłam zdanie i jednak będzie Szymkiem :P
Kurcze ja znam tylko jednego Szymona i nie wiem ile siedział w brzuchu, ale to bardzo fajny chłopak, a Wy mnie tu straszycie charakterkiem :D

Gąska ja mam ostatni jakiś szał na drożdżówki i codziennie mi się chce. Chciałam nawet dzisiaj upiec, ale jak upiekę, to się nie oderwę cholera, więc nie ryzykuję :P
A co do Twojego porodu, to nigdy nic nie wiadomo. Dzisiaj 16 dni, a jutro możesz rodzić, więc może synka przytulisz wcześniej niż Ci się wydaje :)

Aggi może też obiad odgapię..Ja mam z wczoraj krem z cukinii, ale mężusiowi zupa to za mało, więc muszę coś kombinować.
Daj znać jak prowadzi się bryka Maksa i czy jesteś zadowolona, bo Wasz wózek jest jednym z dwóch, do których się skłaniam. Widziałam, że można go kupić w zestawie z bazą isofix pod fotelik i dlatego tak mnie kusi.

10 lata 4 miesiąc temu #909020 przez kakadu
Witam pierwszego sierpnia :)

ja też dzisiaj po wizycie, do 19 stego mam czas żeby urodzić, lekarka mowi, ze raczej urodzę, dobrze byłoby bo mały 3900 :):)
jeżeli do przyszłego piątku nie urodze to idę na KTG, a jak do 19stego nic to 19stego usg, ale powiedziała ze raczej się nie spotkamy :)

natalia87, trzymam kciuki bede ślędzić co u Ciebie :))):))bo u Ciebie chyba najbliżej :)
zobaczymy co będzie po weekendzie :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #909022 przez nataliaa87
Kakadu u mnie tylko najbliżej w teorii :D W praktyce jeszcze kilka sierpniówek mnie wyprzedzi :D Mam ostatnie parę dni na nacieszenie się ruchami małego w brzuszku :)
A Twój rzeczywiście już duży:) Twoi synkowie dużo ważyli po urodzeniu?

10 lata 4 miesiąc temu #909029 przez aggi
natalia hahahha ja to tak w żartach oczywiście :D :P jak ostatnio poczytałam znaczenie imienia Maks + jeszcze charakterek znaku zodiaku Lwa to śmiechu warte niezły władca mi się trafił :P Wiadomo że to na żarty bo to takie głupotki :D nie no mój mąż to tylko długo w brzuchu siedział, odkąd się poznaliśmy jest cudowny :D Więc fajny fajny to potwierdzam :D zdam relację z wózka choć jeździłam sobie po sklepie i byłam wniebowzięta :P Teraz tylko czekam aż będzie mój i tylko mój w moim domu hahaha :D

kakadu no no 3900 to kawał chłopa :D mój lekarz też tak mówił że się nie spotkamy a wszystko wskazuje na to że we wtorek jeszcze tam pójdę do niego :S

10 lata 4 miesiąc temu #909035 przez ann-sunshine
Natalia powolutku do przodu, w końcu urodzisz.A z tym zwolnieniem to masz fajnie, bo ja mam tylko do 12tego sierpnia.

Moja relacja: trochę stresu, bo ktg kiepskie wychodziło i kazali mi iść położna z lekarzem na krótki spacer i wrócić. Polazłam po czekoladkę, wciągnęłam, weszłam, zeszłam po schodach i wróciłam i na całe szczęście ktg było w normie. Potem usg, głową w dół, pupa po prawej, pięty po lewej, ale to to akurat dobrze sama czuję i szacunkowa waga na dziś 3200 :-)

Midnight milczy, może już?

Aggi no chyba o pasy poporodowe mi chodzi, nie znam się, bo cesarki nie miałam więc temat mnie średnio interesuje.

Natalia ha ha dobre z tym imieniem

A ja robię pieczonego kurczaka tak na 3 dni żeby mieć weekend z głowy, potem tylko ziemniaczki obrać i surówkę jakąś zrobić i gotowe ;-)

Kakadu waga ładna, urodzisz przed 19, co masz nie urodzić?

Aggi a co nie masz ochoty nakopać ginkowi że ci kity o wcześniejszym porodzie wciskał?

10 lata 4 miesiąc temu #909040 przez aggi
Ann dobrze że wsio OK i jak już pisałam mała Natalka się Wam szykuje :) a Marta ile miała jak się urodziła?? bratowa od emka miała cc i kazała jej położna kupić pas poporodowy właśnie. Więc chyba o to Ci chodzi :) zjadłabym jakąś surówkę.. jakąś taką .. pyszną :D :P haha. Daj mi spokój z ginkiem bom zła :P nakopię mu we wtorek jak tam pójdę :whistle:

10 lata 4 miesiąc temu #909043 przez MAniula
Witam piątkowo. Ja dziś dzień leniwca. Wczoraj na wieczór znów mnie bolał ten bok ale wzięłam nospe i przeszło, nie wiem czy po niej czy od tak ;)

Pogoda za oknem super, pełne zachmurzenie i chłodno, a mi się nosa wyściubić nie chce....
Więc leżakujemy sobie ja pies i kot i tylko łypią na mnie okiem jak wstaję do wc...;)
Ale muszę się zmobilizować i umyć lodówkę, może też w końcu się przełamię i zaznajomię z maszyną do szycia? Zawsze o niej marzyłam a jak mam to 3 miesiące leży i na nią patrze...;)

Czekam też z niecierpliwością na wasze dzidzie. Już sama nie wiem kogo obstawiać :whistle: ale napewno, któraś w końcu zacznie te sierpnióweczki rozkręcać w sierpniu.

Wczoraj miałam kolejne spotkanie z położną i było właśnie o szczepieniach. I nic szczególnego nie powiedziała odnośnie czy zwykłe czy skojarzone. Ja te pierwsze w szpitalu wezme te co dają pewnie.

Miłego piątku i weekendu :woohoo: choć na południu ma być znów 30st :blush:

10 lata 4 miesiąc temu #909044 przez serduszko20
witajcie:)
ja dziś umówiłam się na poniedziałek na KTG i mam chodzić co 2dni a jak nic się nie wydarzy to najpóźniej 12sierpnia mam iść do szpitala czyli za dobry tydzień będę tuliła swojego synka:) wariuje już na tym punkcie bo nie wiem jak np wyglądają sączące wody i boję się że coś przegapię:( wysypka trochę odpuściła ale nadal ją mam i też trochę się martwię:(
my mamy dziś na obiadek rybkę ziemniaczki i fasolkę ja jeszcze odpoczywam bo ta gorączka mnie bardzo osłabiła

10 lata 4 miesiąc temu #909047 przez aggi
MAniula moja mama kupiła nową maszynę z pół roku temu i musiała 'mocy urzędowej' nabrać bo dopiero niedawno zaczęła coś nią dziubać ;)

serduszko wczoraj miałam mega smak na fasolkę szparagową ale kurka kupiłam jednak kalafior i na parze ugotuję :D

a kuriera nie ma. echh ciekawe czy dzisiaj dojedzie :huh: myślałam że będzie do południa, później bym do miasta sobie pojechała bo
pogoda znośna, a tu dupa, jak zwykle jak się na coś czeka to tego nie ma :pinch: echhhhhhhh

10 lata 4 miesiąc temu #909055 przez ann-sunshine
Marta miała 3420 gram ur. 40 tc i 6 dzień :-) więc liczę na podobną wagę +/- 100 gram, ale ja maleńka jestem więc głupio by było 4kilowe dziecko urodzić.

Ja dziś robię szpinak na surowo z fetą i prażonym słonecznikiem polane winegretem, a na jutro marchewka tarta z orzeszkami ziemnymi :-)

Maniula też muszę umyć lodówkę, tylko czekam na chłodniejszy dzień bo u mnie przydałoby się też wszystko z zamrażarki wywalić i odmrozić lód :-/

Serduszko spokojnie nie przegapisz. A jak będziesz chodziła na ktg do szpitala co dwa dni to pewnie i lekarz cię zbada więc jak coś to od razu ci powiedzą że pani ma zostać do porodu ;-)

Aggi a kuriera i paczki śledzić nie możesz? U mnie zawsze rano dzwonią i mówią o której będą.

10 lata 4 miesiąc temu #909056 przez missyy
Ann-sunshine Mała Natalia się zapowiada, zazdroszczę :blush: , Ty masz 3200, a ja na stan wczorajszy ok .3600-3700 spokojnie :P ja już w nocy ze strachu miałam dreszcze i leżałam przykryta kocem pod sam nos :P Ginka mówiła, że jak się urodzi w przyszłym tygodniu to nawet oki, w stosunku do mojego wzrostu i szerokości miednicy waga byłaby odpowiednia, Gorzej później. :blush: Już mi wczoraj mąż zaczął do brzucha gadać do młodej że ma już wychodzić :P

Gąska, kakadu termin mamy praktycznie podobny, a jak będzie w realu, co ja bym dała za to żeby wiedzieć :P

natalia87 To faktycznie tak pocieszała, że się skraca, a tu tyle co nic. :S Ręce opadają. Ale skrócić się może w każdym momencie i to diametralnie. Tym bardziej, że macica jest napięta. :)

aggi Fajnie,że już masz wózek, a ja nadal czekam :side: W sobotę mijają 3 tygodnie i juz niecierpliwa jestem. Aż chce się tego gina zbesztać, że narobił nadziei na szybkie rozwiązanie, a tu kolejna wizyta się szykuje. To teraz tak jak mi lekarka coś zaczęła mówić o przyszłym tygodniu, a jak nic się nie będzie dziać to będę podwójnie rozczarowana :side:

Próbuje rozkminić co ta lekarka mi w kartę wpisała. dł szyjki 0.5-1cm, dalej nie wiem. jakieś kółko jak zawsze. Nie wiem co to oznacza. Z wrażenia zapomniałam zapytać, czy miękka czy zamknięta. Tak mnie na ziemie sprowadziła :P:P To mam rozumieć, że z taka długością szyjki mogę jeszcze sobie trochę pochodzić??

A tak po za tym to Maja ma niezłą frajdę w brzuchu, bo ciągle się wierciła i nie szło jej zmierzyć .Fajtała nóżkami, aż na monitorze było widać jak latały w wodach takie niteczki nabłonki, aż się kurzyło :laugh: :laugh: :laugh:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 4 miesiąc temu #909060 przez aggi
Ann no na śledzeniu przesyłek niestety tylko pisze że wydano i tyle nic więcej. Oni czasem lawirują z tym śledzeniem, o dupę to roztrzaść bo czasem nie pisze nic kompletnie gdzie przesyłka się znajduje :pinch: A kurier to czasem dzwoni, czasem mi się zdarza że nie dzwoni. Dziwnie mają. ee to Martę też fajną małą miałaś :)

missyy nie mów hop bo jeszcze nie mam :dry: kurierom się nie spieszy niestety, ciekawe czy dziś w ogóle go dostanę bo przestaję w to wierzyć ;) mój mąż też już gada do brzucha że Maks ma wyłazić .. szalona Maja Ci rośnie :D Maks mi nogą o cycek zahacza jak się rozciąga :S

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #909063 przez nataliaa87
missyy po co rozkminiać :P Ciesz się, ze masz 0,5-1,0, a nie 2,7 :D Zwłaszcza, że dzieli nas 16 dni różnicy :D

Ann dobrze, że wszystko w porządku :) Natalka idealna wagowo :) Mam nadzieję, że mój nie będzie klocem :D W końcu troszkę dłużej sobie posiedzi pewnie :)

Pogoda cudowna! Ja chcę tak cały czas :D
Ale leń też mi się jakiś włączył. Czekam aż mi się obiad sam zrobi, a nic na niego jeszcze nie mam :P
E tam! W końcu jak to krzyczy suwaczek- rodzina mi się dzisiaj powiększa, więc mogę mieć święto :D

10 lata 4 miesiąc temu #909073 przez missyy
Eeee tam, może i masz rację, jeszcze nie ochłonęłam więc dopytuje jak głupol ;D Wybacz mi :side: Niech się dzieje co ma być :P
Też zadowolona jestem z pogody, przyjemnie tak sobie teraz posiedzieć. Więcej powietrza :D Ahh... Jutro chyba na jakiś spacerek dłuższy się wybiore :))

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka