- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
mam podły nastrój, liczyłam na mile rozczarowanie że cos dziś zaczną ze mna robić a tu okazuje się że sie przeliczylam

niestety rychłego porodu nic nie zapowiada, skurczy nie ma, rozwarcia brak szyjka 2 cm w trakcie skracania podobno wiec mamy jeszcze czas i czekamy dalej ...
o tyle dziś usłyszałam ...
pogoda fajna na dworzu w szpitalu masakra zero przewiewu, wczoraj byla burza ale popadalo tyle co ksiadz kropidlem pokropi

później poodpisuje teraz mi humoru brak milego dnia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Niestety na naszego synka nic nie dziala. Sprzatanie,prasowanie,chodzenie po schodach,ruszanie bioderkami,do tego
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Niestety po tym ostatnim nawet mikroskurcze minely i brzuch miekki jak podusia. Zadzialalo w druga strone

Jedyny plus to taki,ze maly chyba sie obnizyl,bo strasznie cisnie az mi noge wykreca

Wczoraj wieczorem przyszla burza, blyskalo blyskalo... i tyle,nawet za duzo deszczu nie popadalo.
Tak jak pisala missy dzis jest dobry dzien na porod

- kakadu
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

2 razy po 6 minut trzymały takie na poziomie 20-40, a tak to były większe, tylko jak się mały ruszał, więc w sumie nic wielkiego. Lekarz skomentował to: "Może być" (skoro i tak w pt idę do szpitala). Także nie za bardzo wiem, co to znaczy

Ważne, że aktywność małego w porządku.
Ann skąd sił na ogórki nabrałaś? JA ogólnie tez szukam ciągle zajęcia, ale nie wiem czy dałabym radę z 10 kg ogórków

Inna Musisz być cierpliwa. Może być tak, że dopiero jak skończy się 41 tydzień, to zaczną coś działać. Z resztą to może być też tak, że jutro przyjdzie inny lekarz i coś innego Ci znowu powie.
Gąska no tak to już jest z tymi naszymi uparciuszkami

Ja zaczynam się denerwować, bo tak bardzo bym chciała, żeby poród sam się zaczął przed piątkiem.
Ja to bym mogła jutro rodzić

missyy masz rację

- Izi
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Dziewczyny później napiszę i dziękuje za gratulacje, trzymam za Was kciuki, szczególnie za Ciebie Nataliaa87 i Inna wysyłam pozytywne fluidy do szpitala!!
Ann- dziękuje za dopisanie do listy, fajnie być już po tej drugiej stronie

- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

nataliaa87 przeprowadz powazna rozmowa z Szymusiem,niech juz wychodzi

Moj wczorajszy zapal do roboty minal

M. codziennie mowi " dzis jeszcze za wczesnie,ale jutro moze sie rodzic"

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Natalia jak ja nie zrobię ogórków w tym roku, to mama też nie, a nie wyobrażam sobie nie mieć choć kilku słoików zimą. A do piątku jeszcze sporo czasu i może się pozmieniać.
Gąska same uparciuszki u nas.
Izi kiszonego kawałeczek spróbuj ale tak może po dwóch tygodniach.
Heh ja się śmiałam, że po tych moich wczorajszych szaleństwach to tylko zakwasy mam. A mąż mi mówi, żebym przystopowała bo będę zbyt zmęczona żeby urodzić

- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

U nas też dziś przyjemnie w końcu chłodniej. Mój syn ma dziś ma koloniach dzień na poligonie łącznie ze spaniem dziś w namiocie i tak na poligon pogoda ok ale namiot w deszczu to już mi się mniej podoba Niby pokazują że w Darłówku nie pada ale kto to wie.
Bartuś sobie leży grzecznie w wózeczku staramy się go nie przyzwyczajać do rączek bo potem to ja się będę bujac jak mąż do pracy wróci a on będzie tylko cięższy. Narazie od urodzenia przybyło mu 330 gr czyli całkiem ładnie

Wiecie co jest najgorsze że męża rodzina - siostra jej mąż i synek 2 lata i teściowa

Ann- to faktycznie masz zdrowie żeby tyle ogórkow obrobić

Izi, Ummi- gratuluje udanych porodów i życzę dużo zdrowia dla Was i maluszków

Inna- trzymam kciuki żeby w końcu się coś u Ciebie ruszyło
Aggi- bardzo ładna ta bryka Maksa

Asienka -co tam u Was? Jak tam Kacperek?
Jedyny plus przyjazdu męża rodziny to to że sprząta cały dom Dziś wziął się za lodówkę

- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

Przejedzona jakaś jestem

Straszne pierdoły mi się nad ranem śniły i nie umiałam się wybudzić

Dzisiaj do ginka wieczoreeeeeeem. Ciekawe czy czegokolwiek się dowiem. Jakoś nie uśmiecha mi się
portfela otwierać

Łapię się na tym że co chwila na wózek zerkam hahaha

Inna to trzymamy kciuki za trafne decyzje

missyy heheh z tymi wózkami to nie lada orzech do zgryzienia, wszystkie ładne kurka

Izi tak Cię obstawiałyśmy

natalia to samo pomyślałam

to co idziesz na wywołanie w piątek jeśli samo się nie zacznie?
no MAniuli dawno nie było i midnight jeszcze dawniej

Fajnie się nam te dzieci rodzą, tak idealnie jak w zegarku raz chłopak raz dziewczynka

Gąska mój tak samo jak Twój - nic go nie rusza kompletnie niestety......... ech uparciuszki.
Mój mąż wczoraj gadał do brzucha że mercedes już czeka to mały może wychodzić

opowiadał mu jakie ma felgi, sportowe zawieszenie itd hahah. Faceci

Wiki nie martw się starszym synkiem napewno będzie miał mega frajdę

- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 17

aggi Ciekawe co powie doktorek jak Cie zobaczy, w końcu miałaś już być po

U mnie nadal siąpi sobie deszczyk

Dziś samopoczucie ok, no może poza męczącym bólem w lędźwiach ;/ Ale da się znieść, byle to miało jakieś swoje podstawy

Buraczki utarte, mhmmmm pychotka ;D Chyba mam mało hemoglobiny że tak mnie do nich ciągnie

A dziś na obiad schabowy i buraczki ;D To się mój mięsożerca ucieszy, że nareszcie w menu nie ma zupy

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
Ann ale porządki na liście zrobiłaś

Aggi ja nie wiem czy tak od razu zaczną wywoływać ten poród. W piątek mam się zgłosić ze skierowaniem i wtedy zobaczymy co mi powiedzą. Oby zaczęło się coś dziać przed.. W sumie mam jeszcze pełne 2 dni w domu.
Missyy Daj sobie jeszcze chwilę

Inna trzymasz się?
Dziulka jak tam nasza Zuzia? Można już gratulować 2 kg?? Jak oczka? Wiadomo już coś?
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

natalia hmmm aha. Kurcze może jednak samo zacznie się coś dziać. Ja się tak boję przenoszenia terminu

Też właśnie o dziulkę chciałam pytać i Zuzinkę

No i ciekawa jestem co u Katsi naszej !
- dziulka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Trochę się nie odzywałam, jak miałam chwilkę po zerkałam na forum ale nie jestem w stanie odpisać wszystkim....
Zuzia tak ładnie przybierała że mysleliśmy że to 2 kg to będzie lada dzień a ona zrobiła nam pdikusa, doszła do 1940 i potem przez 3 dni nic nie przybrała, jednak w niedzielę zła passa sie odwróciła i wieczorem przy kąpieli waga pokazała magiczne 2 kg

Okulista był wczoraj i na szczęście jest stabilizacja, nic się nie pogorszyło jednak nadal do obserwacji...
No i mieliśmy nadzieję że wyjdziemy ale nie chcą na razie jej wypuścić bo w piątek miała niski hematokryt i chcą kilka dni poczekać i zrobić ponowne badanie krwi i jak bedzie dobrze to wydzie do domu, a jak nie to dostanie nową krew i wyjdzie kolejnego dnia. Także jutro lub w czwartek Zuzia powinna być w domu bo morfologia przewidziana jest na jutro rano.
Trzymajcie ciocie kciuki żeby było ok i żebyśmy mogli wziąć ją do domku jutro

- MAniula
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5

Aggi wywołałaś mnie do odpowiedzi;) ja jestem 2w1, oj nie omieszkałabym wam nie zakomunikować, że panna Ewa na świecie.
Tylko ostatnio nie mam siły, weekend minął. Wczoraj byłam u ginki to mam brać nadal luteine i magnez, jeszcze dwa tyg. Potem mowi, ze jak odstawimy to daje mi tydzien na rozwiazanie. Ewka glowa do dolu, sprawdzila ilosc wod plodowych, lozysko i za dwa tyg znow do niej

A tak to bym spala cale dnie, z niedzieli na poniedzialek prawie nie spalam i jeszczenie dzis trzyma niemoc.
I chcialam pogratulowac Izi i Umii

Przekazac troszke cierpliwosci Innej.
I Natalia tobie tez:)
Czas leci nieublaganie, zaraz bedziemy miec stadko sierpniowych dzieci

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dziulka kciukasy zaciśnięte

- kakadu
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

dziulka gratulacje

natalia87 na pewno do piątku urodzisz, obstawiam czwartek