BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #278245 przez domii
madzia to super :) ale w pracy bedziesz siedziala na forum tak jak w ciazy ;)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

[url=http://www.suwaczki.com
Temat został zablokowany.
13 lata 1 tydzień temu #278250 przez martucha
www.ofeminin.pl/prawa-kobiet/urlop-wycho...howawczy-f62929.html

Domii chyba zrobię tak jak Ty, tylko ze moja umowa kończy się w sierpniu 2012 a z tego co wyczytałam w tym artykule powyżej urlop wychowawczy trwa dopoki masz umowę :dry: musze gadać z szefem żeby mi w razie czego przedłużył dalej, tylko czy pracodawcy w tym czasie płacą za nas jakieś składki??bo wiem że ubezpieczenie płaci państwo....

no i podczas urlopu można pracować u tego samego pracodawcy lub innego ale jakoś max pół etatu..to by mi pasowało bo od maja komunie, sluby it a oprócz tego jeszcze euro wiec praca bedzie hmm tylko czy oni zgodzą sie przedłużyć mi umowe...
13 lata 1 tydzień temu #278257 przez domii
martucha o ubezpieczeniu tez wiem a skladek chyba nie placa,dowiem sie dokladnie w piatek bo bede u siebie w pracy

13 lata 1 tydzień temu #278259 przez Renata Anna
bf;l...;h9l,t/xc h hbh bb$GN[;pF5llllllkm h jnhjujnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnFFF777777777kijjjjjjjjjjj

Pozdrowienia od Celinki...

Klawiatura spadła nam 2 razy, ale cholercia nie potrzaskała się :( Muszę częściej pozwalać się nią dziecku bawić. Może w końcu się zepsuje i M kupi nareszcie nową, bo ta już straszy.
13 lata 1 tydzień temu #278260 przez jusia
noi był sex...nawet spoko ale bez rewelacji...mała juz cos gadała w łózeczku wiec tak o na szybko...ja sie musze wziac za siebie...
zaraz ksiadz idzie na kolende, pierwszy raz go przyjmiemy u siebie...

Dziewczyny co karmią sztucznym napsizcie mi jak wy teraz karmicie dzieci...ile razy mieszanka i ile razy inny posilek np kaszka, zupka, deserek?????

moja mała dała dzisiaj czadu :angry: najpierw o 5 rano zjadła cyca potem o 10 30 dopiero wołała potem o 12 zupki nie tkneła mojego mleczka odciagnietego tez nie a o 13 u T dała taki popis....i T ją karmiła butlą i zjadła 180 :( a cyca wczesniej nie chciala :( ja ja do cyca a ona w płacz :( i z ciezkim sercem ledwie cos possała i puszczała i płakała w tym czasie :( chyba rzuce te cyce w cholere i nie bede sie bawic bo mam juz dosc tych cyrkow z karmieniem...zaczne odciagac jak Edyta i tyle...a Edyta ty masz elektryczny laktator?? bo ja moim mam wrazenie ze nie odciagam tak do konca...
mykam czytac co tam napisalyscie, ale w kazdej chwili ksiadz moze byc...
13 lata 1 tydzień temu #278263 przez a!gusia
Jusia seks przed wizyta ksiedza! :) ;)
ja tez mam pytanie o ten gluten-ile kaszki manny dajecie dzieciom?
13 lata 1 tydzień temu #278264 przez Renata Anna
Adee !!!!!!!! Gdzieś Ty się podziała???

Jusia ja Celince robię mleko modyfikowane z kaszką, w nocy czasami też jej z kaszką daję. Zjada tak po 180 ml. A w dzień je 3 razy po 180 ml mleczka. Obiadek ja chce to dostaje i zjada tak z pół słoiczka... A jak ma chęć to daję też deserek... to podchodzi jej bardziej. Staram się po prostu wsłuchać w jej potrzeby. Jak nie chce to nie daję, jak woła jeść to daję... Nie trzymam się żadnych reguł.
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #278274 przez domii
agusia ja juz pisalam daje 3g na sloiczek zupki,jak skonczy 6 mieisiecy to bede kupowac juz te kaszki dla dzieci one sa po 6 miesiacu,a takto teraz daje mu zwykla manne blyskawiczna
jusia no wlasnie przed wizyta :ohmy: :ohmy: :ohmy: dobra jestes :laugh: :laugh: ja bym sie stresowala ze ksiadz wczesniej przyjdzie i mi przerwie :laugh: w najlepszym momencie

renatka Adee na 16 miala do gastrologa :)

Adee pisz po wizycie

13 lata 1 tydzień temu #278281 przez jusia
nie no to było koło 12 :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
ide bo dize zaraz do nas :)...
a kaszke na mleku?? ja n awodzie robilam kiedys bo ostatnio nie dawalam jej...
13 lata 1 tydzień temu - 12 lata 11 miesiąc temu #278287 przez Asik

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
13 lata 1 tydzień temu #278317 przez Pippin
moje dziecko tez dzis daje popisy
marta bardzo ładna jesteś :)

Asik co za lekarka pożal sie Boże :angry: trza było jej powiedziec ze se ma ginkofar kupic co by swoja pamiec wspomóc

a nas na wiosne tez bedzie lepiej bo m do swojej pracy sezonowej wraca wiec byle do wiosny

adee pewnie oglada to co sciagneła :)

jusia powodzenia na koledzie życzymy i grastulacje
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 1 tydzień temu #278326 przez domii
Asik to jak ma apetyt to najwazniejsze :) a lekarka rzzeczywiscie dziwna, moja zawsz pyta czy dalej cyckiem karmimy i czy cos oprocz zupki z glutenem dajemy,a i moja twierdzi ze dziecko do 6 miesiecy powinno podwoic wage urodzeniowa a do 5 miesiaca dokladnie 3200 :) Blazejek przybral od urodzenia :)

13 lata 1 tydzień temu - 12 lata 11 miesiąc temu #278331 przez Asik

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
13 lata 1 tydzień temu #278341 przez happymamma
madzia0507 napisał:

happymamma napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

też ładnie :lol: :lol: :lol:

Rentko dziękuję :blush: :kiss: :) A o prezentach dziadkowo-babciowych jeszcze nie myślałam :)

Domii

Martucha
, bo to tak jest niestety, że wszystki info trzeba zawsze weryfikować :dry: my w ubiegłym roku o mały włos nie załacilibyśmy mega kary w skarbówce, tak nam miła Pani tam "pomogła" :angry:

Madzia
, super :)

Agusia, my dajemy pół miarki raz dziennie:)
13 lata 1 tydzień temu #278347 przez domii
Happymamma wiedzialam ze ktorejs sie z Kubanczykiem skojarzy :laugh: powiem ci ze sama nie wiem musze sie u zrodla spytac ;)
asik u nas nawet w poradni rodzinnej albo ksiazeczka meza bo w jego pracy Blzejek jest zarejestrowany albo rumua :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka