BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 6 miesiąc temu #138577 przez madziaska
Kobitki moze ja tez pomoga w tym zarazaniu sie, wiec wysylam mojego liliputka z 16t2d... aaa i maluch dal znak o sobie trzy dni temu, musze sie pochwalic, bo jak nie WAm to komu ;)
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #138612 przez Lacrijka
madziaska - piękny brzunio, dasz troche ??? Albo nie, ja mam w sumie wiekszy bez dzidka hehehe

Mirella - jak taka mądra jestes to teraz daj mi przepis na drożdżowe hahaha..Mozna kupic z paczki gotowe ????? hihi

ajłona
- nie peniaj, bedzie dobrze.. Powiedz lekarzowi ze do gangu nalezysz.. przestraszy sie i zrobi z Toba co nalezy na 5+ :P :P :P :P
13 lata 6 miesiąc temu #138643 przez Mirella
Lacrijka, takiego maila kiedyś kumpelom wysyłałam, drożdżówki wychodzą pychotka, to i makowiec wyjdzie :P

pół kostki drożdzy, teoretycznie powinno się rozmieszać z łyżką cukru, lyżka mąki i łyżka mleka, ale ja jakoś więcej na oko daję, i czekam aż wyrośnie, żeby nie zmarnować reszty gdyby drożdze były do kitu, jak wyrośnie to rozpuszczam pół kostki margaryny, a do robota sypię na oko 1/3 torebki mąki, tak z pól szklank cukru i mleka tyle samo, jedno żóltko, chociaż teoretycznie powinno być więcej na tyle mąki, ale jakoś daję jedno, i to miksuję, potem dodaję drożdże wyrośnięte, i miksuję, na koniec margarynę i tez miksuję. I teraz uważaj, ciasto musi wyjść elastyczne gładkie, i odchodzące od wszystkiego, to znaczy jak mi się zrobi z niego kula w robocie, a ścianki i środek są czyste, to znaczy że się udało, jak mam breję to dodaję mąkę, małe ilości, i dalej miksuję, aż się zrobi ta kula, jak widzę ze się robi to palcem sprawdzam czy dobre, dobre jest jak dotykam i wydaje mi sie że ciasto mi się do palca przylepi a się nie przylepia. Gdzieś za czwartym razem załapałam ile czego i jak ma to wyglądać. Potem odrywam małe kawałki, naprawdę małe, takie żeby tylko łyżkę marmolady zawinąć (marmolady nie dżemu) układam w brytfance i czekam aż wyrosną, mieści mi się osiem malutkich, jak wyrosną to się stykają bokami, wtedy smaruję białkiem (powinno się żółtkiem teoretycznie ale ja zużywam to białko co mi zostaje) i posypuję cukrem i ładuję do pieca. U mnie się pieką pól godziny, czasem dłuzej, u Ciebie będzie szybciej, z tego co pamięŧam jakieś 20 minut, pilnuj bo to się szybko piecze i szybko spala. Piec ustaw na średnią moc.
jak coś z tego zrozumiałaś to do dzieła :))
13 lata 6 miesiąc temu #138654 przez Lacrijka
ło maaatko!!!! Ogień w szopie !!! Chyba latwiej mi bedzie wybic mu tego makowca z glowy hehehe

Zrobie sernik i tyle ! No !
13 lata 6 miesiąc temu #138657 przez magduska
lacrijka fajny salon,bylabym wdzieczna gdybys przeslala mi kilka fotek swojego wnetrza na moja poczte,masz podobne pomysly do moich,a tak moglabym pokazac mojemu,jak to bedzie wygladalo w realu,jeli masz cos oprocz salono to chetnie zobacze :-)))

a tak pozatym dziewczyny nie mialam na mysli,ze taka burza sie wywola tym co napisalam
13 lata 6 miesiąc temu #138668 przez Lacrijka
Magduska - jak bede miała to Ci podesle. Jeszcze nie wszystko jest odmalowane i tak jakbym chciała. Jak dorobimy te borda do salonu do dam Ci pełen obraz. A przedpokój i pozostałe pokoje to zrobie zdjecia w sobote i Ci wysle.
13 lata 6 miesiąc temu #138680 przez Agusia83
Madziaska piekny, ciazowy brzucholek :laugh: rob w domku co tydzien sesje brzuszkowe, pozniej bedzie super pamiatka...

Widze, ze ponownie jakies przepisy serwujecie...super, zawsze mozna sie nauczyc czegos nowego :laugh:

Hmmm, faktycznie dawno Jagody nie bylo...myslicie, ze zajeta przez te castingi???
13 lata 6 miesiąc temu #138715 przez magduska
bede ci wdzieczna,my konczymy szpachlowanie,zamowienie futryn nas czeka w przyszlym tygodniu,bo chcemy na wymiar(razem z drzwiami oczywiscie.);-)) i plytki w holu i kuchni i mam nadzieje,ze malowanko juz w sierpniu na gotowo:-)) tobie juz zazdroszcze lacrijka
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #138732 przez @nulka
hej Wam :)

ajłona 22 będę pamiętać. A potem szybciutko zleci i wrócisz i bedziesz 100% starankowa, a za miesiąc ciężarówka :)

madziaska aleś Ty chudzineczka a brzusio jak doklejony taki kształtny, mam wrażenie że jak dzidziula dorośnie to bez problemu mu paluszki w rączkach będziesz mogła liczyć :)

magduska a Ty jak skończysz to też nie zapomnij o fotkach :)
iiiii jak ja Tobie i Lacrijce zazdraszczam tego urządzania... :) No tak se myślę, że ja mam jakiś chroniczny syndrom budowania gniazda z tymi remontami. :) ciągle bym coś działała a mój M kochany jest bo cierpliwy i na wszystko się godzi, oczywiście muszę zawsze nad nim trochę popracować :silly:

Mirella a Ty masz na te truskawy uczulenie czy o co kaman?

Lacrijka w dużych marketach można dostać ciasto drożdżowe gotowe, takie zwinięte w rulon jak ciasto francuskie z Biedronki. Kupisz do tego ta gotową masę w puszce, rozsmarujesz, zwiniesz i do pieca. Najważniejszy z placków to jest ten zapach co się po domu roznosi. Więc jak będziesz pilnowała czasu i nie spalisz to sukces murowany!!! :lol:

Majóóóóóóóówka!!!!!!! wracaj bo sama widzisz że pieczenie tu na psy zeszło :P

Jagodę pewnie też do reklamy wzięli i czasu juz dla nas nie ma :(
13 lata 6 miesiąc temu #138734 przez Agusia83
Ale Wam zazdroszcze tych domkow...urzadzanie jest najfajniejsza praca :laugh: ...my 2 lata temu wprowadzilismy sie do naszego mieszkania i do tej pory pamietam wybieranie farb, tapet, klejow, paneli, mebli....super sprawa, chociaz czasem stresujaca i wkurzajaca...ale efekty najlepsze :laugh: co prawda nasze mieszkanie to liliput przy Waszych domkach...ale emocje tez wielkie :laugh: Tez bym chciala miec w przyszlosci piekny dom z ogrodkiem :lol:
13 lata 6 miesiąc temu #138770 przez delfinek83
hej dziewczynki, znów mam zaleglości bo tym razem komp padł chyba juz na dobre :( pisze od mamy wiec nie wiem kiedy znowu się odezwę. Musimy chyba iść kupić nowy komputer, może tym razem skusimy się na laptopa, będzie miejsce na łóżeczko zamiast biurka :)

trzymam kciuki za staraczki
buziaki dla wszystkich kobitek :kiss:

[url=http://www.suwaczki.com/tickers/16ud3e3k6640b9q1.png[/img][/url]
13 lata 6 miesiąc temu #138772 przez Dorciaition
Madziaska uwielbiam ten Twój zgrabniutki brzuszek :lol:

Nie nadążam Was czytać, ale jak wrócę do Pl na pewno nadrobię. :)

Pozdrawiam

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu #138807 przez Lacrijka
@nulka - dzieki za info, ale zrobiłam juz sernik..Nie ma juz poł blachy wiec moze makowiec poszedł w niepamięc :) :) :) (mam nadzieje ;) )
13 lata 6 miesiąc temu #138885 przez madziaska
Dzieki dziewuszki za komplementy ;)
13 lata 6 miesiąc temu #138888 przez Mirella
Madziaska pogłaskaj brzuszka i ode mnie :kiss:

@nulka a czort wie co ja mam z tymi truskawkami, poza tym że niewielka ilość sprawia że mnie czyści z każdej strony i wiję się z bólu... no ale raz do roku trzeba sezon zaliczyć ;)
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia