- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- angellika1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 08.08.2011 cud narodzin
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #201229 przez angellika1
Dawno mnie u Was nie bylo widze nowe "twarze" staraczkowe A jeszcze tak niedawno sama bylam tutaj staraczką a teraz moja wystarana fasolka lkezy w łóżeczku
Trzymam za Was kciuki i oby szybko sie Wam udalo
Trzymam za Was kciuki i oby szybko sie Wam udalo
Temat został zablokowany.
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
- joweg
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Staramy sie :)
Mniej Więcej
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 198
13 lata 3 miesiąc temu #201265 przez mesy
Macie o śluzie
ANALIZA KOLORU
Najpierw analizujemy kolor, zazwyczaj wyróżniamy następujące:
*** Biały – tzw. śluz kremowy jest to śluz niepłodny, jest też często pierwszym objawem ciąży
*** Przezroczysty –jest śluz płodny należy dokładnie przeanalizować jego rozciągliwość
*** Żółty- może świadczyć o zakażeniu, grzybicy, należy zbadać zapach i udać się do lekarza.
*** Różowy – występuje w momencie tzw. Plamienia okołoowulacyjnego, w poprzedniej części opowiadaliśmy, że w momencie pęknięcia i wydobycia komórki jajowej pęcherzyk Graffa wypełnia się krwią często wtedy kobieta odczuwa bardzo silny ból i krwawi na jasnoczerwono bądź różowo.
*** Brązowy – w fazie poowulacyjnej świadczy o za małej ilości progesteronu lub problemach hormonalnych, konieczna wizyta lekarska
ANALIZA ROZCIĄGLIWOŚCI
Następnie próbujemy rozciągnąć śluz w nitkę
*** śluz rwie się po 1 cm lub nie ma go wcale
*** śluz zaczyna się rozciągać ale do 2-3 cm – okres płodny, uważniej obserwujemy śluz w ciągu następnym 3-4 dni
*** śluz rozciąga się w długą nitkę z wyglądu przypomina białko jaja kurzego – okres najbardziej płodny – owulacyjny
ANALIZA WILGOTNOŚCI
Warto też zapamiętywać odczucie jakie nam towarzyszy przez cały dzień
*** Sucho – okres niepłodny
*** Naoliwienie – zaczyna się zbliżać okres płodny
*** Bardzo wilgotno – dzień szczytu śluzu – owulacja
ANALIZA KOLORU
Najpierw analizujemy kolor, zazwyczaj wyróżniamy następujące:
*** Biały – tzw. śluz kremowy jest to śluz niepłodny, jest też często pierwszym objawem ciąży
*** Przezroczysty –jest śluz płodny należy dokładnie przeanalizować jego rozciągliwość
*** Żółty- może świadczyć o zakażeniu, grzybicy, należy zbadać zapach i udać się do lekarza.
*** Różowy – występuje w momencie tzw. Plamienia okołoowulacyjnego, w poprzedniej części opowiadaliśmy, że w momencie pęknięcia i wydobycia komórki jajowej pęcherzyk Graffa wypełnia się krwią często wtedy kobieta odczuwa bardzo silny ból i krwawi na jasnoczerwono bądź różowo.
*** Brązowy – w fazie poowulacyjnej świadczy o za małej ilości progesteronu lub problemach hormonalnych, konieczna wizyta lekarska
ANALIZA ROZCIĄGLIWOŚCI
Następnie próbujemy rozciągnąć śluz w nitkę
*** śluz rwie się po 1 cm lub nie ma go wcale
*** śluz zaczyna się rozciągać ale do 2-3 cm – okres płodny, uważniej obserwujemy śluz w ciągu następnym 3-4 dni
*** śluz rozciąga się w długą nitkę z wyglądu przypomina białko jaja kurzego – okres najbardziej płodny – owulacyjny
ANALIZA WILGOTNOŚCI
Warto też zapamiętywać odczucie jakie nam towarzyszy przez cały dzień
*** Sucho – okres niepłodny
*** Naoliwienie – zaczyna się zbliżać okres płodny
*** Bardzo wilgotno – dzień szczytu śluzu – owulacja
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
13 lata 3 miesiąc temu #201267 przez gorla
joweg od tego co piszesz faktycznie mozesz mieć plamienia, a testu nie robiłaś jeszcze?
a mnie zaczął kuć lewy jajnik jednak coś sie dzieje..i jeszcze to przeziębienie, po wczorajszym pewnie, latałam jak kot z pęcherzem a mnie brało od kilku dni i wkońcu trach
ostatni tydzień w tej pracy i znowu szukam
Oliwia sie ucieszy, ze ją wczesniej będe odbierać z przedszkola
a mnie zaczął kuć lewy jajnik jednak coś sie dzieje..i jeszcze to przeziębienie, po wczorajszym pewnie, latałam jak kot z pęcherzem a mnie brało od kilku dni i wkońcu trach
ostatni tydzień w tej pracy i znowu szukam
Oliwia sie ucieszy, ze ją wczesniej będe odbierać z przedszkola
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #201270 przez mesy
gorla ja siedzę już 3 lata w domu 2 z własnego wyboru a 3 z przymusu - szukam pracy ale nigdzie mnie wziąść nie chcą nie wiem co ze mną nie tak zrobiłam nawet szkołę fryzjerską ale mnie bardziej kręci czesanie przedłużanie a nie strzyżenie a wszędzie gdzie chcą przyjąć to wiesz strzyżenie ostatnio baba mnie tak nakręciła że mnie weźmie jako pomoc fryzjerka to poszłam na rozmowę po czy dzwoni do mnie na drugi dzień i mówi że by mnie chciała ale bez zobowiązań ja se myślę to pewnie bez umowy hehe to może być a okazało się że bez zarobków czaisz to ? 8 godzin dziennie przychodzić za darmo no ocipiała
Ostatnio zmieniany: 13 lata 3 miesiąc temu przez mesy.
- Insomnia
- Wylogowany
- Moderator
- Chcę słyszeć w domu tupot małych stóp...
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 17
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #201272 przez Insomnia
Mesy dzięki:) niby wszystko to wiem ale tak fajnie przejrzyście jest napisane
No może jeszcze by chciała żebys jej dopłacała za nabyte doświadczenie
No może jeszcze by chciała żebys jej dopłacała za nabyte doświadczenie
Ostatnio zmieniany: 13 lata 3 miesiąc temu przez Insomnia.
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #201279 przez mesy
Insomnia ja też niby o tym śluzie wiem a nie wiem czytałam jeszcze kiedyś gdzieś właśnie że jak jest taki wodnisty śluz który się nie ciągnie to też płodny - tylko nie umie tego znaleźć teraz
Hehe pewnie chciała ale frajera niech szuka gdzie indziej bo nawet farbowanie , pasemka , czesanie to też kosztuje a ja miałam to robić za free
Hehe pewnie chciała ale frajera niech szuka gdzie indziej bo nawet farbowanie , pasemka , czesanie to też kosztuje a ja miałam to robić za free
- joweg
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Insomnia
- Wylogowany
- Moderator
- Chcę słyszeć w domu tupot małych stóp...
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 17
- joweg
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #201293 przez joweg
gdzies okolo 3 tygodni biore z kliniki mi je przepisali wlasnie , teraz sie martwie kurcze bo niechce przeciagac tego terminu zaplodnienia tyle juz czekamy.... mialam do nich zadzwonic jak dostane okres .... no i czekam zaczyna mnie brzuch chyba bolec ale to z nerwow chyba :/
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- joweg
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #201304 przez mesy
joweg myślę że tak - tylko nie wyczekuj tak na ten @ bo to pewnie Ci też spowalnia cały proces sama wiesz jak to jest na coś czekać a nasza podświadomość potrafi tyle narobić że same sobie z tego sprawy tak na prawdę nie zdajemy ...