BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912347 przez ann-sunshine
Aggi moja propozycja na początek: przemywaj przegotowaną wodą zamiast chusteczkami, wietrz pupę tzn zostawiaj gołą na 10 minut przy przebieraniu a potem kremem na odparzenia

Dziulka jak wam w domku?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #912410 przez nataliaa87
Doszłam do wniosku, że chyba wszystkie sierpniowki muszą urodzić żebym ja została mama :/ dzisiaj dalej nic z tego. Maja 5 dziewczyn po terminie, mieli nas badać żeby zobaczyć która są w największej potrzebie, ale jakoś bez badania dwie odrzucili ( w tym mnie).
10 dni po terminie.. Mam już dość tego czekania.

MISSYY ogromne gratulacje!

AGGI Tobie również gratuluję :)

10 lata 4 miesiąc temu #912416 przez Izi
Missy- moje gratulacje, trzymaj się ciepło i odpoczywaj! Dużo zdrówka dla Majki, mam chrześniaczkę o tym samym imieniu- super dziewczynka.

Natalia- kurcze na jakiej podstawie Cię odrzucili skoro nie badali? Trzymaj się tam, nie daj się! Wysyłamy pozytywne myśli!

Potrzebuje jakiś wzór wniosku o urlop macierzyński, chce iść na roczny płatny 80 %, mojej księgowej nie ma i będzie dopiero 19.08 a ja wiem, że jest 14 dni aby taki wniosek złożyć w pracy. Kiedy mi tu mignął taki wniosek, ale nie mogę znaleźć, chyba Dziulka dodawała?

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912442 przez MAniula
Hej mamusie :kiss:

Wszystkim gratuluję serdecznie Agi, Missy, Inna. Chyba zaczynam zazdrościć hihihi ale ja mam jeszcze czas, poczekamy z Ewą na szafy, może i narożnik hehe.

Natalia współczuje tego napięcia. Ale ten dzień nadejdzie i będziesz tulić swojego szkraba!!!!!! Oby już na czasie!!! Przesyłam duuuużo mocy, pozytywnej energii i pozytywnego myślenia!!!

Ann jestem nadal w dwupaku ;) spokojnie, myślę że tak zostanie jeszcze z 2 tyg zwłaszcza, że do końca tego tygodnia mam jeszcze luteinę i magnez brać.

Asienka cieszę się, że już coraz lepiej ;) tak trzymajcie!!!! Buziaki.

U mnie weekend przeleciał, w sobotę pieczone ziemniaczki z ogniska, mmm pyszny kociołek był, posiedzieliśmy u kuzyna do 23 w nocy juz wokół ogniska z kiełbachą, chichrałam się czasami tak, że musiałam brzuch trzymać.. :woohoo:
Wczoraj pochodziliśmy po naszym centrum handlowym, kupiłam sobie lekki bawełniany szlafrok i jeszcze troszkę ciuszków ;) Ale za dużo już chodzić nie mogłam...

A dziś prasowani, jakiś obiad na jutro i porządki codzienne.

Pozdrowionka ślę!!!!

10 lata 4 miesiąc temu #912449 przez Wiki
Witam po weekendzie :)

Pracowity ten weekend z tymi gośćmi KOSZMAR ! Jak ja nie lubie gości z małymi dziećmi których wszędzie jest pełno. A dziś znowu goście tyle że bez małych dzieci i w zasadzie na noc i rano już ich nie będzie. Wczoraj jak pierwsza tura pojechała to spalam 1.5 godz SZOK. I do tego znowu upał którego też już mam serdecznie dość . Ale mam humorek :) no ale musiałam się wygadać :)

Missy- wielkie gratulacje i życzę dużo zdrowia dla Ciebie i Mai :)

Aggi- też gratuluje Słodki ten Twój Maks :) ładniusi :) Widzę że po porodzie masz tak piękne wspomnienia jak ja :) Ja tak samo mówiłam jak Ty że Karol będzie jedynakiem i za kolejne dziecko dziękuje i mąż przez te lata nie naciskał ani razu ja musiałam do tego dojrzeć i trwało to 7 lat a potem jeszcze 4 lata starań i stąd ta różnica. Ale tak to już jest że jedne rodzą łatwiej szybciej a inne się dłużej meczą. A jeśli chodzi o krostki to Bartuś też miał przez parę dni mimo że pieluchy zmieniane często do tego wietrzony codziennie kąpany i nic Aż tu wyszło że jak skończyły mi się chusteczki mokre pampersa i przeszłam na dadę to wszystko zniknęło jak ręką ujął a już przez moment myślałam że może pieluszki więc zrób eksperyment bo może to którąś z tych wersji a na początku miałam z rossmana i pupa była ładną a potem dwie paczki pampers i się zaczęło :(

Natalia- trzymam kciuki żeby w końcu Szymuś się zdecydował i żebyś już się nie męczyła

10 lata 4 miesiąc temu #912450 przez Wiki
Asienka- super że już widać po tak krótkim czasie poprawę Lada chwila Kacperek pięknie będzie ssał pierś :)

Maniula- Ty się tak ta luteina i magnezem nie pocieszaj bo ja też miałam brać do samego terminu cc a i tak tydzień przed terminem cc zaczęłam rodzić także aż tak mocno to nie działało :)

10 lata 4 miesiąc temu #912462 przez aggi
dziewczyny mamusie a jak tam Wasze kg po ciąży?????? mój brzuszek to śmieszny flaczek, a piersi od karmienia zrobiły się tak wielkie że w życiu takich nie miałam - wyglądam conajmniej nieproporcjonalnie :D Mam zamiar się zważyć 7 dni po porodzie tak z ciekawości............... :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912476 przez MAniula
Wiki no to faktycznie, chyba nie ma pewności... hihihi, co ma być to będzie choć jak kiedyś dziewczyny pisały o swoich odczuciach: jestem gotowa na maluszka ale porodu coraz bardziej się boje...

Spojrzałam na listę to jeszcze tylko dwie dziewczynki i reszta chłopców.
Niewiele nas zostało zapakowanych... :P

10 lata 4 miesiąc temu #912478 przez ann-sunshine
Wiki dobrze że już prawie po gościach :)

Maniula :-) dobrze że jeszcze ktoś zostaje na placu boju :-)

Natalia kurczę widocznie tamte już nie mogły dłużej czekać i stąd ciebie odrzucili. To co rodzimy jutro razem?

A tu wnioski o macierzyńskie:

Załącznik nie został znaleziony

10 lata 4 miesiąc temu #912483 przez Gąska
ann-sunshinne ja tez chce jutro :) a moze byc nawet dzis ;)

nataliaa87 trzymamy kciuki zeby juz cos sie rozwinelo bez wywolywania :kiss:

10 lata 4 miesiąc temu #912488 przez Ummi
Inna jak macie fajan pogode to ja bym za dlugo ze spacerkiem nie czekala – mojego werandowalam juz w szpitalu, zeby troche slonka mial, bo tez zloty byl, potem dziennie przejadzki do szpitala na kontrole bilirubiny, wiec cos tam na dworze byl, a po tygodniu pierwszy spacer (plus urzedy, autobus, lekarz ze starszym) – 4,5 godziny ;) wczoraj tez dwie. Dzis sie troche wstrzymuje, bo wieje.
Ja jak zwykle w opozycji – smoczka nie daje ;) starszy tez wychowany zupelnie bez smoka i butelki. Ale jak chcesz dac smoka to ja bym poczekala ze 2 tygodnie, zeby najpierw nauczyla sie dobrze ssac, zeby uniknac wlasnie problemow z kp. Oczywiscie kazdy robi jak chce :*

Asienka wow, u nas naswietlanie zaczynaja od 20…

Aggi nam polozna polecila przemywanie czarna herbata, potem dobrze osuszyc – uzywalismy suszarki, potem wietrzenie jak najczesciej (czyli zostawienie bez pampersa, tylko okrylam pieluszka, zeby mu zimno nie bylo), a pozniej krem – u nas taki na bazie cynku i tranu, zdzialal cuda w 2 dni.

Ann nie wiem jak sobie wyobrazalam, ale inaczej :D

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912536 przez MAniula
Inna ja tylko teoretycznie, ale jesli Nadia jest spokojna po karmieniu i nie chce siedziec na cycku tylko zeby ssac to poco smoczek? Podobno sa dzieci z duzą potrzebą ssania próbuja ssac palec i im smoczek mozna podac, sa tez takie co smoczek im nie potrzebny. Na szkole rodz polozna mowila ze dzieci w brzuchu maja wieksza swobode, moga ssac kiedy chca, sa kolysane non stop itd. Mowila ze racjonalnie do wszystkiego trzeba podejsc :) obserwowac. Dlatego podobno noszenie to tez jest ok na poczatku, bo noworodek jeszcze nie wymusza, on poprostu chce zaspokoic swoje potrzeby w tym bliskosc i cieplo mamy ;)

Ummi a jaki to krem? I no wlasnie jakie kremy macie takie do pupy ale nie koniecznie z cynkiem?
Slyszalyscie o kremie F18, taki zalecaja w szpital zeby miec...

10 lata 4 miesiąc temu #912561 przez kakadu
Witam serdecznie :) od niedzieli rana jestem mamą 3 synka Filipka.
urodzilam na kaminskiego, gdzie obecnie przebywa nasza kolezanka Natalia doslownie oddzial w oddzial. Trzymam za Ciebie kciuki :) Moze do mnie wpadniesz :) albo spotkamy sie na poloznictwie

Co do porodu: przyjechalam o 6 rano bo wody zaczely odchodzic, do godz. 12 zadnej akcji, po prostu masakra, nic, zero, juz bylam w stresie, ale o 12 akcja ruszyla i 13 30 urodzil sie Filipek. 3 800 58 cm, zadnego naciecia, zadnych szwow maly 10 pkt

urodzilam ze swietna polozna i powiem tak jak rodzic tylko z nią, naprawde
gratrulacje dla wszystkich nowych MAM :)

my jeszcze w szpitalu , jak maly nie zzolknie to moze nas jutro wypisza :) buziakkkii

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912572 przez Gąska
kakadu wielkie gratulacje !! :) przeslij naszej Natalii troche mocy porodowych ;)

Moje terminowe kolezanki rozpakowane :) a kiedy ja ? ;)

Edit:
M. wyliczyl mi termin 16-20 sierpnia, a mama 15 ;)

10 lata 4 miesiąc temu #912627 przez nataliaa87
KAKADU w końcu dakas znać dziewczynom :) nie chciałam zdradzić tajemnicy i tylko czekałam aż się odezwiesz:) myślałam żeby Cie odwiedzić ale wczoraj dowiedziałam się już wieczorem, a dzisiaj dzień zakręcony. Pół dnia czekałam na wywołanie, potem cały czas był mój Ł. A teraz każą mi czekać na usg. Może spotkamy się na położnictwie, chociaż pewności nie ma, bo dzisiaj 5 dziewczyn od nas urodziło i wszystkie tu wróciły, bo u Was nie ma miejsc:)

Dzięki za kciuki dziewczyny. Mam nadzieję, że jutro o 7 zaczynamy akcję z żelem- taki jest plan :)
Ściskam Was! :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka