- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Też wczoraj zamówiłam ten katarek tak na wszelki wypadek dziś byliśmy w markecie bo mój starszy syn chciał kupić prezenty dla wszystkich tzn dla mamy taty i Bartusia tak się cieszył że robi nam prezenty
Inna- fajnie że już Jesteście razem i Nadia ma tatusia na codzień a urządzaniem się nie martw -nie odrazu Rzym zbudowano
Natalia- współczuję Ci że aż tyle spraw masz teraz na głowie A jeśli chodzi o ubrania to masz rację wszędzie w sklepach wszystkie ciuchy sylwestrowe Ja już nie wiem kiedy sobie kupię coś na wigilię
Jeśli chodzi o słoiczki to ja pierwszego dnia daje tylko 1 łyżeczkę drugiego 2 a trzeciego 3 łyżeczki
Bartusiowi też niektóre zabawki już się nudzą i lubi być noszony a kręgosłup wtedy mi siada więc staram się jak najmniej A ostatnio jak go przy oknie zostawiłam to mi się firanką zajął także wszystko jest dobre na zabawki
Aggi- Zdrówka Ci życzę Ja tak w tamtym tygodniu się załatwiłam i chyba dorobiło mnie otwieranie bramy kurierowi bez szalika i jeszcze paczki długo szukał w aucie
Odważna Jesteś że wzięłaś Maksa do fryzjera bo ja bym się bała Za nic w świecie by tam nie wytrzymał dwóch godzin
Asienka- mam nadzieję że poduszka się sprawdzi i Kacperkowi się spodoba spanie i leżenie na niej
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
Prosiłam go że nie dam rady ale musiał jechać.... No i nie wytrzymałam z młodym już i o 18;30 był już o kąpany a przed 19 już w łóżeczku śpi...
pewnie będzie w nocy pobudka albo dwie... głodny na bank będzie bo zjadł mi tylko 140... a zawsze na noc zjada 180-200....
Mam dość, rozkłada mnie na całego Idę pod prysznic i spać....
natalia hehehe my mieliśmy na szerokiej gumce te spodnie i fakt właśnie mi przypomniałaś że tę gumkę też skracałam bo za szerokie były ja dawałam mu ciumkać marchewkę przez ten smoczek. Potem po tygodniu dałam trzy łyżeczki, na następny dzień 4.. potem jak widziałam że kupa się nam dziwna zrobiła to przystopowałam.. dzień przerwy i znowu 4 łyżeczki. I tak przez tydzień. Potem coraz to nowe warzywa ale z początku z marchewą wzięłam ziemniak. potem zupka jarzynowa gdzie też była marchewka ziemniak i pietruszka. Nic mu nie było więc poeksperymentowałam ziemniak (bo już go poznał z marchewką) i szpinak. I też zajadał i potem dopiero zaczęłam brokuł, kalafior, groszek itd. Nie wiem czy zrozumiesz o co mi kaman ale mam nadzieję że tak Jeśli kupa mnie niepokoiła to na jeden dzień robiłam przerwę z warzywami co do mleka to normalnie ma dopijać, Maks mi się o mleko domagał po 30-60min od zjedzenia marchewki. Ja dawałam tak że zjadł porcję mleka 130-160, potem za godzinę/dwie dawałam marchewkę i potem po 30/60minutach dopijał ok100ml jeszcze... to mam opanowane, właśnie jestem na etapie wyeliminowania jednego mleka i zamiast niego dawać obiadek ale nie wiem jak się za to zabrać a co do zabawek... najlepsze te najprostsze my matki wydziwiamy a tak naprawdę kawałek gazety jest bardziej interesujący niż mega wypasiona zabawka
ale poemat
Wiki nam zeszło 1,5 h a jeszcze cwaniak prawie zasnął w samochodzie ale pod fryzjerem się wybudził i lipa... tak się bałam żeby afery nie robił Ale był dzielny zjadł mleko, ulał na fryzjerkę hahahha zainteresowało go wielkie lustro
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dobrej nocy!
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
bo nasze dzieciaki juz coraz wieksze i wiedza co z gilami robic
u nas tak dzien wyglada i jest nam tak dobrze czy prawidłowo to nie wiem ale czytałam ze powinno byc 5 posilków i u nas tak jest no 6 w nocy ale jest sniadanie, II sniadanie , obiad z deserkiem, podwieczorek i kolacja
zdrówka :*
Natalia ja rozpoczełam od łyzeczki, potem z 2-3 , a potem juz kilka ja dawałam w porze obiadku czyli koło 13-14, i dopajałam mlekiem.. teraz juz zjada cały słoiczek, wiec nie dopajam tylko po ok. godzinie daje deserek i traktujemy to jako posiłek
ale dostałam z bobovity taka fajna rozpiske jak rozszerzac diete w 5 krokach- w tabeli, postaram sie jutro wrzucic zdjecie bardzo fajnie to tam opisali
ja na 180 ml mleka dodaje łyzke kleiku ryzowego do kazdego posiłku, a na wieczór , jak daje moje mleko, to dosypuje na 200 ml dwie łyzki stołowe kaszki ryzowej smakowej... i tak, lepiej miec smoczek 3- przepływowy do kaszek... mleko z kleikiem podaje na II, a kaszke na III..
a wiecie, co mojego małego teraz interesuje ? lezenie na kocu na podłodze jeszcze mamy akwarium 200l , kłade go na ziemi przy tym akwarium i jest taka radocha, ze szok kreci sie, wierci, obraca, z brzucha na plecy i na odwrót, czesto z koca na panele, ale jest przeszczesliwy
Wiki widze, ze katarek sie rozprzestrzenił
fajna sprawa z prezentami
jak na razie lezy na niej bez marudzenia, dwa razy spał w ciagu dnia po 45 min.. zobaczymy, jak bedzie wygladac pierwsza nocka
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tzn jak dla kogo
zimno mi brrrrrrrrrrrrrr
w nocy mnie gorączka dopadła
Maksior o 1;10 domagał się mleka..
nakarmiłam go z trudem, niemal gile mi na jego piżamę kapały
Jest źle, bardzo.. gardło napitala, ja poubierana i marznę
A tu trza na pocztę jechać popołudniu. Mam dość
No to ponarzekalam sobie, zaraz się położę, tylko szkoda że młody jęczy i marudzi non stop a mnie już od tego głowa pęka
nie wiedziałam że to powiem ale mam ochotę mu przykleić smoczek do buzi
nie wiem jak dzisiaj to wszystko ogarnę echhh
asienka ja miałam kalafior z bobovity . też właśnie dostałam dzisiaj ten poradnik z bobovity, świetny jest ! czegoś takiego potrzebowałam
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Aggi zdrowia!
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
musze sie Wam pochwalic , ze kupilismy wczoraj auto na totalnym spontanie maz zachwycony mam nadzieje, ze teraz juz nie bedzie sie denerwował, bo tamto ciagle sie psuło ;/ a wiecie, jak facet podchodzi do spraw zwiazanych z autem.. czuje sie za nie odpowiedzialny nawet kiedym czytalismy, ze alumfelgi dla faceta to jak kozaczki dla kobiety
z dobrych wiadomosci to tez to, ze Kacper od dwóch dni spi na tej poduszeczce korygujacej kształt główki, co nam Wiki polecała i wczoraj spał mi od 21 do 6, a dzis od 21 do 5, szoook, jeszcze nigdy tak długo nie spał bez pobudki
aaaa i jeszcze jedno... zawsze zasypiał lulany na kolanach ... postanowilismy z tym walczyc na razie dwa razy na noc udało sie go wymeczyc , włozyc do łózeczka i troche marudzac sam zasnal o ile w nocy nie ma z tym problemu, odkładam go i zasypia tak sw dzien mamy z tym problem jeszcze...
Aggi dzieki poszukam wczoraj nie dostał zadnego słoiczka... cały dzien meczył sie z kupa ;/
tez u Was kupka taka zbita ? niby miekka ale juz nie taka rzadka na cała pieluche tylko zbita ...
Natalia postaram sie dzis zrobic zdjecie do południa, bo potem jedziemy na weekend do siostry Ł.. jakby mi sie nie udało to jutro wieczorkiem
a I, II i III róznia sie wielkoscia otworu.. w zaleznosci jak obrócisz smoczek, ta zmienia wielkosc... pytałam w sklepie czy do zageszczonego pokarmu lepiej np smoczek 3 badz 4, czy ten do kaszek, to powiedziała ze zdecydowanie ten do kaszek...
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Gratuluję kupna auta.. Nas czeka właśnie sprzedaż tego, które kupiliśmy w lipcu, bo się okazało, że trzeba w nie włożyć prawie 7 tysięcy.. Tragedia.. Musimy je sprzedać i dalej szukac innego
A ja wczoraj spróbowałam zagęścić małemu mleko kleikiem na noc i nic to nie dało :/ Ja nie wiem co się dzieje. O jedzenie wołał już o 1, a do tego czasu obdził się 6 razy z jęczeniem i płaczem.. Reszta noc była podobna. Ciągle się budził i popłakiwał..
Uciekam, bo mam dzisiaj dużo planów, a doba stanowczo za krótka.
Miłego dnia!
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jest lepiej niż wczoraj
wczoraj było apogeum gorączka prawie 39, dreszcze, cholerny ból gardła, uszu, głowy makabra...
nafaszerowałam się toną leków i dzisiaj tylko gardło mnie trzyma ale bardzo mocno
nie chcę młodego zarazić bo w poniedziałek szczepienie
asienka spontany najlepsze, mój też w lutym przywiózł auto na spontanie Co prawda dużo roboty z nim było, ale przynajmniej wiemy czym jeździmy no i jak mąż zadowolony to już połowa sukcesu super Kacperek zaczął spać Za to Maks mi się spsuł i mamy pobudkę między 1-2... echh w dzień Maks zasypia tylko przy butli wymęczony i go odkładam, albo kładę się z nim i usypiam. Wieczorem sam usypia na szczęście. U nas dzisiaj taka kupa była po wczorajszej marchewce i brokule (tak mu podałam dwa warzywka na obiad). Wczoraj próbował zrobić ale skończyło się na kleksie , za to rano dzisiaj wielka gęsta kupa. Ale nie płakał ani nic. Jeżeli Maks nie zrobi jeden dzień kupy to się nie martwię bo na drugi dzień jest, ale jeśli by nie zrobił dwa dni to bym się martwiła, póki co nie było takiej sytuacji. Wiesz co Kacperek dostaje kleik ryżowy a on też zapycha nieźle więc może to też wina tego
natalia nie ma nic gorszego niż sprzedać auto na szybko bo wtedy cena leci na łeb a kupić coś trzeba i koło się zamyka.. my tak w zeszłym roku mieliśmy, musieliśmy sprzedać 2drzwiowe bo wózek by nawet nie wszedł, a kupiliśmy dopiero po 2 miesiącach...a może małego brzuch boli w nocy? albo za ciepło/zimno ma? kurcze musisz poszukać co jest winne... albo po prostu on już tak ma?
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
wklejam zdjecia tej tabelki, mam nadzieje, ze jest czytelna
Aggi współczuje choróbska.. i tej wysokiej gorączki ;/ mam andzieje, ze dzisiaj lepiej :*
u nas dziś już była meeega kupka, taka normalna , jak zwykle zrobił podczas jedzenia mleczka choć wczoraj troszke sie pomęczył i postękał... na wioeczór zrobił taką zbitą, ale zrobił... dziś odpuszcze słoiczek, bedzie dostawał samo mleczko, aby jelitka wróciły do normy.. albo dostanie tylko pare łyzeczek, a jutro znów wrócimy do obiadków
aaa i nam się wczoraj też udało sprzedać nasze stare auto normalnie, szok, że nam sie tak udało kolega z pracy Ł go kupił
życze miłego weekendu :*
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Natala dalej po całej głowie się drapie, nie wiem, pewnie na dermatologu się skończy, tylko teraz to już skierowanie od pediatry chyba trzeba?
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
W końcu koniec sprzątania, najpotrzebniejsze rzeczy do funkcjonowania w domu kupione można w końcu odpocząć.
Niestety przez te sprzątanie ogranianie itp Nadia mi się przestawiła godziny spania są okrutne dla mnie i nie radzę sobie. Jestem zmęczona i nie wyspana masakra .. wybrała sobie godziny na sen 23-5:30; 6.00- 8:30 lub 9 ehh i ma około 3-4 drzemki w ciągu dnia co prawda usypia i w nocy karmi mąż ale ja musze wstać przebrać małą przygotować jedzenie i podać mała :/
Jeszcze wkurza mnie bo jest czas na spanie a on zamiast usypiac to gada do niej, żartuje itp a każdy płacz bierze za oznake idacych ząbków no szlag mnie trafia. ..
wygadalam się
asienka dziękuję za tabelkę bardzo mi się przyda w końcu cos wiem
Miłego niedzielnego popołudnia
P.S - Ummi jaka jest u Ciebie różnica czasowa ?? Bo u mnie jest właśnie 10:54 w Polsce 11:54 a u Ciebie ?
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Asia jak impreza? Spioszek przespal wszystko u rodzicow?
Inna oby Nadia szybko sie zaaklimatyzowala a mąż przystosowal do waszego trybu dnia