BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 6 miesiąc temu #685148 przez gabi28
Witajcie.zdajde sobie sprawe,że to pytanie nie powinno tutaj pasc,ale nie moge sie w googlach doszukac odpowiedzi.Mianowicie czy zasdiadczenie lekarskie dla orzekania o niepelnosprawnosci moze wypisać lekarz prywatnie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #685151 przez Elmirka85
ma do Was pytanie z innej beczki bo wciąż nie daje mi to spokoju... mam tą ospę i od czwartku mam cały czas czerwone jedno oko... przeraża mnie to :( nie mam tam wysypki tylko oko jest czerwone i nie wiem już co na to stosować i czy to minie?? gdzieś tam znalazłam na necie że jakieś dziecko miało i lekarz powiedział matce że skoro nie ropieje to że nic nie trzeba robić i przejdzie... ale czy na pewno przejdzie? bo jak się widze w lustrze to jest mi słabo, bo się boję że mi tak zostanie :( :( :( bo ja to straszna panikara jestem :(

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685159 przez pani_p
Elmirka to przepraszam Cię bardzo, z nadmiaru informacji musiałam się pomylić :blush:

Agusia kurcze nie zazdroszczę Ci tego wyczekiwania...

11 lata 6 miesiąc temu #685192 przez Mirella
Nie narzekajcie na upały bo znowu będzie lało :P Duśka do czwartej rano "miotowała", przeczytałam Was i już nie wiem co miałam odpisywać ;)

11 lata 6 miesiąc temu #685199 przez iwonta_kg
gabi28 napisał:

Witajcie.zdajde sobie sprawe,że to pytanie nie powinno tutaj pasc,ale nie moge sie w googlach doszukac odpowiedzi.Mianowicie czy zasdiadczenie lekarskie dla orzekania o niepelnosprawnosci moze wypisać lekarz prywatnie?

Gabi lekarz rodzinny musi dać ci skierowanie na komisję orzekającą o niepełnosprawności. Idziesz tam i zanosisz to skierowanie. Potem czekasz na termin komisji (listownie przyjdzie). lekarz cię bada, rozmawiasz z psychologiem i czekasz na pismo jaki stopień ci dadzą.

Orientuję się bo mój mąż jest akurat zaangażowany w takie coś. Też czeka na kolejny termin bo dostał lekki i się odwoływał. Ma chory kręgosłup.

Jakbyś miała jakieś jeszcze pytania to pisz.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 6 miesiąc temu #685223 przez gabi28
Iwonka...zle to napisalam. Ja dwa lata temu dostałam stopien lekki i teraz koncem czerwca mi sie to juz konczy.. i chyba muszę zlozyc znowu wniosek tylko nie wiem czy te papiery moze mi wypisać lekarz prywatnie.Obecnie nie mam ubezpieczenia w PL. wszystkie dokumenty inne mam na ubezpieczenie,mam wypisy ze szpitali,badania.. chodzi mi tylko o wypelnienie tego wniosku. i nie wiem czy prywatnie mozna... probowalam sie do nich dodzwonic i nie odbieraja. :/

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685225 przez Mała
Witam
Wracam do żywych, choć słaba jestem :lol:
Ola od 7 do 9 wyczerpała limit cierpliwości :dry: Oby po drzemce było lepiej

Gabi tak sobie myślę, że na rentę można to chyba tutaj też, ale to tylko moja logika. Zaświadczenie o stanie zdrowia z prywatnego gabinetu na pewno tak, bo my mieliśmy dla Kamila.

Elmirka a piecze cię to oko, coś się z nim dzieje, czy tylko czerwone jest?

11 lata 6 miesiąc temu #685228 przez gabi28
Tak Mała o stanie zdrowia. jak wspomnialam inne dokumenty mam,uzbieraly się przez te dwa lata.

11 lata 6 miesiąc temu #685231 przez Mała
Gabi ja myślę o takim, gdzie np. ortopeda pisze, jak tam wygląda sytuacja, hmmmm dzwoń dalej w końcu kiedyś odbiorą

11 lata 6 miesiąc temu #685240 przez Elmirka85
Mała nic mi się nie dzieje. nie piecze, nie boli, nie ropieje, tylko po prostu jest czerwone.. jest szansa że to samo minie??Mogę jeszcze poczekać?
miałam akurat w domu krople nawilżające i na nich jest napisane że min. na stany zapalne to przed chwilą otworzyłam i może to spróbuje stosować?? bo do okulisty na kasę chorych nie ma szans bo terminy a po drugie to z ospą nie za bardzo chodzić mogę...

11 lata 6 miesiąc temu #685258 przez gosia28
Elmirka ja myślę, że okulista powinien Cię przyjąć w trybie pilnym, ale z tą ospą to nie wiem.

Gravity gratuluję ruchów maluszka.

Mirella kurczę, coś tą Dusię co chwila coś dopada. Buziakuj ją

i już se zapomniałam co dalej :blush:

aaa gosiaku nie wiem czy pisałam ale avatarek cudny :)

beyby trzymam kciuki za następny cykl

upał taki, że jadę na dwa wiatraki B) ale lubię narzekać na upał :lol:

Pani a będziecie musieli dopłacać do kredytu czy lokatorzy mieszkania spłacą czynszem najmu?

Agusia ale masz uparciuszka :)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 6 miesiąc temu #685284 przez Mała
Gravity niesamowite uczucie, co :lol: Gratuluję

Elmirka a może to od ospy to oko czerwone, a do rodzinnego nie możesz zadzwonić, jak się martwisz?

Dusia zdrowia :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #685299 przez Elmirka85
u mnie nie ma szans zadzwonić do rodzinnego bo nawet do rejestracji nie da się dodzwonić..
no ale w piątek mój brat idzie do swojego lekarza na kontrole po ospie i ma się dokładnie o to zapytać, co mam z tym zrobić, a jego lekarka jest super, jest też pediatrą Aleksa, więc myśle że pomoże. bo mój brat ma 23 lata a chodzi nadal do pediatry :)
więc myśle że jak poczekam do piątku to nic się nie stanie. będę te kropelki moje stosować a jak nie pomoże to mam juz plan że w piątek pójdę prywatnie do okulisty, bo sprawdzałam i jest np. okulista który przyjmuje w salonie optycznym codzień od 10- 17 to może mnie przyjmie.

11 lata 6 miesiąc temu #685306 przez pani_p
Gosia 28
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu #685312 przez gosia28

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka