BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 2 dni temu #509427 przez chłopek
tak racja nigdy na dzidzie nie jest za późno, moja szwagierka ma 4 dzieci cc 31 lat i planuje jeszcze chce miec 7 dzieci :)
Temat został zablokowany.
12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #509428 przez Agusia83
Julka, a jakie Ty zastrzyki sobie robisz?

Ja kiedys chcialam miec 4 dzieciakow...po urodzeniu Emi, troche ten pomysl mi przeszedl...bo bylo ciezko..teraz jestem lepszej mysli...ale jak narazie damy sobie spokoj...zreszta nasze panstwo tak pomaga finansowo rodzinom, ze nic tylko dzieci rodzic, bo za tysiac zlotych, to zycie maja uslane rozami az do pelnoletnosci...
12 lata 2 dni temu #509432 przez Mirella
Dwa lata między dziećmi to nie taki dramat, bo to młodsze tylko leży, no chyba że trzeba nosić, ale i tak rozglądać się trzeba tylko za starszym, a jak młodsze się zrobi bardziej mobilne to starsze już mądrzejsze jest, na mój gust to trudniej jest jak jest rok między dziećmi, młodsze stawia pierwsze kroki a starsze wchodzi w etap buntu dwulatka, brrrrr....

A ja mam gorączkę, Duśka kaszle i jest marudna, i jak zwykle jakby się mąż przydał to go nie ma, no co mnie obchodzi że musiał iść do pracy???
12 lata 2 dni temu #509433 przez chłopek
agusia no racja taką kase na dzieco sie dostaje ze to śmiech, 77zł rodzinne na miesiac hahahahah
12 lata 2 dni temu #509436 przez Agusia83
Mirella, bidusie jestescie...goracej herbatki Wam zrobic z cytryna i sokiem malinowym? Ci mezowie, to zawsze sobie znajda dobry powod by pojsc do pracy :silly:

Chlopek a jak to jest c rodzinnym? Bo chyba nie kazdy moze je dostac, prawda?
12 lata 2 dni temu #509437 przez chłopek
mirella no u mnie rocznikowo jest 2 lata, ale Ksawery to łobuz jakich mało :) na złosc robi jak Sebek spi to go budzi, dokucza mu jak je,
ale czasem jest strasznie pomocny wyniesie pieluszkę, poda smoczek butelkę
12 lata 2 dni temu #509442 przez chłopek
no nie wszytvy dostaja 500cos nie moze przekraczac na osobe nie pamietam ile dokłądnie
12 lata 2 dni temu #509443 przez Agusia83
No to nam nie przysluguje...oboje pracujemy...ale jesli juz nie moze kwota byc wyzsza niz 500zl na osobe, to taki zasilek powinien byc sporo wiekszy? Co to jest 500zl na osobe? Zaplacic czynsz i gaz? A co z reszta rachudnkow, jedzeniem, ubraniami, lekarzem i innymi wydatkami? Czemu inne panstwa potrafia dbac o swoich obywateli, a nasze jest zacofane jak cholera? Ludzie gloduja a politycy woza sie samochodami, za ktore my placimy...wiezniowie odsiaduja wyroki w wypasionych wiezieniach..i ponoc miesieczny koszt utrzymania takiego delikwenta to kwota rzedu 2000 zl....CHORE...
12 lata 2 dni temu #509448 przez chłopek
Zasiłek rodzinny przysługuje, jeżeli przeciętny miesięczny dochód rodziny w przeliczeniu na osobę albo dochód osoby uczącej się nie przekracza kwoty 539,00 zł.
my tez obydwoje pracujemy
12 lata 2 dni temu #509451 przez chłopek
dostaje 154zl na obu chłopaków ale co to jest, pampersy, mleko i po kasie i to nie w miesiac ale w dzien tyle idzie
12 lata 2 dni temu #509456 przez Agusia83
Chlopek, to faktycznie mozesz szastac na prawo i lewo kasiora..urzednicy powinni jeszcze zaznaczyc, ze z tych pieniazkow powinna Ci co miesiac reszta zostawac...

Jestem dzis taka nabuzowana, ze masakra...sasiadka mnie wkurzyla na dzien dobry...
12 lata 2 dni temu #509457 przez chłopek
no polskie prawo to kpina
12 lata 2 dni temu #509460 przez chłopek
ja siedze sama sebus spi a maż z ksawciem do babci pojechali
12 lata 2 dni temu #509465 przez Agusia83
Moj D. w pracy, Emi spi, ale pewnie zaraz sie obudzi...
Bylam dzis rano na badaniach...a dopiero teraz umylam wlosy, bo wygladam jak "idz i nie wracaj" :silly:
12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #509468 przez sylka
Mirella Kuba ma dziś dzień marudera i buntu. Wszystko blee i na nie. A ja już ledwo wytrzymuję. Od chyba5 dni mi nie spał w dzień a dziś wsadziłam go do łózeczka i powiedziałam ze ma spac. Buntowł sie ale w koncu zasnął. Jakby nie poszedł spać to by mnie w kaftanach wywiezli dziś do psychiatryka. P zadzwonił i zapytał czy mały spokojniejsy a jak powiedziałam że spi to kazał mi zostawić sprżatanie kuchni i pranie i samej odpoczać. Pranie i sprzatanie ma zrobić jak wróci do domu :)

Dziewczyny w Rossmanie z karta rossne jest -20% na wszystkie produkty a na dziecięce -20% + pomniejsznie o rabat zgromadzony na karcie. Dziś zrobiłąm spory zapas mleka i chemii dla nas.
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia