BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 4 miesiąc temu #910643 przez Inna607
dziewczyny jestem na porodowce na probie oksytocynowej :) trzymajcie kciuki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #910671 przez nataliaa87
Inna powodzenia! Oby wszystko poszło po Twojej myśli! Czekamy na dobre wieści :)
Ja mam ciągle nadzieję, że oksytocyny uniknę.

Wiki no to nie skreślam :D

A u mnie rośnie już i pachnie ciasto drożdżowe :D Ostatnio tak mi się chce drożdżówek, że postanowiłam dzisiaj sama zrobić :D Z makiem i z serem :)

10 lata 4 miesiąc temu #910677 przez ann-sunshine
Inna oby podziałało

Witam się tylko przy kawce i zmykam dalej do pracy

10 lata 4 miesiąc temu #910688 przez Gąska
Nataliaa87 wykorzystuj kazda chwile na pichcenie,bo pozniej nie bedzie kiedy ;) a drozdzowke tez bym zjadla hmmm tylko nie mam drozdzy,jedynie suche ;( ale smaka mi zrobilas :D

Wiki kazde obnizenie sie malucha to wielki krok ku porodowi ;) fakt, ze uciskanie na nerw zwala z nog, doslownie :) a dlugo przed porodem tak mialas?
Tak jak pisalam,uwielbiam czytac Twoje optymistyczne wpisy :D Mam nadzieje,ze kazda z nas po porodzie znajdzie chwile dla siebie :)

Inna607 powodzenia,oby oksytocyna Cie nie umeczyla za bardzo.
U nas w jednym szpitalu podaja na wywolanie oksytocyne kazdej hurtowo w terminie porodu.

Mnie cos wczoraj na wieczor znow bralo a dzis cisza ;) bol jak na miesiaczke, takie dziwne promieniujace bole w podbrzuszu i oczywiscie uciskanie nerwow w nogach.
Dzis w nocy sie nalatalam do lazienki ... Chyba bede spac na dole,bo boje sie,ze w kiedys zaspana zladuje ze schodow. Malutki tak uciska w dol,ze nie wiem juz co z nogami robic :( pocieszam sie,ze do terminu 11 dni :D

10 lata 4 miesiąc temu #910694 przez nataliaa87
GĄSKA z suchych drożdży też wyjdą :) widziałam nawet w tym przepisie, z którego robiłam ciasto, że jest też opcja z suchymi:) Mnie tak wzięło strasznie na bułeczki z makiem, a wiem że przy karmieniu raczej trzeba go unikać, więc doszłam do wniosku, że to ostatni dzwonek na spełnienie zachcianki:d
Mnie też boli brzuch okresowo, ale głównie wieczorem i w nocy..Poza tym standardowy spokój :/

10 lata 4 miesiąc temu #910704 przez ann-sunshine
Hej Dziewczynki słuchajcie, właśnie dostałam sms od Aggi. Jest na porodówce. Wczoraj wieczorem lekarz tak ją zbadał, że odeszły jej wody i leży pod oksytocyną. Póki co akcja się nie zaczęła. W każdym razie dziś do wieczora pewnie zostanie mamą. Trzymajcie za nią kciuki.

10 lata 4 miesiąc temu #910709 przez nataliaa87
Wow! Super!
No to może zaraz i Maks i Nadia będą na świecie :) trzymam kciuki!

10 lata 4 miesiąc temu #910729 przez Gąska
Moze dzis znow bedziemy ciociami :D trzymamy kciuki i czekamy na wiesci. Oby malo bolu i duzo szczescia :)

10 lata 4 miesiąc temu #910735 przez MAniula
No to się dzieje :woohoo: Trzymam kciuki za mamy i dzidziusie ;)
Aggi, Inna powodzenia.

Wiki też przypuszczam, że jak mała się pojawi nagle jej się odwidzi obrażanie. Tylko, że słów rzuconych raz nie da się cofnąć. Poczekam i zobaczę jak sytuacja się rozwinie, ale powiem szczerze, że mam ochotę jej powiedzieć, że powinna przyznać P że ją poniosło i go przeprosić. Choć jestem ostatnia do takich numerów te słowa mnie ruszyły do żywego.
No i spokojnego ile się da weekendu ;)

Natalia drożdżówka, mniam skąd wy siły czerpiecie....?

A ja piorę i prasuje ;) a dziś wieczorem jedziemy z takim drugim małżeństwem do miasta obok zobaczyć porodówkę. Bo położna która nam szkołę rodzenia prowadzi tam pracuje i zachwala. Że fizjologicznie, że po ludzku, że opieka super pojechać zajrzeć można, porodówka ma dobre opinie choć ja z praktyczngo punktu widzenia chyba będę rodzić jednak u mnie.

10 lata 4 miesiąc temu #910739 przez nataliaa87
ehhh.. chyba się zdołowałam..
8 sierpniówek z terminami za mną już urodziło, kolejne dwie na porodówce, a ja się czuję taka przeterminowana :/ :P

Maniula ja już chyba wszystko w domu zrobiłam, co się dało, więc wymyślam :P Im bliżej piątku, tym więcej sił.. Musze jakoś tego mojego szkraba to działania pobudzić..

10 lata 4 miesiąc temu #910753 przez missyy
no nie wierze :woohoo: Chyba nawet sama aggi się tego nie spodziewała :) Oby szybko i gładko poszło. Czekamy zatem i na Maksia :)
Jak ten doktorek to zrobił,. też tak chce <żart> :P

Inna Oby oksytocyna coś pomogła, choćby od niewielkich skurczy, byle się coś zaczęło :) Bo ile można już czekać na Nadię :)

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 4 miesiąc temu #910756 przez asienka87
Witam:)
Wpadłam sie przywitać :)
niestety nie mam kiedy zaglądać do Was, mąż wrócił do pracy i jestem całkiem sama... w nocy muszę zajmować sie małym, bo mąż na rano do pracy, więc biedak musi sie wyspać.. no i w ciagu dnia tez jestem sama, a Kacperek nie dość , że non stop głodny, to jeszcze chyba szczepionka mu wychodzi i jesy okropnie marudny i płaczliwy... jeszcze ta pleśniawka, kolki.. ehh, jakoś dajemy rade :) jak śpi, to muszę mieszkanie ogarnąć, pranie zrobić, jakiś obiadek , matka polka haha :P

Ummi Izi- wielkie gratulacje !!!!

Aggi, Inna - trzymam kciuki !!!! ja tez miałam podaną oksytocyne- nie było źle, a przyspieszyło ;)

całuje i pozdrawiam, wybaczcie, ze tak rzadko zaglądam :kiss: :kiss:

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #910770 przez Wiki
Aggi, Inna- trzymam kciuki żeby jak najmniej bolało a dzieciaczki już wyszły na świat :)

Ależ się ruszyło :) super, ciocie czekają na nowe sierpniowe dzidziusie :)

Asienka- to faktycznie musi Ci być ciężko samej bo i kolka i pleśniawka i cały dom ogarnąć i tak to te kobiety mają Mój jeszcze 2 tygodnie na urlopie a potem już też nie będzie tak słodko No może pocieszające będzie to że Bartuś będzie miał już miesiąc :) Trzymaj się kochana :)

Gąska- tu Cię nie pocieszę bo ja te uciskania na nerwy miałam w połowie ciąży i męczyłam się miesiąc z przerwami

10 lata 4 miesiąc temu #910828 przez dziulka
Aggi Inna trzymam za Was mocno kciuki. Oby poszło szybko i łatwo

My niestety jeszcze nie w domku :( Wyniki krwi Zuzi były jeszcze gorsze niż w piątek i zdecydowali że bedzie miała jeszcze przetoczoną krew. Dziś jej przetaczają :( biedulka moja kochana znowu jest cala pokłuta....

Ale na szczęscie jest szansa że jutro będziemy w domku

10 lata 4 miesiąc temu #910852 przez Inna607
hejka
niestety u mnie próba zakończona niepowodzeniem, jakieś delikatne skurcze się zaczęły ale szybko minęły :(
wróciłam na patologie i czekam dalej. Uparte mam dziecko jak nie wiem :P

aggi trzymam kciuki może Ty zostaniesz dziś mamusia :)

ja czekam na piątek taka ładna data bedzie 08.08 :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka