- Otrzymane podziękowania: 72
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
Mniej Więcej
11 lata 9 miesiąc temu #588726 przez anoda89
Ja nie wiem jak to jest w tych kościołach ale czasami księża przesadzają z ofiarą. My płaciliśmy na ślub prawie 2 lata temu 700 zł + 200 zł organiście bo na trąbce grał. No i dać nie dać tak jak Mirella piszę dasz miej a podjedziesz super bryką to lipa i jak bym się wstydziła. Co do chodzenia do kościoła to ja nie chodzie bo jak mi ksiądz wyskakuje z tym że do komunii mamy tak czy tak podchodzić i pieprzy że w tą niedziele było lepiej albo jakieś dyrdymały gada to jak dziękuje. W ogóle jacyś księża w nas w kościele są lipni i na kasę lecą.
Pamiętam jak był pogrzeb kolegi i wiadomo młody człowiek to i ludzi dużo i na cmentarzu koleżanka poprosiła żeby chwilkę zaczekała z modlitwą bo nie wszyscy jeszcze doszli to mało ją wzrokiem nie zabił i po chwili zaczął że słabo się modliliśmy w kościele i ciekawe kto go będzie pamiętał za kilka miesięcy. Żona w ciąży stoi nad trumną męża a ona za takim tekstem. Na szczęście już odszedł i na jego miejsce przyszedł ludzki ksiądz.
Pamiętam jak był pogrzeb kolegi i wiadomo młody człowiek to i ludzi dużo i na cmentarzu koleżanka poprosiła żeby chwilkę zaczekała z modlitwą bo nie wszyscy jeszcze doszli to mało ją wzrokiem nie zabił i po chwili zaczął że słabo się modliliśmy w kościele i ciekawe kto go będzie pamiętał za kilka miesięcy. Żona w ciąży stoi nad trumną męża a ona za takim tekstem. Na szczęście już odszedł i na jego miejsce przyszedł ludzki ksiądz.
Temat został zablokowany.
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 46
11 lata 9 miesiąc temu #588757 przez MoNiaaa
Mirella przeczytalam ksiazke usper mam nadzieje ze nie zapomne tytulu i kiedys dam ja Julce do przeczytania
ale jak zaczelam czytac poczatek to jakos mnie ukulo ze nie wyobrazam sobie Julki poslac na kolonie
co teraz czytacie?macie cos na pdf??
ale jak zaczelam czytac poczatek to jakos mnie ukulo ze nie wyobrazam sobie Julki poslac na kolonie
co teraz czytacie?macie cos na pdf??
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
- Asik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa :D
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 13
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 120
11 lata 9 miesiąc temu #588779 przez ferritka
a mi się wydaje że pozostawienie dziecku wyboru to wspaniała sprawa. W ogóle to powinno być np tak ,że w liceum powinny być ogólne zajęcia z przedstawicielami różnych religii. młody człowiek mógłby się z nimi zapoznać i sam wtedy zdecydować którą drogą iść
- Asik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
11 lata 9 miesiąc temu #588787 przez Asik
Monia byłam w czterech i juz sobie dałam spokój... u nas każde dwa osiedle mają swój kościół... ja mam okna na dwa kościoły bo mieszkam na obrzeżach osiedla i za oknem mam juz inne:) a mamy osiedli od A do Z powaznie
Ferritka dokładnie tak powinno byc normalnie jak juz wie o co chodzi to wtedy wybiera co mu odpowiada... ale to nie do przejścia bo... bo kościoły by puste były hahahah na wymarciu była by wiara.. zresztą juz jest, babć coraz mniej , coraz mniej młodych chodzi bo jak mają słuchać że---jak nie dacie na tace to WAM grzać nie będę--- no kurcze... słów brak.
Ferritka dokładnie tak powinno byc normalnie jak juz wie o co chodzi to wtedy wybiera co mu odpowiada... ale to nie do przejścia bo... bo kościoły by puste były hahahah na wymarciu była by wiara.. zresztą juz jest, babć coraz mniej , coraz mniej młodych chodzi bo jak mają słuchać że---jak nie dacie na tace to WAM grzać nie będę--- no kurcze... słów brak.
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 120
- Asik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Asik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
11 lata 9 miesiąc temu #588830 przez Asik
Monia stwierdzili tak -- jak my , zyjąc w związku bez sakramentu wychowamy dziecko zgodnie z przykazaniami jesli sie do nich nie dostosowaliśmy... no ja już nie chcę z nimi dyskutować więc zrezygnowałam z walki ja mam z nimi takie przeboje że łohohoo .. jak pierwszy ślub brałam to też nie chciał dać proboszcz bez zaświadczenia od gina że mogę mieć dzieci hahahahaha a ja w 6 mcu ciąży byłam i tłumaczenia że przecież jestem w ciąży... że to oznacza że moge mieć no ale on już na emeryturze jest od 10 lat może sie nie znał hahaha :)mielismy łoookropnego proboszcza, potrafił w trakcie spowiadania niektórych opierdzielać tak że inni słyszeli
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 202
- Asik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej