- Otrzymane podziękowania: 178
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Izi tak mój mąż jest z 3ego
Moje ktg śliczne bo mała dziś fikołki wywija. Pośmiałam się z doktorem, kazał iść rodzić, a jak nie to przyjść we wtorek i nawet mi zwolnienie w razie w jeszcze da.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- marsi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Bardzo gratuluje mamusią i ich nowo narodzonym maluszkom oraz życzę dużo zdrówka i jak najwięcej przespanych nocy
A wszytskim oczekującym mamą życzę dużo cierpliwości i wytrwałości na końcówce no i oczywiście lekkiego i szybkiego porodu
Dziulka gratuluje wyjścia do domku
U nas spokojnie, mały je, robi kupkę i siusiu no i śpi. I tak w kółko Jedynie wczoraj mieliśmy mały kryzysik, mały miał problemy ze zrobieniem kupki troszeczkę był marudny cały dzień i miał problem z zaśnięciem. Ale całe szczęście noc już spokojna, z dwiema pobudkami na karmienie Jedynie u mnie pojawił się mały problemik z cewką moczową. Byłam u gin i stwierdził że może to byc lekkie podkażenie odchodami po porodzie lub po cewnikowaniu. Zapisał mi Furaginum i mam nadzieje że będzie lepiej.
Mam pytanie. Czy któraś z mam karmiących piersią brała może Furaginum??? Na ulotce jest by nie brać w czasie karmienia piersią. Mój gin zapisał mi te tabletki, więc biorę je bo mu ufam. Wczoraj zażyłam pierwszą pełną dawkę i miały miał problemy z kupką. Może to zbieg okoliczności, a może po tych tabletkach jak myślicie?
A i wrzucam wam fotkę ANTOŚKA bo się jeszcze nie pochwaliłam synkiem
zaraz po urodzeniu i na drugą dobę
A to już w domku prawie po 2 tygodniach
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Izi już dodawałam
ale tu dodam jeszcze raz dla Ciebie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Maniula laktator kupiłam uzywany, ale tylko zeby miec silniczek, bo wszystke inne czesci, które maja stycznosc z piersia i mlekiem, czyli lejek, zaworek, membrane i butelki mam nowe, wiec na pewno to nie przez to...
według połoznej to wina antybiotyku który dostałam w szpitalu... po porodzie byłam osłabiona, miałam anemie i jeszcze antybiotyk dostałam.. no i złapałam paskudztwo ;/
Marsi sliczniusi synek i jaki duzy i jak ładnie oczka otwierał od samego poczatku
nie mam pojecia czy furagina ma jakis wpływ...ewentualnie moze zadzwon do lekarza i zapytaj?
- Gąska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ciezko mi nadrobic zaleglosci,nie moglam sie wczoraj zalogowac.
Bylam wczoraj u gina,szyjka ok. 2 cm jeszcze sie trzyma. Doktorek pocieszyl,ze moze w ciagu tygodnia urodze i ze nie grozi mi przenoszenie ciazy. Skoro wszystko zamkniete to trudno w to uwierzyc,ale ok nie ja tu jestem lekarzem. Nastepna wizyta 14 i stwierdzil,ze moge juz nie przyjsc
nataliaa87 co za wstretny gin. Tak jak pisze ann strasz sadem poki co zycze cierpliwosci i lepszych chwil
marsi ale juz chlopak duzy gratulacje
inna czekamy na wiesci moze juz tulisz Nadie
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Asienka jaki błogostan na jego buzi, to pewnie jest tak jak mowi polozna. A antybiotyk dali ci zapobiegawczo bo nie mialas gbs-a czy przez to ze mialas wiecej szycia?
Marsi chlop na schwal faktycznie wyglada jakby juz na tym swiecie pobyl dluzej
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
Nadia przyszła na świat przez cesarskie cięcie, była owinięta pępowina ale jest zdrowa
- Gąska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Czekamy na fotorelacje
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Marsi- Śliczny synuś i faktycznie wygląda na starszego pięknie pozował do zdjęć
Asienka- a jakie tabletki Ci lekarz przepisał? Mam nadzieję że wyjdziesz w końcu na prostą z karmieniem A jak tam pępuszek u Kacperka zagoił się już? Bo u nas powoli zbliżamy się do mety
Natalia- ja bym chyba nie wytrzymała i bym temu lekarzowi nawciskała Suchej nitki bym na nim nie zostawiła Ale to łatwo mówić Wiem że napewno byłaś w szoku . Wariat i tyle Ty nie możesz się teraz denerwować i musisz o nim jak najszybciej zapomnieć.
- marsi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Wiki, gaska, maniula, ann dziekujemy za mile słówka Antos jak sie urodzil mial 4050g i 59cm. Duży ale dla mnie to i tak kruszynka no i o dziwo wchodz w ubranka 56
wiki u nas pempuszek odpadł wczoraj tzn. na 14 dobę. A u was?
asienka ja tez dostalam antybiotyk, bo odeszły mi wody i po 13 godz. brak postepu w porodzie. Zebym nie dostala zakażenia od razu po cc mi go podali. Do domku tez dostalam, augumentin. Ogólnie gbs mialam tez za wysoki norma to 5 a ja mialam 56. Po dwóch dobach juz 7. Mimo to chcieli mnie zostawic w szpitalu ale nie mieli miejsc to wypisali. Po skończonym antybiotyku wskoczyło mi na 12, gin mówi ze jest ok. Ja i tak powtórzę gbs dla samej siebie w przyszlym tygodniu. A u ciebie jak tam wyniki?
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
Nadia ma 54 cm i 3290g urodzila sie o 15:30 jest prześliczna i podobna do taty. mialam ją już na karmienie ssala pieknie piers a później spala.
Rana strasznie boli, morfina na mnie nie działa
ale cóż trzeba wytrzymać teraz oddalam mala by choc chwile sie przespać bo zasypialam razem z nią ale bez niej spac nie mogę
chciałabym dodać zdjęcie ale z telefonu nie wchodzi :/
ann proszę o zmiane na pierwszej stronie
buziaki dla Was wszystkich :*
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Maniula antybiotyk mi dali, bo nie miałam wyniku na gbs.. i musieli podać mi niestety zapobiegawczo..
Wiki Fluctonazole ... też mam taka nadzieje wzięlam dopiero jedną tabletke- wczoraj, a juz zauwazyłam, ze jest lepiej... wiec jestem pełna nadziei, że po pełnej kuracji będzie super
a u nas z pepuszkiem było super, bo już w szpitalu odpadł tyle tylko, ze my byliśmy 6 dni z małym... a w domku tylko mieliśmy pielęgnować, bo troszke krwawił jeszcze, a teraz już Kacperek ma czysciutki i śliczniutki pępuszek
Marsi kurcze.. szczerze to nie wiem, jak u mnie z gbs'em, bo nie byłam juz potem po wynik u mojego gina... podali mi antybiotyk w szpitalu, bo nie miałam wyniku... myślisz, ze powinnam sie dowiedzieć, jaki miałam wynik?
- Izi
- Wylogowany
- gaworzenie
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Inna jutro przeniose cie do mamus bo dzis juz tylko z telefonu podczytuje.
Aggi zyc bez nas nie moze. Dopytywala co tam slychac. Jezeli Maksiu nie spadnie za bardzo z waga to jutro wyjda ze szpitala i jak tylko uda jej się dopasc kompa to nam obiecuje obszerna relacje.
A nasze kolezanki co Marta ewentualnie maja sie zajac dzis imprezuja wiec ja nie rodze do wtorku kiedy to moja mama będzie juz w domu.
Ide spac bo skonana jestem