- Otrzymane podziękowania: 354
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
MAniula no bo nie ma to tamto, albo się odzywasz tutaj albo rozpakowujesz hehehehe
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A ja dzwoniłam do szpitala w którym chcę rodzić wypytać co i jak. Tzn bardziej chodziło mi żeby dowiedzieć się czy trzeba mieć jakieś skierowanie do nich po terminie jak się jest czy do ich lekarza się umawiać czy co. Bo ja nie stamtąd jestem. No ale pani położna mnie uspokoiła że nic kompletnie nie trzeba, po prostu tydzień po terminie rano bierze się torbę z rzeczami i stawia się na oddziale i kładą na oddział, robią badania i decydują co i jak Nic nie muszę od swojego lekarza mieć. Ani żadnych skierowań. W sumie dobrze. Wolałam dopytać bo dzisiaj do lekarza idę a później nie wiadomo czy pójdę. No i może dzieć mój się wystraszy i szybciej zdecyduje hehe. Czyli ma czas do 14.08 później szpital
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 6
Aggi dobrze, że wiesz na czym stoisz. Nie martw się na zapas. Będziesz się martwić jak nie urodzisz za jakiś tydzień (tak jak ja zaczynam teraz).
Kakadu no ja mam ogromną nadzieję, że do czwartku urodzę.. Pewnie ze stresu przed szpitalem. Tylko jak widzę, że u mnie kompletnie nic się nie dzieje (tak jakby młody miałby co najmniej jeszcze z miesiąc w brzuchu siedzieć), to jakoś przestaję w to wierzyć
Tak sobie teraz myślę czy nie będzie problemu z położną.. W końcu może mieć też inne dziewczyny. Mój termin minął..
Maniula tak jak napisała Kakadu- z teściowymi już tak jest
Ja też uważam, że każdy ma prawo do swoich decyzji i straszne jest to, co powiedziała Twojemu mężowi. To chyba nie jest powód do wyrzekania się swojego dziecka.
Edit.
Kakadu mi właśnie dzisiaj położna powiedziała, że teraz jest jakaś plaga ciąż przenoszonych.
A kiedyś słyszałam opinię, że latem przenoszenie się prawie nie zdarza
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Natalia kurcze faktycznie ty już 40 minęłaś ale wiedzcie kochane nie znacie dnia ani godziny.., i niech to będą prorocze slowa dla was na najbliższe dni
Agii
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
A ja po 40stym jestem już 4 dni Suwaczek niestety się zaciął Przerosło go to wszystko
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
natalia no masz rację, byle że wiem na czym stoję wiesz że mam to samo wrażenie? że jeszcze z brzuchem miesiąc będę tyrała
MAniula
Ach zrobiłam obiadzior dla męża - schab w sosie gulaszowym, do tego ziemniaczki i ogórek konserwowy i czekam na niego aż wróci z pracy a między 19 a 20 do ginka jedziemy pewnie zdam Wam relację jutro.. jak to ja ale trzymajcie kciuki
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
No obiad piękny, ja nie mam sił, uuu dziś udało się zamrażalnik uzupełnić bo nawet skrzydełka na zupę nie było. A gdzie tam schab... Boże jak dobrze, że mam mame blisko, ona zawsze poratuje. Dziś mi zupkę zrobiła na masełku
Miłego wieczorku.
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Missy a ja dziś stwierdziłam, że nie wiem czy zdążę małosolnych spróbować, czy będę tylko patrzeć jak mężu wcina
Natalia właśnie dlatego te porządki na liście zrobiłam, bo już się gubiłam co i jak
Mój mąż do zupy musi mieć drugie, jak zrobię tylko drugie to ujdzie.
Inna? Co tam na oddziale patologii?
Dziulka mocno trzymam kciuki, w każdym razie to już w tym tygodniu
Oj Maniula bardzo współczuję sytuacji. Teraz was tak stresować przed rozwiązaniem.
Aggi dobrze że wypytałaś, przynajmniej spokojna będziesz.
Maniula
30 słoików ogórków zrobione, mąż z córą wynieśli do piwnicy. Uff jutro jeszcze tylko odrobinkę do octu włożę i jakiś obiad namieszam i odpoczywam.
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
każdy wypisuje do mnie ze znajomych i wypytuje czy juz urodziłam a ja nie mam już siły odpisywać ciągle jedno i to samo ehh
mialam dzisiaj trzy razy robione ktg bo popołudniu zapis był trochę dziwny tętno małej zaczęło wariowac ale jak zapytałam na obchodzie to pani dr powiedziała że jest ok a trzy godz później zrobili mi kolejne ktg czyli chyba nie do końca było dobre ... a trzecie też według mnie było nie najlepsze ale nic nie mówią, skurczy oczywiście brak ; (
ajj może jutro będzie lepszy dzień ...
ide spać nie mam na nic siły dobranoc
dziulkaciocia jest dumna z Zuzi, gratuluję i szybkiego powrotu do domku buziaki ;*
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
Za ogory podziwiam, ja nic w tym roku nie stworze...
Inna kurcze, trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze. Mam nadzieje, ze Nadia w koncu zacznie dzialac, a jak nie ona to lekarze. Bo widze, ze to czekanie jest dla ciebie nie znosne...
- Gąska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Inna607 nie martw sie, jestes w szpitalu pod opieka,na pewno wiedza co robia. Rozumiem,ze Ci smutno i ciezko. Trzymam kciuki za lepszy rozwoj sytuacji.
ann-sunshine wow ale ogorkowy zapas Ja w tym roku tylko bede od rodzicow zabierac walowke,nie mam mocy robic nic w sloiki
Wiki wspolczuje najazdu rodzinnego badz silna
Mnie dzis znow zaczelo brac po 16,brzuch jak kamien i bol z dolu brzucha promieniowal w pachwiny i w nogi mama mnie juz od wejscia pocieszyla,ze brzuch znow nizej i ze takie bole do nog miala niedlugo przed porodem. Oby ta historia sie powtorzyla no ale wrocilam do domu,wykapalam sie i wszystko minelo,tylko mam te bole jak maly sie rusza,od pachwiny po kostki
Dzis siostrzeniec (3,5roku) stwierdzil,ze juz by chcial zeby Oskarek sie urodzil siostrzeniec M. (20 lat) tez sie dzis babci dopytywal ile jeszcze i kiedy maly sie urodzi
Wszyscy niecierpliwi,a co ja mam powiedziec w zasadzie wszyscy lacznie z sasiadami ciagle pytaja ile jeszcze jedynie siostra M. nigdy mnie nie zapytala o ciaze ani dziecko widocznie nie jest tym faktem zainteresowana
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
Ja juz po rannym ktg, na którym moje dziecko wyjątkowo spało nie wydając ani jednego kopniaka wypchniecia no nic jakby dziecka nie było wiec domyslam się że będę musiała powtarzać.
I z samego rana pobilam solniczke
może na szczęście ??
się okaże po obchodzie
Nocka dobrze przespana, pogoda za oknem ok, wczoraj wieczorem trochę popadalo to w nocy czyste świeże powietrze jak będzie dziś sie okaże
ann ooo ogoreczki mmmm uwielbiam
że też Ci się chciało, ale nie ma to jak wlasnej roboty na zime jak znalazł
Ale mi by się nie chciało robić
wiki przesyłam dużo mocy jak by mi się tak rodzina zwalila to chyba bym umarła albo zamknęła drzwi na cztery spusty i udawala że mnie nie ma w domu
MAniula to trafiła Ci się teściowa nie ma co a tak w ogóle co ją to boli ??? Wasz ślub, wasza decyzja i wasze życie ... a te teściowe zawsze najwięcej do powiedzenia mają yyhh dobrze że ja takiej nie mam bo jeszcze bym coś takiej zrobiła nie no żarcik ale jak słyszę jak nie które mają takie wscipskie, wredne teściowe które zawsze muszą wsadzić te swoje wszędzie te swoje pięć groszy to krew mnie zalewa Nie stresuj sie a tego babsztyla olej niech sobie robi i gada co chce ( jakby nie bylo po to ma jezyk )
dobra dziewczyny ja czekam na obchod moze dziś będą lepsze wieści buziaki
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
6.08 to miał być dzień, w którym urodzi się mój syn! Tak mi się ta data podobała A jak przez noc się nic nie działo, to jakoś nie wierzę, że się zacznie.
Ann kładź się i odpoczywaj, to i ogórków spróbujesz
Swoją drogą te 30 słoików zrobiło na mnie porządne wrażenie Ja w tym roku tylko dżemy truskawkowe zrobiłam, a ogórki będą od mamusi
Gąska mnie też wszyscy ciągle pytają "czy to już?" zwłaszcza, że jestem po terminie. Na szczęście część rodzinnych telefonów mnie omija, a trafia do teściowej i mojej mamy Ale wczoraj byłam w szoku jak zadzwonił wieczorem do Ł. jego były szef z pytaniem czy jest już tatą Wszyscy pamiętają
Inna nowy dzień, nowe nadzieje
Pamiętaj, że dopóki nic się nie dzieje, to lepiej dla Nadii żeby nie musieli wywoływać porodu na siłę.. Może od piątku zacznie się coś więcej dziać.
U nas jeśli na ktg mały śpi, to zawsze każą mi go budzić.
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Mąż z Bartusiem jeszcze słodko sobie śpią a mi się już nie chce mimo że nocne karmienie już chwilę trwa to wolę sobie drzemkę uciąć w dzień. Dobrze że na dworzu jest przyjemnie Otworzyłam drzwi na ogródek i aż miło zjeść śniadanko
Natalia- jeszcze tak dzisiejszego dnia nie skreślaj bo u mnie tak coś zaczęło się dziać dopiero ok 17.00 i tego samego dnia urodziłam więc jeszcze wszystko jest możliwe.
Inna - ciekawa jestem co Ci na obchodzie lekarz powie. To się Twojemu mężowi pobyt w Polsce przedłużył
Dziulka- Zuzia jednym słowem już ma dość szpitala i chce już jechać do tego pięknie urządzonego pokoiku. Ma rację
Maniula- jak ja Ci współczuję takiej teściowej Okropna baba Mogłaby sobie teraz darować takie teksty Szkoda mi również Twojego męża bo wiadomo napewno w sobie gdzieś to dusi ale czuje że jak się dzidziuś pojawi to szybko do Was przyleci bo nie wytrzyma.
Gąska- skoro maluszek schodzi coraz niżej to znak że powoli się szykuje Jeszcze troszkę czasu ma więc nie ma go co pośpieszać a te naciskanie gdzieś na nerwy faktycznie jest mało przyjemne ale dobrze że w miarę krótko to trwa Mój tak potrafił i pół dnia co kompletnie zwalało z nóg
Aggi- To w sumie dobrze że zadzwoniłaś do tego szpitala bo trochę Cię uspokoili i chyba o to właśnie chodziło