- Otrzymane podziękowania: 32
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
11 lata 11 miesiąc temu #551952 przez gosia28
Rtęciowy najlepszy. Niestety mój ostatni uległ rozpadowi.
No to dziewczyny moja sytuacja pod pytajnikiem. Dzwoniłam dziś do mojej lekarki o wynik bety i okazuje się, że są 4 jednostki.
Stwierdziła, że wynik jest dodatni i mogą być dwie przyczyny.
1. ciąża
2. pozostałość po poprzedniej ciąży.
Tylko, że 2 miesiące beta by się utrzymywała? Dziwne to.
Kazała mi powtórzyć wynik więc jutro znowu lecę na betę.
No to dziewczyny moja sytuacja pod pytajnikiem. Dzwoniłam dziś do mojej lekarki o wynik bety i okazuje się, że są 4 jednostki.
Stwierdziła, że wynik jest dodatni i mogą być dwie przyczyny.
1. ciąża
2. pozostałość po poprzedniej ciąży.
Tylko, że 2 miesiące beta by się utrzymywała? Dziwne to.
Kazała mi powtórzyć wynik więc jutro znowu lecę na betę.
Temat został zablokowany.
- emka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 6
11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #551954 przez emka
Czy dwa szczęścia to za wiele...?
Gosiu To trzymam kciuki
Mesy BO dla niego to ja nie jestem zaden przypadek, on leczy białaczki i inne starszne choróbska, a ja tylko chce być w ciaży! Też mi wymysł!
Mesy BO dla niego to ja nie jestem zaden przypadek, on leczy białaczki i inne starszne choróbska, a ja tylko chce być w ciaży! Też mi wymysł!
Ostatnio zmieniany: 11 lata 11 miesiąc temu przez emka.
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 10
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 198
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- emka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #551967 przez emka
no dokładnie... Badania też musze w Gdańsku robić, bo w moim miescie nikt mi takich dziwactw nie zrobi, tylko w Akademii Medycznej.
Gosia Najlepsza jest ta gadka, że heparyna niezbedna ale z badań to on zespołu nie widzi.... ech... chyba tak zrobie, tyulko szkoda mi czasu i kasy! I jeżdżenia... No ale co sie nie robi...
Gosiak Mi ten polski Szary bardzo odpowiada
Gosia Najlepsza jest ta gadka, że heparyna niezbedna ale z badań to on zespołu nie widzi.... ech... chyba tak zrobie, tyulko szkoda mi czasu i kasy! I jeżdżenia... No ale co sie nie robi...
Gosiak Mi ten polski Szary bardzo odpowiada
Ostatnio zmieniany: 11 lata 11 miesiąc temu przez emka.
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 10
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
11 lata 11 miesiąc temu #551985 przez gosia28
a te badania to mają ustalić czy masz zespół czy nie czy mają się czemuś jeszcze przysłużyć np. jakiemuś innemu sposobowi leczenia? No bo jeśli i tak masz skończyć na heparynie to pewnie bez różnicy czy u hematologa czy u gina (do gina pewnie i wygodniej). No nie wiem, przemyśl.
- iwonta_kg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
11 lata 11 miesiąc temu #551995 przez iwonta_kg
W poniedzialek na obchodzie pani doktor powiedziala ze w srode bede miala usg. Dla mnie to podświadoma wiadomosc ze usg to możliwość wyjscia. Mam tego krwiaka juz poltora tygodnia wiec tak naprawde nie powinno go juz byc! A tu sie dowiaduje ze to usg to tylko formalność a mnie nie wypuszczają!!!! No kurde narobia człowiekowi nadziei a tu dupa... Wiem ze znowu truje ze chce do domu ale nic nie poradzę! Na psyche mi siada. Nic mi juz nie leci to po kiego mam tu siedziec?! Czekam az mnie wezwie na usg... Buuu...
- emka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 141
11 lata 11 miesiąc temu #552041 przez Gosia 2712
Witam
gosia28 cos mi sie wydaje ze kolejna fasolka sie szykuje
Iwonta siedz grzecznie w tym szpitalu bedzie dobrze
Bylam w poniedzialek u gina zrobil mi usg i jest wszystko w porzadku. Pokazalam mu wyniki histo i tez tam nic nie ma :/ wkurzylam sie troche bo mialam nadzieje ze z nich cos chociaz wyjdzie i dowiem sie czemu moje malenstwo mialo takie wady ... Ale dupa nic nie wyszlo... :/ Powiedzial mi ze da nam skierowanie na badania genetyczne do Rudy Sl. I tam moze sie dowiemy czy cos jest nie tak czy mielismy poprostu pecha jak uj :/
Bylam w poniedzialek u gina zrobil mi usg i jest wszystko w porzadku. Pokazalam mu wyniki histo i tez tam nic nie ma :/ wkurzylam sie troche bo mialam nadzieje ze z nich cos chociaz wyjdzie i dowiem sie czemu moje malenstwo mialo takie wady ... Ale dupa nic nie wyszlo... :/ Powiedzial mi ze da nam skierowanie na badania genetyczne do Rudy Sl. I tam moze sie dowiemy czy cos jest nie tak czy mielismy poprostu pecha jak uj :/
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 141
11 lata 11 miesiąc temu #552052 przez Gosia 2712
Ktoras z Was pisala cos o sercu (juz nie pamietam co ) moja ciocie cale zycie myslala ze ma zdrowe serce a w wieku 50 lat zrobili jej ukg (na ekg wszystko dobrze jej wychodzilo) i okazalo sie ze ma wade serca od malego... Takze to ekg wcale takie dobre nie jest...
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
11 lata 11 miesiąc temu #552072 przez gosia28
Gosia 2712 napisał:
Gosia ja się dowiedziałam, że z histopatologii to mało kiedy co wychodzi. Dobrze, że będziesz mieć skierowanie na genetyczne.
Kurcze sama nie wiem co myśleć co do tej mojej bety. Nie wiem jak szybko powinna spadać po poronieniach, nigdzie nie mogę znaleźć takich informacji, a napewno musiała być wysoka, z kolei wynik pasował by do mojego przeliczenia kiedy to miałabym mieć teoretycznie owulkę- a tą sobie wyliczyłam na przedostatnią niedzielę/poniedziałek więc to byłby wówczas ok. 9 dzień po owulce na dzień pobrania krwi.
Witam
Gosia ja się dowiedziałam, że z histopatologii to mało kiedy co wychodzi. Dobrze, że będziesz mieć skierowanie na genetyczne.
Kurcze sama nie wiem co myśleć co do tej mojej bety. Nie wiem jak szybko powinna spadać po poronieniach, nigdzie nie mogę znaleźć takich informacji, a napewno musiała być wysoka, z kolei wynik pasował by do mojego przeliczenia kiedy to miałabym mieć teoretycznie owulkę- a tą sobie wyliczyłam na przedostatnią niedzielę/poniedziałek więc to byłby wówczas ok. 9 dzień po owulce na dzień pobrania krwi.