BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

14 lata 11 miesiąc temu #14331 przez grazia
czesc dziewczyny pozdrawiam was nie wiem co mam o tym myslec a wiec po kolei tak jak wam pisalam dostalam okres w poniedzialek ten dzien nie byl bardzo obfity jesli chodzi o krew a wczoraj to juz tylko tylko bylo na podpasce moglabym i caly dzien jej nie zmieniac noc czysto i ranek tez okres zniknal jeszcze nigdy nie mialam takk skompego okresu co to moze znaczyc nie wiem glupieje boje sie ze cos zlego pomózcie doradzcie co mam zrobic prosze

grazia
Temat został zablokowany.
14 lata 11 miesiąc temu #14337 przez magga146
grazia
jesli boisz sie ze to cos zlego (choc ja osobiscie mysle ze nic sie nie dzieje) to idz do lekarza. z tego co wiem to cykle moga byc troche slabsze. ale moze byc tez tak ze to ciaza nieraz kobietki pisza ze mialy okres a byly w ciazy. wiec glowa do gory nie martw sie niczym i jak cos to idz do gin i sie poradz :)
no i 3mam kciuki moze czary Mirelli i Ciebie dosiegly :)
14 lata 11 miesiąc temu #14348 przez Mirella
Grazia, tak szczerze mówiąc, to pierwsze co pomyślałam w trakcie czytania Twojego postu, to "leć dziewczyno po test" :) Moja koleżanka mówiła mi że miała normalne dwa pierwsze, a dopiero trzeci taki kiepski, jak poszła do lekarza to się dowiedziała że to koniec trzeciego miesiąca :D Naprawdę można mieć okres na początku ciąży :)

Eash, no no.... Ty to się dziewczyno masz... Matko, nie denerwuj się tak, to niezdrowo w Twoim stanie :) Piątek już niedługo :) Poza tym chyba gdybyś nie była w ciąży to już byś miała okres, prawda? No a nie masz :)
No żebyś Ty wiedziała jak ja się cieszę z tej Twojej ciąży :D
A to nie tak że test na pamiątkę Ci nie potrzebny, to naprawdę będzie pierwsze co wkleisz jak będziesz robiła album. Najpierw test, potem wszystkie fotki z usg, i dopiero potem pierwsze zdjęcie ze szpitala :) Test to fajna pamiątka :)
Za Grazię też mocno trzymam kciuki bo wy dwie to weteranki tutaj, najdłużej w tym wątku, to już zdecydowanie Wasza kolej :)

O całej reszcie też pamiętam :) :) :) Chwalić się pozytywnymi testami, byle szybko!!!
14 lata 11 miesiąc temu #14357 przez Madzia89862
grazia ja tez pomyslalam lec po test:)moze i tobie nareszcie sie udalo!3mam kciuki!!
14 lata 11 miesiąc temu #14358 przez magga146
własnie grazia lec po test

w koncu niekture panie nie wiedza ze sa w ciazy do samej akcji porodowej tak jak w tym programie na discovery.

mi sie raczej w tym cyklu nie udalo :( a do tego czuje ze @ dostane wczesniej niz powinnam mam co 32-33 a przynajmniej mialam przez ostatnie 3 cykle.

ale ciesze sie baaardzo baaardzo mocno z tego ze chocaz Wam sie udalo :woohoo:

grazia eash czekamy na wynik testu

i 3mam mocno kciuki
14 lata 11 miesiąc temu #14375 przez sunaja21
grazia lec po test i czekamy ...

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]
14 lata 11 miesiąc temu #14384 przez czaarnaa_2007
Witam serdecznie :) Jestem po raz pierwszy na takim forum więc nie wiem zbytnio od czego mam zacząć:) może od tego że mam na imię Dorota, mam 21 lat i staram się z narzeczonym o dzidziusia :lol: mam jedno bardzo nurtujące mnie pytanie, mam nadzieję że mi pomożecie:) Otóż zastanawiam się czy udało Nam się postarać o dzidziusia, ponieważ wyliczenie dni płodnych to dla mnie coś ciężkiego :huh: okres dostałam 19.04.2010 trwa on zawsze 5 dni a 25.04.2010 kochałam się z narzeczonym. Powiedzcie czy jest szansa na to że zaszłam w ciążę? Będę wdzięczna za odpowiedź :)
14 lata 11 miesiąc temu #14385 przez czaarnaa_2007
Dodam jeszcze że mój cykl trwa co 21 dni
14 lata 11 miesiąc temu #14386 przez kivi
króciutkie masz cykle!!! rozumiem , że liczysz je poprawnie od 1 dnia miesiączki do kolejnego 1 dnia miesiączki...

Oczywiście, że mogło się Wam udać, ale jak poczytasz nasze forum nie jest to zazwyczaj aż takie łątwe, my kochaliśmy się codziennie przez cały okres płodny i w jego okolicach i udało się dopiero w 3 cyklu...a są też dziewczyny, które czarują i wyprawiają cuda a nie udaje im się dłuższy czas...pozostaje Ci poczekać i zrobić test :-)
14 lata 11 miesiąc temu #14387 przez Asieńka
Coś Wam powiem...
Odwiedziła mnie dzisiaj w mojej firmie kumpela z liceum z którą nie widziałam się z dobre 5 lat, wpadła przez przypadek bo na szyldzie zobaczyła moje imię i nazwisko i wiecie co świat jest niesprawiedliwy...
Okazało się, że ma roczną córeczkę... Nic by w tym nie było dziwnego gdyby nie to, że w liceum słynęła z tego, że dużo piła paliła i brała co jej popadło... I tak jest do dnia dzisiejszego...Z resztą było czuć od niej ;) W ciąży robiła dokładnie to samo bo jak twierdziła żaden dzieciak nie będzie jej przeszkadzał w używaniu życia tak jak ona chce a dziecka nie chciała mieć raczej wogóle!!! Także nie patrzyła na to że jest w ciąży i dalej robiła sobie a raczej brała sobie to co chciała...
I my tutaj dbamy o każdy szczegół żeby jak najlepiej przygotować się do zajścia w ciąże nie mówiąc już o tym ile czasu niektóre z nas się starają a tu przyjdzie taka "wywłoka" :laugh: i proszę no problemo!!!

Może trzeba zacząć myśleć tak jak takie osoby to wtedy szybciej wszystko sie uda :huh:

Ale chyba to nie jest dobry pomysł...
A ta jej mała poprostu jak laleczka... piekne bląd loki duże niebieskie oczka i te rzęsy...Marzenie....
14 lata 11 miesiąc temu #14390 przez czaarnaa_2007
Wiem że to nie jest takie proste ale mam cichą nadzieję że jednak będę mamą :) tak bardzo tego pragnę ale cóż zobaczymy z czasem... Tak ja Asieńka napisała że kobiety które nie dbają o siebie i nie chcą mieć dzieciątka to właśnie one zostają matkami a nie te kobiety które tego bardzo pragną... :(
14 lata 11 miesiąc temu #14394 przez magga146
czaarnaa_2007
po pierwsze witamy :)
jak na moj gust to masz za krotkie cykle, rozmawiałas o tym z ginekologiem? z tego co sie orientuje ze jak cykl jest za krotki to moze byc tak ze jajeczko nie zdazy sie zagnizdzic do nastepnej @ ale ja sie nie znam lepiej pogadaj o tym ze specjalista. no ale 3mam kciuki za powodzenie choc po sobie i po tym forum wiem ze nie jest tak latwo :(

Asienska

no tak to niestety jest ze te co nie chca to w mig zachodza a te co chca to jakis problem ale ja to mowie ze kazdy ma to zapisane jak ma byc.

jedyne co 3ba zrobic to sie wyyyluzowac i otworzyc jak juz pisalam jak kwiat lotosu :)

tak nie na temat zauwazylam ze ostatnio polykam literki musze 3 razy przeczytac teks zeby byly wszystkie a nieraz i tak sie nie uda ;p hmmm ciekawe
14 lata 11 miesiąc temu #14432 przez angellika1
Cześć dziewczyny :)
Widze że coraz wiecej "staraczek" przechodzi do grona mam:D super bardzo sie cieszę mam nadzieje Grazia ze to co piszesz to ciążą :)

Witam nową dziewczynę na forum - czarna Twoje cykle są naprawde krótkie nie wiem jak obliczyc dni płodne w takim cyklu najlepiej jak spytasz swojego ginka :)

Ja dzisiaj dostałam @ co prawda 1 dzień wcześniej (zawze miałam jak w zegarku) ale to chyba efekt przytulanka :) No szkoda a mmiałam taką cichą nadzieję :(

ale za was dziewczyny trzymam kciuki eash odpalam kompa i od razu sprawdzam info od Ciebie, grazia - tak jak pisz ą dziewvczyny leć po test i pochwal sie tymi paseczkami

pozdrawiam
14 lata 11 miesiąc temu #14444 przez Mirella
Czarna, będziesz, będziesz, jak nie teraz to za miesiąc,dwa, trzy....
Szósty dzień cyklu miałby być płodny? No teoretycznie możliwe, bo cykl krótki :) Ale może być też tak że nawet jak to nie był dzień płodny to plemniki sobie poczekały ze dwa dni na jajeczko :) I wtedy będzie dziewczynkaa :)
Ale z ginem pogadaj, bo to naprawdę podejrzanie krótki cykl.

Dziewczyny, narobiłyśmy Grazi nadziei, kurczę mam nadzieję ze jest w ciąży, bo jak nie to ja nie wiem co my jej powiemy... Ale tak mi jakoś ciążą pachnie jej post :)

Angellika, wszystko przed Wami, nie teraz to za miesiąc, dwa, trzy.... Doczekasz się i Ty :D

Asieńka, jak to mówią? Nikt nie obiecywał ze zycie będzie sprawiedliwe i słowa dotrzymał....

Czy Wy wiecie że moje dziecko o tej porze nie śpi??? Ja nie wiem jak my się o siostrę dla niej postaramy, o drugiej w nocy to ja już nie do życia jestem....
14 lata 11 miesiąc temu #14462 przez eash
no, no Mirella, widze, ze zaczelas do swoich czarow ukladac rymowane zaklecia ;)

witam cie czaarnaa_2007 na forum. mnie tez sie wydaje, ze masz bardzo krotkie cykle, az za krotkie... medycyny nie studiowalam, ale moja wiedza wskazuje na to, ze najkrotszy cykl mieszczacy sie jeszcze w granicach normy winien miec tak 25-26 dni. co na tak krotkie cykle twoj ginekolog? nie zlecal ci zadnych badan, nie zwrocil na to uwagi? wydaje mi sie, ze cykl miesiaczkowy trwa zwykle 26-36 dni, u wiekszosci dziewczyn oscyluje wokol 28-32... no wiesz, nie bede cie straszyc, moze byc tak, ze wszystko ok, niemniej jednak pogadalabym z ginekologiem, a jak on ten fakt olewa, to moze pogadalabym z innym, albo z jakas dobra pielegniarka czy polozna? dni plodne obliczysz najprosciej tak: od 1 dnia spodziewanej miesiaczki odejmij sobie 14 dni, np. jesli dostalas okres 1 maja, a cykle masz 21-dniowe, to nastepny okres powinnas dostac 23 maja, od 23 maja odejmij 14 dni - 9 maja powinien ci wypaść plodny dzien, czyli jajeczkowanie. w ciaze powinnas zajsc kochajac sie z mężem tak między 4 a 11 maja, bo po seksie meskie plemniki moga w tobie przezyc nawet do 5 dni, a wiec nawet "wystrzelone" 4 maja dotrwaja do jajeczkowania, a jajeczkowanie trwa zwykle 24 godziny. ale pamietaj, ze to tylko teoria - jedni mezczyzni maja zywotne plemniki utrzymujace ruchliwosc do 5 dni, inni maja slabsze nasienie i plemniczki zamieraja np. juz po 1 dniu. rowniez jajeczkowanie moze sie przesunac w czasie (podobnie jak pozniej okres). i stad nasze problemy z zajsciem w planowana ciaze, niestety...
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia