- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
A co do zakupów do domu, to ja nie mogę na swojego narzekać Problem jest tylko ze spożywką, ale to normalne- w końcu to ja gotuję i bardziej się orientuję. Z wózkiem trochę inaczej wyszło, a myślałam, że będzie szalał Dzisiaj pojedziemy do sklepu pooglądać na żywo, to może zauważy jakieś różnice:) W końcu bryki, to trochę męska rzecz
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
aa to Ty przynajmniej wiesz kiedy najpóźniej będziesz cieszyć się skarbem, ja tego nie wiem może dziś w szpitalu się dowiem bo jak nie to myślę że dalej będę w takim dołku
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
Nareszcie wczoraj była porządna burza, popadało, pobłyskały flesze aż do nocy. Tylko do diaska dzis znowu 32 stopnie ;/ Ja pierrr.... topie się
Noc ciężka, było duszno w domu. A do tego dwa razy w nocy obudziłam się wiadomo gdzie A potem zaczął mnie coś brzuch boleć i plecy. Można to trochę podpisać pod te bóle miesiączkowe. Potem jakoś samo minęło jak się położyłam.
Wczoraj zadzwoniłam sobie do położnej i zapisałam się do niej, potem tylko zadzwonię jak będzie miała wpaść do domu po porodzie
nataliaa87 buahahahaha, czyli nasi mężowie za dużo się nie różnią Tiaaa, odpowiedź z cyklu: "wybierz sama" Musisz go trochę przycisnąć Mój potem latał z metrówką i mierzył ile miejsca w aucie zajmie. Jak chodziło o auto to od razu "zabawa" mu się spodobała
Maja też odzywa się trochę rzadziej, głównie późnym popołudniem. Pogoda im nie sprzyja, bo same ledwie zipiemy:P
ann-sunshine pewnie praży u Ciebie jak w Kołobrzegu hihihi nie martw się u mnie nie lepiej, miejska smażalnia
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Missy ano praży i już na serio płakać mi się chce.
Mój mężu taki sam, a nawet gorszy. Już mu zapowiedziałam że będę robić remonty jak takie nasze znajome starsze małżeństwo, czyli jak on wyjeżdża to ona już za drzwiami zanim wyjdzie majstra ma i zanim mąż wróci to już jest po robocie A tak to czasem mam wrażenie że odburknie: może być żeby tylko mieć spokój.
Miałam jutro iść go gina, ale nie mam z kim Marty zostawić. Pójdę w piątek jak ona będzie w żłobku.
Co do ruchów to dwa dni miałam spokój właściwie też musiałam się nagimnastykować, żeby obudzić śpioszkę, ale dziś od rana już mi dała do wiwatu.
Odkurzyłam, kurze pościerałam. To co mogłam do obiadu przyszykowałam. Piję kawę i czekam jak Marta łaskawie zdecyduje się iść na plac zabaw, bo muszę do sklepu wejść po coś jeszcze.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
Pogoda jeszcze znośna u mnie. Na śniadanie dziś owoce - jabłuszko i cała miseczka śliwek
nie mam mocy żeby jeść coś konkretniejszego. A na obiad robię krupnik lekko, bo pewnie upał znów będzie.
Ummi hehehe no większość z nas już by najchętniej sama wyjęła malucha hehehe ale u mnie to już np. zmęczenie takie bardziej psychiczne iiiiiiiile jeszcze, chciałabym by się cokolwiek działo już
Inna masz rację wrzuć na luz, już bliżej niż dalej mimo wszystko
weszłam na bloga Katsi ale niestety nic nowego póki co niema
natalia a nie masz możliwości się z nią spotkać, umówić na krótką chociaż rozmowę żeby się poznać???? ale bóle jak na okres to mogą być skurcze
zdaj relację z KTG! ciesz się że masz pole do popisu i sama możesz sobie coś zdecydować, skoro jemu to 'jedno'
hehe co do męża to mój się interesował wózkiem ale ja wybierałam później mi się postawił co do koloru. Ale wygrałam no i ciuszki też w sklepie wybierał, chodził między tymi regałami. Szał nie wiedziałam że facet tak może po sklepie szaleć tymbardziej że on do większych jeździć nie lubi strasznie.
Ann współczuję pogody z samego rana takiego upału hahaha z tymi remontami to moja mama tak uwielbia robić hahaha bo tata niezdecydowany zawsze
missyy mnie w nocy też tak troszkę bolało jak na okres, ale w trakcie spania więc nie wiem ile z tego bólu było faktycznie a ile mi się śniło
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Dziewczyny spokojnie, bo tu straszne zdenerwowanie panuje, wszystkie że przenoszą, ja byłam dwa razy w ciąży i nie przenosiłam ani razu, ale wcześniej tez nie urodziłam, jednego dzień przed jednego dzień po. WIĘC SPOKOJNIE, czeka WAS duży stres przy porodzie, lepiej zachowajcie siły na ten czas
BUZIAKI
natalia87 nazwisko zagrobelna
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 6
A u mnie bardzo ładne ktg Tętno maluszka bez zastrzeżeń, a skurcze na poziomie 20-40 (czasem i do do 80-100) skoczyły, ale tym nie ma się co sugerować, bo to tak czy tak nieporodowe. Jak to pani położna powiedziała: "Proszę na to nie patrzeć, bo równie dobrze za godzinę może pani zacząć rodzić " Ważne, że z małym wszystko w porządku.
Dobry humor dzisiaj mam Wysyłam pozytywne fluidy
- marsi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Maluszek nakarmiony i śpi Mąż sprząta a ja czytam co u Was Więc tak ja na początku bóle jak na okres miałam tak co drugi dzień rano(tylko raz) głównie przez jakieś 40 sekund Potem od soboty już codziennie ale też raczej raz a we wtorek dzień porodu od rana ale tak co godz i w miarę krótko a od godz.16-17.00 już częściej jak o 21.00 jechaliśmy do szpitala to były co 5-6 min te bóle okresowe i trwały 40 sekund i były już mocniejsze i w szpitalu tak co 3 min i po zbadaniu wyszło rozwarcie na 3 Także te okresowe bóle to jest to na co czekacie
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Marsi czyli początki jak z bajki ściągania szwów się nie bój, to nie takie straszne, a przynajmniej ciągnąć nie będą.
Tak tak potwierdzam te bóle okresowe to nie okresowe tylko porodowe początkowe (tzn niekoniecznie już dziś, ale coś jest na rzeczy), miałam to już rano napisać, ale ciągle zapominałam.
A ja z nudów podłogi umyłam, bo Marta ani wyjść nie chce, ani spać nie chce. Weźcie te upały. Kto mi burzę przyśle?
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
Pranie w pralce. A ja chłodzę się niegazowaną z lodówki.
Mam wrażenie że brzuchol mi trochę opadł
kakadu oj tam wiem że tolerancja jest +/-2tyg ale jednak wolałabym by coś zaczęło się klarować. cokolwiek
natalia no powysyłaj pozytywów trochę do nas super że wszystko OK
marsi no świetnie że u Was tak dobrze się układa masz rację wspierający mąż to bardzo wiele. Bardzo potrzebne jest wsparcie
Fajnie że znalazłaś go w mężu w 1000000000%
Wiki takie ćmienie w podbrzuszu? bo każda okres też inaczej przechodziła napewno
Ann niestety w całej Polsce ani cienia burzy chyba. patrzaj: www.industry.siemens.com/services/global...Seiten/spion_pl.aspx
jeśli pojawiłyby się kolorowe kwadraciki to wtedy coś się dzieje tak jak po lewej stronie czerwone są gdzieś w Niemczech - to burza aktualna. do nas daleko.... Szalona Ty podłogę myłaś w taki upał ze mnie to by się chyba lało jak z tego mopa
- marsi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Wiki na dzien dzisiejszy straciłam polowe tego co przytylam, czyli 10kg. A brzuszek to jakby schodzi mi w dol. Do polowy plaski -gora a dol uwypuklony jeszcze. Moj tata smieje sie ze jeszcze cos w tym brzuszku rosnie hehe. Mimo to mam wrażenie ze maleje. Trochę załamka z powodu figury, ale mam nadzieje ze wróci chociaz w połowie do stanu z przed tym bardziej ze karmie piersią i jestem zawzięta. Wiec jak tylko będę mogla to wdroze w plan dnia cwiczenia
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Byłam na zakupach raniutko ciuszkowych, wreszcze zaczęłam kąpletować ciuszki kupiłam pojedyncze ciuszki na 56 i 62 długie i krótkie rękawki. Trafiłam na w 5 10 15 na resztki wyprzedaży, potem zobaczyłam coś w Pepko tu wybierałam made in india a nie Chiny..., i jeszcze w zwykłym dziecięcym kilka sztuk. Porównam jakość tych ciuszków zwłaszcza Pepko mnie interesuje bo ceny są śmiesznie niskie no ale co z jakością?
W ciucholandzie kupiłam tunikę na ramiączkach do porodu hmm tylko ze to poliester nie bawelna wiec nie wiem czy wezme czy sie sprawdzi?
I mam pytanie kupilyscie staniki do karmienia? Ma któraś z babyono?
A poza tym leżę i myślę co zrobić sobie na obiad bo głodna jestem jak diabli...
A co do pogody to ukrop, wczoraj polało jak z cebra i faktycznie było chłodniej a dziś bez zmian....
Pozdrawiam zniecierpliwione przyszłe mamusie:) ja chętnie poczekam do 28 sierpnia:) to dzień w którym zaczęliśmy z sobą być 14 lat temu taka nasza rocznica;)
Papa