BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

13 lata 1 dzień temu #283493 przez Edyta
marta sz a probowalas polozyc go do lozeczka jak placze mow mu ze mamusia nie ma sily nosic trzeba spac w lozeczku pusc mu kolysanki i spiewaj obojentnie czy falszujesz czy nie moze to pomoze sprobuje ooooooo ale silvia pospala 30 minut :dry: Asik hej :)
Temat został zablokowany.
13 lata 1 dzień temu #283494 przez jusia
Kasiek napisał:

Kurka dziewczynki wlasnie sie przyjrzalam sobie dokladnie w lustrze :( i stwierdzam ze cholernie zbrzydlam :( ta moja córcia cała urodę matce zbrala juz w ciąży :) tzn ja nigdy nie bylam jakas pieknoscia ale do paszczurów tez nie nalezalam a teraz jak patrze na zdjecia sprzed ciazy to taka mega roznica ze szok :( :( twarz chuda wyciągnięta jakas, blada jak smierc na chorągwi, cienie pod oczami, wlosy suche sterczące, spodnie na dupinie wiszą :(
ciekawe czy juz mi tak zostanie?? chyba pochowam wszystkie lusterka w domu zeby sie nie załamywac
i nie pisze zebyscie mnie pocieszaly, nie :) tylko stwierdzam fakty :(

Kasiek ja właśnie sie tak samo czuje :(

Motlek Korneli śliczna :) ma taka niespotykana urode!!!!
13 lata 1 dzień temu #283495 przez Edyta
lece bo moje slonce sie obudzilo bede wieczorkiem cmok
13 lata 1 dzień temu #283497 przez Kasiek
Edytka ja pakuje rozmrozona rybe w folie aluminiowa, kazdy kawalek ryby w osobna folie, sole pieprze posypuje przyprawa do ryb klade na kazdy kawalek masla troche zawijam i pieke jakies 40 minut. A w jakiej temperaturze to nie wiem :laugh: bo ja mam starocia kuchenke i nie ma tam wskaznika temp :laugh:
ale mozna posypac i koperkiem i polac sokiem z cytryny albo z czosnkiem albo z porem co masz w domu, w googlach wpisz ryba w folii i przepisow jest pełno

Marta kurcze to faktycznie :( te nasze dzieciaczki to terrorysci :) moja tez sama nie zasypia tylko przy karmieniu przy cycku :( i mam plan ja uczyc samodzielnego zasypiania ale sie juz boje bo pewnie tez usypianie bedzie trwalo i trwalo.... :dry:
13 lata 1 dzień temu #283502 przez soniasg
Madzia wyróbuje Twoje sposoby na kaszkę bo Majka odmawia zjedzenia chociażby łyżeczki :P a szwagierce to by nawet to nie pomogło glupie zostanie głupie :P a na jaki bal idziessz bo mi umknęło?

Marta współczuje :kiss: :kiss: a od kiedy tak się dzieje? może to skok?

Kasiek wyślij troszkę to też nie będę gotować:P

w ogóle to upiekłabym coś słodkiego, macie jakieś pomysły??
13 lata 1 dzień temu #283505 przez adee84
Sonia muffinki :)
13 lata 1 dzień temu #283509 przez soniasg
Adee myślałam o tym ale nie mam blachy....
13 lata 1 dzień temu #283510 przez Kasiek
Adee a jak sie robi muffinki??
bo Ty czesto piszesz ze masz a ja zawsze mam smaka na nie :) i musze miec foremki pewnie??

Sonia to zapraszam do mnie jedzenia wystarczy :laugh:
13 lata 1 dzień temu - 13 lata 1 dzień temu #283511 przez adee84
to lipnie ;) a może ;) ciasto cynamonowo jabłkowe
mogę Ci napisać przepis :)
Kasiek ja robię z podstawowego przepisu od Domi tylko różnie modyfikuję z dodatkami :)
13 lata 1 dzień temu #283514 przez soniasg
mmmmmmmmm no chętnie zrobię to ciasto, podaj przepis :")
na muffinki też poproszę może uda mi się blachę wykombinować

Kasiek to cojemy dziś?:P
13 lata 1 dzień temu #283521 przez adee84
MUFFINY

1 jajko
1,5 szkl. mąki
1/2 szkl. cukru
1/2 szkl. mleka
1/2 szkl. oleju
1 łyzeczka proszku do pieczenia

piec w 200 st ok 20 min

CIASTO

1 szk cukru
5 jaj
2 szk mąki
łyżeczka sody
2 łyżeczki proszku do piecz.
cynamon ile chcesz ja daję na oko
4-5 jabłek lub innych owoców
2/3 szk oleju
orzechy włoskie, migdały (niekoniecznie)

jajka ubijasz z cukrem. przesianą mąkę połączoną z sodą, proszkiem i cynamonem dodaj powoli do jajek, mieszasz dalej. na końcu dodajesz olej, owoce i orzechy no i mieszasz. przelewasz ciasto do natłuszczonej blachy, piecz 180 st, ok.50 min.
ja nie ubijam mikserem tylko ubijaczką ręcznie, lepiej jakoś mi wtedy wychodzi.
13 lata 1 dzień temu #283522 przez Kasiek
Sonia dzis w rodzinie B.........ch serwuje sie co nastepuje: :laugh:
1.zupa grzybowa
2.bigos
3.kotlet schabowe z ziemniakami, marchewka z groszkiem i salata
4.kopytka
5.wątróbka z ziemniakami

jak bedzie malo to zdaze jeszcze nastawic rosół i zrobic nalesniki :side: :side:
13 lata 1 dzień temu #283524 przez Biedronka160
Dziewczyny tęsknie za wami, za pogaduszkami a ogarnąć się nie mogę. Nie mam czasu siedzieć na forum - nie wiem jak wy to robicie. Rano czasami uda mi się wskoczyć a wieczorem jakbym mogła to jestem już tak padnięta że przed 22:00 już śpię. O ile mała cyrków nie robi.
Teraz śpi po zaaplikowaniu nasivinu już od 10:45. Pewnie niedługo się będzie budzić.
Jer też o wiele mniej i zaczął jej się taki urywający kaszel. Chyba jutro się jednak do lekarza wybierzemy. Bo kupę robi też luźną tak po 3-4 dziennie, a robiła 1 dziennie lub 1 na 2 dni. No i trochę śluzu w tej kupie wczoraj było. Sama już nie wiem.
No i nauka oczywiście nie mnie czeka :( heh

Sto lat dla wszystkich dzieciaczków i zdrówka !!!
13 lata 1 dzień temu #283527 przez Pippin
soniu sama ugotowałam kartofla marchewę w rosole z kaszą manną póżniej to zmiksowałam i dodałam pietruszki (ją tez zmiksowałam :lol: )dodałam taką małą szczyptę kucharek co by to miało jakikolwiek smak stwierdziłam że będę mu sama gotować po pierwsze - zdrowiej (chyba) po drugie taniej wychodzi :whistle:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

KAsiek też jak sie widzę w lustrze to mam odruch wymiotny :dry: okropna pokraka sie ze mnei zrobiła czasu nie ma zeby tapete zrobić łażę jak łach po domu jak "szmaciorz"jakby to moja mama powiedziała eeeeeeeehhhhhhhhhhhh

Karol Silvia Celinka Kornelka przecudowni :kiss: :kiss: :kiss:

no i zapomniałąm co miałam napisać nie dosć ze brzydka głupia to jeszcze ze sklerozą :ohmy: :angry:
13 lata 1 dzień temu #283529 przez kiniaa
hej laski :)

jak tam dietka ? ja sie wyrzeklam slodyczy....no moze nie tak do konca ale juz nie wpieprzam wszystkiego co popadnie. No i chleb zamienilam na razowy i ogolnie wiecej warzyw i owocow. Oby byly jakies efekty szybko :)

Monka biedny psiak :( :( :( bylas z nim u weterynarza?

Kasiek tez czasem na siebie nie moge patrzec. Najgorsze jest to ze czasem wstaje, wlosy zepne w kucyk i tyle... tzn nic kolo siebie nie zrobie.

Haniu Geox to swietna firma ;) i masz calkowita racje - a T to sie nie zna :silly:

Zuza fajnie ze M sie trzyma :)

Domi wspolczuje i wracajcie do zdrowia szybciutko :kiss:

Sonia moja mala ostatnio strasznie kaszlala w nocy, oprocz kaszlu nie miala zadnych innych objawow i zwykle kaszel sie zaczynal o 2,3 w nocy i trwal 20 min. Poszlam do lekarza i stwierdzil ze nie ma sladu infekcji. Okazalo sie ze to przez zabki tak kaszlala. Do tego rozmawialam z kolezanka i jej synek tez tak kaszlal jak mu zabki wychodzily. No ale idz do lekarza, lepiej sprawdzic. No i zdrowka dla malutkiej :kiss:

dzieciaczki wszystkie kochane, sliczne i cudowne :kiss: :kiss: :kiss:

Motylek Bella tez potrzebuje mojej uwagi non stop. Hustawka jest beee, zabawki beee, mata jest ok ale jak mama jest blisko.

Edytka a probowalas kiedys zamiast bulki tartej panierowac w sezamie? Pyyycha :) no i o niebo zdrowsze niz w bulce.

Martucha no wpadam i wypadam bo wiecznie niezorganizowana jestem. A chce czasem z Wami posiedziec to mam milion roznych rzeczy do zdrobienia :) A jak dietka? Podoba sie ?

Jusia a Ty kiedy do pracy wracasz?

Madzia o tak, koniecznie wstaw fotke w sukience :laugh:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży