- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- emka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 202
11 lata 9 miesiąc temu #588665 przez gosiak
Widzę temat kościoła, jak dla mnie ślub chrzciny powinny być co łaska a najlepiej za darmoche! Ja dałam za slub 300zl +100 dla organisty a kościół stroi kwiaciarnia która jest obok kościoła i to 600zl wyszło
Kiedyś koleżanka (samotna matka) poszla chrzcić dzidka dała 300 zl a ksiądz przy niej otworzył koperte i powiedział do niej "nie sądzi Pani że to troche za mało?, trzeba by donieść" masakra!!!! Dziewczyna zaczęła się tłumaczyc ze nie stac ja na więcej sama wychowuje dziecko ehhh wyszła i juz tam nie wróciła i się stare babki mocherowe dziwią czemu tak młodych ludzi mało w kościele
Kiedyś koleżanka (samotna matka) poszla chrzcić dzidka dała 300 zl a ksiądz przy niej otworzył koperte i powiedział do niej "nie sądzi Pani że to troche za mało?, trzeba by donieść" masakra!!!! Dziewczyna zaczęła się tłumaczyc ze nie stac ja na więcej sama wychowuje dziecko ehhh wyszła i juz tam nie wróciła i się stare babki mocherowe dziwią czemu tak młodych ludzi mało w kościele
Temat został zablokowany.
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 120
- nefretete666
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
11 lata 9 miesiąc temu #588668 przez nefretete666
u nas kosciola nie ogrzewaja, Mirella slubow nie ma co 5 min ale policz tak ile ejst pogrzebow u mnei w miescie kilka tygodniowo, chrzty co najmniej 2-3 sluby tez co weekend i to kilka takze niezla sumka z tego wychodzi. Ja bralam koscielny bo chcialam go miec i w Boga wierze lecz niestety nie w ksiezy i kosciół jako instytucje
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
Mniej Więcej
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
Mniej Więcej
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
Mniej Więcej
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 46
11 lata 9 miesiąc temu #588684 przez MoNiaaa
ale sie temat rozwinal...
ja mam tylko cywilny slub na koscielny nie wiem czy kiedykolwiek mnie bedzie stac.. niestety taka szara rzeczywistosc my zyjemy z miesiaca na miesiac 0 oszczednosci i jest momentami naprawde ciezko. ze chrzcinami jest zawsze zgrzyt jak sie slubu dlateo tez poszlismy do parafii mojego M bo u mnie proboszcz jest nawiedzony (sam ma 2 dzieci w stanach ale wszystkich nawraca) do tego u nas w kosciele jest cennik miesieczny (co miesiac musisz dac chyba 100zl albo odpracowac+na ławki+na parking bo musieli wykupic od jakiegos prywatnego kolesia+na witraze itp) jest cala lista kosztow jakie musisz pokryc i oczywiscie na koledzie jak padnie na proboszcza to wyciaga swoja czarna liste...
ja mam tylko cywilny slub na koscielny nie wiem czy kiedykolwiek mnie bedzie stac.. niestety taka szara rzeczywistosc my zyjemy z miesiaca na miesiac 0 oszczednosci i jest momentami naprawde ciezko. ze chrzcinami jest zawsze zgrzyt jak sie slubu dlateo tez poszlismy do parafii mojego M bo u mnie proboszcz jest nawiedzony (sam ma 2 dzieci w stanach ale wszystkich nawraca) do tego u nas w kosciele jest cennik miesieczny (co miesiac musisz dac chyba 100zl albo odpracowac+na ławki+na parking bo musieli wykupic od jakiegos prywatnego kolesia+na witraze itp) jest cala lista kosztow jakie musisz pokryc i oczywiscie na koledzie jak padnie na proboszcza to wyciaga swoja czarna liste...
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 198
- emka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 6
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
- Elmirka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
11 lata 9 miesiąc temu #588703 przez Elmirka85
a u mnie w parafi był tak wspaniały proboszcz że daliśmy mu kasę jak braliśmy ślub a on nie przyjął- nic nie wziął, Mieliśmy ślub za darmo. Siostra co kościół stroiła- kościelna też nic nie wzięła, to jej torta kawałek i ciasto po ślubie zanieśliśmy... i tak sie cieszyła
ślub brałam w wieku 20 lat, to było już 8 lat temu. potem zmienił nam się proboszcz i jak chrzciliśmy Aleksa to był już nowy. daliśmy mu kasę na chrzest a on zajrzał i powiedział że to za dużo i połowę nam oddał. naprawdę mamy szczęście do super księży
ślub brałam w wieku 20 lat, to było już 8 lat temu. potem zmienił nam się proboszcz i jak chrzciliśmy Aleksa to był już nowy. daliśmy mu kasę na chrzest a on zajrzał i powiedział że to za dużo i połowę nam oddał. naprawdę mamy szczęście do super księży
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11