BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 3 miesiąc temu #201229 przez angellika1
Dawno mnie u Was nie bylo widze nowe "twarze" staraczkowe :) A jeszcze tak niedawno sama bylam tutaj staraczką a teraz moja wystarana fasolka lkezy w łóżeczku :)
Trzymam za Was kciuki i oby szybko sie Wam udalo
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #201236 przez gorla
angellika dzięki kciuki się przydadzą :)
13 lata 3 miesiąc temu #201253 przez joweg
powinnam dostac wczoraj normalnie ,a od soboty mam plamienia :/
moze to po tabletkach , bo dostalam na obnizenie meskich hormonow bo mialam za duzo , albo po tej histeroskopii nie mam pojecia :/
13 lata 3 miesiąc temu #201265 przez mesy
Macie o śluzie :silly: :silly:

ANALIZA KOLORU

Najpierw analizujemy kolor, zazwyczaj wyróżniamy następujące:

*** Biały – tzw. śluz kremowy jest to śluz niepłodny, jest też często pierwszym objawem ciąży

*** Przezroczysty –jest śluz płodny należy dokładnie przeanalizować jego rozciągliwość

*** Żółty- może świadczyć o zakażeniu, grzybicy, należy zbadać zapach i udać się do lekarza.

*** Różowy – występuje w momencie tzw. Plamienia okołoowulacyjnego, w poprzedniej części opowiadaliśmy, że w momencie pęknięcia i wydobycia komórki jajowej pęcherzyk Graffa wypełnia się krwią często wtedy kobieta odczuwa bardzo silny ból i krwawi na jasnoczerwono bądź różowo.

*** Brązowy – w fazie poowulacyjnej świadczy o za małej ilości progesteronu lub problemach hormonalnych, konieczna wizyta lekarska

ANALIZA ROZCIĄGLIWOŚCI

Następnie próbujemy rozciągnąć śluz w nitkę

*** śluz rwie się po 1 cm lub nie ma go wcale

*** śluz zaczyna się rozciągać ale do 2-3 cm – okres płodny, uważniej obserwujemy śluz w ciągu następnym 3-4 dni

*** śluz rozciąga się w długą nitkę z wyglądu przypomina białko jaja kurzego – okres najbardziej płodny – owulacyjny

ANALIZA WILGOTNOŚCI

Warto też zapamiętywać odczucie jakie nam towarzyszy przez cały dzień

*** Sucho – okres niepłodny

*** Naoliwienie – zaczyna się zbliżać okres płodny

*** Bardzo wilgotno – dzień szczytu śluzu – owulacja
13 lata 3 miesiąc temu #201267 przez gorla
joweg od tego co piszesz faktycznie mozesz mieć plamienia, a testu nie robiłaś jeszcze?

a mnie zaczął kuć lewy jajnik :P jednak coś sie dzieje..i jeszcze to przeziębienie, po wczorajszym pewnie, latałam jak kot z pęcherzem :laugh: a mnie brało od kilku dni i wkońcu trach

ostatni tydzień w tej pracy i znowu szukam :(
Oliwia sie ucieszy, ze ją wczesniej będe odbierać z przedszkola ;)
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #201270 przez mesy
gorla ja siedzę już 3 lata w domu :dry: :dry: :dry: 2 z własnego wyboru a 3 z przymusu - szukam pracy ale nigdzie mnie wziąść nie chcą :silly: :silly: :silly: nie wiem co ze mną nie tak :silly: :silly: zrobiłam nawet szkołę fryzjerską ale mnie bardziej kręci czesanie przedłużanie a nie strzyżenie a wszędzie gdzie chcą przyjąć to wiesz strzyżenie :silly: :silly: :silly: ostatnio baba mnie tak nakręciła że mnie weźmie jako pomoc fryzjerka to poszłam na rozmowę po czy dzwoni do mnie na drugi dzień i mówi że by mnie chciała ale bez zobowiązań ja se myślę to pewnie bez umowy hehe to może być a okazało się że bez zarobków czaisz to ? 8 godzin dziennie przychodzić za darmo :silly: no ocipiała :silly: :silly: :silly:
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #201272 przez Insomnia
Mesy dzięki:) niby wszystko to wiem ale tak fajnie przejrzyście jest napisane :lol:

No może jeszcze by chciała żebys jej dopłacała za nabyte doświadczenie :lol:

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

13 lata 3 miesiąc temu #201279 przez mesy
Insomnia ja też niby o tym śluzie wiem a nie wiem :silly: :silly: czytałam jeszcze kiedyś gdzieś właśnie że jak jest taki wodnisty śluz który się nie ciągnie to też płodny - tylko nie umie tego znaleźć teraz :dry: :dry:

Hehe pewnie chciała ale frajera niech szuka gdzie indziej bo nawet farbowanie , pasemka , czesanie to też kosztuje a ja miałam to robić za free :silly: :silly: :silly:
13 lata 3 miesiąc temu #201284 przez joweg
nie robilam testu , maz jest nie polodny w tym cyklu mam miec in vitro , dostawalam tabletki prednizolon 5mg
13 lata 3 miesiąc temu #201285 przez mesy
joweg a długo bierzesz te tabletki ? może to przez nie Ci się coś rozregulowało :dry:
13 lata 3 miesiąc temu #201289 przez Insomnia
joweg ja myślę że to po tabletkach, wszystko co łykamy mam na nas wpływ i jakieś skutki uboczne, tylko wielu z nich nawet nie jesteśmy w stanie dostrzec "gołym okiem"

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

13 lata 3 miesiąc temu #201293 przez joweg
gdzies okolo 3 tygodni biore z kliniki mi je przepisali wlasnie , teraz sie martwie kurcze bo niechce przeciagac tego terminu zaplodnienia tyle juz czekamy.... mialam do nich zadzwonic jak dostane okres .... no i czekam zaczyna mnie brzuch chyba bolec ale to z nerwow chyba :/
13 lata 3 miesiąc temu #201299 przez mesy
A ja nigdy nie brałam żadnych tabletek ani nic na hormonach a też mi się czasem miesza wszystko hehe więc pewnie joweg to przez tabletki a dwa że czekasz na ten @ .....
13 lata 3 miesiąc temu #201303 przez joweg
myslisz ze dostane niedlugo normalny ?
13 lata 3 miesiąc temu #201304 przez mesy
joweg myślę że tak - tylko nie wyczekuj tak na ten @ bo to pewnie Ci też spowalnia cały proces :silly: :silly: :silly: sama wiesz jak to jest na coś czekać a nasza podświadomość potrafi tyle narobić że same sobie z tego sprawy tak na prawdę nie zdajemy ...
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia