BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 11 miesiąc temu #296338 przez happymamma
Asik, a ja myślałam, że sama mu tak rośnie :laugh:

Adee dziękuję :kiss: Taaaaaaaaaa jasne, Maja śpi dzień w dzień u Ciebie na klacie, ale nieeeeeeeee, Ty jestś egoistką :angry: :angry: Powiedz mamie, że lakarz Ci powiedział, że do możesz z Mają wyjść, szczególnie, że nie wybierasz się na maraton, a Kraśnik raczej wielki nie jest :P :dry: Ile u Was jest st??
Temat został zablokowany.
12 lata 11 miesiąc temu #296339 przez kiniaa
hej :)

u mnie noc nie najgorsza. 3 pobudki,takze jeszcze ujdzie .

Asik nooo Szymek rosnie :ohmy: sliczny jest :laugh: i co On robi w hustawce Isabelki :unsure: :silly: :lol:

Haniu przezyjesz z tym cisnieniem :blink: kawe sobie zrob :) i fajnie ze Fifi grzecznie przespal noc :)

beti napisał:

Kinia....jakby Ci to powiedzieć...?? :P To żele dla niemowląt są :P

:lol: :lol: :lol: widzisz jak to jest w moim przypadku - im starsza tym glupsza :laugh:
i super ze rehabilitacje konczycie :laugh: Fifik to dzielny chlopak

Avika wow te torty robia wrazenie :cheer: ciekawe czy trudno samemu zrobic :)

Agusia mi tez sie jezdzi lepiej w Anglii :) moze dlatego ze tutaj prawko zdawalam

piszecie o tych zajeciach na basenie, tez bym poszla z dziecmi, zwlaszcza ze mam basen taki maly aquapark z atrakcjami dla dzieci doslownie 3 min ode mnie :laugh: tylko sie boje jak jest teraz mroz -2 stopnie to czy nie zaszkodze? bo boje sie ze malenka zachoruje
12 lata 11 miesiąc temu #296340 przez adee84
-14 :dry:
12 lata 11 miesiąc temu #296342 przez happymamma
Adee cały dzień? Czy np może koło południa, w słońcu robi się troszkę cieplej ?
12 lata 11 miesiąc temu #296344 przez kiniaa
Adee wspolczuje nocki :( Boze, dzieczyny, jak Wy dajecie rade w taki mroz? U nas -2 i jak Davidka odprowadzalam to zamarzl mi nos policzki
12 lata 11 miesiąc temu #296345 przez Kasiek
Asik Szymek jest swietny :) a ie boisz sie ze Ci wylezie z lożeczka? bo ja sie zlapie i wstanie to nie wypadnie?? bo przeciez on tez silny jest i wcale sie nie zdziwie jak niedlugo wstanie i po prostu pójdzie :laugh:

Happymama grunt ze przeszlo :)

Haniu ja Cie prosze Ty przyjedz i uspij moje dziecko tak zeby spalo od 20 do 7 :laugh: bo ja trace nadzieje ze kiedys to nastapi :laugh:

Pippin ja tez mialam takie cisnienie w ciazy :) zreszta ja zawsze mam niskie, bez kawy ani rusz :) takze Haniu wiem co czujesz :)
a ten co okupuje Twojego kompa to ten sam co wczoraj?? ten z milky wayem? :dry:

Kamila dobrze ze wyczailas ze ta wysypka to po basenie

Avika Iga tez uwiebia sie kąpac, ostatnio m ja kladzie w wanience na brzuszku i ona lezy taka dumna, nózką sobie macha i rozgląda sie dookola :woohoo:
a na basen ciągle czekam az sie zrobi cieplej ale juz sie nie moe doczekac :)
12 lata 11 miesiąc temu #296346 przez avika
Asik duzy juz jest, moj w sumie miesiac "niby starszy" a ma dopiero 65. Tylko, ze z tego co mi t mowila to moj em tez na poczatku powoli rosl a potem jak wystrzelil to szybko nadrabial i zatrzymal sie na jakichs183 :lol:

Adee u nas tak jak u Pippin, prawko to byc a nie byc. Ja tez nerwus i gdybym nie musiala to bym nie robila, ale jak nie zrobie to bede wszedzie z buta po pare km bo my na obrzezach miasta i akurat kolo nas nie ma przystanku autobusowago, jest niby maly przystanek kolejowy ale co z tego jak z wozkiem moge zapomniec, ze sie zapakuje bo nie ma podwyzszenia i jesli na pociag to i tak musze dylac na miasto.

Adee no a jaklbyc musiala z MAja np do kontorli do pediatry to co, tez musicie wyjsc z domu. Poza tym owiniecie i nic sie nie stanie. Kiedys nawert w takie mrozy wychodzili z dzieciaczkami a nie mieli takich cieplych ubran jak my teraz i co praprababcie itd przezyly, tzn wiekszosc :silly: A tak na serio to przeciez nie bedziecie siedziec z nia niewiadomo ile na tym dworze. Pza tym naasze mamy wiedza jakby zawsze lepiej, a popatrz chociazby na system karmienia teraz a jak nasze mamy karmily... zupelnie inaczej, i co gorzej? Po prostu inaczej. Ja bym was sama tam zawiozla gdybym miala to cholerne prawko, bo trzymam kciuki za to zebyscie sie jednak choc troszke odprezyli :kiss:

Edytko by the way - dzieki za ten przepis na rolade - fakt troche pokombinowalam ze kremem bo nie moge mlecznych ale i tak wyszla super. Znikla jeszcze tego samego popoludnia, a Ty nie powiedzialas, ze ona to taka jednodniowa, a ba jednopopoludniowa jest :silly: :lol:
12 lata 11 miesiąc temu #296347 przez a!gusia
hej
tak sie wlasnie m dzieckiem zajmuje ;)

u nas noc...hm...Jerzys spal ok ale od 3 do 5 nie spal...i jak zasnal o 5 to o 5:45 sie juz obudzil!jestem padnieta! nie wiem czy to te zeby :unsure: :unsure: :unsure: bo on nie plcze tylko chce sie bawic!w dzien nadal malo spi...
Załączniki:
12 lata 11 miesiąc temu #296349 przez happymamma
Adee, niech Twoj mama sobie przeczyta :

"Należy zrezygnować z zimowego spaceru z młodym niemowlakiem, gdy temperatura spada poniżej -10 stopni Celsjusza. Natomiast dla starszych niemowląt i dzieci nie istnieje ścisła granica temperatur. Już z 6 miesięcznym niemowlęciem można wychodzić na spacery nieomal przy każdej pogodzie. Mroźne suche powietrze w pogodny zimowy dzień jest zdecydowanie mniej przenikliwe niż jesienne wilgotne zawieruchy. Dzieci świetnie znoszą niskie temperatury, gdy są odpowiednio ubrane, gdy mają nóżki prawidłowo zabezpieczone przed zmarznięciem, i gdy mają możliwość aktywnego ruchu. Aktywny ruch w mroźne zimowe dni dostarcza dodatkowej energii cieplnej, co zabezpiecza dziecko przed zmarznięciem. Jeżeli chcemy sprawdzić, czy dziecko nie marznie, należy dotknąć jego skóry na karku i pleckach - nie rączek, uszu, czy policzków, gdyż są one chłodniejsze niż reszta ciała. To prosty test: zimny kark oznacza, że dziecko marznie, spocony zaś, że jest mu za ciepło. Pamiętajmy zawsze o zabezpieczeniu skóry twarzy kremem natłuszczającym (nie nawilżającym), chroniącym delikatną skórę dziecka."

Tutaj cały artykuł www.erodzina.com/index.php?id=16,1265,0,0,1,0
12 lata 11 miesiąc temu #296355 przez adee84
wczoraj było -14 o 14 nie wiem co ale coś wymyślę :)
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #296356 przez avika
Agusia to moj em podobnie tyle, ze malego do lezaczka a sam siedzi przed kompem i niby dialogo-monolog z malym prowadzi :lol: Fotka super :)

Kasiek nasz to po tym basenie to w wannie wije sie jak rybka, chlapie wszystko i wszystkich dookola. Cala lazienka plywa a my mokrzy :lol:

Kiniaa ty to aparatka jestes, nie wpadla bym na to zeby sprobowac :woohoo:

Adde zgadzam sie z Happymamma, i nie zgadzam sie z Twoja mam 'ze jestes egoistka' bo co jak co to najpierw zawsze myslisz o Majeczce a dopiero o sobie , wiec chyba musimy Twoja mame troche uswiadomic co to jest egoizm. Renia jest polonistka o ile dobrze pamietam, moze ona jakas definicje Twojej mamie podsunie :silly:

wlasnie Reniu co tam u Ciebie? Jak Celinka? Zjadla juz tego konio-zyrafke? ;)

EDYtuje

przepraszam za wszystkie popelnione literowki i zate ktore popelnie, ale jak szybko pisze to zawsze jakas frannn..ca sie przestawi i potem jak czytam to az mi wstyd :blush: nie gniewacie co? :silly:
12 lata 11 miesiąc temu #296358 przez happymamma
Adee wyżej wkleiłam ci fragment artykułu i link do całości :)
12 lata 11 miesiąc temu #296361 przez domii
Witam :(

Happymamma jak sie dzis czujesz?

Asik Ale slodziak z tego Twojego Szymka i ma skarpetki albo rajtki antyposlizgowe :)

Pippin no ty to nie masz wogole spokoju w tym domu :angry: ,a co do siedzenia jak M nie bedzie chodzil na praktyki to mu prosze zapowiedziec ze komp jest Twoj i koniec kropka :)

Avika swietne te torty

Angelika swietnie ze Nikos bedzie juz mogl jesc mm i taki dzielny mowisz byl na szczepieniu-super :)

Kamila moze rzeczywiscie od wody z basenu Mato ma te krostki

Kinia to ladnie Bella w ncy spala,a ty nie podjadaj jej zelu i nie pij syropkow :laugh:

Kasiek wspolczuje nocki,a jak tam Igi pelzakowanie? no i gratulacje samodzielnego zasniecia w lozeczku :lol:

Haniu zazdroszcze nocki i bolu glowy z wyspania-ja tez tak chce :( a z cisnieniem da sie zyc :) a przyszla ci juz ksiazka :unsure:

Adee czemu nocka masakra :unsure: a twoja mama to zawsze Cie umie pocieszyc :S

A co do prawka to ja mam dopiero 3 lata,ale jak jezdzilam do pracy to rocznie robilam 15 000 km wiec sie najezdzilam,zreszta uwielbiam prowadzic autko,cala ciaze tez jezdzilam a teraz przy dziecku to jest wygoda,nikogo sie nie musze prosic,wsiadam z mlodym i jade :) wiec dziewczyny robcie :blink:

edytka jaka pominieta :angry: a Silvia poprostu cwiczy glos bo nie chce byc gorsza od Blazejka-ktory od kilku dni ciagle spiewa :laugh: jeszcze zeby Blazejek sie w swoja zne w dal ze spaniem to bym byla najszczesliwsza pod sloncem

A i ta rolade to w ilu stopniach piec :unsure: :unsure:

[url=http://www.suwaczki.com
12 lata 11 miesiąc temu #296362 przez kiniaa
Agusia tez kiedys Bella tak sie w nocy budzila. I przestawilam jej drzemki w dzien i klade ja pozniej spac. Teraz wytrzymuje do 6 czasem 7 rano ( oczywiscie na karmienie sie budzi ale zaraz zasypia )
fajna fotka :)
12 lata 11 miesiąc temu #296363 przez Kasiek
Agusia no to zdjecie z m :) ale moj ma podobnie, tylko zamiast gazety włącza sobie kompa a Ige sadza w foteliku z zabawką i juz :)
eh ci faceci...
a moja tez jak sie teraz budzi w nocy to nie placze, ale przy ząbkach nie musza plakac, tylko niespokojnie spia i budza sie czesto :huh:

Adee u nas jak bylo -16 to zapakowalam Ige jak cukierka i pojechalismy do Biedronki bo juz w domu swira dostawalam i nic jej nie jest. Takze mysle ze spokojnie mozesz sie wybrac, w kosciele faktycznie moze byc zimno ale jesli tylko do auta i z auta to bedzie dobrze :)

a u nas teraz -19 :ohmy: :ohmy: :ohmy:

A Iga zasnela sama w lzoeczku bo nie miala wyjscia :laugh: czytaj: stracilam do niej cierpliwosc :laugh: wczoraj wieczorem jak przysnela przy cycku na te 15 minut to sie obudzila wyspana :ohmy: i po kąpieli zjadla i ona do zabawy zamiast do spania :cheer: godzina 21.20 a ona nie spi, wiec sie wnerwilam, wzielam na raczki, zgasilam swiatlo, powiedzialam jej ze mama polozy ją do lozeczka i Igusia ma grzecznie zasnać :silly: gadala jeszcze jakies 20 minut dwa razy zajeczala ale nie przychodzilam, jak sie cicho zrobilo to weszlam skontrolowac i spala z glowa miedzy szczebelkami lożeczka a tym ochraniaczem :ohmy: to ją tylko polozylam normalnie i spała dalej :laugh:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia