BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 4 miesiąc temu #723013 przez kasiak
Kurka blada od wczoraj probuje dodac posta i mi internet wywala co chwile :angry: wczoraj juz kliknelam zeby dodac i padoch! Szlag...a dzisiaj caly dzień ryk nieziemski...
Kropelki podane, ciepla kapiel zrobiona, nic nie pomoglo wiec przelozylam przez kolano i wyturalam bąki :laugh: a wczoraj chyba kumulowal caly dzien, bo przy wieczornej zmianie pieluchy puscil serie jak z kalacha :laugh: jeszcze takiej nie slyszalam :laugh: teraz spi ale pora budzic bo cycki czekaja pelne ;)
Qltoorko co do tego bolu w cycach to tez mam. Jak ma byc karmienie to czuje bol i wlasnie takie ssanie :) i samo mleko leci :)
Madziula a bol jak na okres tez mialam przez dwa dni. Nawet sie zdziwilam czy to juz, ale nic sie nie dzialo :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #723016 przez karolinkanice16
Qltoorka mojego Ksawcia nic nie boli on po prostu z natury taka maruda kochana już się przyzwyczaiłam że u Niego dzień bez marudzenia dniem straconym ! :D :silly:

My dziś z Ksawciem byliśmy nad morze pierwszy wspólny wypad we trójeczkę :) mały trochę marudził ale tatuś wziął na rączki i zasnął a potem do wózka :). W samochodzie też spał, tylko w drodze powrotnej rozglądał się i rozglądał a gdy wjechaliśmy na autostradę powieki mu się zamknęły :)

A to my :)

A tak po za tym włoski mu się wytarły na główce i ma pół łysej głowy a z tyłu czarne pióra :D.

11 lata 4 miesiąc temu #723019 przez dziubasek
Kasiak
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 miesiąc temu #723049 przez Qltoorka
kasiak, mnie się wydaje, że mamusiek skaczących to jeszcze chyba niewiele... No, dziubas, wiadomo.... :laugh: Ciekawe czy ktoś jeszcze.... Bo ja to chyba jeszcze trochę pociągnę celibat... coś nie czuję się w pełni zagojona... Poza tym strach przed tym pierwszym razem jest przeogromny...

A tak w ogóle to nawet nie wiedziałam, że śluzu nie powinno być... A czemu? Bo płodność jest zaniżona? W ogóle to mówi się, że karmienie działa jak środek antykoncepcyjny, ale np. moja przyjaciólka ledwo co powróciła do tych spraw po połogu i za 9 miesięcy miała już kolejną córeczkę ;) Karmiła piersią.

karolinka, przykro mi, chciałam jakoś pomóc...czasem warto wszystkiego spróbować... Dobrze, że uspokaja się na spacerkach i podczas jazdy samochodem :)

dorkiszon, ale jaja z tym wózkiem... Nie będziesz reklamować?

A mam jeszcze jedno pytanko do Was... Czy wymieniacie wkładki laktacyjne po każdym karmieniu, tak jak jest napisane na opakowaniu, że tak trzeba robić? Kurczę, bo te wkładki znikają jak woda, a jak się karmi co dwie godziny, jak ja to przecież taka paczka 30 wkładek to na ile by miała być- na dwa-trzy dni???

bea2a, kurczę, nie wiem z czego może być ta wysypka.... My po dzisiejszym leżingu do południa też nabawiliśmy się jakiejś wysypki na całej jednej stronie buzi i od szyi do samego ramienia... Tak długo spał na tej jednej stronie. Ale też mnie zastanawia skąd to? Przecież leżał na swojej pieluszce tetrowej, a piorę w antyalergicznych płynach... chyba, że to takie potówki od długiego leżenia na tej stronie, ale gorąco też już nie jest u nas. W każdym razie już zeszło, więc może i Twojej kruszynce zaraz to zejdzie?

Co chwilę tym naszym dzieciaczkom coś wyskakuje i człowiek się zastanawia co to, kiedy zejdzie, czy czymś trzeba smarować itd....

11 lata 4 miesiąc temu #723051 przez kasiak
Przespal prawie 4godz, zmieniłam pieluche i byl w miare przytomny, dałam cyca i zasnal przy jedzeniu a teraz spi jak susel :)

Ogladalam dzisiaj "Jak urodzić i nie zwariować" calkiem fajny film, posmiałam sie troche a pod koniec sie poplakalam bo byly porody i sobie powspominalam, Boziuu to juz 7tyg prawie :ohmy:

Aaa i mialam pisac, ze chrypka praktycznie przeszla. Niby nic a jaka panika :laugh: i tak juz do smierci zamartwianie sie o zdrowko Bąbelka :)

11 lata 4 miesiąc temu #723068 przez karolinap
Qltoorka - ja też czuje strach przed pierwszym razem. Ale u mnie to jeszcze trochę potrwa, też nie czuje się jeszcze gotowa, z reszta u mnie to dopiero niecałe 3 tygodnie od porodu wiec mam jeszcze czas :) Choć mój A. chęci juz ma, czasami coś zaproponuje - niby dla zartu :) z reszta chęci to i ja mam tylko "warunki" jeszcze nie pozwalają :)
A co do wkładek to ja nie zmieniam za każdym razem, zmieniam w zależności od tego jakie są mokre. Czasami starcza na kilka karmien, w nocy mam nawał wiec starcza na jedno. Każdy chyba wg uznania wie kiedy trzeba wymienić bo jak za długo z jedna by sie chodziło to i nie chigieniczne i w końcu by przeciekla.

My z Polcia wróciłyśmy z wesela przed 22. Myslalam ze zjem obiad i bede musiala wracac a Polcia spala w najlepsze. Chetnych do patrzenia w wozek czy Pola sie nie budzi bylo mnostwo wiec rodzice mogli potanczyc :) Tak fajnie bylo sie wyrwac po tych 3 tygodniach do ludzi, potanczyc, poskakac :) od razu inaczej sie czuje :)
Do tego rok temu na naszym weselu grala ta sama orkiestra co dzis. Wokalistka od razu Nas poznała i jak w pewnym momencie wzięłam Polcie na raczki to oni z dedykacja dla Nas z wszystkimi gośćmi zaśpiewali Nam sto lat z okazji rocznicy, później było "gorzko" i piosenka dla Nas! Wzruszyłam się! Trzymałam Polcie na rękach, obok Mój Ukochany Maz! Moja Rodzinka <3
Bardzo miły gest ze strony orkiestry :)

11 lata 4 miesiąc temu #723069 przez Qltoorka
karolinap, ale super :) Sama się wzruszyłam wyobrażając sobie cała sytuację i jak się wtedy musiałaś cudnie poczuć :) Będziesz miała piękne wspomnienie :)

Dziewczyny, czy Wam po porodzie w szpitalu oddali kartę ciąży? Bo ja właśnie teraz wyczytałam, że na pierwszą wizytę u gina po połogu należy zabrać kartę ciązy...no przepraszam, ale ja nie dostałam... Zapomnieli czy nie mają takiego obowiązku? Mam się o nią upomnieć? W sumie fajna pamiątka by była....

11 lata 4 miesiąc temu #723072 przez karolinap
No naprawdę to byly piękne chwile :)

No ja jak szlam do szpitala to poprosili o kartę ciazy przy wywiadzie zeby wpisać informacje do mojej karty do szpitala i mi od razu oddali. Takze ja mam kartę w domu, mi nie zabrali.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #723089 przez emi87
dzis sobie pospałam mmm mała spedziła pierwsza noc w swim łózeczku (juz nie w koszyku czy łózku) :)ogólnie długo marudziła i usneła dopiero o 22.30 ale spała do 3.30 :) wiec po 40h niespania nadrobiłam :lol: teraz lezy i sie kłóci ze mna hehe taka mała a juz taka pyskata :P

dorkiszon dzięki!!! a parzysz 1 torebke na szkl wody czy na wiecej?
współczuje z tymi kołami....dziwne ze napisali 2,5 a strzeliły..a moze to bytł max?

karolinkanice blisko morze jak ja ci zazdroszcze mmm a jaki Ksawcio ma extra kocyk!!! :cheer:

Qltoorka ja zmieniam dopiero jak sa mokre choc czesto po domu chodze bez. zakładam na wyjścia :P
ja dostałam przy wypisie z porodówki - bo ogólnie u nas sa dwa wypisy - jeden z połóżniczego a drugi z porodówki :) i powinni ci oddać wszystkie dokumenty. a o tym wypisie z porodówki to sie dowiedziaąłm jak własnie tam zadzwoniłam ze przy wypisie nie oddali mi karty i dokumentów :D nikt nie raczył mnie poinformować że z porodówki tez musze wziąć wypis :)

karolinap az sie wzruszyłam :) urocze i bardzo miłe ze strony orkiestry i w ogóle fajnie ze Pola dała wam sie troche pobawić ;)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #723121 przez agusiaa26
Qltoorko ja też wkładki zmieniam w zależności od tego jak są mokre, bez przesady nie będę zmieniać po każdym karmieniu, masz racje drogie to dziadostwo że nie wiem:/
A co do karty ciąży to pokazywałam wszystko przed porodem i wszystko mi oddali więc całe dokumenty mam w domku

Karolinap super sprawa z tą orkiestrą ;) sama pamiętam że też mieliśmy taka sytuacje i było nam bardzo miło tylko że my jeszcze byliśmy we dwoje, pewnie pękałaś z dumy że masz taką super rodzinkę :):)

ehh mały nie śpi od 6 marudzi, zwraca pokarm no nie wiem co tu zrobić, ogólnie padnięta jestem, pije Anatol kawke zbożową zobaczymy czy coś pomoże :/

11 lata 4 miesiąc temu #723153 przez Jamajka
Emi Kochana ja nie wiem z tą herbatką, bo nie dopajałam nigdy Lenki ani Mikołaja. Miałam herbatkę z Hipp'a od kogoś w prezencie ale nie użyłam wtedy ani razu. Myślę, że można by panią w aptece spytać czy taki napar nie będzie za mocny dla maleństwa, ale wydaje mi się, że można troszkę rozcieńczyć i spróbować. Na pewno nic Mili nie będzie :)

Qltoorka ja zmieniam wkładki wg potrzeby czyli jak są pełne. Przecież nie będę suchej wyrzucać tylko dlatego, że Mikołaj postanowi częściej cycować i wypada 'założyć świeżą' :) Chyba, że upał a mleko bardzo sika i sama czuję, że już pasuje zmienić bo się kisi :P
btw. jakich wkładek używacie i jak się sprawdzają?

Ja mam wszystkie dokumenty z okresu ciąży i pobytu w szpitalu. Myślę, że kartę ciąży powinni oddać.. ja mam pamiątkę po Lenie również i teraz po Mikołaju :) To jest Twój dokument i myślę, że to norma, że powinien wrócić do Ciebie. Obawiam się tylko, że jeżeli ktoś nie dopilnował tego wtedy jak wychodziłaś, to teraz w tym szpitalu Twoja karta ciąży może być igłą w stogu siana :dry:

Karolinap ale suuuper z tym weselem :) świetnie Wam się poskładało i ja też bym pewnie wyła jak bóbr nie mogąc powstrzymać emocji :)

Dorkiszon jestem w mega szoku z tymi kółkami. Oby udało Wam się kupić gdzieś takie dentki :huh: albo tak jak Qltoorka podpowiada - zareklamować! tylko z drugiej strony kto Ci uwierzy, że akurat koła były pompowane wg zaleceń a nie wyższym ciśnieniem ;/ sama nie wiem co bym zrobiła :huh:

Madzialenka dziękuję Ci bardzo za namiar na odbarwiacz. Wiedziałam, że istnieje takie cudeńko tylko nie wiedziałam gdzie można dostać poza allegro. Tam zdzierają. Nabyłam drogą kupna w Rossmannie i właśnie odratowałam 2 pary spodenek mojego M. :) Byłam w szoku jak szybko to działa, bo już przy zamoczeniu spodenek, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki w sekundzie róż zszedł :cheer: serio.. super wynalazek :D

Co do bólu jak na okres, to bardzo prawdopodobne, że masz owulację i dlatego boli. Okres wcale nie musi się pojawić, ale owulacja już tak.
Ja po ciąży z Leną miałam bardzo silne bóle około 5 miesiąca po porodzie (wtedy dostałam pierwszy okres, poprzedzony właśnie strasznie bolesną owulacją).

Agusia Juluś pewnie za chwilę padnie i nadrobi spanko do popołudnia to połóż się z nim i odsypiaj w wolniejszych chwilach :* a odbijasz go po karmieniu? Może dlatego zwraca? Mój czasem tak ma jak go nie odbiję. Albo się za dużo i łapczywie naje.. to też czasem jeszcze od cyca nie odejdzie a już zwymiotuje..

Mojego Mikołaja ewidentnie otulaczek drażni w początkowej fazie użytkowania, ale nie powiem, bo ładnie spał dzisiaj w nocy :) Gdyby go jeszcze przestał ten brzuszek męczyć.. chyba zacznę ograniczać dietę, może mu coś pomoże (chociaż i tak nie jem nic gorszącego, ale też nie lecę na samych biszkoptach, tylko jem w miarę normalnie bez szaleństw). Nie wiem, chyba czas jest tu najskuteczniejszym lekarstwem i układ pokarmowy musi po prostu dojrzeć :)

Piekę dziś zdrowe domowe ciasteczka digestive :) Zaraz porywam Lale i idziemy wycinać kształty :D pochwalę się jeśli będą zjadliwe :)

Buziaki i udanej niedzieli Kochane Mamcie :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #723157 przez dziubasek
mamuśki a teraz przyznajcie się- ile z Was kładzie bobasy w osobnym pokoju spać?

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #723165 przez emi87
dałam małej parzona herbatke koperkową i zobaczymy :)

dorkiszon gadałam własnie z mezem i musieliscie źle odczytać - pewnie tam nie byo 2,5 cisnienia (tego co na stacji w tych pompach) ale 2,5 atmosfery czyli po przeliczeniu ok 0,6 (tak jest na naszym wózku. a 2,5 jest w oponach samochodowych i to w duzych autach (np w naszym vanie). bo to sa jakieś trzy oznaczenia-atmosfery, kilopascale i cos jeszcze...i sie można pomylić. a wózku moze byc max 0,6 :)

dziubasek moja śpi z nami w pokoju :) jak juz sie ustabilizuja godziny spania, ulewania i tym podobne wtedy pójdzie do siebie (ale asekuracyjnie jak otworze drzwi od sypialni i jej pokoju to ja bede widzieć z łóżka :P )

agusia moja tez od 7.30 cos nie ma checi spac, kimnie na chwile i sie budzi.

trafiłąm przez przypadek na tego bloga www.kochamylaure.pl/ i jestem pełna podziwu dla mamy Laurki! dopiero przeczytałam 8 stron ,wylałam morze łez i wycałowałam moje dziecie i ogarneło mnie mega szczęscie ze jest zdrowa :) co tam kolki czy płacz - mamy zdrowe skarby! polecam poczytać - człowiek nawet nie wie ile ma w sobie pokładów sił i nadzieji i jak silna jest matczyna miłość....

11 lata 4 miesiąc temu #723167 przez kasiak
Nasze sloneczko jest cudne ostatnio, tfu tfu :P potrafi przespac 4-6godz nawet w dzien :) wystarczyło brzuszkiem sie zaopiekowac :laugh: nie mam otulaczka i zawijam w kocyk, polezy troche sam, macha lapkami, ssie paluszki i zasypia :)

Wkładki tez wymieniam jak sa pelne, bo czystych praktycznie szkoda wyrzucac. Z poczatku używałam aventa, ale drogo wychodzilo, teraz uzywam firmy Natusan, nie wiem czy w Pl tez jest ta firma.

Jamajka owulacja mowisz?? Tak szybko :huh: kurde trzeba uwazac :P moja mama juz panikuje zebym zaraz znowu w ciazy nie byla :)

Dziubasku w osobnym pokoju?! W osobnym lozeczku ciezko zostawic a co dopiero wyniesc gdzies zeby spal sam :ohmy: :blush:

11 lata 4 miesiąc temu #723168 przez emi87
a co do wkładek - wypróbowałam tomme teepe, bell i babyono. jeszcze kilka próbek i jak dla mnei tomme teppe najlepsze! duze i nie gubia kłaczków :) i cenowo przyzwoite. a po domku jak chodze w samej koszulce czy cos to sobie tetre wkładam :P

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka