- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
- marta_szh
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
podaje link z roznymi wierszykami, wyliczankami i na tej stronie jest rozniez opis przykladowych zabaw odpowiednich do wieku

www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-...nki-wyliczanki-3562/
- kiniaa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
a mnie sie wydaje ze jesli chodzi o zabawy to m sie z Jerzykiem lepiej bawi niz ja
z jednej strony sie ciesze ze Jerzyk jest jeszcze 'stacjonarny' i nie musze go jakos strasznie pilnowac-chociaz i tak nie posiedzi sam na 5 minut-ale z drugiej chcialabym zeby wykazywal chociaz jakas chec do poruszania sie!!a on nic..
w ogole to mysle czasami ze nie udalo mi sie to moje dziecko..
nie zasypia sam,nie spi w lozeczku,nie pije z butelki,nie bawi sie sam,nie siada,nie wstaje,nie raczkuje,nie mowi mamamam tatatata dadada tylko auuuu caly czas.. jest niegrzeczny..nie przesypia nocy,malo spi w dzien..ehhhh zdolowalam sie tylko
wiem juz ze nie chce wiecej dzieci ale wiem tez ze gdybym jakies jeszcze miala to zaczne zupelnie inaczej niz z Jerzykiem
Agusia... naprawde niewiele jest na swiecie idealnych dzieci. Moja nie przespala jeszcze ani jednej nocy bez pobudki, ale nawet sie juz nie skarze na to bo przyzwyczailam sie do karmienia jej w nocy. Czasem musze wstawac do niej 4 razy.
Z butelki Bella tez nie pije, nawet wody ! owszem, butelka sie pobawi, powylewa zawartosc na siebie albo wokol siebie ale nie pije.
Gaworzyc zaczela dopiero od dzisiaj. Wczesniej w ogole nic nie mowila, nawet auu.
A wstawac to chyba wstaje Jerzyk sam? bo fotki wstawialas kiedys. I czemu piszesz ze jest niegrzeczny?
I tak jak Marta napisala Jerzyk jest przesliczny - jak to Ci sie nie udal???? jest cudny, ma przepiekne oczka i slodki usmiech
dziewczyny ja pisze tutaj, bloga tez czytam ale 2 razy nie bede pisac tego samego to bez sensu. Zreszta glosowanie wygralo forum wiec wrocmy juz wszystkie i bedzie dobrze

- Edyta
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

nadrobilam...
marta sz dzieki za wierszyki przydadza sie

Angelika jestes fajna dziewczyna i ladna wiec sie nie masz co martwic ze mlodo urodzilas Daniela a zobacz masz tez Nikosia i wcale bym nie pomyslala ze masz 14latka w domu bo swietnie wygladasz

Agus tak jak dziewczyny pisza Jerzyk jest sliczny i wszystko sie wyrowna z czasem wiec glowa do gory unas podobnie wiec silvia siedziala dzis dosc dlugo sama

- kiniaa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Marta no i zdecydowalas sie na ta sukienke???
Angelika fajnie masz dziecko nastolatka i jestes mlodziutka

Domi moj David mial obsesje na punkcie reksia i krecika haha

dziewczyny, czy wszytskie juz dostalyscie okres???? bo ja jeszcze nie mam - nie zebym tesknila, tak tylko mysle czy wszytko oki.... bo ja nie bylam badana po porodzie.... taka tutaj sluzba zdrowia ze maja w nosie takie rzeczy. Na konsultacji poporodowej mialam zmierzone cisnienie i wyklad na temat antykoncepcji

Kasiek tutaj w UK to wszyscy i starzy i dzieci do tego samego lekarza ida

- marta_szh
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- marta_szh
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
ja jeszcze nie mialam okresu ale wciaz karmie piersia.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Edyta
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

domii milo ze pytasz unas dobrze chodz silvia ostatnio jakas marudna wiecej chce siadac wstawac turla sie i chyba zabki cos ja swedza bo ciagle znow cos do buzi pacha ale nocki i ranki rewelacja przesypia

Angelika wiesz ja jak Kiniaa ciagle od jutra sie odchudzam i wygladam juz jak wieloryb

Kiniaa ale tam macie obyczaje zeby po porodzie nie sprawdzic czy wszystko jest ok

ja wczoraj mialam bolesci nie wiem czegos po prawej stronie brzucha wzielam mocna tabletke i przeszlo M chcial pogotowie wzywac ale ja ze nie bo silvi nie zostawie i zdalam sobie sprawe ze trzeba o siebie dbac teraz lepiej niz przed ciaza bo dzieci nas potrzebuja eh... chyba cos dzis smece lece spac Dobranoc
- kiniaa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

no wlasnie ja tez karmie piersia jeszcze

Edytka a kiedy chrzcicie Silvie??
ja tez uciekam papa
- Edyta
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

unas juz po spaniu jak narazie silvia wstala o 6 zjadla mleko i na brzuchu w lozeczku lezy i nawet jak ja przekrece na plecy to i tak zaraz znow jest na brzuchu do tego spiewa i nawet kolysanki wlaczylam ktore pomagaja jej usnac i nic...no poczekam az sie zmeczy bo ja bym jeszcze pospala

Kiniaa
chrzciny planujemy na 29 Kwietnia ale w Poniedzialek Wielkanocny mamy podejsc do Ksiedza Polskiego bo chrzcimy Tutaj i chcemy po Polsku i wszystko uzgodnimy co jak i za ile

no i male przyjecie w restalracji

Zycze Milego Poniedzialku

- a!gusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jerzyk i Karinka-nasze Skarby! :)
- Otrzymane podziękowania: 3
dziewczyny dzieki!!!!
ja tego mojego Babla kocham nad zycie nie wazne jaki jest

dzis tylko jedna pobudk w nocy na sybkiego cycusia i o 7 pobudka..wiec fajnie

Kiniaa jak sporo karmisz Belle to nie dostaniesz okresu

Edytka dosc tego dobrego!!raz sie nie wyspisz i juz

a co do podobienstwa mojego synka do taty-na fb pisalyscie, to taaak caly z niego tata ale jeszcze bardziej cala t

a jakbyscie zobaczyly jej zdjecia jak byla niemowlakiem-idento!!!!az bym sie pomylila!
- Edyta
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

moje dziecko sie turla i uwielbia lizac panele nosz kurcze a jak jej pokazuje palcem ze nie wolno to sie smieje i udaje ze jest ok nie lize wtedy no i wkoncu pelza he he wiec cala podloga jej moge ukladac koce spiwory itd... i tak wyturla sie gdzie chce:laugh:

no i unas tez tv caly dzien prawie chodzi ja nie widze nic zlego w tym ze silvia czasem patrzy pytalam optyka i powiedzial ze nie mam w tym nic zlego i nie wadzi to na wzrok

- a!gusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jerzyk i Karinka-nasze Skarby! :)
- Otrzymane podziękowania: 3
- Edyta
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- Kasiek
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

my dzis z Iga spalysmy do 9.30

wczoraj jak posadzilam Ige na podlodze i moja kolezanka posadzila swojego synka to dzieciaki popatrzyly na siebie, potem na nas i w ryk

Asik czekaj bo juz zglupialam, to wy macie z Mareckim slub czy jeszcze nie? czapka z Reksiem zawalista

Domii no fajnie ze juz jestes

Angelika mam to samo z przebieraniem a ubranie po kąpieli graniczy z cudem, ja ją trzymam na siłę a m szybko jej zaklada pieluche i pajac bo inaczej sie nie da

Agusia oj zatesknisz jezcze za stacjonarnym Jerzykiem

a z tym przewracaniem to mozesz go sama turlac na boczki w formie zabawy, kladz na brzuszku choc nie lubi to nawet na minute czy dwie, ja swoja podgryzam delikatnie w zeberka jak lezy na brzuszku

Marta piekna ta suknie

A Karolek to moze mial taki moment i tak cokolwiek by sie nie dzialo, to na pewno najbardzej kocha Ciebie

Kinia to ja widze ze ta moja przychodnie to nie jedyna ma takie praktyki ze wszyscy razem i dzieci i dorosli do jednego lekarza ehh

ja okres mialam juz dwa razy

Edytka to moze powinnas podejsc do jakiegos lekarza, skoro az tak bardzo cie bolalo?? wiesz, musisz dbac o siebie, bo co bedzie jak cie zlapie taki silny ból jak bedziesz sama z Silvia?
u nas dzis Iga tez pierwszy raz otworzyla sama szuflade no i teraz juz musze kupic te oslonki

u nas tez tv czesto chodzi ale Iga zwraca uwage tylko na reklamy rozum i serce i mniej niz zero

przez to ze tak pozno wstalysmy to teraz nie wiem jak Iga ma spac, zasnela po 12 i nie wiem czy dac jej spac ze trzy godziny i potem juz nie, czy obudzic zaraz i okolo 16 znowu uspic?

- Asik
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Szczęśliwa :D
- Otrzymane podziękowania: 13

U mnie nic masakra.. jak juz od dłuższego czasu więc norma

Edytko .. zazdraszczam jak zawsze tego że Silvia to taka grzeczna córcia

Agusia

jak mi sie uda to nakręcę filmik i Wam pokażę co to małe rozrabiactwo wyrabia