- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Podziwiam cię, bo ja bym tego zdjęcia tam nie wstawiła. Jeśli taki był jak pisałaś to na to nie zasługuje. Uni mój się prężył jak chciał bardzo spać, a ja nie wiedziałam o co mu chodzi. Teraz jak masakrycznie płacze to wiem, że chce spać no chyba, że co dopiero wstał i masakrycznie płacze to chce na ręce

kasiak To musisz to przeczekać. Mój też ma różne akcje. Czasami ma wścieklizne, a czasami anioł. Ja sobie poczytałam o tym skoku i troche inaczej teraz patrze na zachowanie mojego okruszka.
Czytałam, że czym starszy tym skok trwa dłużej no i może jest bardziej dokuczliwy. No, albo Qltoorka ma racje z ząbkowaniem.
agusia Ciekawe kiedy im to minie i zrozumieją, że ich wozimy jak królów i mają się dobrze

mami_nka Mój miał to samo po kroplach nasivin mu przeszło , a teraz non stop zapobiegawczo pryskam wodą morską. Wiem co to znaczy, bo mój, aż się przyduszal , bo miał zatkany nos non stop. W nocy najbardziej.
Wysysaliśmy fridą do skutku dużo tego schodziło, a nie był chory.
Patrysia Ja nie odpisałam , albo odpisałam nie pamiętam, ale jak nie odpisuje to, albo mnie temat nie interesuje, albo nie mam tyle czasu, a by odpisywać wszystkim, albo mi się niechce, bo jestem leniwa

Qltoorka No nie gadaj, że ty ją miałaś jeszcze w znajomych. Dalej te fotki daje ? Ma z garem dupa nieźle.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- olcia1989a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jamajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)

Gulguś dostał jakieś kropelki i zalecenie masażu kanalika. Ponoć ma pomóc, więc już działamy w temacie.
Co do laryngologa to pobrał mu wymaz z gardła i nosa i zobaczymy czy coś znajdzie. Za tydzień wyniki. [nie spieszy im się widzę

MlecznaMama dołączyłaś na fejsa, super!

Madzialena ja też uwielbiam robić prezenty świąteczne

A powiem Wam, że odkąd ma się dzieci to Święta nabierają uroku

Pati ja też myślałam ostatnio gdzie zniknęłaś i co u Ciebie

Dziubasku jak tam Maja? Coś jej na brzuszku siadło czy co? Dużo zdrówka dla Modeleczki i oby szybko przeszło

Uniuni

Qltoorka ja wywaliłam Pannę J. z FB już dawno. Nie mogłam zdzierżyć jej gęby.
A co do zębów i marudzenia, to kiedyś ktoś mi powiedział, że jakby każde marudzenie dzieci tłumaczyć ząbkowaniem, to miały by one ich chyba z 50 w paszczy

Kasiak Tobie dużo cierpliwości. Już jutro będzie nowy dzień

Dorkiszon ja wiem, że to wydaje się głupie, ale podobno ten 'tłumacz' działa

Buziaki & Przytulaki

- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-

olcia, witaj ponownie

- nala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Qltoorka, swego czasu pytałaś o pielęgnację buzi. Ja przemywam wacikiem z wodą przegotowaną i smaruje kremem. Robię tak w zasadzie od początku. Moja Alicja ma koło oczka ze dwa prosaki i korci to żeby wycisnąć ale nie ruszam bo by był pewnie wrzask stąd do Krakowa

Maminka, często nawilżaj nosek wodą morską i powinno pomóc. Z tego co dziewczyny pisały to każda z tym noskiem chyba miała przejścia i niemowlęta po prostu tak chyba mają.
Kasiak, a może Sebek po prostu musi się w domu na nowo zaaklimatyzować? My po powrocie od rodziców też miałyśmy na początku cięższe dni. Oby szybko minęło. Trzymam kciuki.
Olcia, no to się namęczyłaś bidulo. Na szczęscie wszystko dobrze się skończyło i syncio zdrowy

Patrizia, nie szwędaj się po innym forach tylko siedź z nami

Jamajka, i jak tournee po lekarzach?
Edit:
Jamajka, już przeczytałam jak było

- olcia1989a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- Jamajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)

Olcia witaj spowrotem. Dużo przeszłaś po porodzie, ale najważniejsze, że najgorsze już za Wami

Z karmieniem nie pomogę, bo nie mam pojęcia co to może być, że Mały nie chce pić mleczka

- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)

Na fb ruch a tutaj cisza, come back bo ni ma z kim dyskutować

- askan2
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- rzeczywistość... wczoraj była nierealnym marzeniem

Święta kocham szczególnie te Bożego Narodzenia, w tamtym roku cieszyłam się jak głupia jak stawiałam choinkę bo to były pierwsze święta w naszym domu a teraz cieszę się stokroć bardziej bo to święta z naszym Cudem... teraz dopiero nabiorą właściwego czaru

A i nasze dzieciaczki będą miały już ponad 5 m-c więc super

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- kaska1982
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.

muszę się z Wami tym podzielić bo wspierałście mnie od samego początku, a mianowicie MOJA KOCHANA MAMUSIA POKONAŁA TO OKROPNE RACZYSKO!!!!!!!!!!!!!!! w poniedziałek ostatnia chemia, żadnej wznowy nie ma i czuje się juz tak dobrze, że w środe wraca do pracy (a zeby było smieszniej pracuje z ludzmi w terminalnym stadium raka) To sie nazywa siła woli

miłego dzionka

- askan2
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- rzeczywistość... wczoraj była nierealnym marzeniem
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Ja moje drogi w nocy spalam jak na szpilkach, wzięłam Maje do siebie bo co jej zbilam temperaturę to ta franca po jakima czasie znowu do góry. Wiecie ze ona jeszcze nigdy takiej temperatury nie miała, zmęczona jestem jak nie wiem co ale to nic, najgorsze jest to ze moja księżniczka jest smutna i osowiala

p.s nowa umiejętność mojej pindy: rzucanie w dal smoczkiem

- pasal
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Poruszyłyście temat mm.. zrobiło mi się przykro jak przeczytałam, że to świństwo. Mam świadomość, że mm nie jest dla dziecka tak dobre jak mleko matki, ale co mam zrobić kiedy pokarmu po pierwsze nie starcza dla dwójki, po drugie dwojka chce jesć zawsze w tym samym czasie a po trzecie lekarze kazali mi mieć kotrolę nad tym ile dziewczyny jedzą wiec musiałam ściagać pokarm. Może i wyrzuty sumienia dlatego się tłumaczę, ale mój dzień wyglądał tak, że przebierałam, ściągałam pokarm, karmiłam, odbijałam, bawiłam, nosilam i od nowa razy dwa oczywiście. Na jedzenie, spanie i normalne funkcjonowanie nie było czasu. O godzinie 15 w piżamie i z nieumytymi zębami czekałam na męża jak na zbawienia żeby móc się sobą zająć i iść na spacer
NataliaK Pisałaś, że nie mogą robić promocji na mm 1, nie prawda

Co do mężów to niestety, mój też ucieka gdzie może, szuka sobie zajęc byleby nie siedziec z nami. Mam tylko nadzieję, że to się zmieni jak będzie można się z dziewczynami bawić.
Dziubasek - Z czego Ty chcesz chudnąć! ja mam 164 i 63 kilo.. w marzeniach mam swoją wagę z przed ciąży - 55.
Jeżeli chodzi o zagęszczanie mleka na dobranoc. Z kaszą manną jeszcze nie próbowałam. Na początek kupiłam bezsmakowy kleik ryżowy na 150 ml mleka 3 miarki kleiku póżniej wypróbowałam kaszkę ryżową na 150 ml mleka 4 miarki kaszki od tygodnia zagęszczam kaszką mleczno-ryżową na 150 ml wody 5 miarek kaszki i do tego dosypuję 2 miarki mm dziurkę w smoczkach wypaliłam igłą.
no i jak zwyklę piszę i dziewczyny zaczynają krzyczeć, uciekam całuję e-ciotki i dzieciaczki.
Przepraszam za dłuugą nieobecność i fotka dla Was

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- bea2a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
pasal ja Cię podziwiam. Ja z jedną księżniczką mam czasem dosyć a co dopiero z dwoma. Jest jednak jeden plus tej sytuacji - jak będą starsze to będą się ze sobą bawić i będziesz miała trochę spokoju a nasze to pewnie będą chciały się z nami bawić (nie licząc tych, które mają już rodzeństwo).
To zdjęcie z jakiejś sesji, czy sama takie ładne wykombinowałaś?
dziubasek super z Ciebie mamuśka, więc wszystko wytrwasz. Zdrówka dla Majki!
Dzisiaj mój mężuś trochę zwątpił w siebie bo dotychczas twierdził, że ja nauczyłam noszenia i ciągle coś źle robię, więc kazałam mu usypiać małą. No i ryczała cały czas jak próbował. W końcu powiedział, że mam ją wziąć bo był już wściekły. Ja chwilę ją poprzytulałam i ładnie śpi już 45 minut w łóżeczku. Lekko się zdziwił jak po minucie jak ją wzięłam to przestała płakać. Ja po prostu z czułością do niej podeszłam, pogłaskałam, przytuliłam itp. a on to ciach na łóżko i śpij, nie chcesz to rycz - masakra!