BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #722823 przez agniesia
Pozdrawiam wszystkie ciocie i kolegów...no i przede wszystkim panienki:)

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #722825 przez sloneczko33
hej mamuski i jak wam sobota z pociechami mija ??

11 lata 4 miesiąc temu #722826 przez agusiaa26
Dopiero siadlam, zaraz was podczytam, padam dzis na twarz maly jeszcze potowek dostak albo nie wiem co na szyi ma mase kropeczek:/

11 lata 4 miesiąc temu #722827 przez karolinap
U mnie dzis jak narazie cisza i spokój :) nocka ładna - mama wyspana. Dzis zupełnie inny dzień. Wystarczy ponarzekać i wszystko się zmienia. Pola dzis tak dużo śpi i jest taka grzeczna ze aż czekam aż się obudzi zeby się do niej poprzytulać bo juz za tym tesknie :)

Emi - taki miód moge lac na Twoje uszy - zasługujesz :*

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #722829 przez Qltoorka

karolinka, jeśli nie działa to może świadczyć to o tym, że go coś boli, np. brzuszek... Dr Harp też o tym w filmie wspominał - że jakby dziecko coś bolało to te metody nie zadziałałyby... No bo przecież jak Ciebie coś boli to nic od bólu nie odwróci Twojej uwagi...

11 lata 4 miesiąc temu #722918 przez bea2a
Moja córeczka ma wysypkę/pokrzywkę na podeszwach stóp i dłoni. Wczoraj zjadłam pół banana. Myślicie, że to od tego? Czy coś robi się takiej sytuacji, czy to po prostu samo znika?

11 lata 4 miesiąc temu #722924 przez Jamajka
Emi aż mi jęzor się spocił jak zobaczyłam to bezowe cudeńko :P uwielbiam bezy :) a maliny i borówki raczej z tych bezpiecznych (pierwsze owoce które próbowałam po porodzie) więc raczej nic Wam nie będzie :) a opaseczka sweet :D

Qltoorka Kochana jesteś :) Ja też tęskniłam :) co do bólu cyca przy karmieniu to jak Miku ciągnie z jednego cyca to ten ból w drugim to jest napływ mleka :) Mam to samo :) takie kłucie i ból.. ale już przy Lence się kapnęłam, że to po prostu świeża dostawa mleczka do mleczarni :)

Dziubasek nieźle :D murzynka :P Mój teściu jak przyszedł po porodzie do nas z kwiatami, bombonierką i kopertą to tylko looknął raz na Mikołaja i mówi: 'jakiś mulat taki' :D a jemu jeszcze żółtaczka dobrze nie zeszła i był jak po wczasach w Egipcie - opalony taki :)

Karolinap i Karolinkanice wierzę, że macie ciężko, bo sama też czasem tracę siły i cierpliwości też by mi się więcej przydało, ale musicie sobie wytłumaczyć, że Wasze dzieciątka nie robią Wam na złość i nie specjalnie uprzykrzają Wam życie płaczem.. one po prostu nie mogą sobie z czymś poradzić a płacz to jedyne co mogą zrobić :( będzie lepiej :) życzę spokoju i odpoczynku :*

Dorkiszon widzisz jaka miękka klucha potrafi się zrobić z człowieka po urodzeniu dziecka? :) ja miałam tak samo :) wszystko mnie wzruszało, a o chorych, porzucanych, zabijanych, maltretowanych dzieciach nawet słuchać nie mogę bo chyba jednak wolę żyć w nieświadomości tych rzeczy niż przeżywać każda tragedię. Już przeżywałam małą Madzię z Sosnowca, bo ona urodziła się w lipcu a moja Lena w czerwcu tego samego roku i nie wiedzieć czemu strasznie to wszystko brałam do siebie i przeżywałam jakby to było moje dziecko :(

Ja podobnie jak Ty już bym chyba bez forum nie mogła funkcjonować :) Czasem rzadziej się odzywam, ale przeżywam część życia z Wami i dobrze mi z tym :) Jesteście Kochane, Mamuśki Lipcówki <3 :kiss:

aaa i co do Mamy Twojej, to mnie co prawda ominęła historia, która doprowadziła do Waszej przeprowadzki (i przyznam, że do dziś nie odkopałam wszystkich postów z tamtego czasu) ale myślę, że nie ma się co odcinać od rodziny i fochować całe życie :) Było co było, teraz jest to co jest. Myślę, że Wasza wyprowadzka była lekiem na Wasze relacje i teraz powinny się one poprawić a nie pogorszyć :) Więc też daj mamie się trochę wnukiem nacieszyć, bo widać, że i Ty potrzebujesz tego kontaktu z nią.. Powolutku się będziecie docierać na nowych warunkach i powinno być lepiej :) tego Wam życzę :)

Bea jeśli to po bananie to samo zniknie :) My też wykropkowani :)

11 lata 4 miesiąc temu #722934 przez dorkiszon
Oglądnęłam filmik dzięki , a na mojego mam jeszcze 6 metodę butelka mleka i zaraz spokój w hipermarkecie dzis oszukałam go nawet pustą i przy niej zasnął hahah
Czopy też kupiłam zobaczymy czy pomogą na te hemoroidy, bo przypuszczam, że mam , bo mnie boli i dziś ledwo siedziałam.

11 lata 4 miesiąc temu #722938 przez dziubasek
Dorkiszon tylko uważaj z ta pusta butelka, ja kiedyś tak Majke uspokajalam bo zapomniałam smoczka i biedna nalykala się powietrza( pol nocy ja brzuszek bolał a miała już kilka m- cy)

11 lata 4 miesiąc temu #722948 przez dorkiszon
Jamajka dzięki ja to tam spoko z matka jeszcze , ale mój to znając go nie odezwie sie do niej całe życie. Więc spalone, że bedzie z nami np. na wigilie i tak dziwnie pewnie będzie musiała jechać do mojej babci no chyba, że mój brat ja do siebie weźmie do Irlandii.
No i np. jak będę dziecku robić roczne urodzinki to też mój nie bedzie chciał jej widzieć dlatego prawdopodobnie nic nie będę robiła, bo co jedna babcia przyjdzie, a druga nie ?
Także w popieprzonej jestem sytuacji.
Dobrze, że chrzcin nie robię, bo to dopiero by było.

11 lata 4 miesiąc temu #722949 przez dorkiszon
dziubasek tak ?
Kurde, bo on właśnie ssie butelke pustą :(

11 lata 4 miesiąc temu #722967 przez dziubasek
Dorkiszon ja tak mialam z Majka a ona byla duzo starsza od Kuby i pol nocy sie meczyla, pamietam bo wtedy jeden jedyny raz jechalismy z nia na pogotowie(lekarka powiedzial ze nalykala sie powietrza i samo przejdzie-juz nigdy wiecej jej nie dalam pustej butelki, malo tego taka schize mialam ze robilam jej zawsze wiecej mleka w butle zeby nie wychlala do konca)

11 lata 4 miesiąc temu #722972 przez emi87
Qltoorka filmik super i bede próbowac :) wygląda sensownie i wielu ciekawych rzeczy sie dowiedsiałąm :) a te bobaski slodziuchne :D

Jamajka dlatego z tymi owocami zrobiłam co by mi jezyk do tyłka nie uciekł ze inni jedza a a ja nie :P
a ztym koperkiem - myslisze ze taka z apteki parzona mozna podawać? nie bedzie za mocna?

padam na pyska i ide spać ....

11 lata 4 miesiąc temu #722977 przez dorkiszon
No to nieźle musze uważać.
Kupiłam dziś fotelik do kapieli, bo jak zostanę sama i mąż pójdzie do pracy to lepiej mi się bedzie samej kąpać dziecko zobaczymy czy się sprawdzi dziś go wykąpie w nim pierwszy raz.
Wtedy mi odradzałyście jak chciałam kupić jeszcze w ciąży, że będzie mu się wrzynać w krocze, ale koleżanka ma ten fotelik i mówiła, że super tym bardziej, że ona w nowym domu teraz tymczasowo ma tylko prysznic więc bierze sobie ten fotelik pod prysznic i tam kapie dziecko, a ja zamierzam go dziś wsadzic do wanienki , a jakby co to też spróbuje kiedyś pod prysznic do kabiny :D zobaczymy czy Puchatek zaakceptuje ten fotelik.
Wogóle nie mówiłam wam wczoraj sobie Kuba spi my sobie siedzimy jak pierdolneło wybuch normalnie i wiecie co wybuchło ? Koła w moim wózku ździkłam normalnie wybuchły dętki po tym jak mój napompował je na stacji pisało 2,5 ampera i tyle nadmuchał i pękły hahah i wózka k... nie mam hahaha musimy kupić dętki gdzieś , ale badziew.

11 lata 4 miesiąc temu #722979 przez dorkiszon
emi ja podaje Kubie taką koperkową parzoną nic mu nie jest wręcz mu pomaga pierdzi fajnie sobie :P

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka