BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

11 lata 9 miesiąc temu #588664 przez emka
Powiem Wam kościół, księża temat rzeka, bo ludzie tam "urzędują" , może jakby święci byli to byłoby łatwiej, ale ksiądz tez człowiek ma słabości i niedoskonały jak my wszyscy.
Ja przez jednego ksiedza nie odwróce się od kościoła. Moge sobie na niego popsiooczyć i już. :blink:

Zobaczcie czadową fotke :)

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
Załączniki:
Temat został zablokowany.
11 lata 9 miesiąc temu #588665 przez gosiak
Widzę temat kościoła, jak dla mnie ślub chrzciny powinny być co łaska a najlepiej za darmoche! Ja dałam za slub 300zl +100 dla organisty a kościół stroi kwiaciarnia która jest obok kościoła i to 600zl wyszło :dry:

Kiedyś koleżanka (samotna matka) poszla chrzcić dzidka dała 300 zl a ksiądz przy niej otworzył koperte i powiedział do niej "nie sądzi Pani że to troche za mało?, trzeba by donieść" masakra!!!! Dziewczyna zaczęła się tłumaczyc ze nie stac ja na więcej sama wychowuje dziecko ehhh wyszła i juz tam nie wróciła :ohmy: i się stare babki mocherowe dziwią czemu tak młodych ludzi mało w kościele :ohmy:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
11 lata 9 miesiąc temu #588667 przez ferritka
Gosiak, Gosiak, a wiesz że zostałaś przywołana do tablicy :lol: :lol: :lol: B) ale nic a nic Ci nie powiem sama sprawdź :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 9 miesiąc temu #588668 przez nefretete666
u nas kosciola nie ogrzewaja, Mirella slubow nie ma co 5 min ale policz tak ile ejst pogrzebow u mnei w miescie kilka tygodniowo, chrzty co najmniej 2-3 sluby tez co weekend i to kilka takze niezla sumka z tego wychodzi. Ja bralam koscielny bo chcialam go miec i w Boga wierze lecz niestety nie w ksiezy i kosciół jako instytucje
11 lata 9 miesiąc temu #588669 przez gosiak
ferritka napisał:

Gosiak, Gosiak, a wiesz że zostałaś przywołana do tablicy :lol: :lol: :lol: B) ale nic a nic Ci nie powiem sama sprawdź :lol: :lol:

A Gdzie mogę to sprawdzić :unsure: ale o co chozi :silly:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
11 lata 9 miesiąc temu #588671 przez ferritka
gosiak napisał:

ferritka napisał:

A Gdzie mogę to sprawdzić :unsure: ale o co chozi :silly:

a co mi dasz, żebym Ci powiedziała :blush: :blush: :blush:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 9 miesiąc temu #588672 przez gosiak
Bananka :P

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
11 lata 9 miesiąc temu #588674 przez ferritka
gosiak napisał:

Bananka :P

dobrze B) Padła Twoja kandydatura na wczorajszym wątku Ilonkowym :lol: :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 9 miesiąc temu #588679 przez gosiak
Hoh komu to się na głowęcję upadnęło :unsure: :P

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
11 lata 9 miesiąc temu #588684 przez MoNiaaa
ale sie temat rozwinal...
ja mam tylko cywilny slub na koscielny nie wiem czy kiedykolwiek mnie bedzie stac..:( niestety taka szara rzeczywistosc my zyjemy z miesiaca na miesiac 0 oszczednosci i jest momentami naprawde ciezko. ze chrzcinami jest zawsze zgrzyt jak sie slubu dlateo tez poszlismy do parafii mojego M bo u mnie proboszcz jest nawiedzony (sam ma 2 dzieci w stanach ale wszystkich nawraca) do tego u nas w kosciele jest cennik miesieczny (co miesiac musisz dac chyba 100zl albo odpracowac+na ławki+na parking bo musieli wykupic od jakiegos prywatnego kolesia+na witraze itp) jest cala lista kosztow jakie musisz pokryc i oczywiscie na koledzie jak padnie na proboszcza to wyciaga swoja czarna liste...

http

]
11 lata 9 miesiąc temu #588687 przez mesy
gosiak napisał:

Hoh komu to się na głowęcję upadnęło :unsure: :P

Gosiak no śmiało nie krępuj się , zrób coś dobrego dla świata :lol:
11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #588696 przez emka
A ja właśnie Wiki albe wystawiam na sprzedaż, po roku fotki przeglądam.
[

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
Załączniki:
11 lata 9 miesiąc temu #588700 przez Marta M
Byłam u rodziców na dwa dni i już nie jestem w stanie dwóch dni na Waszym wątku ogarnąć...strusie pędziwiatry ;)
11 lata 9 miesiąc temu #588703 przez Elmirka85
a u mnie w parafi był tak wspaniały proboszcz że daliśmy mu kasę jak braliśmy ślub a on nie przyjął- nic nie wziął, Mieliśmy ślub za darmo. Siostra co kościół stroiła- kościelna też nic nie wzięła, to jej torta kawałek i ciasto po ślubie zanieśliśmy... i tak sie cieszyła

ślub brałam w wieku 20 lat, to było już 8 lat temu. potem zmienił nam się proboszcz i jak chrzciliśmy Aleksa to był już nowy. daliśmy mu kasę na chrzest a on zajrzał i powiedział że to za dużo i połowę nam oddał. naprawdę mamy szczęście do super księży :) :)
11 lata 9 miesiąc temu #588705 przez Marta M
Z beczki obok:

A Mirella chwaliłaś nam się tu kiedy swoimi zdjęciami ze ślubu??
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia