BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 5 miesiąc temu #909076 przez ann-sunshine
Missy a może to nie długość tylko oznaczenia jak kółeczko to miękka czy coś tam? Nie znam się.

Z motorkiem w tyłku przyszykowałam obiad i odsprzątałam mieszkanie i chciałam właśnie na sofę przed tv zalec a tu sąsiedzi wiertarę załączyli :evil: :evil: :evil:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #909089 przez aggi
missyy ja bym na Twoim miejscu dzisiaj poszła bo jutro to ukrop ma być :P

Ann współczuję ! :dry:

idę i ja zalegnąć trochę na łóżku. Najadłam się i chyba pęknę :blush:
może jak dostanę mocy to ogarnę domu trochę.....
na kuriera to chyba już nie mam co liczyć dzisiaj :dry: :dry: :dry:

10 lata 5 miesiąc temu #909092 przez nataliaa87
missyy jutro upały, więc szykuj się dzisiaj na spacer :)

Ann pożycz tego motorka, bo u mnie nadal nic się nie ruszyło :P A mężuś lada chwila będzie :D Poczyniłam za to postępy i kupiłam produkty :D

10 lata 5 miesiąc temu #909098 przez Inna607
ale naskrobalyscie ;) uff ale nadrobilam :)

pojechalam na KTG i nic nie zapowiada sie na poród. Pan doktor powiedział że KTG ładne, kanal zamkniety szyjka 2 cm. Za trzy dni następna wizyta na ktg. No chyba że coś zacznie sie dziac prosze przyjść wcześniej. Na to juz nie licze.

Byłam na zakupach teraz wracam do domku i czekam na obiadek :)

Lecę odpoczywac :)

10 lata 5 miesiąc temu #909123 przez Wiki
Hej Dziewczynki :)

Ale dziś nudy Co prawda jest chłodniej ale jakiś leń mnie dziś złapał Wstałam już po 7.00 bo mały obudził się na karmienie i już mi się spać nie chciało Poszłam sobie trochę poprasować i czekałam aż Karol się odezwie z kolonii bo codziennie przed śniadaniem dają im tel i bardzo czeka na ta chwilę :) Mąż zrobił obiadek i pojechał po zakupy i do fryzjera a Bartuś śpi i je i tak w kółko :)

Aggi- a ile po cc Twoja bratowa zaczęła używać ten pas i czy faktycznie widzi efekty?

Chyba muszę męża na jakiś spacer wyciągnąć bo Oszalec można od siedzenia w domku Mały w zasadzie codziennie ma jedno spanie na ogródku ale ja muszę wyjść z domku :)

10 lata 5 miesiąc temu #909130 przez missyy
ann-sunshineTeż nie wiem, aaa tam :P Napiszą ci jakieś bazgroły, a ty potem myśl. A w trakcie wizyty to się o tym nie pomyśli. Długości to jestem pewna bo najpierw sama w trakcie badania mówiła, a potem zapisała w miejscu gdzie zapisywała długosci z kolejnych wizyt.
Pal lichooo :laugh:

Poszłabym chętnie dzisiaj na spacerek, tylko na razie nie mam z kim :P Emciu ma być koło 18, więc poczekam sobie jeszcze za nim :P

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 5 miesiąc temu #909318 przez ann-sunshine
Dzień dobry.

Wczoraj do pozna poza domem u dziś dziecko łaskawie pospalo do 8:15 :-) ale za to obudziłam się głodna.

Stopy mnie bolą już cały czas :-/ nawet spanie z nogami u góry nic nie dało

Mieliśmy jechać nad jezioro ale zachmurzone jest.

Wiki też chciałabym móc się nudzić z niemowlakiem ;-)

Inna uparciuszka ci się trafiła

10 lata 5 miesiąc temu #909327 przez Inna607
Dzień dobry,

ann tak masz rację, bardzo uparty osobnik mi się trafił :)
najgorsze jest to że teraz martwię się podwójnie żeby wszystko było dobrze i żeby z maleńką nic się nie działo bo przecież ktg nie jest w stanie powiedzieć czy wody np nie zzielenialy nie ??
i te czekanie ... wykonczy mnie. ahh jestem nerwowa podwojnie i tylko sprzeczam sie z mężem, kasa sie kończy, mąż nie może wrócić do pracy bo czeka na dziecko, a dziecko ma nas w nosie :p kolo zamknięte.

noc byla dość chlodna ale spalam przy otwartym oknie bo jak bym zamknela to bym nie wytrzymala :p Nawet sie troche przestraszyłam że przeziębie brzuch bo sie nie przykrywalam ale chyba nic sie nie stało :)
Pogoda póki co w miare możliwa, wiec może pogoda sie nie sprawdzi ??

no nic ide wylegiwać sie dalej :)
Miłego weekendu :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #909329 przez nataliaa87
Dzień dobry :)

U nas tez pochmurno i chłodno. Bałam się upału, a tu pogoda miło zaskoczyła. Na tvn meteo i tak pokazuje mi 30-32 stopnie, ale wątpię żeby to się sprawdziło.
Wczoraj udało nam się pojechać popatrzeć na wózki do dwóch sklepów. I to chyba jednak mężu będzie miał ostatnie słowo w tej sprawie :D Ciężko coś wybrać, bo w jednym koła hałasują, w drugim gondola źle się odpina, a w trzecim coś tam znowu :D Pewnie gdybym sama kupowała, to bym tych wszystkich rzeczy nie zauważyła :P Ale co tam.. Dzisiaj jak wróci z pracy, to jeszcze obskoczymy 3 sklepy w poszukiwaniu "ideału" :D

Aggi nie mogę nigdzie zobaczyć Twojego wózka, bo cholerka nie mają go w sklepach :/ Może dzisiaj gdzieś się uda.

A tak poza tym to cisza i spokój :D Ten weekend to raczej na pewno ostatni we dwoje u nas :D Trzeba go jakoś ładnie zaplanować :)

Ciekawe czy weekend dla którejś z nas będzie owocny:) A jak nie weekend, to na pewno kolejny tydzień :D W tym nasze dzieciaczki nie poszalały :D

Miłego dnia :)

10 lata 5 miesiąc temu #909373 przez ann-sunshine
No właśnie przydałoby się pierwsze sierpniowe dziecko haha

Inna jak po terminie chodziłam na ktg to mnie zawsze wziernikiem badali i sprawdzali stan wód, a Marta smulke puscila już w trakcie porodu i z tego względu urodziła się w zielonych wodach.

Natalia owocnego szukania wózka

10 lata 5 miesiąc temu #909381 przez Inna607
ann no widzisz Tobie to sprawdzali a mi cholerka nie :( i tych cholernych zielonych wód się boje :(
w poniedziałek ide do swojego ginka i bez skierowania do drugiego szpitala nie wyjde a jeżeli mi nie da to i tak pojadę i powiem ze źle się czuje za bardzo sie martwię i nie chcem dłużej czekać ...
jak chodze na ktg to tamtego szpitala to tylko ktg i tyle a no i czasem sprawdza na samolocie czy rozwarcie jest a wody czy cos to nie sprawdzaja

10 lata 5 miesiąc temu #909387 przez aggi
Dzień dobry :kiss: wczoraj taka cudna pogoda była ! I noc taka idealna :silly: :silly: nawet z mężem trochę pogoniliśmy Maksa :whistle:
i rano zaspaliśmy hahaha. Ale dzisiaj to już jakaś pomyłka to co głoszą w tv :S 35 stopni? z czym do ludzi :S
Kurier wkońcu nie dojechał, zła byłam......... pewnie dopiero w poniedziałek dotrze :dry:

Inna no widzisz my swoje a dzieciaki swoje...... :pinch: mnie też już chyba nic nie zdziwi ani na nic się nie nastawiam :S

Wiki to w miarę masz spokojnie w domu :) fajnie :) jak szwy jej ściągnęli - czyli po tygodniu zaczęła zakładać ten pas, zresztą położna w szpitalu jej mówiła że ma sobie kupić i zakładać. Co prawda nosiła miesiąc ale nie widać że w ciąży była :)

Ann mnie też stopy bolą tzn jak spuchną to zaczynają piec :( nie wiem już co na to poradzić bo chłodzenie średnio pomaga........

natalia napisz do producenta maila o listę sklepów z Twojego województwa/podaj miasto skąd jesteś i Ci najbliższe sklepy podeślą :) Mi tak wysłali i pojechałam oglądać :) tu jest strona producenta camarelo.pl/

co do zielonych wód to koleżanka miała dziwną akcję bo miała bóle 10dni przed terminem a w szpitalu przy porodzie jak wody zobaczyli to jej powiedzieli że ona chyba 10 dni po terminie jest? i się tak z nią kłócili ;) termin miała na 12 sierpnia a 2 urodziła :D Mały ma dzisiaj 3 lata :P ale strachu się najadła co nie miara

10 lata 5 miesiąc temu #909407 przez ann-sunshine
Inna ale mnie dopiero po terminie sprawdzali, ty dopiero pierwsze ktg po terminie będziesz mieć teraz. Nie martw się na zapas, Nadia wie co robi i nie da się skrzywdzić.

Ostatnio śpię w ciągu dnia z marta bo nie daje rady. Ciekawe czy ma to coś wspólnego ze złą morfologią

Powiedzcie że to jakaś pomyłka z tą temperaturą jutro.

10 lata 5 miesiąc temu #909416 przez aggi
Ann możliwe że anemia Cię chwyta i słabniesz? miałaś złe wyniki z morfo ostatnio? Jak jutro będzie tyle stopni ile zapowiadają to ja wynoszę się z łóżkiem, tv i lapkiem do piwnicy :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #909427 przez ann-sunshine
Aggi morfo miałam ok ale żelazo poniżej normy. Nic mi nie chciał na to dac, na własną rękę wybrałam tabletki żelaza ktore mi zostały i witaminy dla ciezarnych ale juz nic nie mam teraz

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka