- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)

agusia pepkiem sie nie martw - nam odpadł jak mała miała 3tyg i 2 dni

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Patrizia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

- nala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-

Pępuszkiem się nie martw, emi może Cię pocieszyć, bo Milcia miała kikutek pępowinowy długo...

U nas z kąpielą jest tak, że mąż kąpie, ja przygotowuję przewijak z wszystkim co będzie nam potrzebne do pielęgnacji

emi, a powiedział lekarz co może być przyczyną tych wymiotów? Biedna Milcia...
dorkiszon, a to mama widziała Kubusia? Bo nic nie pisałaś... była u Ciebie w szpitalu czy jak?
Patrizia, teraz doczytałam Twoją wiadomość, więc edytuję posta... Jeszcze się nie zaznajomiłam co to za choróbsko Cię dopadło... Ale nie nakręcaj się kochana tak bardzo... Piszesz że może prowadzić do bezpłodności. Ale Ty płodna jesteś! Twój aniołek jest tego dowodem, więc nie martw się, kochana

- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja tez taka panikara jak agusia jak płacz to ja zaraz nerwowa.
Mojemu Kubulkowi dziś się cos stało jest taki spokojny i tylko budzi się zjada mleczko przebieram go i śpi i tak cały dzień od wczoraj daje mu koperkową jak już wspomniałam wcześniej i chyba dlatego tak mu dobrze.
Matka była u mnie w szpitalu pomagała mi niestety mogła byc tylko max 2 godziny, bo tam są takie zasady odwiedzin.
W domu też juz byłam po reszte ubrań i tez troche tam siedziałam.
No głupia sytuacja ona tu nie może przyjechac choćby chciała, bo mój nie zezwoli nawet adresu mam jej nie podawać.
Ja do niej też niezbyt , bo mój się denerwuje i niby mówi, że moge i mi nie broni, ale .... zaraz mi przypomina i wogóle oburzony, a ja milcze i chce mi się plakać.
Z babcią moja gadałam i mi powiedziała , ze mojej matce sie źle mieszka pewnie się żaliła do mojej babci i ciotki czyli jej siostry, bo codziennie gadają przez telefon.
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A co do powrotu do domu to my dzis tak samo haha sprint aby jak najszybciej do klatki schodowej;)
Patrizia no jak sie wali to widze po calosci:/ nie stresuj sie kochana, wszystko sie ulozy, potrzebny jest na to czas, najwazniejsse ze masz takiego kochanego meza, razem zniesiecie wszystko:) oczywiscie trzymam mocno kciuki:)
- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Agusiaa - Nam dzis odpadł pepuszek po kąpieli! Pola ma 14 dni - co to za szczęście jak go zobaczyłam jak odslonilam Pole z reczniczka po kąpieli i kikut był obok pępka

Na to czekałam!

My kąpiemy tak ze A. ogólnie kapie, myje w wanience a ja obok stoję i gadam do Polci

No i wyciszona i zrelaksowana Polcia dostaje cyca i idzie spać

Wiec mam teraz chwilkę dla siebie

- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
O kasie to mi nawet nie mów spłukalismy się nieźle przez tą przeprowadzkę troszkę zaś minie zanim nadrobimy fundusze.
Na zęby to ja tez kiedys wydałam może nie aż tyle , bo na wszystkie 1000 zł, a koronka to niezle kosztuje.
Kurde jak gorąco , aż mi sie brwi spociły w mieszkaniu mamy 30 stopni.
Agusia fajnie, że ktos ma tak jak ja z tym przejmowaniem się ja myslałam, że tylko ja taka jestem i do tego nerwus ze mnie.
Ciekawe czy niemowlakowi można dac melise skoro rumainek można i koperkową hmm
Czasami jak dziecko jest niespokojne to może wtedy by mu można zapodac meliske tym bardziej , że np. mój strasznie dużo teraz pije herbatki.
Wogóle on tak pije mleko 100 ml co 3 godziny plus czasami cycki i herbatke jeszcze czasami przed mlekiem lub po mleku.
- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1

A Nam pępuszek odpadł po 4 dniach od porodu i też mieliśmy tą klamrę na nim.
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-

- pasal
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
agusiaa ja też na początku stresowałam się kąpielą maluchów, one byly na początku takie drobne ledwo po 2 kg. Teraz taśmowo sama obrabiam dwie dziewczyny i w między czasie sprzątam

- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)

Wczoraj kolo 16 go karmiłam i podnioslam na chwile zeby zmienic pieluche, jak mi chlusnal mlekiem

Kurde wczesnie tak jest i nie wiem co ze soba zrobic

- magdalenagal
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Za nami spokojna nocka

Wczoraj przez przypadek zmierzyłam Młodzieniaszkowi temperaturę i wyskoczyło 37,8 st. Mało się nie zesrałam. Dzwoniłam do położnej, kazała zejść na niższą kondygnację, przygotować chłodniejszą kąpiel i obserwować. Szalałam! Ale po niecałej godzinie było już 36,9 st. Przegrzałam Go...

agusiaa ja w sumie jem tylko rzeczy które jadłam w ciąży ( z pominięciem tych alegrogrnnych owoców- truskawek, cytrusów itp). I nie tylko Ty masz delirkę jak Dzieciątko zaczyna płakać... Ja też mogę nosić, tulić, śpiewać byle nie płakał, bo momentami wpadam w popłoch. Więc jesteśmy albo normalne albo nie normalne wszystkie na raz

MlecznaMama pytałaś o położną- u mnie była 3 razy i jest cały czas pod telefonem

A hormonki przeszły po jakiś 2 tygodniach. Nastrój się poprawił i jakieś głupie lęki i obawy poszły w kąt

bea2 ja zanim odłożę Michała do łóżeczka po jedzeniu, najpierw muszę Go uśpić na klacie bo na bank się obudzi jeśli wsadzę Go do kołyski. Więc zgłaszam się że w 9/10 przypadków po jedzeniu mam jak Ty. I tak działam w ciągu dnia. A w nocy tak jak Qltoorka, na poduchę i do cyca. Oboje śpimy jak ciaputki

patrysia305 nie smuć się! na pewno sobie poradzisz jak Mąż będzie w delegacjach. Ja też w sumie zostaję sama od jakiegoś czasu, bo Łukasz wychodzi przed 5:30 do pracy i wraca ok 20:00 bo jeszcze wykańcza nasz dom. Ale jak wraca to jest padnięty, niby chce mi pomagać ale ja nie mam serca Go czasem o cokolwiek prosić bo widzę że zasypia na stojąco.
Zawsze masz nas

Dorkiszon vel Meliska cieszę się że glicerynka pomogła

emi87 STO LAT KOCHANA!
Patrizia ja wierzę że wszystko się u Ciebie jeszcze ułoży po Twojej myśli. I obraz jaki sobie wymarzyłaś stanie się prawdziwy

My kąpiemy wg. klucza- ja w tygodniu a Monsz w weekendy, kiedy nie jest taki zmęczony pracą

Dziewczyny mam pytanie, od trzech dni boli mnie brzuch jak na okres. Tak samo promieniuje mi do kolan. Czy któraś z Was ma cuś podobnego? Bo zaczynam schizować że mnie cuś toczy...