BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

13 lata 1 tydzień temu #278358 przez jusia
Beti jaka cudna sesja!!!!!!!!! :) :) :) :) :) :) baaaaardzo mi sie podoba :)
fajnie teraz sie patrzy na brzuszek :laugh:

ksiadz juz poszedł poswiecił nam mieszkanie :) fajnie :) bo my w domku mieszkamy wsyzstcy z babcią i ciocią i jej rodziną i u nich na dole byliśmy i po poszedł tylko nam poswiecic na poddasze...wiec taka kolenda pol na pol :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Temat został zablokowany.
13 lata 1 tydzień temu #278369 przez adee84
jestem ale nie mam weny, nadrobiłam ale już zapomniałam co komu miałam odpisać.
13 lata 1 tydzień temu #278373 przez Biedronka160
Asik mi na zaświadczeniu alergolog napisał, że specjalne żywienie (ten bebilon pepti najpierw 1 a później 2) obowiązuje przez okres minimum 6 miesięcy od daty wystawienia zaświadczenia.
Więc wszystko zależy od tego na ile Ci wystawili to zaświadczenie.
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #278380 przez beti
Cześć laseczki,
nadrobiłam Was w końcu :) ale tak w skrócie odpiszę :)

Jusia, dziękuję za miłe słowa :)

Madzia, buziaki za MP3 :)

Adee...jak u lekarza???

Marta szh TY LASKO!!!! :ohmy:

No to chyba sexy już u wszystkich były?? :P

Filipku

Dziewczyny, które dawały już szpinak, jak Wasze maluszki po nim?? Rozmawiałam z koleżanką i ona mówi, że też miała taką jazdę z młodym jak ja dziś.....po szpinaku...no i u nas też szpinak był wczoraj, kupy brak od 28 h co dla niego to jakaś niespotykana sprawa, może to żelazo w szpinaku mu zagęściło i nie może zrobić??? u niej dopiero suszone śliwki pomogły i kupal był jak u dorosłego.... właśnie wysłałam M po te śliwki...Uważajcie z tym szpinakiem jak jeszcze nie dawałyście....

EDYTUJE...mam propozycję, jeżeli nie chcecie zostawiać śladu na forum wrzucając zdjęcia to może wrzucajcie je w nasz wątek na FB??? Bo jak się nadrabia to w efekcie potem nikogo się nie widzi :(
13 lata 1 tydzień temu #278382 przez kiniaa
hej dziewczyny :)

dziekujemy za komplementy :kiss: :kiss: :kiss:

Adee ciesze sie ze doszly :kiss:

Asik zmien lekarza ! Szymek wazy idealnie wychodzi chyba ze rosnie w 50 centylu, tylko sie cieszyc. A lekarka przesadza . Bella wazy 5500 g i moze podwoi wage na roczek hehe. A normalnie to dziecko podwaja wage miedzy 4-6 miesiacem a Szymek jeszcze 6 mcy nie skonczyl ;)

a w poradni laktacyjnej suuuuper, babka mnie tez uspokoila wlasnie odnosnie wagi, co do gryzienia to wszystkie macie racje zeby stanowczo mowic nie. I mam jeszcze hicior dla mam karmiacych piersia - ja dzis kupilam i juz jestem mega zadowolona - kolektor mleka bez sciagania go laktatorem :laugh: :laugh: :laugh: "lapie" mleko podczas karmienia z tej drugiej piersi :)
Załączniki:
13 lata 1 tydzień temu - 12 lata 11 miesiąc temu #278389 przez Asik

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
13 lata 1 tydzień temu #278398 przez adee84
Asik gorzej, mam skierowanie na multum badań, ale w tym
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
, w którym mieszkam ich nie robią to raz, a dwa są płate
a mam je zrobic koniecznie bo poza zjd to podejrzewa, że mogę mieć celiakię albo coś innego. no i mam sobie kupić leki, jeden był refundowany ale już nie jest, drugi kosztuje ponad 50zł a nie mogę kupić tańszego zamiennika bo nie jest dla karmiących :dry: , a trzeci jest tani ale najmniej potrzebny bo nic w sumie mi nie pomoże :angry: :angry: więc siedzę, myślę i wyję. bo mam 40zł w portfelu do 10go nast miesiąca, o zakupach nawet nie myśle tylko kupie pieluchy Majce a potem ewentualnie w łeb sobie palne :dry: :angry: :(
13 lata 1 tydzień temu #278411 przez jusia
Adee współczuje :( bidulko... :( nie wiem co powiedziec :(
Asik z tego co wiem to dziecko nie musi isc w tym samym centylu waga i wzrostem, ze np 50 i 50, ale muszi z biegiem czasu isc w tym co szło czyli cały czas jak u ciebie 50 i 97 i to o to chodzi, fakt ze nei powinny sie roznic o wiecej niz 2 kanały centylowe ale u was tak jest od porodu wiec jest ok...
Kinia ja tez chciałabym isc do poradni laktacyjnej, ale najpierw z pediatra pogadam... a tak wogóle ja jak karmie jedną to juz mi z drugiej nie leci, a wam????? dalej tryska z drugiej??jak jedna je??
a mojej niuni znow ida zabki!!! tym razem górne :( płacze za moment sie smieje, wsyztsko do buzi i ssie, jak jej żelem posmarowałam to usneła...i dotykalam jej te gorne dziosła i nie sa juz takie spiczaste :( czyli beda gorne jedynki...jak ja przezyje znow ten horror :( mam nadzieje tylko ze nie potrwa to dłużej niż tydzien :( Pippin a jak u ciebie?? Tosiek ma juz gorne?? bo mowilas ze idą...
13 lata 1 tydzień temu #278415 przez happymamma
Jusia, mi leci na początku, jak jest ten napływ pokarmu - wtedy sika z obu ;)

Adee
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 1 tydzień temu #278418 przez jusia
ja juz wkładek nawet nie potrzebuje... dziwne to moje dziecie...dzisiaj wogole jesc nie chciala, jak jej piers przystawialam to zaczynala płąkac i sie krzywic :( dostala butle, ktora potem ulała w dużej czesci a potem cycus cudo zjadła i spi :unsure: z jednej strony woli butle, bo przy cycu sie denerwuje ze ni eleci tak szybko a z drugiej cycus to takie ukojenie i usypianie nie raz... i jak tu dogodzic kruszynce :(
ide cos zjesc i do nauki...ale jak cos to jestem i bede pisac :)
a nie podzielilam sie gg wiec to moj nr ale jestem zawsze neiwidoczna, ale jak cos to odpisze, i ma ktos moze was wszystkie zapisane i moglby mi w pakiecie numery wysłać??
albo odezwijcie sie do mnie :)
13 lata 1 tydzień temu #278422 przez Hania
mam dość!
drugi dzień próbuję Fifika ukołysać do snu! wszystkie metody z ksiązek przestały działac!
Garb mi wyrośnie z tego schylania się nad łóżeczkiem o ile najpierw fifi nie wyjdzie nim z sypialni bo tak się wierci!!!
a niania gorąca!
idę garbić się dalej :dry:
13 lata 1 tydzień temu #278423 przez martucha
Adee :kiss: :kiss: :kiss: ...a ja ostatnio czytałam o tej chorobie celiaklia czy jakoś tak,dobrxe kojaże że wtedy trzeba byc na diecie bezglutenowej :unsure:

No i byłam na zakupach ,kupiłam potrzebne rzeczy dla młodego,nowe słoiczki które będziemy wprowadzać,chusteczki, krem iiii "pierwszy kubek niekapek" taki mikruskowy hihi i butelkę taka którą maluch może chwycić i próbowac z niej pic,zobaczymy jak Boryskowi to pójdzie.

Rozmawiałam z szefem no i jeśli nie będzie dla mnie tej pracy w najbliższym czasie to pójdę na wychowawczy i będę dorabiać, ma sie dowiedzieć czy płaca za mnie jakieś składki i ile i powiedział że z przedłużeniem umowy nie będzie żadnego problemu :) wiec jakiś plus jest...

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
[/hide]
13 lata 1 tydzień temu #278426 przez jusia
hahahaha Martucha super :) ja wogole dziwie sie ze niektorzy faceci nie sa w stanie swoim mamom powiedziec do słuchu :) ja z moimi rodzicami na luzie rozmawiam o wszystkim i zawsze kiedy chce i nie ma rzeczy ktorej nie moglabym im powiedziec włacznie z wytykaniem ich błędów :)

Haniu napewno Fifi zaraz zasnie...bo wy juz na noc?? moja drzemie, a na noc pozniej, ale słysze ją, wierci sie wiec pewnie zaraz bedzie mnie wołac :(
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #278454 przez Hania
po 50 min. kolysania usnął mi na rękach choleryk mój kochany :kiss: ;)
adee,bidulko :kiss: :kiss: :kiss: z tego co przed chwilą wyczytałam to Twój organizm nie toleruje glutenu?! możliwe, że będziesz musiała przejść na "dziwaczną" dietę :dry:
jusia, już na noc.. :) a może mała jest w skoku?
Asik, Szymuś to wysoki chłop będzie!!! Fifi ma jakieś 72-4 cm. a dokładnie dowiem się na ostatnim szczepieniu w lutym:)
13 lata 1 tydzień temu #278471 przez martucha
Kurde próbuje Was nadrobić i ciężko mi to idzie...

Jusia 3mam kciuki żeby szybko poszło z tymi górnymi,ciekawe kiedy my zaczniemy..

Hania na Borysa od niedawna działa moje śpiewanie heeee nie wiem jakim cudem przy tym pianiu zasypia;p no ale jesli to skok albo ząbki to ni huhu trzeba to przezyć niestety :huh:

przez ta całą sytuacją w pracy jestem jakaś poddenerwowana,czuję że się cała trzęsę w środku :dry:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia