BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 3 miesiąc temu #201454 przez mesy
gorla no chciała bym ale co ma być to będzie - załamywać się nie będę bo w końcu już za nie długo następne płodne :woohoo: :woohoo: :woohoo: ale jak dostanę @ w piątek to tak się w sobotę schleję że nie będę wiedziała jak się nazywam :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: bo kurczę od końca lipca sobie tyle odmawiałam że powiedziałam dość :silly: :silly: :silly: choć nie powiem w sobotę też troszkę popiłam ale nawet mnie nie kręciło to co to za picie :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #201456 przez gorla
mesy to ja w poprzednim cyklu tak sobie ulżyłam, ale siedziałam sama w domu i piwko z sokiem piłam, ja jestem cienka w piciu jedno , góra półtora piwa i mam dym :P :P
13 lata 3 miesiąc temu #201459 przez mesy
gorla piwo to mnie też tak załatwia :silly: :silly: :silly: w końcu od piwa w głowie się kiwa :silly: :silly: :silly: :woohoo: :woohoo: :woohoo: ja tam wolę wódeczkę heheh przynajmniej wiem z czego mnie na drugi dzień męczy a nie :woohoo: :woohoo: :woohoo: kiedyś wypiłam dwa kieliszki wina i miałam taką karuzelę że ohohohoh nigdy więcej :woohoo: :woohoo:
13 lata 3 miesiąc temu #201460 przez joweg
ja tylko wino:) jak wypije jedno piwo to potem umierma a na sam zapach wodki mi nie dobrze :)
13 lata 3 miesiąc temu #201464 przez gorla
ja wódki też niet !! kiedyś za młodu :laugh: :P taj sie upiłyśmy z kumpelą u kolegi ,że trzy dni do siebie dochodziłam, to było 8 lat temu i od tamtej pory wódki nie, ewentualnie jednego drineczka z dużą ilością coli. Po winie żołądek mi wysiada, a piwko ok.
13 lata 3 miesiąc temu #201473 przez mesy
No a ja zaś piwa nie bo jedno i mnie załatwia :silly: :silly: :silly: :silly:
13 lata 3 miesiąc temu #201483 przez mesy
gorla masz coś dla Ciebie :laugh:

Wędrówka i zagnieżdżenie zapłodnionego jaja
Zapłodniona komórka (zygota) to jeszcze nie początek nowego życia. Teraz przez parę dni wędruje przez jajowód, nieustannie dzieląc się, przy czym jednocześnie nie zwiększa swojego rozmiaru. To etap bruzdkowania, którego efektem jest wielokomórkowy zarodek. Przesuwany jest ruchami rzęsek pokrywających nabłonek jajowodów i skurczami mięśniówki jajowodów. Wydzielina produkowana przez nabłonek ułatwia poślizg komórki. W ostatnim stadium bruzdkowania powstaje blastocysta, czyli jajo płodowe - pęcherzyk składający się z dwóch warstw. Trofoblast pełni funkcje ochronne i odżywcze, z embrioblastu powstaje ciało zarodka. Przez kilka dni pobytu w macicy zarodek odżywia się tzw. mleczkiem macicznym - substancją wydzielaną przez śluzówkę. Jednocześnie enzymy wydzielane przez jajo powodują nadtrawienie błony śluzowej macicy. Zarodek zagnieżdża się w wytrawionym zagłębieniu, endometrium je obrasta. Proces ten zwany implantacją lub zagnieżdżeniem rozpoczyna się mniej więcej po 6 dniach od owulacji, ale w zależności od tego, jak długo zarodek znajdował się w jajowodach, rozpocząć się może od 4 do nawet 12 dni od jajeczkowania.
Jajo płodowe usadawia się zazwyczaj w ścianie macicy niedaleko od ujścia jajowodów.
Endometrium jest przygotowane do implantacji w ściśle określonym przedziale czasowym tzw. oknie implantacyjnym, w cyklach naturalnych oznacza to 16-22 dzień cyklu, w stymulowanym egzogennymi gonadotropinami - dzień 16-19. Uwarunkowane jest to działaniem progesteronu i wpływem tego hormonu na strukturę, funkcjonowanie błony śluzowej macicy. Jednocześnie to endometrium odpowiada za wysyłanie sygnałów kontrolujących rozwój trofoblastu.
13 lata 3 miesiąc temu #201488 przez gorla
taaa i wszystko jasne :laugh: :laugh:
13 lata 3 miesiąc temu #201489 przez mesy
No :) i już wiesz dlaczego nie wierzyła bym tym testom 6 di po zapłodnieniu :woohoo: :woohoo: :woohoo: choć sama szaleję i testuję jak głupia :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: ale to chyba tylko dla zaspokojenia mojej ciekawości hehehe
13 lata 3 miesiąc temu #201491 przez mesy
gorla a wiesz na co ja ostatnio wpadłam :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: no nigdy nie zgadniesz :woohoo: :woohoo: :woohoo: Ja wiem że jestem baba i mogę mieć problem z odróżnianiem strony prawa lewa hahaha gdzie nigdy nie miałam :silly: i byłam cały czas przekonana że boli mnie lewy jajnik n owulację buhahaha co się okazało że to prawy !! czaisz to a ja se mówiłam i mojemu też mówiłam i lekarzowi że mnie boli lewy jajnik hahaha
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #201494 przez gorla
nooo ale to jakieś znaczenie ma który jajnik boli? raz z jednego raz z drugiego owulka chyba. No dla twojego męża to chyba bez różnicy który cie boli :laugh: :laugh: ale lekarz nie widział , z którego owulka była?

ps. ja też mam problemy z odróżnieniem stron prawa lewa , tak na szybko :laugh: na prawku miałam bransoletki na prawej ręce :blush: żeby nie pomylić się
13 lata 3 miesiąc temu #201495 przez mesy
Ty mnie zawsze bolał prawy ale ja się śmieje teraz z tego że cały czas myślałam że lewy buhahaha no znaczenia to nie ma pewnie który boli :woohoo: :woohoo:
13 lata 3 miesiąc temu #201496 przez gorla
mesy :laugh: ty wariatko :laugh: :laugh: mąż ma pewnie ubaw z tobą :silly:
13 lata 3 miesiąc temu #201501 przez mesy
gorla o ty nawet mu tego ie powiedziałam bo by mi dowalił typowa baba buhahaha ale że on też nic nie zauważył bo przeważnie trzymałam się prawej str jak mnie bolało hahaha a twardo twierdziłam że to lewa strona :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: kurde nie wytrzymam do jutra :woohoo: :woohoo: ale i tak pewnie zobaczę jedną krechę ale i tak nie wytrzymam nooooooooo :woohoo: :woohoo: :woohoo: w ogóle mam dziwne upławy takie białe ale zapalenie nie mam wiem bo wiem jak ma się zapalenie bo już miałam :woohoo: :woohoo: teraz będę wymyślać a ty gorla tydzień przed @ też będziesz to przerabiała :woohoo: :woohoo: :woohoo:
13 lata 3 miesiąc temu #201506 przez gorla
zapewne tak :laugh: dzis już mnie jajniki zaczęły boleć, no i śluz analizuję :laugh: :laugh: bo rano był rozciągliwy teraz nie , sika co chwila, przeziębiłam się i wogóle czuję sie jakbym gorączkę miała

zajrzę wieczorem , zmykam po małą do zerówki
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka