- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2015
Sierpniówki 2015
- 8kasia8
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
czajusiątko napisał:
8kasia8 ja się nie znam, ale chyba jak się kończy umowa w ciąży to automatycznie zostaje przedłużona do dnia porodu i wtedy macierzyński przysługuje
a właśnie o to chodzi, że w moim przypadku (umowa przez agencję pracy tymczasowej) nie ma zastosowania przepis o obowiązku przedłużenia umowy...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- meridka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Ja mam dzisiaj wyjątkowo dobry dzień od rana. Ostatnio normą była u mnie senność i zmęczenie. A dziś? Przepełnia mnie energia

A jeśli chodzi o wyniki badań... hmm wydaje mi się, że nie jest źle...
Jak się okazuje ostatnio musiałam źle wykonać procedurę próbkowania mojego moczu (tak, tak to jest możliwe!

Jeśli chodzi o moją nieszczęsną tarczycę sprawa nie wygląda już tak różowo, aczkolwiek się nie załamuję.
TSH (3 generacji) nieznacznie się podniosło 0,066 (szalone!) gdzie norma to - 0,270-4,200 (ostatnio miałam 0,051).
Dodatkowo lekarz zlecił mi wykonanie FT3 i FT4, wyniki wydają się być przyzwoite - tj. FT3 - 3,42 (norma 1,50-4,10) a FT4 1,200 (norma 0,800- 1,800). Dodam, że w styczniu 2014 robiłam badania TSH i wyniki miałam w normie. Z tego co czytałam na necie to takie huśtawki hormonalne w 1 trymestrze mogą mieć miejsce i może to nie być nic groźnego - trzeba tylko kontrolować co jakiś czas tą tarczycę. No ale nie jestem lekarzem, więc mogę sobie tak tylko gdybać. W poniedziałek tj. 19.01 mam wizytę zobaczymy co lekarz powie.
Jak tam Wasze brzuszki? Ja mam wrażenie, że mój się trochę przyokrąglił!

Aj.. przez ten wiatr rozłącza mi się internet i musiałam drugi raz pisać tego posta ;P GRR! Ale to też nie zepsuje mi dzisiaj dobrego humoru!
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

u mnie z tą energią jest różnie czasem jestem pełna sił i zapału do działania a czasem nie do życia i najchętniej schowałabym się pod kołderke i przespała z miesiąc

Jeżeli chodzi o pobieranie moczu to nie siusiak od razu do pojemniczka tylko ten środkowy strumien dac do badania bo ten pierwszy zbiera jeszcze bakterie z 'okolic'

- ZoryaX7
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
Tysiak to super bardzo się cieszę,ze dzieciątko zdrowe. Mam nadzieje,ze zostaniesz nadal z nami, choć już nie jesteś na pograniczu. A jak duża jest teraz Twoja dzidzia.
Meridka mój lekarz mówił,ze faktycznie spore są wahania hormonów w ciągu doby. Odnośnie TSH to powiedział,ze najważniejsze jest,żeby FT3i FT4 były dobre. Ja tez lekarzem nie jestem to najlepiej się jak lekarz wypowie.
Ja mam TSh 2, 27 i zastanawiam się czemu lekarz mi powiedział,że za duże skoro wyczytałam w necie,że dla kobiet w ciąży 2,5 dopuszczalne. Może po prostu jest trochę przewrażliwiona. A Wy dziewczyny jakie macie wyniki TSH?? I jak u Was ten progesteron wygląda??
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nigdzie się nie wynoszę

- ZoryaX7
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

No ruchome mi nawet może grozić wrzesień

Meridka a ja może brzuszka nie mam, ale zrobiłam się szersza w tali. Brzuszek to zazwyczaj jak mam to wieczorem i to chyba raczej wzdęcia.
[b8]kasia8[/b] a no to byś się załapała??
forsal.pl/artykuly/845288,resort-pracy-s...ostana-wsparcie.html
- 8kasia8
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
ZoryaX7 napisał: 8kasia8 a no to byś się załapała??
forsal.pl/artykuly/845288,resort-pracy-s...ostana-wsparcie.html
no interesujące, ale to tylko propozycja i ciekawe jak wychodziłoby to w praktyce
- natinka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Pewnie i tak dzidziusie postawią na swoim i te terminy jeszcze będą różne

Mnie coś dzisiaj brzuszek pobolewa i nie najlepiej się czuję, ciągle chce mi się spać więc robię co dzidziuś karze

- czajusiątko
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Tysiak śliczna dzidzia, zaglądnęłam na lipcówki

- Magiczna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba.
- Otrzymane podziękowania: 14
Wczoraj miałam wizytę u lekarza:) Wszystkie wyniki super, toxo , wr i reszta ujemne więc kamień spadł mi z serca

Zapisałam się też wczoraj do szkoły rodzenia przy szpitalu. Troche sie przestraszylam , bo jak przeczytałam w internecie ,że w listopadzie były miejsca na marzec to bałam się,że się nie załapie. Ale na szczęście zajęcia mam od maja. Powinno być od czerwca ale ta położna idzie na urlop. Więc jeśli któraś z Was planuje korzystać z takiej szkoły przy szpitalu to radzę już się zapisać

Jak u Was samopoczucie? U nas wczoraj była piękna pogoda, cieplutko ,więc aż przyjemnie było pospacerować i od razu nabrałam energi

- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- czajusiątko
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Ja nie chodziłam na szkołę rodzenia i teraz też już raczej nie pójdę
Co tu taka cisza nastała??
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Czajusiatko czy twoja córeczka na tym etapie teraz.często z wózka jeszcze korzysta? Kuba będzie mniej więcej w jej wieku jak się drugie urodzi ale chyba nie opłaca mi się kupować wózka rok po roku. Mam po Kubie 3w1 wózek jak i lżejsza spacerowke i chyba dokupie nosidelko/chustę dla maluszka bo to lato będzie i w razie co dostawke do glebokiego. .. hmm
- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna

- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna