BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 4 miesiąc temu #909711 przez aggi
Inna dzięki za info, trochę zaspokoiłaś moją dziwną ciekawość :P

Ann świetny pomysł na to kocie gotowanie :D I każdy na tym wychodzi na plus. dzięki za info :) A co do jeansów to ja w ogóle się nie zmieszczę do tych sprzed ciąży :pinch: o ile brzuch zmaleje, to uda i dupsko........ będzie ciężko :ohmy:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #909715 przez serduszko20
witajcie poniedziałkowo:)
ja na 12 jadę na ktg i mam nadzieję że wszystko bd dobrze dziś o 4rano jak poszłam siusiu to chyba ten czop śluzowy mi wyszedł więc może coś się ruszy co prawda żadnych bóli nie mam ale to w każdej chwili mogą przyjść a już dwóm osobom się śniło że urodziłam a na dziś mam termin fajnie by było:)
zobaczymy co na tym ktg mi wyjdzie jeśli mnie w szpitalu nie zostawią to wam napisze co i jak:)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #909722 przez missyy
aggi Dziś na pewno kurier przywiezie wózek :) Moja lekarka podczas usg zawsze relacjonowała, że np. łożysko jest ładne, a wód jest tyle ile powinno być. Krótko i zwięźle :P A to bryka Mai :P

Inna Martwisz się, że Nadia taka duża, a co ja mam powiedzieć, mój klocuszek już dawno waży więcej :P :P hehheh Ja to mam strach, dlatego bym chciała jak najszybciej urodzić, by już wiecej nie przybierała na wadze :P
No nic pozostało Ci spacerować i jeszcze raz spacerować, a potem przemierzać wszystkie piętra po schodach. Może do jutra lekarze się zdecydują co dalej.

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #909723 przez aggi
hoho u mnie będzie deszczowo chyba bo chmurska idą takie że łoł :evil:
także jak dla mnie pogoda ideał :whistle: czekam na pierwsze krople - i tak siedzę dziś w domu :whistle:

serduszko czekamy na wieści co i jak kochana :woohoo:

missyy no na real foto o wiele ładniejszy ten powóz Majki :) Śliczny jest i ten kolor cacy :whistle:

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #909727 przez Wiki
Dzień dobry :)

Widzę że przez weekend żadna z Was się nie rozpakowała. Szkoda bo przydałby się już jakiś sierpniowy dzidziuś :) Bardzo Wam współczuję tych upałów w ciąży bo pamiętam jakie to było męczące. U mnie sielanka Bartuś grzeczny i taki Kochany. Wczoraj byliśmy na dłuższym spacerze na tężniach w Konstancinie. Prawie cały czas spał a ja sobie zjadłam lody :) Waga powoli schodzi - zostało jeszcze 3 kg No niby nie dużo ale wszystko to jest w brzuchu No nic macica jeszcze się obkurcza. Rana po cc już całkiem nieźle bo jak wstaje to nie czuje jej. Plastry Naklejam żeby się ładnie zagoiła. Jutro Bartuś skończy dwa tyg. :) i wiecie co odkryłam że z niego żaden lew tylko rak :) bo 22.07 to jeszcze rak :)

Aggi- zrób zdjęcie jak kurier dotrze. I wiesz aż sobie nie mogę wyobrazić że jesteś już taka "gruba" bo Ty chudzielec całą ciążę jesteś :) a z jedzeniem to sobie teraz nie żałuj bo potem to już nie wiadomo co jeść Tyle rzecz bym zjadła a nie mogę :)

Inna- to w sumie dobrze że jesteś w tym szpitalu pod opieką bo ten Twój lekarz to faktycznie brak słów. Fajnie że masz net to będziemy wiedzieć co u Ciebie na bieżąco. Coś czuje że wielka chwila tuż tuż :)

Serduszko- czuje że Ty też lada chwila się rozpakujesz :)

W sumie to wszystkie jesteście już tak blisko że nie mogę się już doczekać :)

Midnight- co tam u Ciebie? Urodziłaś już może?

10 lata 4 miesiąc temu #909731 przez kakadu
witam się przy poniedziałku :) Sierpien się zaczął a tu taka Cisza :) bardziej owocna była końcówka lipca :)

no ale cóż zycze milego chlodnego tygodnia no i oczywiścia jakiś rozpakowań.
Co do ciąż przenoszonych to tych naprawde przenoszonych jest bardzo mało, czesto jest błąd w obliczeniu, większość kobiet rodzi w okolicach terminu

inna podziwiam, nie dałabym się zamknąć w szpitalu bez konkretnej przyczyny, twój termin był niedawno, ja wolałabym czekać w domu i się regularnie badać, ale jeżeli przez to czujesz się bezpieczniejsza to ok.

pozdrawiam

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #909735 przez Gąska
Witajcie w nowym tygodniu :)
Ja dalej 2w1, jeszcze wczoraj przed snem cos mnie pobolewalo. W dole brzucha nawet bardzo az promieniowalo do nogi. Dzis sprzatalam,prasowalam,pralam i czekam... ;) nie czuje nawet mikro skurczu ;)
Dzis rano byla polozna,mowi,ze jak sa skurcze to dobrze,ze chociaz szyjka sie skruci ;) mowi,ze macica napieta. Stwierdzila,ze teraz porod moze zaczac sie w kazdej chwili. Pocieszajace... ;) lekarz mowi,ze porod raczej w terminie,a polozna,ze przed ;) ze czesto po wizycie u lekarza,na wieczor zaczyna sie porod;)

aggi marzy mi sie,zeby to bylo juz. Kij z tym bolem,ja chce syneczka :D wyslij mi prosze troche deszczu plisss ;) u mnie zachmurzone,ale goraco,niby ma dzis padac,ciekawe ;) u mnie lekarz sprawdzil lozysko i wody w usg,lozysko 25 lipca bylo w dojrzalosci 2 stopnia,a AFI wynosilo 12.

missy bryka bardzo stylowa :) zgrabniutka :)

Serduszko trzymam kciuki zeby sie juz ruszylo :) czekamy na wiesci.

Inna biegaj co drugi schodek ;) zeby szybciej sie ruszylo :)

ann-sunshine ucielo mi czesc Twojego posta i stwierdzilam,ze malo smaczny masz dzis obiad :D odswiezylam i juz wiem,ze to koci obiad ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #909738 przez aggi
U mnie burza i deszczyk :) elegansio. mogę rodzić :P

Wiki hehe to masz Bartusia grzecznego bo nie jest Lwem :D Taki psikus! A nasze dzieciaczki uparciuszki :D hehehe ja nie wiem co mi się to stało że takiego apetytu dostałam... nagle wszystko bym pożarła .. nie fajne uczucie czuję się jak słonica bo moje flaczki takie pogniecione już :( zdjęcie zrobię jak kurier dotrze i złożę do kupy wszystko :P

kakadu no no chłodnego tygodnia - tego nam wszystkim trzeba masz rację :)

gąska mój lekarz o 'porodzie w każdej chwili' mówił już dwa tygodnie temu dlatego ja już straciłam wiarę a jak do niego jutro pojadę to mu do dupy nakopię :P heheheh.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Idę ciasto zrobić znalazłam fajny przepis i jeśli wyjdzie to się pochwalę :D
i zachwalę przepisa :P hehehe

10 lata 4 miesiąc temu #909744 przez Gąska
aggi fakt,ze terminu porodu nie przewidzi nikt :D tylko nasze dzieci to wiedza ;) ja dzis dostalam kuksanca glowa w pecherz,oj jak bolalo... ;)

Wiki alez Ci zazdroszcze :) lubie czytac kiedy piszesz, zawsze sie wtedy uspokajam :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #909750 przez Wiki
Missy- piękny wózeczek Mają będzie miała :)

Gąska- to cieszę się że działam na Ciebie uspokajająco :) życzę Ci żeby u Ciebie też się w końcu coś ruszyło A ten ból co poszedł w nogę to napewno maluszek gdzieś w środku przydusił

Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #909752 przez nataliaa87
Aggi wrzucam wózek jak prosiłaś :D Zrobiłam dwa zdjęcia i na każdym trochę inaczej kolor wygląda, bo chyba lampa gdzie indziej błysnęła. W każdym razie nie różni się niczym od zdjęć z neta.

Gąska mało pocieszające to, że po wizycie coś się zaczyna dziać :P Po mojej piątkowej cisza, a innej mieć już nie będę :)
Co do przytulanek, to u mnie nic to nie działa mimo, że już po terminie.
U mnie żadne sprawdzone sposoby nie działają.

O w końcu jakieś zdjęcie maluszka :) Zaniedbujecie nas mamusie!
Wiki Bartuś przesłodki! Nie mogę się napatrzeć :)

Ojj przydałoby się żeby worek z sierpniowymi dzidziusiami się rozwiązał. Może wtedy będzie się rodzić jedno za drugim :D
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #909764 przez Gąska
Wiki Bartus jest slodziutki :) widac po buzce,ze jest spokojnym dzieckiem :)
nataliaa87 ten kolor bardzo mi sie podobal :) a herbatki z lisci malin cos ruszaja ?

10 lata 4 miesiąc temu #909772 przez nataliaa87
Gąska ja dzisiaj pierwszy raz zrobiłam sobie herbatkę, bo nie mogłam nigdzie jej dostać. Zagotowałam dzisiaj świeże liście, ale to podobno nie działa tak łatwo ( o ile w ogóle) i trzeba pić kilka tygodni.
Dlaczego masz tremę przed przytulankami? Boisz się, że coś się małemu stanie? Jeśli tak, to nie bój się. Nic mu się stać nie może. Dla mnie najgorsze jest to, że jest już tak ciężko z takim brzuchem. No ale jakoś daję radę :) Tak czy tak u mnie to nie działa na młodego :) Pozostaje tylko czerpanie przyjemności :D

10 lata 4 miesiąc temu #909786 przez ann-sunshine
Serduszko jesteś już bliżej jak dalej porodu

Missy śliczny wózek

Wiki to dlatego taki grzeczniutki, bo raki świetne są.

Gąska hahah uśmiałam się, ano koci, a dla nas faszerowane papryki bo w promocyjnej cenie były :-)

Wiki słodkiego masz tego synka

Ale się napracowałam przy tej lodówce, ciekawe czy to coś przyspieszy.

10 lata 4 miesiąc temu #909803 przez Ewcia87
Witam wszystkie Mamusie :)

Jak już Wam pisałam we wtorek urodziła się moja córeczka Lenka. W czwartek wyszłyśmy już do domu, ale jakoś dopiero dzisiaj zebrałam się, żeby coś naskrobać :P W skrócie opowiem Wam jak to wszystko wyglądało. O 4 nad ranem zaczęłam odczuwać lekkie skurcze. Męża jeszcze wysłałam do pracy, ale tylko dlatego, że nie miałam pojęcia, że to tak wszystko szybko się rozkręci ;) Po godz. 7 skurcze zaczęłam mieć co 10 min, wzięłam szybki prysznic i czekałam jak to dalej się potoczy. Ok 9 zadzwoniłam po męża, gdyż skurcze były coraz silniejsze. Myślałam, że po schodach nie zejdę do samochodu a mieszkam na 4 piętrze to sporo miałam ich do pokonania :P O 9.30 byłam jeszcze na izbie przyjęć a o 10.17 Lenka była na świecie, więc jeszcze chwila i bym w domu urodziła. Jak dotarłam na porodówkę to miałam już 8 cm rozwarcie. Położne śmiały się ze mnie, że urodziłam jak torpeda :) ale powiem Wam szczerze krzyczałam jak głupia ;) Poród miałam błyskawiczny w ogóle nie pękłam, nie nacinali mnie praktycznie od razu funkcjonowałam tak jakbym porodu nie przeszła ;) Córeczka jest bardzo grzeczna tylko śpi i je. W nocy sama muszę ją budzić bo nawet na cyca nie wstaje, więc trafił mi się aniołeczek. Synek bardzo pozytywnie przyjął siostrzyczkę cały czas powtarza, że ją kocha, głaska i całuję a tak się o to martwiłam, żeby nie był zazdrosny. Postaram się teraz częściej udzielać ;) Trzymam kciuki za Was i Wasze szczęśliwe rozwiązania. Życzę jak najmniej bolesnego porodu. Pozdrawiam! A oto Lenka ;)

Załącznik nie został znaleziony

[/url]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka