BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

13 lata 2 tygodni temu #339851 przez Renata Anna
Anetka... Przepraszam, że teraz dopiero, ale właśnie weszłam na forum... ale jaki wzgórek????
Ja pomyślałabym, że przeziębienie przeziębieniem, a to raczej mi na gorączkę ząbkową wygląda. A temperatura przy gorączce zawsze jest wyższa wieczorami.
Może dla świętego spokoju zadzwoń do jakiegoś lekarza. A wysoką ma tę temperaturkę?
Temat został zablokowany.
13 lata 2 tygodni temu #339853 przez aneta2611
wygląda na to, że ząbek się przebija. Temp 38,1
13 lata 2 tygodni temu #339856 przez aneta2611
a do lekarza już dzwoniłam... Dała kilka propozycji... żeby sprawdzić uszy(już to zrobiłam wcześniej), zobaczyć gardło - czyste więc Ona obstawia że to ząbek,tylko zastanawiała sie czy tak długo przy ząbku może się utrzymywać temperatura... a jeśli nie, to żeby jechać na IP. Z tym, że i tak żadnych badań Mu nie zrobią więc postanowiłam się wstrzymać i zapytać Was o temperatury przy ząbkach
13 lata 2 tygodni temu #339859 przez Renata Anna
Mnie też wydaje się, że to ząbek. Każde dziecko inaczej przechodzi ząbkowanie. Np. Celina przy pierwszym ząbku miała przez jeden dzień temp. 38 stopni... potem była cisza... a za 5 dni pojawił się ząbek...
13 lata 2 tygodni temu #339863 przez Renata Anna
Pamiętam dokładnie bo 21 lutego miała mieć szczepienie i przez tę gorączkę odwołali je, bo myśleli, że trzydniówkę będzie miała... a 2 marca pojawił się ząb... i tu wychodzi na to, że skłamałam, bo od 21 lutego do 2 marca upłynęło 11 dni... O!
13 lata 2 tygodni temu #339985 przez kiniaa
hej dziewczyny,

dlugo mnie nie bylo bo nie moge sie ostatnio zorganizowac :dry:

Bella caly czas tylko ucieka jak tylko zobaczy ze drzwi otwarte to caly dom jej, ostatnio zaczela stawac wiec masakra - szybko te dzieci teraz rosna.

Asik Szymus schudl na pewno od tego raczkowania, ja to sie boje Isabelle wazyc teraz bo ostatnio malo je, tylko cyca chce i zupke a kaszki w ogole no i tez spala dziennie chyba milion kalorii :) Gratuluje kupki w nocniku :)

Maga Gratulacje dla siostry :):) Kinga ladne imie ;) :lol:

Anetka ja bym mocz zbadala choc faktycznie moze byc od zabkow

Agusia cae? zazdroszcze... ja jeszcze fce nie zdalam, bo mialam zdawac w tamtym roku i chodzilam na kurs przygotowawczy ale zaszlam w ciaze i pozniej odechcialo mi sie uczyc :dry:

wczoraj bylam w pracy i zapowiedzialam ze wracam wczesniej, nie biore tego bezplatnego macierzynskiego ( bo nie stac mnie, musze zbierac na urlop w PL ) i wracam jakos tak za miesiac. Ale nie boje sie bo mama zostanie z Isabella a David do szkoly chodzi wiec bedzie fajnie. W dodatku 4,5 godz pracuje tylko :)

Kasiek zdrowka i kuruj sie a Iga to mala spryciula :):)

co do 112... to ja mialam wczoraj w nocy policje w domu. Ktos zadzwonil i nie podal adresu tylko byly krzyki slychac i nie wiem jakim cudem do nas przyjechali :angry: :angry: :angry: najlepsze ze pare godz wczesniej uczylam Davidka jak zadzwonic na policje gdyby cos sie dzialo wiec pierwsza mysl to byla taka ze David sie bawil i zadzwonil. Ale nie. Nie bylo w wykazie polaczen w telefonie a policjantka pokazala mi nr z ktorego dzwonionio i to nie byl moj nr ani meza.... dziwna sprawa...... zapytali czy wsjo ok, poszli zobaczyc czy dzieci sa ok :angry: :angry: przeprosili i sobie poszli..... zwariowany kraj :dry:
13 lata 2 tygodni temu #339987 przez marta_szh
nadrobie obiecuje
ale poki co prosze obadajcie i pomozcie, co myslicie:

Załączniki:
13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #339988 przez Edyta
Hej Dziewczyny :)
Agus :kiss: :kiss: :kiss: :) Ty to zawsze omnie pamietasz :) niestety wiosna byla unas i od wczoraj zrobilo sie zimno :( no ale bez obawy snieg nie sypie i nie pada lecz juz w krotkim rekawku nie pochodze trzeba bylo wrocic do kurtek :( :dry: mam nadzieje ze nie na dlugo :)
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA FILIPKA ANTOSIA I JERZYKA Z OKAZJI KOLEJNYCH MIESIECY :)
KASIKBrawo ze Igusia juz raczkuje :)
MeganGratulacje dla siostry :)
sylwiksuper ze jestes myslalam tez co z Toba :)
Asik Wow szymek zrobil kupe w nocnik super :)
Anetkoja ci nie pomoge bo silvia nie ma jeszcze zadnego zabka :dry:
Renatko duzoooooooo Zdrowka dla Celiny :kiss:
Happymamma no to masz premiere swiateczna :) powodzenia :)
ja okims zapomnialam to przepraszam :dry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
no nic troche nadrobilam wiec zmykam spac Dobranoc
a i mam juz neta :
)[bKiniaa][/b]to mialas przygode z Policja :) co do dzieci wiem ale ja chyba sie nie zdecyduje jednak czas pokaze nigdy nie wiadomo no ale jednak mysle ze nie :dry:
no i moje dziecko sie obudzilo patrzy namnie i memla reke w buzi i cos gada :laugh: grzeczna jest :) ciekawe co jej sie stalo wyspala sie :laugh:
marta sz piekna suknia mialam napisac:)
13 lata 2 tygodni temu #339989 przez kiniaa
aha, dziewczyny co to za nowa grupa na fb nasez dzieci nasza przyszlosc?

i slowko do Edytki 35 lat to jeszcze nie jest za pozno na drugie dziecko, masz jeszcze nawet pare lat zeby sie zdecydowac :) ja myslalam do niedawna ze nie chce miec wiecej niz 2 dzieci a teraz mysle ze zobaczymy co los przyniesie

STO LAT DLA SOLENIZANTOW :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 2 tygodni temu #339990 przez kiniaa
Edytka no cos ty, jak sie Silvia turla to jest wstep do raczkowania, zobaczysz za 2-4 tyg zacznie. Moja tak sie turlala ze 2 miesiace a teraz smiga i kolana w siniakach cale
a co do nocnika to David zaczal sikac do nocnika jak mial 2 lata wiec spoooko, wrzuc na luz, jedne dzieci wczesniej sie naucza a inne pozniej, mi tam nie przeszkadza ze Isabelka do pampersa robi, jeszcze ma czas sie nauczyc :)

Marta suknia przepiekna, az mi sie chce slub brac jeszcze raz :lol:
13 lata 2 tygodni temu #339991 przez Edyta
kiniaa edytowalam
13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #339992 przez Edyta
obys miala racje z tym raczkowaniem nie nie az tak nam sie nie spieszy a z nocnikiem tez nie na pampersy jeszcze mnie stac wiec nocnika nawet jeszcze nie mamy...no ale troche sie podlamalam ze silvia malo umie.dopiero sie pochwalilam ze mi dziecko spi cale noce a tu ooooooooooooooo suprais :lol: nie spi mysli... :laugh: ciekawe oczym...dobra lece juz spac Dobranoc. :kiss:
13 lata 2 tygodni temu #340029 przez a!gusia
Edytka!pomysl sobie ze Jerzyk jest od Silvii prawie miesiac starszy a nawet sie nie turla!!!jedyne co moje dziecko robi calymi dniani to lezy na pleckach,siedzi albo skacze w skoczku.jest KOMPLETNIE stacjonarny ale wiesz co?ja mam to w dupie.u lekarzy bylam,mowia ze jest ok wiec NIE PRZEJMUJE sie!!!!!
13 lata 2 tygodni temu #340030 przez Edyta
Dzien Dobry Witamy sie Niedzielnie :)
unas mimo pobudki nocnej Silvia pociamkala reke po yyyyowala i poszla dalej spac wstala o 7 na mleko i dlaej spala do 10 :) teraz juz ubrana po porannej toalcie lezy i sie turla :laugh:
unas dzis piekne slonko i cieplo bo bylam nachwile na tarasie :)
wiec napewno spacer nas nie ominie :)
zycze milej Niedzieli :)
13 lata 2 tygodni temu #340038 przez a!gusia
Edytka do 10???????!!!!o matko!ale ona ma spanie!Jerz wstal o 7 jak zawsze ale ja spalam do 9 :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia