- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
kaska1982 - mamy wpolna teściową chyba :/ nic mnie bardziej nie irytuje niż zaglądanie po kątach i głupie komentowanie. o alergii nie słyszałam, ale ponoć od zbyt dużej dawki dziecko może być niespokojne.
Qltoorka - moje też zbieraja śmieci w łapki, myślałam że tylko ja mam ten problem Fajnie, że miałaś taką możliwość. Ja wyczekuję tego weekendu bo mam zjazd na studiach i będzie chwila oddechu. Moje dziewczyny robia kupę codziennie i zastanawiałam sie czy tego nie zgłosić lekarzowi, czy nie za często.
Wczoraj przyszli do nas znajomi. Dziewczyny przy takim hałasie jak nigdy.. zasnęły same w łóżeczkach bez kombinowania! znalazłam na nie sposób kładę je z gołym tyłkiem na macie edukacyjnej i nawet się interesują zabawkami. Wcześniej najbardziej interesująca w macie edukacyjnej była moja głowa obok zabawek..
Pytanie do Was pozwalacie sobie na jakiś alkohol przy dzieciach? jakieś winko, drink, piwo? czy raczej jak się opiekujecie to absolutnie nic?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
pasal no ja karmie cycem wiec odpada (zreszta nie przepadam jakos strasznie) ale mąz piwko jedno sobie wypije i jest ok ale podciętemu bym sie nie pozwoliła zbliżyć
a tak w ogóle zaczełam dawać niuni kaszke opowoli co 2-3 dzień i bardzo jej smakuje narazie dostała 2 razy niedługo też zamierzam wprowadzić warzywka nie mamy problemu z jedzeniem łyżeczką bo dostaje nutriton w formie papki wiec juz sie dziewczyna nauczyła ach mamunia jest dumna :]
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jak już widziałyście na FB byłam dzisiaj z moją lalą na basenie. Na początku było ok. Przewijaki przenośne na basenie (te z ikei) można było położyć koło szafki i dziecię przebrać w pieluszkę (mam pieluszki babydream z rossmanna - polecam!). Na samym basenie cieplutko ale woda miała mieć 36 st. a miała tylko 31 st. Mała na początku się nie bała, obserwowała wszystko i nawet zanurzyła się do szyjki. Po 10 minutach jednak chyba zimno jej było bo już zaczęła popłakiwać (tak delikatnie dając znać że coś nie tak), więc wyszliśmy z wody w ręcznik i chwila przerwy. Później były jeszcze dwie krótkie próby ale tak średnio jej się nie podobało. Po wyjściu z basenu poszłam pod prysznic i był mały problem bo z prysznicu gorąca woda leciała i malutka się bała i wody i samego prysznica. Namydliłam ją więc żelem do kąpieli i spłukiwałam wodą z kranu. Niestety nie udało mi się wykąpać samej pod prysznicem bo musiałam małą trzymać. Następnym razem wezmę fotelik samochodowy i jak już się przekona do prysznica to ją wykąpie, położę w foteliku i ja się wykąpie - tak będzie o wiele łatwiej. Później już było ok.- znowu przewijak i w fotelik, szatnia rodzinna i ja się przebrałam. Za dwa tygodnie kolejne podejście ale tym razem w domu będziemy przygotowywać więcej w dużej wannie i zwłaszcza pod prysznicem, żeby się nie bała. Plusem wszystkiego jest to, że basen ją wymęczył i spała po nim 2h Przed chwilą byliśmy na spacerze i znowu już drugą godzinę śpi. Pobije dzisiaj rekord spania w dzień Mam nadzieję, że nocka przez to nie będzie masakryczna.
kaska1982 o alergii na witaminę nie słyszałam ale zawsze wszyscy mówią, że co za dużo to niezdrowo, więc może...
emi87 brakowało Cię na forum. Zawsze coś pozytywnego naskrobiesz
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
no i miło, że ktos za mną tęsknił
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
bea, a byłaś sama czy z mężem?
- nala
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kaiorek, jak tam po weselu?
Emi, witaj z powrotem. Ja obie nie wyobrażam póki co powrotu do pracy i cieszę się, że to jeszcze przede mną długo długo
Bea, super fotka z basenu. Mam nadzieję, że malutka polubi duuże akweny i będzie się pluskać z radością
Pasal, ja karmię piersią więc o alkoholu nie ma mowy, ale gdybym nie karmiła to myślę że piwa czy lampki wina bym obie nie odmówiła
Qltoorka, powiem Ci, że ja bym uciekała do domu czym prędzej. Sama chętnie wychodzę, ale jakbym wiedziała, że z Alusią coś "nie tak" to bym wracała pędzikiem byli u nas niedawno znajomi i ich wizyta się przeciągnęła. O 19 mieliśmy kąpać małą, ale już przysypiała więc odpuściliśmy. Poszłam ją karmić i położyłam do łóżeczka a ta za chiny ludowe nie chciała spać (jak normalnie zasypia). Darła się w niebogłosy. To jak lubię tych znajomych tak chciałam, nie tyle żeby sobie poszli ale spieprzali czym prędzej :)oczywiście dopiero się uspokoiła jak oni wyszli
Kaska1982, nie mam pojęcia jak to jest z tą witaminą. Od jakiegoś czasu, jak nie od zawsze? nie wiem już sama, ale moja Alicja ma ciągle spocone stopy i czasem ręce. Główka jest ok. Stopy i dłonie bywają i ciepłe i chłodne ale prawie zawsze są wilgotne. Czy to może być niedobór tej witaminy?
Dorkiszon, z tego co pisałaś jakiś czas temu to warzywa będziesz kupowała w marketach więc ja bym się w samodzielne soki nie pierdzieliła. Co innego jakby się miało z dobrego źródła to może i warto. A czy kupować bobofrut czy zwykły sok 100% to nie wiem, ale podejrzewam że może taka różnica jest, że bobo fruty są z tej "lepszej" marchewki a zwykłe soki z tej "pędzonej"? Tak mi się wydaje, ale nie znam się.
Martazytka, fajnie że jesteś z nami. Z chęcią czytam Twoje posty i się dokształcam
Agusia, przykro że rodzice mają takie podejście do Dżuliana. Moja mama któregoś razu też do mnie mówi, ze dziwnie się czuje jakby Alicja była "nie nasza". Z jednej strony ją rozumiem bo nie widzi jej na co dzień, a od święta. Poza tym ja sama czasem nie mogę uwierzyć, że mam dziecko więc rozumiem że musi się oswoić. Chyba pozostaje Ci tylko rozmowa z nimi i zapytanie dlaczego nie traktują wnukow równo.
A z teściami to wiadomo, temat rzeka. Do nas wczoraj zadzwoniła teściowa i jak usłyszała, że Ala marudzi i jęczy ( co jej się ciągle zdarza) od razu do mnie wypaliła żebym ją nakarmiła bo jest głodna nie widziała jej 1,5 miesiaca i mi tu radzi wrr
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pasal ja piłam piwo juz wiele razy i wino, bo nie karmie piersią. Miałam na poczatku wyrzuty , że pije, ale w sumie co ja żulem jestem ? Wszystko dla ludzi no i nie pije, żebym pijana była muszę mieć kontrole nad dzieckiem wiadomo. Tak jedno piwko czy lampke wina i zawsze jak już śpi wieczorem.
Qltoorka ja zostawiam dziecko z moim tak na 2 godziny jak ide do rossmana czy do miasta na zakupy babskie, a tak to nie łaże z koleżankami, bo w sumie to straciłam już z nimi kontakt zreszta nikogo mi nie brakuję, bo mam właśnie rady słuchac to już mnie mdli na sama myśl.
Kasia To ile teraz podajesz tej witaminy "D", bo mój tez się strasznie poci może powinnam to zgłosić lekarzowi ?
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
Zazdroszczę Wam tego basenu! też bym chciała spróbować.. A gdybym tak jedną podrzuciła komuś i pojechała na basen z drugą.. a później na odwrót? nie głupie..
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
My też chcemy iść na basen ale u mnie nie ma takich specjalnych dla dzieci i nie wiem co robić teraz zamawiam sobie strój nowy i zobaczymy czy pójdziemy.
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa
mam do was pytanie dziś popołudniu na prawym jąderku Kubusia zauważyliśmy taką małą jakby kuleczkę wyglądało to chyba jak wodniaczek ale wieczorem już tego nie było wiecie może co to ? będę obserwować czy znowu się pojawi a jak tak to idziemy do lekarza, am nadzieję że to nic groźnego
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
Bea zazdroszczę ci tego pluskania, my dopiero trenujemy w wannie ale już niedługo też bedziemy sie pluskać (jak mamusia zaopatrzy sie w nowy strój który zakryje brzuszek )
- kasiorek001
- Wylogowany
- gaworzenie
emi to jestes pierwsza wśród lipcówek która wraca do pracy, podzielisz sie wrazeniami jak to jest na dwóch etatach..