BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 4 miesiąc temu #180810 przez Mirella
Angellika Nikoś superaśny, tak teraz myślę że może i go widziałam, ale byłam już tak zakręcona przed urlopem że zapomniałam, albo skleroza starcza mnie dopada ;)

Ajłona, łap buziaki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
na mój nos czarownicy też będziesz miała synka :)

bidol witaj i rozgość się.

Vifi, no jak Cię lubię tak Cię chyba palnę za takie gadanie ;)

Eash, nie no bez takich, jedynactwo to kalectwo, Hania musi kogoś mieć :D
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #180828 przez gorla
Vifi nie poddawaj się, szczęscie przyjdzie w najmniej spodziewanym momencie :)

Ajłona i co z testem sprawdzałaś jeszcze ???

Mirella :silly: :silly: ja stawiam na dziewczynkę małą Ajłonkę :)

Ja mam 7 dc także do 14 dc (chyba) jeszcze trochę, ale męża nie ma non stop w pracy, a późnym wieczorem już mu sie nie chce... chociaż zdarzało się ze budził mnie o 1 - 2 w nocy na seksik, bo jakoś zgrać się nie mogliśmy :)

Angelika Nikoś przesłodki :) ja się w sobotę napatrzyłam i nanosiłam synka szwagierki Filipka
takze chora byłam cały weekend.. na dzidziusia chora oczywiście ...

Eash może to ta jednodniówka, najpierw gorączka a potem wysypka.. ale równie dobrze to potówki jak mówisz..

bidol witaj :) jak długo się starasz, ja miałam takie same cykle, ale czuję moment owulacji, kiedyś próbowałam bawić się w mierzenie temperatury rano i śluz, oczywiście z moim zapałem to krótko trwało, a rano wstaje na ostatnią minut e do pracy i nieraz śniadania nie zjem

Nieraz mi się zdaje że mam 2 owulacje w miesiącu ..hmm.. może tak być?? lekarz twierdzi że możliwe..w pewnym wieku i z problemami hormonalnymi wszystko jest możliwe, tym bardziej że się brało hormony na stymulację
13 lata 4 miesiąc temu #180835 przez gorla
Ajłonko ja tez mam nadzieję ze brat wyjdzie z tego.. w lutym zachorował na ostrą białaczkę szpikowa, ma 28 lat :( leży w Akademii w Gdańsku, ja będę jego dawcą szpiku, dlatego zależy mi żeby jak najszybciej zajść w ciąże, rozmawiałam z jego lekarką i powiedziała mi ze teraz jet odpowiedni moment bo leczenie trwa. Później w każdej chwili może potrzebować szpiku, a jak będę w ciąży to 1,5 roku będę skreślona jako dawca, a tyle czasu to różnie ...
13 lata 4 miesiąc temu #180837 przez gorla
a jak na złość nie wychodzi jeszcze trochę i będę musiała uważać żeby nie zajść... wyobrażacie sobie, ze brata przygotowują do przeszczepu a ja w ciąże zachodzę :( :( albo uratować mu życie albo..... kurde nawet nie chce myśleć o takich wyborach
13 lata 4 miesiąc temu #180840 przez ajłona
Aguska23 trzymam mocno kciuki!
Saiko i gorla Wam koibicuję równie mocno!
Angelika1 witaj – synuś przeuroczy!!! Gratuluję!
ViFi jeśli u mnie okaże się prawdą ta ciąża to nie ma bata i Ty się doczekasz!!!
Nie wspomnę już o Gosiaku, Gabi, Lacrijce, Majówce, Mirellii i @nulce!!!
Nikusia i Caro też się doczekają!
Madziaska obyć Kochana miała rację, ja mam cykle 26 dniowe a robiłam test w 24 dniu.hmmm. dziś powtórzyłam (26 dzień)i dalej 2 krechy.jestem aniołkowa mama i dlatego tak asekuracyjnie...
bidol witam – a próbowałaś testami owulacyjnymi posprawdzać ;) jeśli potwierdzą się moje nadzieję na ciążę to powiem Ci, że mi one pomogły bardzo, owulację miałam w 10, 11 dniu cyklu – wcześnie bardzo, pozdrawiam i zaciskam!
eash taką cudowną Haneczkę to trzeba powtórzyć – nie ma bata!!!!!!
Mirelcia buziaki schwytałam!!! Dzięki. Na razie nieśmiało czekam...ale gdyby się potwierdziło i gdybyś miała rację...SYNUŚ – ło matko!!!! Normalnie kocham Cię!!!!
Ojojoj gorla, czytałam i zmroziło mnie. Jaka niesprawiedliwość na tym świecie!!! Dzielna kobitka z Ciebie. A z tym szpikim to nie można zanim zajdziesz w ciążę??pozdrówka gorące
mam nadzieję że o wszystkich pamiętałam... przyznam, że od paru dni jestem zakręcona mocno...
13 lata 4 miesiąc temu #180849 przez gorla
Ajłonko na bank ciąża .. a jednak..trzymam kciukasy żeby dobrze było :) :)

a z przeszczepem to niemożna teraz , cały cykl chemioterapii ( 5 razy ) przy każdej miesiąc w szpitalu potem puszczają go żeby psychicznie podbudować do domu na kilka dni. W listopadzie to się skończy , będą czekać czy białaczka wróci, jak wróci to od nowa cały cykl i potem przeszczep. A ja się boję ze jak teraz nie zdążę to potem może być z późno, bo moja endokrynolog mówiła żeby urodzić do 28 góra 30 lat. Potem spada rezerwa jajników.
Ja ostatnio już staracha miałam że menopauza :) wiem ze to głupie, ale skąpe miesiączki nieregularne bardzo, zawroty głowy , kołatanie serca..normalnie stara się robię :) moja mama ma 50 lat i zaczyna się u niej .. także se pogadaliśmy o objawach a ja słysząc co mówi odpowiadałam "JA TEZ TAK MAM" .
Nie to nie możliwe , przez moją obsesje już mi na mózg chyba pada
13 lata 4 miesiąc temu #180856 przez gorla
a znów po przeszczepie trzeba pół roku odczekać bo to wycieńczenie organizmu... zostane podłączona na 3 godz. rano i 3 godz wieczorem(przez 2 dni) do maszyny . W jednej ręce rura i drugiej rura. Jedna wypompowuje krew do maszyny która zabiera z krwi co potrzeba a drugą wpływa...brr stracha mam
13 lata 4 miesiąc temu #180865 przez ajłona
cholerka do 30 roku??????????? a wiesz ze ja 34 wiosen za sobą już mam????no i zawsze marzyła mi się trójka dzieci ;) no proszę Cię muszę się wyrobić przecież ;) a te objawy u Ciebie to takie tarczycowe mi się wydają, bierzesz jakieś leki? życzę żeby wszystko Ci się udało tak jak zaplanowałaś!!! no i bardzo, ale to bardzo mocno zaciskam kciuki za Twojego braciszka!!!! pozdrawiam. muszę lecieć do pracy niestety. do wieczora
13 lata 4 miesiąc temu #180869 przez gorla
Ajłonka ja się sprężysz to zdążysz strzelić trójeczkę :) :) byłaś już u gina

a no tak .. poszłaś sobie.. to poczekam do wieczorka..
ja też wracam do pracy bo szef mnie żywcem zje ;) buziaki
13 lata 4 miesiąc temu #180881 przez saiko
ajłona - piszesz, że miałaś owulacje w 10, 11 dniu cyklu. Przy jak długim cyklu?
13 lata 4 miesiąc temu #180896 przez ajłona
gorla u gina jeszcze nie byłam. chyba to za wcześnie jeszcze co??
aiko cykle mam max 26 dniowe, czasem 24, w 10, 11 zdarzało mi się przy 26 dniowym cyklu
kurka teraz to naprawde musze zmykac ;)
jak co pogadamy wieczorkiem. pozdrówka
13 lata 4 miesiąc temu #180899 przez gosiak
Witam poniedziałkowo :blink:

Angellika Nikoś słodziutki :kiss: :kiss: :kiss:
Ajłona gratulacje :lol: :lol: :lol:
ViFi kochana trzymaj się, wiem jak to jest jak się przekracza roczek starań, smutno :( ale damy radę :kiss:
eash nie krzywdź jedynaczki Hania na pewno chciała by mieć rodzeństwo, więc do "roboty"

a u mnie wszystko wskazuje na @ w sumie temperatury w tym cyklu nie mierzę, więc nie wiem jak się trzyma, ale piersi już przestają boleć jak to przed @ więc tracę nadzieje na ten cykl, a śniło mi się dziś że zrobiłam test, wyszedł pozytywny a potem chyba z 20 zrobiłam bo tak mnie cieszył ten widok :blush: fajny sen, taki realny:side:

miłego dnia dla Was dziewczynki :side:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 4 miesiąc temu #180903 przez gorla
Gosiak mi dziś też się śniły dwie kreski na teście :)
Ajłona czemu za wcześnie?? idz do gina, ja na początku zaraz dostałam coś na podtrzymanie - luteinę, chuchali na mnie i dmuchali, że coś nie tak pójdzie. Początki są bardzo ważne
13 lata 4 miesiąc temu #180906 przez gorla
Eash pewnie nie rezygnuje tylko ma chwilowego doła, co Eash??? zgadałam ... czytałam twoje posty jak starałaś się o Hankę , jak się martwiłaś a potem euforia. Dzień wcześniej miałaś spadek formy a na drugi dzień.. taki cud...
13 lata 4 miesiąc temu #180910 przez gorla
a mój mąż pojechał na grzyby ze znajomym przed chwilą a ja gniję w pracy... swojego czasu jeździliśmy czasem na seksik do lasu :) :)
kazałam mu przywieść z lasu tylko grzyby, a nie syfa (czyt. tirówki) :) zmierzył mnie wzorkiem i poszedł , ach te chłopy
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia