BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

11 lata 9 miesiąc temu #588726 przez anoda89
Ja nie wiem jak to jest w tych kościołach ale czasami księża przesadzają z ofiarą. My płaciliśmy na ślub prawie 2 lata temu 700 zł + 200 zł organiście bo na trąbce grał. No i dać nie dać tak jak Mirella piszę dasz miej a podjedziesz super bryką to lipa i jak bym się wstydziła. Co do chodzenia do kościoła to ja nie chodzie bo jak mi ksiądz wyskakuje z tym że do komunii mamy tak czy tak podchodzić i pieprzy że w tą niedziele było lepiej albo jakieś dyrdymały gada to jak dziękuje. W ogóle jacyś księża w nas w kościele są lipni i na kasę lecą.
Pamiętam jak był pogrzeb kolegi i wiadomo młody człowiek to i ludzi dużo i na cmentarzu koleżanka poprosiła żeby chwilkę zaczekała z modlitwą bo nie wszyscy jeszcze doszli to mało ją wzrokiem nie zabił i po chwili zaczął że słabo się modliliśmy w kościele i ciekawe kto go będzie pamiętał za kilka miesięcy. Żona w ciąży stoi nad trumną męża a ona za takim tekstem. Na szczęście już odszedł i na jego miejsce przyszedł ludzki ksiądz.
Temat został zablokowany.
11 lata 9 miesiąc temu #588757 przez MoNiaaa
Mirella przeczytalam ksiazke usper :) mam nadzieje ze nie zapomne tytulu i kiedys dam ja Julce do przeczytania :)
ale jak zaczelam czytac poczatek to jakos mnie ukulo ze nie wyobrazam sobie Julki poslac na kolonie :P

co teraz czytacie?macie cos na pdf??

http

]
11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #588761 przez anoda89
Monia właśnie jakbyś mi przesłała książkę :)
11 lata 9 miesiąc temu #588767 przez Asik
Witam :)
nie doczytam wszystkiego dokładnie ... tyle natrzaskane.,..
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
11 lata 9 miesiąc temu #588774 przez MoNiaaa
Anoda poszlo :)

Asik moze jakbys sprobowala w innym kosciele?

http

]
11 lata 9 miesiąc temu #588779 przez ferritka
a mi się wydaje że pozostawienie dziecku wyboru to wspaniała sprawa. W ogóle to powinno być np tak ,że w liceum powinny być ogólne zajęcia z przedstawicielami różnych religii. młody człowiek mógłby się z nimi zapoznać i sam wtedy zdecydować którą drogą iść B) B)

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 9 miesiąc temu #588787 przez Asik
Monia byłam w czterech i juz sobie dałam spokój... u nas każde dwa osiedle mają swój kościół... ja mam okna na dwa kościoły bo mieszkam na obrzeżach osiedla i za oknem mam juz inne:) a mamy osiedli od A do Z :) powaznie :)

Ferritka dokładnie :) tak powinno byc :) normalnie jak juz wie o co chodzi to wtedy wybiera co mu odpowiada... ale to nie do przejścia bo... bo kościoły by puste były hahahah :D na wymarciu była by wiara.. zresztą juz jest, babć coraz mniej , coraz mniej młodych chodzi bo jak mają słuchać że---jak nie dacie na tace to WAM grzać nie będę--- no kurcze... słów brak.

11 lata 9 miesiąc temu #588791 przez ferritka
Asiku, więc jakby coś to moja najmłodsza córka bedzie mogła żyć z Twoim Szymkiem na kocią łapę i po swojemu :lol: :lol: :lol: B) :kiss:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 9 miesiąc temu #588808 przez Asik
ooo Feri :) dokładnie :D :D :D

11 lata 9 miesiąc temu #588817 przez MoNiaaa
tak swoja droga czy ksiadz ma prawo decydowania komu moze udzielic chrztu a komu nie??
bo jak widac w jednym kosciele nie ma problemu a w innym nie udziela dziecku chrztu :unsure:

http

]
11 lata 9 miesiąc temu #588830 przez Asik
Monia stwierdzili tak -- jak my , zyjąc w związku bez sakramentu wychowamy dziecko zgodnie z przykazaniami jesli sie do nich nie dostosowaliśmy... no ja już nie chcę z nimi dyskutować więc zrezygnowałam z walki :) ja mam z nimi takie przeboje że łohohoo .. jak pierwszy ślub brałam to też nie chciał dać proboszcz bez zaświadczenia od gina że mogę mieć dzieci hahahahaha :D :D :D a ja w 6 mcu ciąży byłam :D :D :D :D :D i tłumaczenia że przecież jestem w ciąży... że to oznacza że moge mieć :D no ale on już na emeryturze jest od 10 lat :D może sie nie znał hahaha :)mielismy łoookropnego proboszcza, potrafił w trakcie spowiadania niektórych opierdzielać tak że inni słyszeli :D

11 lata 9 miesiąc temu #588831 przez gosiak
W dzisiejszych czasach ksiądz to dobry "zawód" na zarobienie łatwej kasy :P

A wiecie jak ksiądz klepie biedę? To paczta B)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
Załączniki:
11 lata 9 miesiąc temu #588835 przez Asik
Gosiaku hahahahaah ahahahah ahahahah dobreee :D :D :D wcisnęłabym lajka ale tutaj ni maa :D :D :D

11 lata 9 miesiąc temu #588851 przez ferritka
Gosiak B) B) B) B) :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #588873 przez MoNiaaa
Gosiak B)

frog frof frog!!!!!!snieg sypie ;/;/;/

http

]