BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 3 miesiąc temu #201306 przez joweg
czyli to nie jest jeszcze okres ? jak juz bedzie czerwono to poczatke okresu i moge dzwonic do kliniki nie ? brzuch mnie zozbolala, moze na okres albo przez sprzeczke z emzem :/ wkurza mnie od rana :/
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #201308 przez mesy
joweg kiedy ostatnio miałaś @ ? ile dni trwa twój cykl ?
13 lata 3 miesiąc temu #201312 przez joweg
mialam dostac wczoraj, od soboty wieczor mam plamienia :/ okresu niema :/ cykle mam nie regularne ostatnio od paru meisiecy co 27-29 dni wiec nie wiem dokaldnie :/ tylko martwia mnei te palmienia nigdy tak nie mialam :/
13 lata 3 miesiąc temu #201313 przez joweg
a ostatnio @ mialam 28.08
13 lata 3 miesiąc temu #201314 przez mesy
joweg napisał:

mialam dostac wczoraj, od soboty wieczor mam plamienia :/ okresu niema :/ cykle mam nie regularne ostatnio od paru meisiecy co 27-29 dni wiec nie wiem dokaldnie :/ tylko martwia mnei te palmienia nigdy tak nie mialam :/

Ale kiedy miałaś ostatnio @ ? pierwszy dzień @ ? podaj datę ..
13 lata 3 miesiąc temu #201317 przez joweg
tak bardzo mi sie marzy zeby mnie brzuch rozbolal i zebym dostala sliczny krwistoczerwony okres :)
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #201318 przez mesy
Jeśli masz cykle co 29 dni to dziś powinnaś dostać normalny @ ... plamienia możesz mieć przez tabletki a też że @ Ci się rozkręca ... ja miałam kiedyś że miałam przez 2 dni plamienie i się cieszyłam że to może być już ciąża a jak mnie zalało na trzeci dzień to się z domu nie umiałam ruszyć :silly: :silly: jeśli Ci plamienie nie przejdzie do piątku czy tam do czwartku ani nie przyjdzie @ po prostu przejdź się do lekarza i zapytaj czy może być taka reakcje przez te tabletki ...
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #201320 przez gorla
joweg ja przy leczeniu hormonalnym miałam różnie i plamienia i nieraz takie bóle , ze po ścianach chodziłam, aż mokra byłam cała , zimne poty. Wtedy miałam wstrzymywane owulki, zeby cysty znikły , potem włączyli cos na wspomaganie owulki i poszło

mesy nie łatwo o prace, nawet nie ma w czym wybierać

przed chwilką rozmawiałam z kuzynką, mieszka we Francji (maż Francuz ) jest w ciąży blizniaczej, też nie mogła zajść 3 lata sie starali poroniła kilka razy, teraz już jej leci 29 tc. chcą ją jeszcze 2 tyg. utrzymać, bo ma skurcze. Jakie tam zaplacze socjalne mają w tej Francji!!!! Jestw ciąży a już kase na dzieciaki dostaje, całe kompleksy badań dla siebie i dzieci, położna do pomocy za darmo, jest specjalna fundacja, gdzie wózki sie wypożycza za grosz ( 400 zł rocznie opłaty) normalnie 3000 zł z a bliźniaczy wózek by dała, dopłacają do pieluch, leków badań i jedzenia dzieciaków !!!!

A u nas tragedia !!! i potem piszczą , ze mało dzieci się rodzi, chodz słyszałam, ze w tym roku ma wyż demograficzny być???
13 lata 3 miesiąc temu #201323 przez mesy
gorla bo to Polska a nie elegancja Francja :silly: :silly: :silly: moja znajoma urodziła teraz ale w Niemczech i też mówi że dostaje takie socjalne że lepiej wyżyje niż z wypłaty ... a u nas marne 1000 zł becikowego .... no właśnie a później się dziwią że mało dzieci się rodzi....
13 lata 3 miesiąc temu #201324 przez joweg
to na razie czekam :) no ja na stale w niemczech mieszkam i w sumie tez torche kasy dostene od Panstwa jak bede miec dziecko , normlanie powinni mi 50% za zaplodnienie zapalcic ale ze jestesmy mlodzi musimy sami za wszystko placic:/
13 lata 3 miesiąc temu #201331 przez eash
czesc kochane. zdalam teoretyczny na prawo jazdy :) a ja mam kolezanke w norwegii, ze wzgledu na zaplecze socjalne w tym kraju rodzila tam i do momentu az chlopcy nie wejda w wiek szkolny nie zamierza do Polski wracac - nie oplacaloby jej sie to po prostu. nie ma zadnego porownania z polskimi warunkami. chyba powoli przestaje uwazac sie za patriotke - jakos dobro dziecka wydaje mi sie wazniejsze niz dobro ojczyzny, ktora jeszcze nigdy mi w niczym nie pomogla...
13 lata 3 miesiąc temu #201334 przez Insomnia
EashGratulacje!!

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

13 lata 3 miesiąc temu #201340 przez joweg
ja tam bym wrocila z checia do Polski, naprawde tesknie :)
ale tez wiem ze w Polsce niemamy szansy na lepsze zycie , maz tutaj sie wychowal i ma problemy z pisownia polska ciezko mu :) ale sie uczy bo mamy nadzieje ze kiedys w polsce bedzie lepiej i ze wrocimy :)
13 lata 3 miesiąc temu #201346 przez joweg
eash- tez sie cieszylma jak zdalam teorie :) zycze powodzenia na praktyce :) mi sie do dzis nie udalo :) 6 razy oblalam i dalam se spokoj :P
13 lata 3 miesiąc temu #201351 przez mesy
eash gratulacje !! :blink: :blink: :blink:
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży