BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #911341 przez Izi
Aggi Moje ogromne gratulacje! Super że dołączyłaś do Mam z 7.08 :) Duży chłopak z Maksia.

Serduszko20- gratuluję!

U nas wszystko w porządku, dzisiaj pierwsza wizyta położnej środowiskowej, Olka wróciła już do wagi porodowej :) Gdy wypisywali nas ze szpitala miała 2660kg, a teraz z powrotem 2880kg, ładnie nabiera przy tym karmieniu piersią. Jest kochana, normalnie bym ją schrupała jak uśmiecha się przez sen, ten wyraz błogości na twarzy- bezcenny :) Poród trwał 4,5 h wiele zawdzięczam super położnej i mężowi- był ze mną cały czas, strasznie mi pomagał zwłaszcza na końcówce, która była ciężka. Jesteśmy teraz prze szczęśliwi we trójkę! Życzę Wam dziewczyny szczęśliwych i porodów i trzymam kciuki za wszystkie razem i każdą z osobna.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #911342 przez Inna607
ale mam stresa ... ojj
mam nadzieje że dam radę i będzie dobrze :)
jakoś po 7 idę na porodówkę ... :woohoo:

jak dam radę to będę zdawać relacje :)
odezwę się na pewno już po :)
Trzymajcie kciuki :) w końcu jutro poznamy Nadię :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #911343 przez Izi
Inna Trzymam mocno kciuki, mi czop zaczął odchodzić na dzień przed porodem. Super, że już tak blisko do poznania Nadii :)

10 lata 4 miesiąc temu #911344 przez ann-sunshine
Inna pewnie że trzymamy kciuki. Pozytywnego rozwiązania.

Izi ale macie boską śmieszkę, cudna jest.

A ja czuję, że coś się szykuje, tylko nie wiem czy już jutro czy może w wymarzoną przez męża sobotę. W każdym razie rano o 10tej idę do przychodni na ktg

10 lata 4 miesiąc temu #911357 przez Izi
Ann- dziękujemy :) Trzymam za Was kciuki, skoro się coś szykuje. A dlaczego sobota to wymarzony dzień, jakaś szczególna data?

10 lata 4 miesiąc temu #911365 przez nataliaa87
Izi ale pięknotka!! :)
Dziewczyny z 7go rozpakowane, a z 1go jeszcze w dwupaku :P

Inna powodzenia..Pewnie spać nie będziesz w nocy ze stresu.

Ann może ta noc też dla Ciebie będzie ważna..

A ja nie mogę spać. Denerwuję się.

Spokojnej nocy dziewczyny

10 lata 4 miesiąc temu #911371 przez ann-sunshine
Ja też nie mogę spać, tzn spałam jak suseł od 22 do północy, a od północy nic a już 3. Wrrrr.

Izi bo mój mężu se ubzdurał że musi być data podzielna przez 3, bo wszyscy w jego rodzinie tak się rodzili, ba nasza pierworodna też, a i moja data też tak podzielna B)

Coś te dzieciaczki z datą na pierwszego mocno uparte.

U mnie nic konkretniejszego się nie dzieje.

10 lata 4 miesiąc temu #911384 przez Inna607
no to dziewczyny trzymajcie kciuki :)
zaraz jadę uff aby szybko i jak najmniej bolało :)

10 lata 4 miesiąc temu #911394 przez asienka87
Witam :)
byłam wczoraj u lekarza, przepisala mi 6 tabletek, 1 na tydzień, czyli moje leczenie ma trwać aż 6 tygodni :blink: a ja myślałam, że tego paskudztwa szybciej sie pozbędę... no nic, ważne aby pozbyć sie raz a na zawsze :) i mam nadzieje, że pomoże :)
nocka całkiem dobra :) nawet pospałam, bo synek 2 razy spał po 3 godz :) niestety od 2 do 4 się rozbrykał i nie chciał spać, chyba w dzień za dużo pospał :) dziś go musze troszke pomeczyć, aby w nocy lepiej spał :)
mam jakoś dużo energii dzisiaj :D mam nadzieje, że teraz już będzie lepiej i nie będe taka wypluta codziennie :)

Ann no ciagle pod górke, ale co zrobic... ale wczoraj poczułam jakas wewnetrzna siłe aby jak najszybciej sie wyleczyc i znów spróbowac przystawiac synka do piersi.. a jak nic to nie da, to chociaz z przyjemnoscia i bez bóli odciagac pokarm :)

Wiki to taka biała serkowata narosl, która nie chce po wytarciu zejsc.. cos podobnego, jak plesniawka na jezyczku...no grzybek po prostu :) ale to juz takie zaawansowane stadium, bo mnie na poczatku tylko bolało jak diabli jak małły zaczynnał ssac... az mi łzy w oczach stawały.. ale myslałam ze tak ma byc... brodawki sa czerwone, miejscowo popekane, az momentami przy odciaganiu krew sie pojawiała... no i w piersiach takiie kłucie i ogólny ból piersi... jak masz jakies watpliwosci to najlepiej zapytaj połoznej srodowiskowej, niech Ci obejrzy piersi :)

Natalia widze ze termin juz minał :) czyli teraz cesarka czy czekanie ?

Maniula tez miałam odebrac wynik gbs w poowie 38 tc ale nie dotrwałam :P wiec i tak dawali mi antybiotyk w szpitalu.. wiec badanie zrobiłam, zapłaciłam, a wyniku juz nie odebrałam :)

Izi sliczna córeczka :) jeszcze raz gratuluje ;) mój Kacperek tez tak słodko usmiecha sie przez sen ;)

Inna trzymam kciuki !!!! :kiss:

10 lata 4 miesiąc temu #911398 przez ann-sunshine
Dzień dobry,

Inna i Natalia trzymamy za Was kciuki! Dziś wasz dzień, ja się nie pcham :P

Asieńka też bym nie przypuszczała że leczenie takie długie :blink: ale cieszę się, że nabrałaś energii do walki.

Ok 10tej idę znów do gina, a tak już mi się nie chce, cały dzień mi to rozwala. A przydałoby się jeszcze coś na obiad zrobić.

No nic miłego dnia

10 lata 4 miesiąc temu #911433 przez nataliaa87
Matko dziewczyny, jestem tak wkur..:(
Trafiłam na lekarza typu : " miała pani tu czelnosc w ogóle przychodzić z taka pierdola i zawracać mi dupe??"
Wypłakałam się już porządnie, a teraz czekam na ktg.
Kiedy powiedziałam mu że przecież to już skończony 41 tydzień i powinnam być kontrola bo teraz to już różnie może być, to mi powiedział że zawsze różnie może być! I że przecież on mi dziecka na siłę nie wyciągnie :( wiem że dla niego to kolejna baba z brzuchem, ale tu chodzi o moje dziecko:(

10 lata 4 miesiąc temu #911473 przez Izi
Nataliaa87 z lekarzami to różnie bywa, nie przejmuj się jego głupim gadaniem, to Twoje dziecko i masz prawo wymagać i martwić się o nie. Oczywiście, że po terminie jest ważna kontrola i kto ma to monitorować jak nie Mama właśnie? Nikt go nie prosi o wyjmowanie na siłę tylko o kontrolę, oj przydałyby się jakieś warsztaty z empatii dla lekarzy...Trzymam kciuki za KTG i myślami jestem z Tobą.

Ann- nieźle z tą datą, ciekawe czy się sprawdzi. Ja z kolei miałam lekką obsesje na punkcie tego by dzień, w którym urodzi się Mała był nieparzysty i udało się :) To chyba lekkie zboczenie "zawodowe", podyplomówka z matematyki dała znać o sobie. A Twój mąż fajnie wymyślił, bo każda liczba podzielna przez 3 musi być nieparzysta, a czy on też z takiej daty? Daj znać jak wyszło to KTG.

Asienka- trzymam kciuki za jak najszybsze wyleczenie i cieszę się, że masz dużo energii. Moja Olka też za dużo śpi w dzień i potem w nocy jest różnie, zaraz mykam się kimnąć, a potem muszę ją troszkę pomęczyć w dzień by kolejna nocka była lepsza. Uśmiech przez sen jest rozbrajający, jak masz taką uśmiechniętą fotkę Kacperka pokaż to się porozpływamy :)

10 lata 4 miesiąc temu #911491 przez MAniula
Asienka, slonko dzielna jesteś niesłychanie. Więc walcz a z każdym dniem będzie lepiej. A powiedz mi ty laktator kupiłaś nowy czy używany? Bo to może wina laktatora jak uzywany?

Natalia kurcze co za lekarz? Pamiętaj ty masz rację i masz prawo martwić się o siebie i swoje dziecko. Czasami chyba trzeba im to mniej lub bardziej delikatnie uświadomić. Męża nie ma blisko? Może by poprosił lekarza o więcej empatii i szacunku? Bo to nie pora na twoje łzy...

Izi śliczna fotka;) eh każda by chciała dzidzie już przy sobie i takie widoki oglądać...
I wybacz, że się czepnę :side: bo ja matematyk mierny, ale jak się ma data np 6, 12, 24 do tego co napisałaś : każda liczba podzielna przez 3 musi być nieparzysta? :blush:

Inna powodzenia! Czekamy na Nadię.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #911520 przez Inna607
hejo pozdrawiam z porodowki :)

poki co leze od 7 pod oksytocyna i nic sie nie dzieje zadnych skurczy rozwarcie 1 cm :(
teraz siedze sobie na pileczce kręgosłup od leżenia trochę odciazam ;)
maja dzis strasznie duzo porodów 3 cesarki wiec jak nie pojdzie naturalnie to dopiero wieczorem cesarka

edit
natalia ja cie doskonale rozumiem i wiem co czujesz właśnie dlatego poszlam do drugiego szpitala i lezalam w nim bo sie martwiłam o dziecko

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #911543 przez kakadu
:) ile tu emocji:) może będą jakieś nowe dzidziusie :)

Buziaki dla nowych mam i ich pociech :)
sama radość. ja już tez nie mogę się doczekać:) :) :)

natalia87 nie przejmuj sie gburem, poszukaj innego lekarza bądź szpitala. Nie wiem czy Ciebie już nie będą kładli do szpitala.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka