- Otrzymane podziękowania: 202
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
Mniej Więcej
- sylwus136
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek :** 13.04.2010 :** Kocham nad życie :*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
- Iza32
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
11 lata 11 miesiąc temu #551627 przez Iza32
TAK, TAK TRAFIŁAM `DO WAS I SŁYSZAŁAM , ŻE JESTEŚCIE CZADOWE..... WIDZIE, ŻE MACIE SŁODKIE DZIECIAKI, FAJNE MYSIE DZIECI TO CUD ŚWIATA.... JA NADAL CZEKAM, A TAK POTWORNIE BOLI MNIE BRZUCH TO JEST NIE MOŻLIWE JESZCZE 8 DNI I ROBIĘ TEST.
POZDRAWIAM WAS.
POZDRAWIAM WAS.
Temat został zablokowany.
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
Mniej Więcej
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 198
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
Mniej Więcej
- iwonkaa87
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
11 lata 11 miesiąc temu #551698 przez iwonkaa87
witam! jestem tu nowa.. i mam dużo pytań na temat ciąży.. Przedstawie swoją historie.. Mam w tym roku 26 lat i z tego co lekarz mówi regularne miesiączki.. Miałam stałego partnera ale nie mogłam zajść w ciąże..(robiłam różne badania wszystko wychodziło ok.czyli wychodzi na to że jestem zdrowa..),takich dokładniejszych badań lekarka nie chciała mi zrobić bo prosiła o badania partnera. Niestety nie chciał iść na takie badania więc przerwały się i moje.. hm rozstałam się z tamtym partnerem.. Obecnie mam też partnera stałego,choć do stosunków nie dochodzi za często gdyż on robi w delegacjach.. A ja teraz jestem za granicą.. hm.. zastanawia mnie to kiedy powinno zacząć się stosunek żeby można było zajść w ciążę bo myślimy o dzidziusiu.. On bardzo by chciał mieć,a ja mam lęk że nie mogę mieć.. miesiączkę mam różnie.. przedstawię kilka bo ja nie wiem czy to jest regularne.. zacznę od marca 2012 roku :MARZEC od 15-20,KWIECIEŃ od 11-16,MAJ od 6-11 i od 30 do 4 czerwca,następna była też w czerwcu od 20-25,LIPIEC od 14-19,SIERPIEŃ od 7-12,WRZESIEŃ od 2-8 i 24-29,PAŹDZIERNIK od 27-1'go listopada i od 26-1'go grudnia i od 26-31 grudnia, a teraz styczeń 2013 kochałam się z moim partnerem w dniu przed wyjazdem czyli z 5-6'go stycznia a okres dostałam od 22-27 dnia stycznia. Czy możliwe że mogło dojść do zapłodnienia? Kiedy się to odbywa i po jakim czasie można się czegoś dowiedzieć.. Od ok.kilku dni mam częste wizyty w ubikacji na siusiu..Łapie mnie senność..Nie robię sobie nadzieji na to że mogłabym być w ciąży bo już tyle razy się nie udawało że pomału tracę w ogóle na to siły.. kiedyś w dzieciństwie miałam mały wypadek na rowerze tzn.jechałam na stojąco,koleżanka się nagle zatrzymała a ja uderzyłam w jej rower i niestety uderzyłam tą częścią ciała w kierownicę.. Nie miałam jeszcze w tamtym czasie okresu a krew przez cały dzień leciała.. Czy to może też być przyczyną tego że nie mogę zajść?? proszę o pomoc w tej sprawie bo ja już nie wiem co mam robić wiadomo każdy chciałby mieć swoje upragnione dziecko
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
11 lata 11 miesiąc temu #551731 przez Mirella
Madziaska, ufff, myślałam że tylko ja źle czytam Iwonka, my Cię do swojego grona przyjmujemy bardzo chętnie, ale na proste odpowiedzi nie licz, nikt Ci nie powie kiedy o której godzinie i w jakiej pozycji żeby mieć 100% pewności. Tak naprawdę przy staraniach o fasolkę najwięcej czasu zajmuje czekanie
Sylwuś, dokopałam się, ja brałam Ultop albo Ortalen Max, w zasadzie każdy lek który zawiera 20mg omeprazolu to jest to co Ciebie interesuje, są różne, akurat te dwa mam w domu, ale wiem że przedtem brałam inne, ulotkami się nie sugeruj za bardzo, bo w zależności od producenta dowiesz sie że są na żołądek, dwunastnicę, nadkwasotę i parę jeszcze innych dolegliwości, a to za każdym razem ten sam składnik. Pierwszy jaki brałam to był na receptę, lekarz na pogotowiu mi wypisał, i potem się tego leku trzymałam tylko pod różnymi postaciami. Poza tym jest jedna rzecz na którą powinnaś zwrócić uwagę, chory żoładek nie tylko potrzebuje diety ale też nie lubi być pusty, wtedy kwasy żołądkowe potrafią nieźle zaszkodzić.
Iza od kogo słyszałaś że my czadowe jesteśmy??????
Sylwuś, dokopałam się, ja brałam Ultop albo Ortalen Max, w zasadzie każdy lek który zawiera 20mg omeprazolu to jest to co Ciebie interesuje, są różne, akurat te dwa mam w domu, ale wiem że przedtem brałam inne, ulotkami się nie sugeruj za bardzo, bo w zależności od producenta dowiesz sie że są na żołądek, dwunastnicę, nadkwasotę i parę jeszcze innych dolegliwości, a to za każdym razem ten sam składnik. Pierwszy jaki brałam to był na receptę, lekarz na pogotowiu mi wypisał, i potem się tego leku trzymałam tylko pod różnymi postaciami. Poza tym jest jedna rzecz na którą powinnaś zwrócić uwagę, chory żoładek nie tylko potrzebuje diety ale też nie lubi być pusty, wtedy kwasy żołądkowe potrafią nieźle zaszkodzić.
Iza od kogo słyszałaś że my czadowe jesteśmy??????
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
Mniej Więcej
11 lata 11 miesiąc temu #551741 przez gosiak
Też się właśnie zastanawiam
Iwonka zajść w ciąże najprawdopodobniej można w połowie cyklu, oczywiście jeśli są regularne np. Jak masz 28 dni cyklu (cykl liczysz 1dzień cyklu to dzień w którym dostałaś okres) to 14 dni po pierwszym dniu miesiączki p.podobnie występuje owulacja i wtedy może dojść do zapłodnienia a dowiedzieć się o ciąży można w ostatnim dniu cyklu czyli dwa tyg. Po wystąpieniu ewentualnej owulacji
Iwonka zajść w ciąże najprawdopodobniej można w połowie cyklu, oczywiście jeśli są regularne np. Jak masz 28 dni cyklu (cykl liczysz 1dzień cyklu to dzień w którym dostałaś okres) to 14 dni po pierwszym dniu miesiączki p.podobnie występuje owulacja i wtedy może dojść do zapłodnienia a dowiedzieć się o ciąży można w ostatnim dniu cyklu czyli dwa tyg. Po wystąpieniu ewentualnej owulacji
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
11 lata 11 miesiąc temu #551745 przez Marta M
Aguś ja mam jeden rtęciowy i pilnuje jak oka w głowie bo te elektroniczne to o dupę rozbić
ferritka temperatura jak marzenie i @ Kurde blaszka Ponoć często się zdarza że kobieta nawet nie wie że była w ciąży, bo ciąża trwa kilka dni, przychodzi @ i nikt nic nie wie, u Ciebie jest beta, więc jutro wszystko będzie jasne...a może to tylko plamienie jakie? A jak nie to nic tu nie zdziałamy, nowy cykl czas będzie zacząć...i za nowy będziemy kciuki trzymać
ferritka temperatura jak marzenie i @ Kurde blaszka Ponoć często się zdarza że kobieta nawet nie wie że była w ciąży, bo ciąża trwa kilka dni, przychodzi @ i nikt nic nie wie, u Ciebie jest beta, więc jutro wszystko będzie jasne...a może to tylko plamienie jakie? A jak nie to nic tu nie zdziałamy, nowy cykl czas będzie zacząć...i za nowy będziemy kciuki trzymać
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #551749 przez Marta M
iwonka przecież jak kochałaś się 5 stycznia a po tym dostałaś okres to mało prawdopodobne żebyś w ciąży była, owszem, zdarza się że kobiety w ciąży miesiączkują ale baaaaaaaaaardzo rzadko...w każdym bądź razie życzę upragnionej fasolki
Ostatnio zmieniany: 11 lata 11 miesiąc temu przez Marta M.
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- agnesssa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 42