BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 10 miesiąc temu #305931 przez beti
Marta, mi pediatra powiedziała, że można tą kaszkę do zupki dodać, a jak zupka jest gorąca to nawet nie gotować, bo ona od temperatury sama napęcznieje..
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #305954 przez Pippin
bylismy na spacerku bbrrrrr ale zimno i cała droge spowrotem musiałam ciągnąć wózek bo wiało by Antkowi w twarz eeehhhhhh :dry:

ja też dałam do zupki ale chyba za dużo stąd problemy z kupką :ohmy:
12 lata 10 miesiąc temu #305979 przez jusia
hej dziewczyny :) jestem na chwile ale mzoe was troszke poczytam :) wysprzatalam mieszkanie :)łącznie z sypialnią :laugh: zostało mi tylko mega duze prasowanie :dry:
Rodzinka ma nas odwiedzic, ale wyszlo to kolo poludnia wiec nic nie pieklam, M kupil dwa ciastka :)
A WIki jak na złość teraz usypia a oni za niedlugo będą :dry: a przyjada z synkiem 3m :) wiec by polezeli razem na dywanie a tak moja krzykata myszka bedzie spała :) no szkoda...

Marta ja tez nie wiem jak z tą manną... ja gotuje ją w 100ml wody ale nei weim jak długo powinnam, z 5 min...i potem dodaje albo do mleka albo do zupki czy obiadku...

oki czytam poki co :)

PS Martucha widzialam Boryska na fb :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: wygląda extra!!!! :)
12 lata 10 miesiąc temu #305982 przez soniasg
My po spacerku pogoda piękna słonko świeci :D

Marta ja jeszcze nie podaję glutenu a już chyba święty czas

Jusia Wiki pewnie się obudzi spokojnie :) no i udanego spotkania :)

zapomniałam Wam wczoraj napisać, że mamy skoczka i Majka jest nim zachwycona :D

i mam pytanie jeszcze. mój M miał w czerwcu wypadek w pracy i był pół roku na l4. niedawno zakończył leczenie i złożył wniosek do ubezpieczalni o odszkodowanie. miała być komisja itd. a tymczasem wczoraj przyszło nam 720zł na konto bez żadnego pisma z orzeczeniem i bez żadnej komisji.... i teraz pytanie czy mamy się odwoływać czy nie? może jakaś Mamuśka ma o tym pojęcie bo ja niestety nie :P
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305988 przez Kasiek
tylko z tą kaszka manna to ona mocno pęcznieje i z jednej łyzeczki przed gotowaniem potem po ugotowaniu powstaje 3 co najmniej :laugh:
i ja gotuje manne osobno a potem jedna lyzeczke daje do zupki :)
Marta to mozesz spokojnie dawac przez butelke :) przez smoczek przejdzie z mlekiem

Jusia miłych odwiedzin :)

Pippin my tez bylismy na spacerku poltorej godzinki ale u ans wiatru nie ma i slonce piekne :) Iga pospala wiec chyba bylo jej cieplutko :)

Adee Tobie tez milych odwiedzin :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Sonia powinno wam przyjsc pismo z tego zakładu ubezpieczen a jesli nie ma to mozecie zadzwonic i spytac jak to wyliczyli skoro nie bylo zadnej komisji i lekarz nie orzekl jaki uszczerbek na zdrowiu poniósł Twoj M, komisja w takich wypadkach jest zawsze z tego co ja sie orientuje wiec dziwne ze tutaj nie bylo :dry: ale z reguly zaklad ubezpieczen wysyła pismo w jaki sposob zostało naliczone odszkodowane :dry: kazdy zaklad ubezp ma jeszcze cos takiego jak Ogólne warunki i tam zawsze jest napisane w jaki sposob wyliczaja odszkodowanie, powinniscie tez cos takiego dostac
no i powinni was powiadomic o sposobach odwolywania sie od tego orzeczenia :angry:
12 lata 10 miesiąc temu #305994 przez soniasg
no właśnie Kasiek a my nie dostaliśmy nic tylko kase na konto. będę tam dzwonić w poniedziałek i się dowiadywać co i jak. ale zastanawiam się czy tak czasem się nie odwołać może na komisji przyznają więcej? pozatym chyba jeszcze złożymy do zusu na komisje no i z oc sprawcy też trzeba pokombinować
12 lata 10 miesiąc temu #305997 przez jusia
100 lat dla Liama, Fifiego i Dominisia :)
Domi fajny kojec :)
Beti kurcze a takie złe te meiszkania ??:(((((
Sonia...kurcze nieweim, nigdy nie mialam takiej sytuazji...moj Tata mial wypadek w pracy i byl na komisji i nci nei dostal...mimo ze tez byl potem w domu, i ma teraz ogromna blizne na nodze...niby nic wiecej ale wtedy wydawalo sie poważne... no ale nastepstw nie ma i nic nie dostal...
ja tez bym chciala robota do kuchni :)
Kinia sprzataniem bys sie zarazila??? hahaha juz dano nei sprzatalam :) musialam bo lazienke zapuscilam...:) a zreszta nie lubie jak mamy gosci a mieszkanie jak pobojowisko wyglada :)
Dorota mi tez sie wasze panele podobaja :)
Martucha ciuszki superanckie!! :) heheheh a kurtka naprawde świetna ale drooooga...
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #306000 przez Kasiek
Kamilko ucałuj Matiego w biedny paluszek :kiss: i fajnie ze sie juz przewraca na brzuszke i plecki, moja tylko na brzuszek a na plecki za leniwa jeszcze :laugh:

Sonia wiec ja bym zadzwonila zaraz w pon i zrobila tam pogrom :angry: niech zaraz wysylaja pismo z wyliczeniem odszkodowania i pouczeniem w jaki sposob mozecie sie odwolac :angry:
a pismo w sumie moze wam jeszcze przyjsc w pon bo jak poczta wyslali

I koniecznie skaldajcie tez z OC sprawcy pewnie, i do ZUSU tez
12 lata 10 miesiąc temu #306004 przez soniasg
Jusia z tego co wiem to nie musi być następstw by dostać cokolwiek. i ja też zawsze sprzątam jak ma ktoś przyjść. gorzej jak ktoś robi to niespodziewanie :P :p

Kamila właśnie biedny Kamilek :* całuski dla niego :* i oby mu zeszła całkowicie ta wysypka

Kasiek tak też zrobie
12 lata 10 miesiąc temu #306005 przez Monka193
jestem :) ale tylko chwile ;/
już po wizycie :) Dominiś na szczęście tylko przeziębiony i nic więcej dostaliśmy leki i mamy się leczyć a za tydzień wizyta kontrolna a już się bałam że zastrzyki będą potrzebne :(
Jestem u mamusi więc wieczorem postaram się was poczytać Buziaki dla was i dla maluszków Dziękujemy za miłe słowa :*:*

[link=http://nasze-wesele.net.pl/phototicker] [/link]

12 lata 10 miesiąc temu #306024 przez Pippin
monka super ze z dominisiem prawie ok :)

jusia ja też wysprzątałam mieszkanie na błysk a "ci znajomi" nic nie dzwonią ani nic czyli może nie przyjadą no cóż

sonia ja się nie znam niestety :dry:
12 lata 10 miesiąc temu #306045 przez Viszka11
dziekuje za GRATECZKI:)

jedziemy do tesciowej na imieniny--Oby sie nie domysliła ze w ciazy jestem...bo narazie nie chcemy nikomu o tYm mowic...

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)
12 lata 10 miesiąc temu #306062 przez soniasg
Kasiek właśnie gadałam z sąsiadem i on też tak miał, że nie było komisji i najpierw dostał kasę a za tydzień pismo

Monka super, że z Dominisiem ok :*

Viszka bawcie się dobrze :)

Pippin jak nie przyjdą to przynajmniej bedziecie mieli czysto :P
12 lata 10 miesiąc temu #306126 przez maga4
Gratki dla dzisiejszych solenizantow :kiss:

Dziewczyny, trzeba koniecznie kasze manne dawac? Czy te kaszki, ktore zawieraja gluten np. Zdrowy Brzuszek lub sloiczki z dodatkiem kaszy manny nie wystarcza?
12 lata 10 miesiąc temu #306206 przez Asik
Hello :) ja z Mareckim w domciu więc same rozumiecie :)
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

wszystkiego najlepszego dla Filipka i Dominika z okazji ukończenia 6 mcy :D :D ahhh pół roczku już minęo :D

Mam wiadomość od Edytki .. nie będzie jej jakiś czas bo ma awarię neta więc nie martwcie się że coś się stało :D jak tylko da radę to od razu wejdzie :D

Maga jeśli dostaje kaszkę manną w słoiczkach to juz dostaje gluten i jest ok :) bo własnie o to chodzi żeby gluten wprowadzać :D a nie dokładnie kaszkę manną :D możesz nawet dawać do pociumkania bułeczkę :) ale pod nadzorem :) ja daję Szymkowi i "zajada" aż mu się uszy trzęsą :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka