- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 6
Ja mam ciągle nadzieję, że oksytocyny uniknę.
Wiki no to nie skreślam
A u mnie rośnie już i pachnie ciasto drożdżowe Ostatnio tak mi się chce drożdżówek, że postanowiłam dzisiaj sama zrobić Z makiem i z serem
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
- Gąska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Wiki kazde obnizenie sie malucha to wielki krok ku porodowi fakt, ze uciskanie na nerw zwala z nog, doslownie a dlugo przed porodem tak mialas?
Tak jak pisalam,uwielbiam czytac Twoje optymistyczne wpisy Mam nadzieje,ze kazda z nas po porodzie znajdzie chwile dla siebie
Inna607 powodzenia,oby oksytocyna Cie nie umeczyla za bardzo.
U nas w jednym szpitalu podaja na wywolanie oksytocyne kazdej hurtowo w terminie porodu.
Mnie cos wczoraj na wieczor znow bralo a dzis cisza bol jak na miesiaczke, takie dziwne promieniujace bole w podbrzuszu i oczywiscie uciskanie nerwow w nogach.
Dzis w nocy sie nalatalam do lazienki ... Chyba bede spac na dole,bo boje sie,ze w kiedys zaspana zladuje ze schodow. Malutki tak uciska w dol,ze nie wiem juz co z nogami robic pocieszam sie,ze do terminu 11 dni
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Mnie też boli brzuch okresowo, ale głównie wieczorem i w nocy..Poza tym standardowy spokój :/
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Gąska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
Aggi, Inna powodzenia.
Wiki też przypuszczam, że jak mała się pojawi nagle jej się odwidzi obrażanie. Tylko, że słów rzuconych raz nie da się cofnąć. Poczekam i zobaczę jak sytuacja się rozwinie, ale powiem szczerze, że mam ochotę jej powiedzieć, że powinna przyznać P że ją poniosło i go przeprosić. Choć jestem ostatnia do takich numerów te słowa mnie ruszyły do żywego.
No i spokojnego ile się da weekendu
Natalia drożdżówka, mniam skąd wy siły czerpiecie....?
A ja piorę i prasuje a dziś wieczorem jedziemy z takim drugim małżeństwem do miasta obok zobaczyć porodówkę. Bo położna która nam szkołę rodzenia prowadzi tam pracuje i zachwala. Że fizjologicznie, że po ludzku, że opieka super pojechać zajrzeć można, porodówka ma dobre opinie choć ja z praktyczngo punktu widzenia chyba będę rodzić jednak u mnie.
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
8 sierpniówek z terminami za mną już urodziło, kolejne dwie na porodówce, a ja się czuję taka przeterminowana :/
Maniula ja już chyba wszystko w domu zrobiłam, co się dało, więc wymyślam Im bliżej piątku, tym więcej sił.. Musze jakoś tego mojego szkraba to działania pobudzić..
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
Jak ten doktorek to zrobił,. też tak chce <żart>
Inna Oby oksytocyna coś pomogła, choćby od niewielkich skurczy, byle się coś zaczęło Bo ile można już czekać na Nadię
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Wpadłam sie przywitać
niestety nie mam kiedy zaglądać do Was, mąż wrócił do pracy i jestem całkiem sama... w nocy muszę zajmować sie małym, bo mąż na rano do pracy, więc biedak musi sie wyspać.. no i w ciagu dnia tez jestem sama, a Kacperek nie dość , że non stop głodny, to jeszcze chyba szczepionka mu wychodzi i jesy okropnie marudny i płaczliwy... jeszcze ta pleśniawka, kolki.. ehh, jakoś dajemy rade jak śpi, to muszę mieszkanie ogarnąć, pranie zrobić, jakiś obiadek , matka polka haha
Ummi Izi- wielkie gratulacje !!!!
Aggi, Inna - trzymam kciuki !!!! ja tez miałam podaną oksytocyne- nie było źle, a przyspieszyło
całuje i pozdrawiam, wybaczcie, ze tak rzadko zaglądam
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ależ się ruszyło super, ciocie czekają na nowe sierpniowe dzidziusie
Asienka- to faktycznie musi Ci być ciężko samej bo i kolka i pleśniawka i cały dom ogarnąć i tak to te kobiety mają Mój jeszcze 2 tygodnie na urlopie a potem już też nie będzie tak słodko No może pocieszające będzie to że Bartuś będzie miał już miesiąc Trzymaj się kochana
Gąska- tu Cię nie pocieszę bo ja te uciskania na nerwy miałam w połowie ciąży i męczyłam się miesiąc z przerwami
- dziulka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
My niestety jeszcze nie w domku Wyniki krwi Zuzi były jeszcze gorsze niż w piątek i zdecydowali że bedzie miała jeszcze przetoczoną krew. Dziś jej przetaczają biedulka moja kochana znowu jest cala pokłuta....
Ale na szczęscie jest szansa że jutro będziemy w domku
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
niestety u mnie próba zakończona niepowodzeniem, jakieś delikatne skurcze się zaczęły ale szybko minęły
wróciłam na patologie i czekam dalej. Uparte mam dziecko jak nie wiem
aggi trzymam kciuki może Ty zostaniesz dziś mamusia
ja czekam na piątek taka ładna data bedzie 08.08