BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

13 lata 2 tygodni temu #340423 przez marta_szh
wiem ze dzieci bardzo lubia rozne wierszyki, chociaz nie rozumieja o co chodzi to podobaja im sie rymy jak dochodzi do tego ciekawy ton to juz wogole sa przeszczesliwe

podaje link z roznymi wierszykami, wyliczankami i na tej stronie jest rozniez opis przykladowych zabaw odpowiednich do wieku :)

www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-...nki-wyliczanki-3562/
Temat został zablokowany.
13 lata 2 tygodni temu #340448 przez kiniaa
a!gusia napisał:

a mnie sie wydaje ze jesli chodzi o zabawy to m sie z Jerzykiem lepiej bawi niz ja :(

z jednej strony sie ciesze ze Jerzyk jest jeszcze 'stacjonarny' i nie musze go jakos strasznie pilnowac-chociaz i tak nie posiedzi sam na 5 minut :( -ale z drugiej chcialabym zeby wykazywal chociaz jakas chec do poruszania sie!!a on nic.. :(

w ogole to mysle czasami ze nie udalo mi sie to moje dziecko.. :(
nie zasypia sam,nie spi w lozeczku,nie pije z butelki,nie bawi sie sam,nie siada,nie wstaje,nie raczkuje,nie mowi mamamam tatatata dadada tylko auuuu caly czas.. jest niegrzeczny..nie przesypia nocy,malo spi w dzien..ehhhh zdolowalam sie tylko :(

wiem juz ze nie chce wiecej dzieci ale wiem tez ze gdybym jakies jeszcze miala to zaczne zupelnie inaczej niz z Jerzykiem :(

Agusia... naprawde niewiele jest na swiecie idealnych dzieci. Moja nie przespala jeszcze ani jednej nocy bez pobudki, ale nawet sie juz nie skarze na to bo przyzwyczailam sie do karmienia jej w nocy. Czasem musze wstawac do niej 4 razy.
Z butelki Bella tez nie pije, nawet wody ! owszem, butelka sie pobawi, powylewa zawartosc na siebie albo wokol siebie ale nie pije.
Gaworzyc zaczela dopiero od dzisiaj. Wczesniej w ogole nic nie mowila, nawet auu.
A wstawac to chyba wstaje Jerzyk sam? bo fotki wstawialas kiedys. I czemu piszesz ze jest niegrzeczny?
I tak jak Marta napisala Jerzyk jest przesliczny - jak to Ci sie nie udal???? jest cudny, ma przepiekne oczka i slodki usmiech

dziewczyny ja pisze tutaj, bloga tez czytam ale 2 razy nie bede pisac tego samego to bez sensu. Zreszta glosowanie wygralo forum wiec wrocmy juz wszystkie i bedzie dobrze :laugh:
13 lata 2 tygodni temu #340449 przez Edyta
Kiniaa masz racje forum to forum jestem za :)
nadrobilam...
marta sz dzieki za wierszyki przydadza sie :)
Angelika jestes fajna dziewczyna i ladna wiec sie nie masz co martwic ze mlodo urodzilas Daniela a zobacz masz tez Nikosia i wcale bym nie pomyslala ze masz 14latka w domu bo swietnie wygladasz :) :) serio
Agus tak jak dziewczyny pisza Jerzyk jest sliczny i wszystko sie wyrowna z czasem wiec glowa do gory unas podobnie wiec silvia siedziala dzis dosc dlugo sama :lol: ale tak to turlanie i yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy i aaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaa mowic zaprzestala :dry:
13 lata 2 tygodni temu #340450 przez kiniaa
Anetko zdrowia dla Filipka :kiss:

Marta no i zdecydowalas sie na ta sukienke???

Angelika fajnie masz dziecko nastolatka i jestes mlodziutka :) co do diety to ja tez ciagle zaczynam od jutra haha

Domi moj David mial obsesje na punkcie reksia i krecika haha :lol: teraz mu przeszlo niestety i woli ben 10 :angry:

dziewczyny, czy wszytskie juz dostalyscie okres???? bo ja jeszcze nie mam - nie zebym tesknila, tak tylko mysle czy wszytko oki.... bo ja nie bylam badana po porodzie.... taka tutaj sluzba zdrowia ze maja w nosie takie rzeczy. Na konsultacji poporodowej mialam zmierzone cisnienie i wyklad na temat antykoncepcji :dry:

Kasiek tutaj w UK to wszyscy i starzy i dzieci do tego samego lekarza ida :angry: i poczekalnia tez jedna :angry: i jeszcze ten lekarz pediatra nie jest tylko ogolny taki od wszystkiego.
13 lata 2 tygodni temu #340453 przez marta_szh
Kinia wlasnie problem jest taki ze ta sukienka jest z allegro i niby dokladnie podajesz wymiary i oni szyja, ale wiesz jak to jest..co innego na fotce a co innego w rzeczywistosci, boje sie ze nie bedzie dobrze lezec, wiec szukam jakiejs dobrej krawcowej pokaze jej te zdjecia obgadam z nia czy na moja figure bedzie ok, ona sama wezmie wymiary i moze nie wezmie az tak duzo ile chca w salonie, tylko szukam kogos dobrego z polotem;)
13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #340454 przez marta_szh
kolezanka która chodzi ze swoja coreczka na rehabilitacje 2 razy w tyg mowila mi ze ta rehabili. tłumaczyla jej ze jak dziecko sie uczy czegos nowego to skupia sie na tej czynnosci i zapomina o tym czego juz sie nauczylo wczesniej np u mnie bylo tak ze mały bardzo duzo gaworzyl, mowil tatataaa, mamama i byl bardzo komunikatywny a potem zaczal sie obkrecac z pleckow na brzuch i odwrotnie ale za to zamilkl i juz dawno nie uslyszalam od niego czegos co by jakies konkretne slowo przypominalo za wyjatkiem miauczenia albo "brzuchomówsta" ja to tak nazywam bo buzie ma zamknieta a cos tam mruczy do siebie, wiec moze byc tak ze dziecko cos zacznie robic a potem nagle zaprzestanie bo sie skoncentruje na czyms nowym i mozemy miec wrazenie ze sie cofa w rozwoju

ja jeszcze nie mialam okresu ale wciaz karmie piersia.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 2 tygodni temu #340455 przez Edyta
marta sz kazdej znas napewno by sie przykro zrobilo ale wiesz nie bierz do glowy dzieci maja swoje takie humorki dziwadztwa zapewne jutro juz zapomi i Mama bedzie najkochansza a nie T :)
domii milo ze pytasz unas dobrze chodz silvia ostatnio jakas marudna wiecej chce siadac wstawac turla sie i chyba zabki cos ja swedza bo ciagle znow cos do buzi pacha ale nocki i ranki rewelacja przesypia :lol: jestem dumna co do T nie jest zle ale dobrze wcale przychodzi dzien w dzien ale juz przywyklam jak mi cos nie pasuje to mowie jej prosto w oczy i dostosowuje sie a jak nie co sie nie zdarzylo to bym zaradzila cos ale narazie nie zapeszac jest ok chodz ten typ to i Tak sie nie zmieni :dry: :(
Angelika wiesz ja jak Kiniaa ciagle od jutra sie odchudzam i wygladam juz jak wieloryb :P :silly:
Kiniaa ale tam macie obyczaje zeby po porodzie nie sprawdzic czy wszystko jest ok :dry:
ja wczoraj mialam bolesci nie wiem czegos po prawej stronie brzucha wzielam mocna tabletke i przeszlo M chcial pogotowie wzywac ale ja ze nie bo silvi nie zostawie i zdalam sobie sprawe ze trzeba o siebie dbac teraz lepiej niz przed ciaza bo dzieci nas potrzebuja eh... chyba cos dzis smece lece spac Dobranoc
13 lata 2 tygodni temu #340456 przez kiniaa
Marta wiem co czujesz, moj starszy syn jest u mojej mamy od 2 dni i chcialam go dzis zabrac do domu to sie rozplakal :angry: no i musialam mu pozwolic zostac do jutra. Ani go nie bijemy ciagle sie mu kupuje zabawki, slodycze i staramy sie spedzac z nim czas tak samo jak z Isabella a i tak on woli siedziec u babci :dry:

no wlasnie ja tez karmie piersia jeszcze :) ale nie wiem czemu myslalam ze po pol roku sie dostaje okres

Edytka a kiedy chrzcicie Silvie??

ja tez uciekam papa
13 lata 2 tygodni temu #340463 przez Edyta
Dzien Dobry :)
unas juz po spaniu jak narazie silvia wstala o 6 zjadla mleko i na brzuchu w lozeczku lezy i nawet jak ja przekrece na plecy to i tak zaraz znow jest na brzuchu do tego spiewa i nawet kolysanki wlaczylam ktore pomagaja jej usnac i nic...no poczekam az sie zmeczy bo ja bym jeszcze pospala :silly:
Kiniaa
chrzciny planujemy na 29 Kwietnia ale w Poniedzialek Wielkanocny mamy podejsc do Ksiedza Polskiego bo chrzcimy Tutaj i chcemy po Polsku i wszystko uzgodnimy co jak i za ile :)
no i male przyjecie w restalracji :)
Zycze Milego Poniedzialku :kiss:
13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #340470 przez a!gusia
hej

dziewczyny dzieki!!!!
ja tego mojego Babla kocham nad zycie nie wazne jaki jest ;)
dzis tylko jedna pobudk w nocy na sybkiego cycusia i o 7 pobudka..wiec fajnie :)
Kiniaa jak sporo karmisz Belle to nie dostaniesz okresu ;) ja nie mialam okrsu przez 8 mies ale ograniczylam karmienie do 3 razy na dobe i dlatego dostalam :( a co do opieki medycznej w Irlandii jest tak samo-ogolny lekarz do wszystkich i po porodzie tozmowa o antykoncepcji zero badania..ja bylam w Polsce u gina,bylo ok :)
Edytka dosc tego dobrego!!raz sie nie wyspisz i juz :) :)

a co do podobienstwa mojego synka do taty-na fb pisalyscie, to taaak caly z niego tata ale jeszcze bardziej cala t :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
a jakbyscie zobaczyly jej zdjecia jak byla niemowlakiem-idento!!!!az bym sie pomylila!
13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #340496 przez Edyta
Agus nie bylo tak zle spalysmy jeszcze do 8.30 :P :laugh: od jakiejs 7 jak poszalala w lozeczku :)
moje dziecko sie turla i uwielbia lizac panele nosz kurcze a jak jej pokazuje palcem ze nie wolno to sie smieje i udaje ze jest ok nie lize wtedy no i wkoncu pelza he he wiec cala podloga jej moge ukladac koce spiwory itd... i tak wyturla sie gdzie chce:laugh: :laugh: :laugh:
no i unas tez tv caly dzien prawie chodzi ja nie widze nic zlego w tym ze silvia czasem patrzy pytalam optyka i powiedzial ze nie mam w tym nic zlego i nie wadzi to na wzrok :)
13 lata 2 tygodni temu #340505 przez a!gusia
hehe Edytka ja tez pytalam okulistki i powiedziala ze nie szkodzi to na wzrok,zwlaszcza ze reklamy tylko oglada a tak to nie zwraca uwagi ;)
13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #340509 przez Edyta
dokladnie Agus :) unas wlasnie silvia przeturlala sie i otworzyla sama szuflade pozniej przeturlala sie do szuszarki z paraniem i zdejmowala recznik i suszarka jej by na glowe spadla :angry: teraz wlozylam ja do krzeselka siedzi i sie smieje domnie :laugh: ale wspolczuje dziewczyna co dzieci juz raczkuja stoja napewno sa wycieczone mnie to jej turlanie bawilo do dzis ale dzis to trzeba jej tak pilnowac ze szok :cheer: znikam narazie bo musze sie nia zajac :blink: :)
13 lata 2 tygodni temu #340666 przez Kasiek
ooo mam 3 strony do nadrabiania :laugh: ale fajnie :laugh:
my dzis z Iga spalysmy do 9.30 :ohmy:
wczoraj jak posadzilam Ige na podlodze i moja kolezanka posadzila swojego synka to dzieciaki popatrzyly na siebie, potem na nas i w ryk :lol: a potem Sebek zaczal zabierac Idze zabawki a w niej odezwalo sie poczucie ze TO JEJ choc sie niektorymi w ogole juz nie bawi :laugh:

Asik czekaj bo juz zglupialam, to wy macie z Mareckim slub czy jeszcze nie? czapka z Reksiem zawalista :laugh:

Domii no fajnie ze juz jestes :) ja tez juz bym chciala zeby Iga mowila mamama a ta nic, jak mowie do nie mamamam to sie smieje i tyle :)

Angelika mam to samo z przebieraniem a ubranie po kąpieli graniczy z cudem, ja ją trzymam na siłę a m szybko jej zaklada pieluche i pajac bo inaczej sie nie da ;)

Agusia oj zatesknisz jezcze za stacjonarnym Jerzykiem :laugh: a on moze nie tyle robi cos z opoznieniem tylko odwrotnie :) , zamiast najpierw sie przewracac on uznal ze najpierw nauczy sie stac :) a siedzial wczesniej od mojej Igi wiec na pewno rozwija sie ok, i nie masz sie czy martwic moim zdaniem :) i moge sie zalozyc ze zacznie chodzic o wiele wczesniej niz moja Iga :)
a z tym przewracaniem to mozesz go sama turlac na boczki w formie zabawy, kladz na brzuszku choc nie lubi to nawet na minute czy dwie, ja swoja podgryzam delikatnie w zeberka jak lezy na brzuszku :laugh: i ona wtedy wariuje z radosci i ucieka bo to ja laskocze :)

Marta piekna ta suknie :) oj chetnie bym jeszcze raz wybierala suknie, kwiaty, buty :) super to bylo :) zazdroszcze ze to wszystko jeszcze przed Toba :) :kiss:
A Karolek to moze mial taki moment i tak cokolwiek by sie nie dzialo, to na pewno najbardzej kocha Ciebie :kiss:

Kinia to ja widze ze ta moja przychodnie to nie jedyna ma takie praktyki ze wszyscy razem i dzieci i dorosli do jednego lekarza ehh :angry:
ja okres mialam juz dwa razy :(

Edytka to moze powinnas podejsc do jakiegos lekarza, skoro az tak bardzo cie bolalo?? wiesz, musisz dbac o siebie, bo co bedzie jak cie zlapie taki silny ból jak bedziesz sama z Silvia?
u nas dzis Iga tez pierwszy raz otworzyla sama szuflade no i teraz juz musze kupic te oslonki :)

u nas tez tv czesto chodzi ale Iga zwraca uwage tylko na reklamy rozum i serce i mniej niz zero :laugh: :silly: no i wieczorem oglada namietnie Klub przyjaciol Myszki Miki a jak tam na koncu tancza tzw mysi taniec to Iga az piszczy z radosci i wymachuje nogami na wszystkie strony :laugh: tylko czekam az zacznie sama tanczyc :silly:

przez to ze tak pozno wstalysmy to teraz nie wiem jak Iga ma spac, zasnela po 12 i nie wiem czy dac jej spac ze trzy godziny i potem juz nie, czy obudzic zaraz i okolo 16 znowu uspic? :unsure:
13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #340683 przez Asik
Hejka kochane :)

U mnie nic masakra.. jak juz od dłuższego czasu więc norma :D spaaaaaać mi się chceeee nieziemsko.. a zaczęłam porządki w papierach... i trza skończyć :D

Edytko .. zazdraszczam jak zawsze tego że Silvia to taka grzeczna córcia :D no i do lekarza raz raz raz !!!!

Agusia :D jak Jerzyk zmieni status na "mobilny" to zatęsknisz za dawnym "stacjonarny" hehehe :D ja tam nie jestem zachwycona ze Szymek tak galopuje .. okk cieszy mnie ze rozwija sie ruchowo i manualnie ponad przeciętną bo bałam się o te pierdzielone zespoły itp itd .. tak mnie nastraszyli na genetyce,,,ale wolałabym żeby szedł w normalnym tempie bo miałabym mniej roboty przy nim tzn nie latałabym takl za nim i mogłabym mieć ładnie na swięta a tak wsio na gfrnych półkach jest poustawiane bo nic nie może byc w zasięgu reki,

jak mi sie uda to nakręcę filmik i Wam pokażę co to małe rozrabiactwo wyrabia :D

Kasiek my z Mareckim ślubu nieee nieeee nieeee nie mamy :) i nie wiem czy bedziemy brali ;)
a co do dzieci to haHAHAHA :D :D :D super to musiało wyglądać :D :D :D

Ajesli chodzi o ubieranie to u nas nie ma innej opcji jak na siedząco :) ledwo ledwo pampersa na półleżąco uda mis ię załozyc ale reszta to jak sobie siedzi :0 i mnie wygodniej i Szymek zadowolony :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka