BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 4 miesiąc temu #912054 przez missyy
natalia87
to teraz ja cie pocieszę:P zazdrościłaś mi wypadu z mężem to czytaj to.
melduje się z sali obserwacyjnej. o 2 odeszły mi wody, jeszcze trochę się sączą. Skurczy brak, rozwarcie 1,5cm.
Obym za długo nie musiala tu czekać:(

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #912055 przez nataliaa87
MISSY no to wypad się udał :) w sumie urodziło się dwóch chłopaków pod rząd, więc teraz Nadia też musi mieć parę. Inaczej mój Szymus się nie urodzi.
A tak serio to pech jakiś, że prawie wszystkim wody odchodzą a skurczy brak i trzeba na tej oksytocynie polegać..
Powodzenia kochana! Mocno trzymam kciuki również ze szpitalnego łóżka..
Może sprawdza się to, co kiedyś pisała Aggi, że pełnia wpływa na porody.
Może i na mojego uparciucha wpłynie, bo wczoraj macica stawiała mi się jak nigdy.

10 lata 4 miesiąc temu #912056 przez nataliaa87
Sorry za dublowanie postów, ale nie da się u mnie inaczej z tel.
MISSY no to dzisiaj będziesz mama :) swoją droga gdzie Twój termin do mojego :p

INNA wierzę, że dla tej istotki warto.. Każdy ból się przetrwa. U mnie na sali leży dziewczyna, która urodziła w godzinę od przyjazdu do szpitala wczoraj po południu, ale też się męczy bardzo i to po porodzie sn. Ehh-przerażające.. Aa i utwierdziłam się w przekonaniu, że nie chce żadnych odwiedzin w szpitalu po porodzie :) Meżuś i tyle

10 lata 4 miesiąc temu #912063 przez Inna607
Chętnie bym Wam pokazała moja księżniczkę lecz niestety wszystkie zdjęcia są za duże by weszly z telefonu :/ dodam je na fb :)

10 lata 4 miesiąc temu #912066 przez ann-sunshine
Ummi co do Marty to mam nadzieję, że nie będzie źle bo jest opiekuńcza co do brzucha i wszystkim mówi że tam jest jej siostrzyczka i przytula się i głaszcze. No ale z drugiej strony zasypia tylko ze mną lub moją mamą odkąd jestem na zwolnieniu, jak jej się znudzi jeść samej to prosi "mamo pokarm mnie" i mąż nie wchodzi w grę, więc nie wiem jak zaakceptuje fakt, że więcej rzeczy będzie musiała z mężem robić.

Ummi ja mam chustę i będę nosić, ale nie od początku tylko już takie mniej więcej miesięczne, może nawet później. Jak masz chustę to możesz spróbować czy mu się podoba. Bo np Marta (i tak samo synek koleżanki teraz) na początku wytrzymywała tak 10 minut, a dopiero z czasem zaczęła to lubić i zaczęliśmy ją nosić na dwugodzinne spacery.

Natalia przesyłam dużo uścisków i wsparcia. Nic innego Ci nie pozostaje jak zacisnąć zęby i wytrwać.

Eeee Missy i ty mnie wyprzedzisz. Trzymam kciuki, żeby poszło szybko i sprawnie. Bądź dzielna.

Inna widziałam fotę twojej płaczki na fb

A mnie boli kolano od dźwigania Natali i kość łonowa jakby ktoś chciał ją rozłupać na pół i to tyle z postępów objawów porodowych.

10 lata 4 miesiąc temu #912068 przez missyy
natalia87
to powspieramy się na placu boju. Mnie kręgosłup napiernicza i promieniuje mi do podbrzusza. Wyleżeć nie idzie.
Jedna laska obok leży od piątku, wody odeszly, nie ma rozwarcia i tak się meczy. Bo boli ją i na nic to. Tylko antybiotyk dostała i tyle. A wczoraj miała termin

10 lata 4 miesiąc temu #912069 przez ann-sunshine
Missy to w twoim szpitalu nie starają się aby urodzić w 24 godziny po tym jak wody odeszły?

10 lata 4 miesiąc temu #912071 przez nataliaa87
MISSY a ja myślałam, że od odejścia wód nie można czekać dłużej niż 24 godziny do porodu. Przecież dziecko chyba może się udusic. Albo ja się nie znam. Maja Ci zamiar podać oksytocyne?
Skoro takie boję czujesz, to to chyba już skurcze..

ANN dzięki za wsparcie:) Missy nie tylko Ciebie wyprzedziła :) ja się czuje bardziej skrzywdzona :D żartuje oczywiście:)

Dziewczyny czy takie regularne (co 5 minut) stawianie się macicy może coś znaczyć??

10 lata 4 miesiąc temu #912073 przez ann-sunshine
Natalia powiedziałabym że to skurcze. One na początku nie bolą, dopiero jak przybierają na sile

10 lata 4 miesiąc temu #912077 przez missyy
zapomniałam dodać, ze do tego szpitala co chcialam miał takie przeludnienie, że pojechałam gdzie indziej.
Był obchód, mam jeszcze czas się przygotować.
Tez myślałam ze do 24h trzeba urodzić. Daja mi jeszcze czas.

10 lata 4 miesiąc temu #912089 przez Izi
Missy- trzymam kciuki, na pewno dasz radę! :)Obyś długo nie czekała, posyłam pozytywne fluidy. Szkoda, że nie udało się dostać do Św. Rodziny, ja jestem bardzo zadowolona z tego szpitala. Jesteś na Polnej czy Raszei?

Natalia- myślami jestem z Tobą, skoro macica się stawia to może się coś zaczyna. A Ty masz jakieś rozwarcie?

10 lata 4 miesiąc temu #912110 przez nataliaa87
IZI nie mam rozwarcia. Teraz byłam badana. To jest jakaś masakra. 42 tydzień a szyjka W MIARĘ przygotowana, czop ciągle w środku.. Cały czas mnie pytają czy termin jest dobrze obliczony. No tragedia jakąś.. Raczej jutro zaczną szyjke budzić do działania.. Kurcze no, dlaczego ciągle nic się nie dzieje? :(

MISSY trzymasz się?

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912145 przez ann-sunshine
Natalia wspolczuje. W kazdym razie Szymek musi przyjsc na swiat, predzej czy pozniej, sn czy cc. Juz niedlugo utulisz synka. Trzymaj sie :-*

Missy przykro mi ze nie trafilas tam gdzie chcialas. Mam nadzieje ze choc u ciebie pozytywny rozwoj sytuacji

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912151 przez Ummi
my juz po dwugodzinnym spacerku i wlasnie Zuczek wietrzy pupe ;)

Missy a moze sprobuj rozchodzic skurcze ? ja tak mialam - wody odeszly, brzuch sie napinal ale nie jakos powaznie, chcieli mi dac tabletke oxy, najpierw mnie lakarka zbadal i powiedziala, ze mam 2 cm rozwarcia i myslala czy dac te tabletke na przyspieszenie czy nie, ja nie chcialam, powiedzialam, zeby dac dziecku jeszcze troche czasu, ona sie zgodzila i kazala przyjsc za 2-3 godziny znow na ktg i badanie, zaczelam chodzic, ruszac sie, plus chody, i tak sie akcja rozkrecila, ze po tych 2 godzinach przyszlam z bolesnymi skurczami, az sie mnie polozne pytaly czy te skurcze to "moje" czy tez dostalam te tabletke ;) powodzenia :*

Ann to u nas tak samo - jeszcze sam nie zasypia, potrzebuje by ktos lezal przy nim i trzymal za reke, je sam ale wolno mu to idzie wiec sie nudzi i trzeba pomoc ;) narazie maz pomaga potem bedzie ciekawie ;)
chusty jeszcze nie mam - mialas elastyczna czy tkana ? nowa czy uzywana ? sama sie uczylas wiazac- tzn. z filmikow z netu czy jak ?

10 lata 4 miesiąc temu #912180 przez Inna607
Chyba dziś powinnam być z siebie i córci dumna :)
Moja córka dziś tylko je cyca i na nim spi po 2-3 godziny :) czyli by wychodziło ze przyszedł pokarm ależ jestem dumna.
Przewijam ją, karmie i śpi jak susel :)
Pan doktor dzisiaj badał niunie i powiedział że jest zdrowa :)
No poprostu niczego lepszego nie moglam sobie wymarzyć, jutro raczej do domku.
Na szczęście bo jestem wykończona szpitalem chce do domu.
Rana po ceasrce jest ok, juz aż tak nie boli, najgorsze za mną, teraz bedzie tylko lepiej :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka