- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
P.s dzwoni moja mama do swojej kumpeli ta sie pyta jak tam Julcia mama je mówi"fajna cala czarna" a ta zdziwiona pyta " murzynka?" - prawie sie posikalam ze smiechu
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- osobka85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Patrysia- u mnie jest to samo... Przy jedzeniu mały nagle zaczyna płakać i wierzgać. Gdy biorę go do odbicia to beka głośniej niż tatuś po piwie i jak chcę go znowu przystawić do piersi, to płacze i wierzga nóżkami i albo po uspokojeniu zasypia, albo po jakimś czasie (0,5h-1h) znowu je i wtedy już normalnie. Pediatra stwierdziła, że to gazy prawdopodobnie i małemu daję kropelki espumisan, ale szczerze mówiąc, to nie wiem czy jest poprawa.. może niewielka! a dzisiaj tak się bidulkowi ulało, że aż nosem mleko poszło ale za to teraz śpi jak zabity:)
dziubasek- sprzedaj nam swój sposób na takie spokojne dziecko jak Twoja mała
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- osobka85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
Przepraszam ze nic nie pisze ale te dni godziny przy dziecku tak mi uciekaja ze masakra!
Blanka tez ostatnio jakas marudna strasznie tylko na rekach by chciala kyc i kolysana.. (mozliwe ze takie male dziecko juz sie nauczylo tego ze mama albo tata ukolysze ponosi?
Ogolnie to ja Was podczytuje ale gorzej z odp:\
Dzisiaj Mala pod wieczor strasznie marudna byla od18 nie spala do teraz juz mi sie plakac chcialo razem z nia. mega zmeczona byla ale walczyla zeby nie zasnac a oczy na zapalki...
Teraz mykam spac!
wybaczcie mi moja nieobecnosc! poprawie sie:)
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A Julcia też potrafi nie spać pol dnia- ale wtedy się bawimy z nią i rozmawiamy, albo idziemy na spacerek i dzień za dniem nam mija....
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
my wczoraj obcinalismy pazurki bo drapała łobuzica no i musiałam jej dać infacol bo 2h sie bidulka meczyła, potem zawinełam w otulaczek i spokój i slicznie spała cała (prawie noc) z jedna przerwa na karmienie i oczywiście pogawędki miedzy 3 a 4 hehe to jej ulubiona pora na ćwiczenia i gadanie
agusia moja tez ma własnie wieczorem taki napad który trwa ok pół godzinki...
karolinap głowa do góry! na pewno sie unormuje wszystko - miejmy nadzieje ze to tylko gorszy dzień a praniem sobie głowy narazie nie zawracaj,zdążysz nadrobić teraz weekend to sie tatuś mała zajmie a ty sie wyspisz i nadrobisz :*
my tez mamy na poczatek wrzesnia zaproszenie ale pójdziemy na sam slub bo jakos nie czuje sie zeby ja zostawić a na taka impreze tez nie chce jej brac...
i ślicznie dziękuje :* miód na moje serce
Qltoorka boleć nie boli ale czasami coś mnie kłuje w lewym cycku
a jeszcze wielu rzeczy nie potrafie ale na szczęscie mam całe zycie przed soba wiec sie naucze hehe
Kamilka podobno do 3 miesiaca nei da sie dziecka przyzwyczaić i rozpieścić, ono po prostu potrzebuje bliskości w brzuszku było ciasno, ciepło i mama kołysała bioderkami
a taki psrzęcik dostałysmy wczoraj w prezencie od dziadków bardzo fajne i wielofunkcyjne - leżaczek który mozna złozyć w siedzenie i do tego montowany blat i mamy ksiesełko do karmienia sa tez pasy bezpieczeństwa co by brzdąc nie wypadł no i Miluni bardzo sie spodobało a mąż zrobił autopilota - przyczepiony sznurek którym można kołysać z kanapy haha
a takie chmurki zawitały nad mym domkiem przed burzą (w ralu ciemniejsze, czarno-szare i przerażające brrr na zdjeciu wyszły niebieskie)
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- patrysia305
- Wylogowany
- budujemy zdania
u mnie noc średnia maluch nadal je niespokojnie, może to i gazy, ale podaję mu 4 x dziennie bobotic i kupki robi ładnie, ahhh nie wiem
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mój marudzi od 8 rano i teraz zasnął , ale ciągle sie przebudza i wierci płakał to go wzielam na swój brzuch i masowalam dosyc intensywnie plecki okrężnymi ruchami i w pół minuty zasnął.
Przekulałam go na łóżko i jako tako śpi.
Qltoorka dzięki pocieszyłaś mnie z ta matką ja zawsze z nią wszędzie razem i po tym co się stało jakoś nie umiem jej znienawidzieć.
Z tymi cyckami tez tak mam to normalne , a jak nie karmie to bolą mnie oba co jakiś czas jakby ktoś mi szczypał sutki i wtedy jak zaglądne to leci mi mleko do wkładek właśnie w tym momencie co tak boli.
Jak karmisz to prawidłowe jest, że z drugiej piersi leci ci w tym samym momencie mleko tak powinno być.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
m.edziecko.pl/edziecko/1,113253,8271557,...o_trzy_miesiace.html
I obejrzyjcie sobie dziewczyny wreszcie ten filmik co bea2a przesłała. Nie trzeba wydawać i czytać tej znanej książki "Najszczesliwsze niemowle w okolicy" dr Harpa Film ma ponad godzinę, ale wystarczy zobaczyć połowę, bo on potem i tak tylko odpowiada na pytania zadane przez rodziców. Wszystko co ważne jest pokazane w pierwszych 30 minutach filmu. Jak zobaczycie jak gość prostymi sposobami uspokaja momentalnie dzieci to może Wam to pomoże i w końcu odpoczniecie... On właśnie odtwarza poczucie bezpieczeństwa jakie dziecko miało w łonie matki. Mąż oglądał ze mną i był zaskoczony pozytywnie, przed obejrzeniem go myślał ze dr Harp to jakiś szarlatan, ale potem stwierdził że gość gada sensownie
Ja na razie nie mam potrzeby stosowania jego porad, bo odkąd upały minęły mam spokój, dziś razem z Mikołajem pospałam w jednym łóżku do południa A jak nie może zasnąć i staje się marudny to otulak sprawdza sie rewelacyjnie. Choć otulanie jest pierwsza z zasad uspokajania niemowlaka dr Harpa
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥