- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
- Edyta
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 1 dzień temu #283493 przez Edyta
marta sz a probowalas polozyc go do lozeczka jak placze mow mu ze mamusia nie ma sily nosic trzeba spac w lozeczku pusc mu kolysanki i spiewaj obojentnie czy falszujesz czy nie moze to pomoze sprobuje ooooooo ale silvia pospala 30 minut Asik hej
Temat został zablokowany.
- jusia
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 41
13 lata 1 dzień temu #283494 przez jusia
Kasiek napisał:
Kasiek ja właśnie sie tak samo czuje
Motlek Korneli śliczna ma taka niespotykana urode!!!!
Kurka dziewczynki wlasnie sie przyjrzalam sobie dokladnie w lustrze i stwierdzam ze cholernie zbrzydlam ta moja córcia cała urodę matce zbrala juz w ciąży tzn ja nigdy nie bylam jakas pieknoscia ale do paszczurów tez nie nalezalam a teraz jak patrze na zdjecia sprzed ciazy to taka mega roznica ze szok twarz chuda wyciągnięta jakas, blada jak smierc na chorągwi, cienie pod oczami, wlosy suche sterczące, spodnie na dupinie wiszą
ciekawe czy juz mi tak zostanie?? chyba pochowam wszystkie lusterka w domu zeby sie nie załamywac
i nie pisze zebyscie mnie pocieszaly, nie tylko stwierdzam fakty
Kasiek ja właśnie sie tak samo czuje
Motlek Korneli śliczna ma taka niespotykana urode!!!!
- Edyta
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- Kasiek
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
13 lata 1 dzień temu #283497 przez Kasiek
Edytka ja pakuje rozmrozona rybe w folie aluminiowa, kazdy kawalek ryby w osobna folie, sole pieprze posypuje przyprawa do ryb klade na kazdy kawalek masla troche zawijam i pieke jakies 40 minut. A w jakiej temperaturze to nie wiem bo ja mam starocia kuchenke i nie ma tam wskaznika temp
ale mozna posypac i koperkiem i polac sokiem z cytryny albo z czosnkiem albo z porem co masz w domu, w googlach wpisz ryba w folii i przepisow jest pełno
Marta kurcze to faktycznie te nasze dzieciaczki to terrorysci moja tez sama nie zasypia tylko przy karmieniu przy cycku i mam plan ja uczyc samodzielnego zasypiania ale sie juz boje bo pewnie tez usypianie bedzie trwalo i trwalo....
ale mozna posypac i koperkiem i polac sokiem z cytryny albo z czosnkiem albo z porem co masz w domu, w googlach wpisz ryba w folii i przepisow jest pełno
Marta kurcze to faktycznie te nasze dzieciaczki to terrorysci moja tez sama nie zasypia tylko przy karmieniu przy cycku i mam plan ja uczyc samodzielnego zasypiania ale sie juz boje bo pewnie tez usypianie bedzie trwalo i trwalo....
- soniasg
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
13 lata 1 dzień temu #283502 przez soniasg
Madzia wyróbuje Twoje sposoby na kaszkę bo Majka odmawia zjedzenia chociażby łyżeczki a szwagierce to by nawet to nie pomogło glupie zostanie głupie a na jaki bal idziessz bo mi umknęło?
Marta współczuje a od kiedy tak się dzieje? może to skok?
Kasiek wyślij troszkę to też nie będę gotować
w ogóle to upiekłabym coś słodkiego, macie jakieś pomysły??
Marta współczuje a od kiedy tak się dzieje? może to skok?
Kasiek wyślij troszkę to też nie będę gotować
w ogóle to upiekłabym coś słodkiego, macie jakieś pomysły??
- adee84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- soniasg
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- Kasiek
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- adee84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- soniasg
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- adee84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 1 dzień temu #283521 przez adee84
MUFFINY
1 jajko
1,5 szkl. mąki
1/2 szkl. cukru
1/2 szkl. mleka
1/2 szkl. oleju
1 łyzeczka proszku do pieczenia
piec w 200 st ok 20 min
CIASTO
1 szk cukru
5 jaj
2 szk mąki
łyżeczka sody
2 łyżeczki proszku do piecz.
cynamon ile chcesz ja daję na oko
4-5 jabłek lub innych owoców
2/3 szk oleju
orzechy włoskie, migdały (niekoniecznie)
jajka ubijasz z cukrem. przesianą mąkę połączoną z sodą, proszkiem i cynamonem dodaj powoli do jajek, mieszasz dalej. na końcu dodajesz olej, owoce i orzechy no i mieszasz. przelewasz ciasto do natłuszczonej blachy, piecz 180 st, ok.50 min.
ja nie ubijam mikserem tylko ubijaczką ręcznie, lepiej jakoś mi wtedy wychodzi.
1 jajko
1,5 szkl. mąki
1/2 szkl. cukru
1/2 szkl. mleka
1/2 szkl. oleju
1 łyzeczka proszku do pieczenia
piec w 200 st ok 20 min
CIASTO
1 szk cukru
5 jaj
2 szk mąki
łyżeczka sody
2 łyżeczki proszku do piecz.
cynamon ile chcesz ja daję na oko
4-5 jabłek lub innych owoców
2/3 szk oleju
orzechy włoskie, migdały (niekoniecznie)
jajka ubijasz z cukrem. przesianą mąkę połączoną z sodą, proszkiem i cynamonem dodaj powoli do jajek, mieszasz dalej. na końcu dodajesz olej, owoce i orzechy no i mieszasz. przelewasz ciasto do natłuszczonej blachy, piecz 180 st, ok.50 min.
ja nie ubijam mikserem tylko ubijaczką ręcznie, lepiej jakoś mi wtedy wychodzi.
- Kasiek
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
13 lata 1 dzień temu #283522 przez Kasiek
Sonia dzis w rodzinie B.........ch serwuje sie co nastepuje:
1.zupa grzybowa
2.bigos
3.kotlet schabowe z ziemniakami, marchewka z groszkiem i salata
4.kopytka
5.wątróbka z ziemniakami
jak bedzie malo to zdaze jeszcze nastawic rosół i zrobic nalesniki
1.zupa grzybowa
2.bigos
3.kotlet schabowe z ziemniakami, marchewka z groszkiem i salata
4.kopytka
5.wątróbka z ziemniakami
jak bedzie malo to zdaze jeszcze nastawic rosół i zrobic nalesniki
- Biedronka160
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Mama na etacie ;)
Mniej Więcej
13 lata 1 dzień temu #283524 przez Biedronka160
Dziewczyny tęsknie za wami, za pogaduszkami a ogarnąć się nie mogę. Nie mam czasu siedzieć na forum - nie wiem jak wy to robicie. Rano czasami uda mi się wskoczyć a wieczorem jakbym mogła to jestem już tak padnięta że przed 22:00 już śpię. O ile mała cyrków nie robi.
Teraz śpi po zaaplikowaniu nasivinu już od 10:45. Pewnie niedługo się będzie budzić.
Jer też o wiele mniej i zaczął jej się taki urywający kaszel. Chyba jutro się jednak do lekarza wybierzemy. Bo kupę robi też luźną tak po 3-4 dziennie, a robiła 1 dziennie lub 1 na 2 dni. No i trochę śluzu w tej kupie wczoraj było. Sama już nie wiem.
No i nauka oczywiście nie mnie czeka heh
Sto lat dla wszystkich dzieciaczków i zdrówka !!!
Teraz śpi po zaaplikowaniu nasivinu już od 10:45. Pewnie niedługo się będzie budzić.
Jer też o wiele mniej i zaczął jej się taki urywający kaszel. Chyba jutro się jednak do lekarza wybierzemy. Bo kupę robi też luźną tak po 3-4 dziennie, a robiła 1 dziennie lub 1 na 2 dni. No i trochę śluzu w tej kupie wczoraj było. Sama już nie wiem.
No i nauka oczywiście nie mnie czeka heh
Sto lat dla wszystkich dzieciaczków i zdrówka !!!
- Pippin
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
13 lata 1 dzień temu #283527 przez Pippin
soniu sama ugotowałam kartofla marchewę w rosole z kaszą manną póżniej to zmiksowałam i dodałam pietruszki (ją tez zmiksowałam )dodałam taką małą szczyptę kucharek co by to miało jakikolwiek smak stwierdziłam że będę mu sama gotować po pierwsze - zdrowiej (chyba) po drugie taniej wychodzi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
KAsiek też jak sie widzę w lustrze to mam odruch wymiotny okropna pokraka sie ze mnei zrobiła czasu nie ma zeby tapete zrobić łażę jak łach po domu jak "szmaciorz"jakby to moja mama powiedziała eeeeeeeehhhhhhhhhhhh
Karol Silvia Celinka Kornelka przecudowni
no i zapomniałąm co miałam napisać nie dosć ze brzydka głupia to jeszcze ze sklerozą
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
KAsiek też jak sie widzę w lustrze to mam odruch wymiotny okropna pokraka sie ze mnei zrobiła czasu nie ma zeby tapete zrobić łażę jak łach po domu jak "szmaciorz"jakby to moja mama powiedziała eeeeeeeehhhhhhhhhhhh
Karol Silvia Celinka Kornelka przecudowni
no i zapomniałąm co miałam napisać nie dosć ze brzydka głupia to jeszcze ze sklerozą
- kiniaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
13 lata 1 dzień temu #283529 przez kiniaa
hej laski
jak tam dietka ? ja sie wyrzeklam slodyczy....no moze nie tak do konca ale juz nie wpieprzam wszystkiego co popadnie. No i chleb zamienilam na razowy i ogolnie wiecej warzyw i owocow. Oby byly jakies efekty szybko
Monka biedny psiak bylas z nim u weterynarza?
Kasiek tez czasem na siebie nie moge patrzec. Najgorsze jest to ze czasem wstaje, wlosy zepne w kucyk i tyle... tzn nic kolo siebie nie zrobie.
Haniu Geox to swietna firma i masz calkowita racje - a T to sie nie zna
Zuza fajnie ze M sie trzyma
Domi wspolczuje i wracajcie do zdrowia szybciutko
Sonia moja mala ostatnio strasznie kaszlala w nocy, oprocz kaszlu nie miala zadnych innych objawow i zwykle kaszel sie zaczynal o 2,3 w nocy i trwal 20 min. Poszlam do lekarza i stwierdzil ze nie ma sladu infekcji. Okazalo sie ze to przez zabki tak kaszlala. Do tego rozmawialam z kolezanka i jej synek tez tak kaszlal jak mu zabki wychodzily. No ale idz do lekarza, lepiej sprawdzic. No i zdrowka dla malutkiej
dzieciaczki wszystkie kochane, sliczne i cudowne
Motylek Bella tez potrzebuje mojej uwagi non stop. Hustawka jest beee, zabawki beee, mata jest ok ale jak mama jest blisko.
Edytka a probowalas kiedys zamiast bulki tartej panierowac w sezamie? Pyyycha no i o niebo zdrowsze niz w bulce.
Martucha no wpadam i wypadam bo wiecznie niezorganizowana jestem. A chce czasem z Wami posiedziec to mam milion roznych rzeczy do zdrobienia A jak dietka? Podoba sie ?
Jusia a Ty kiedy do pracy wracasz?
Madzia o tak, koniecznie wstaw fotke w sukience
jak tam dietka ? ja sie wyrzeklam slodyczy....no moze nie tak do konca ale juz nie wpieprzam wszystkiego co popadnie. No i chleb zamienilam na razowy i ogolnie wiecej warzyw i owocow. Oby byly jakies efekty szybko
Monka biedny psiak bylas z nim u weterynarza?
Kasiek tez czasem na siebie nie moge patrzec. Najgorsze jest to ze czasem wstaje, wlosy zepne w kucyk i tyle... tzn nic kolo siebie nie zrobie.
Haniu Geox to swietna firma i masz calkowita racje - a T to sie nie zna
Zuza fajnie ze M sie trzyma
Domi wspolczuje i wracajcie do zdrowia szybciutko
Sonia moja mala ostatnio strasznie kaszlala w nocy, oprocz kaszlu nie miala zadnych innych objawow i zwykle kaszel sie zaczynal o 2,3 w nocy i trwal 20 min. Poszlam do lekarza i stwierdzil ze nie ma sladu infekcji. Okazalo sie ze to przez zabki tak kaszlala. Do tego rozmawialam z kolezanka i jej synek tez tak kaszlal jak mu zabki wychodzily. No ale idz do lekarza, lepiej sprawdzic. No i zdrowka dla malutkiej
dzieciaczki wszystkie kochane, sliczne i cudowne
Motylek Bella tez potrzebuje mojej uwagi non stop. Hustawka jest beee, zabawki beee, mata jest ok ale jak mama jest blisko.
Edytka a probowalas kiedys zamiast bulki tartej panierowac w sezamie? Pyyycha no i o niebo zdrowsze niz w bulce.
Martucha no wpadam i wypadam bo wiecznie niezorganizowana jestem. A chce czasem z Wami posiedziec to mam milion roznych rzeczy do zdrobienia A jak dietka? Podoba sie ?
Jusia a Ty kiedy do pracy wracasz?
Madzia o tak, koniecznie wstaw fotke w sukience
Moderatorzy: ilona