BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 1 miesiąc temu #792465 przez Nikaa
bea ja poproszę :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a ponawiam pytanie :) do pierniczków do lukru używasz naturalnych barwników, które sama robisz czy takich kupnych?

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #792472 przez kasiak

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #792477 przez Nikaa
Kasiak wszystkiego naj naj najlepszego z okazji rocznicy ślubu ( chyba dobrze widzę na suwaczku co ? ;))
jakiego dzielnego synka masz :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #792479 przez emi87
karolinkanice nie obcinaj nu nu nu!!! moze ombre sobie zrób? ja sobie ostatnio zrobiłam bo chcialoo mi sie zmian a zapuszczam futro ;) jestem bardzo zadowolona :) a możliwośc zwi,azania włosów przy dziecku to super sprawa. ta moja agentka jak tylko wyhaczy jakiegokolwiek fifraka to musi mnie za niego wytarmosić :D

osobka no u nas na szczescie sucho :) jestesmyt juz po 2h spacerku i karmieniu w przychodni w miedzyczasie hehe

Natalia ja pierdziele co za gość.... opowiecie w sadzie jak z toba było i że mąz sie cieszył i sie głupiemu f...wi głupio zrobi..parch jeden no :/ co za ludzie wrrr

kasiak no no juz samoobsługa widze hehe pączunio kochany :)
ach i wszystkiego naj z okazji rocznicy :) zycze formata męzowego co by te wszystkie błedy w systemie sie naprawiły i działał jak złoto ;)

11 lata 1 miesiąc temu #792507 przez kasiak
Dziękuję za życzonka :) trzy lata od ślubu, szybciutko zleciało :P
emi mężowi to bym musiała przeinstalować aplikację dom, rodzina i założyć blokadę rodzicielską na aplikacje praca i piłka nożna :laugh: i przydałaby się aktualizacja niektórych innych elementów, ale nie będę wymagać zbyt wiele bo mu się dysk twardy przepali :P

11 lata 1 miesiąc temu #792517 przez karolinap
W końcu nadrobilam zaległości :)
Dzis przyjechałam do mamy i znalazlam chwilkę zeby poczytać i odpisać. Zasiadłam wiec przed teł, obok kartka i długopis by hasłami zapisać co chce komu napisać. Mama spojrzała i mowi: wyglądasz jakbys lekcje odrabiala :)

Album dla rodziców skończony! Wczoraj byla rocznica i wyrobilam się na ostatnia chwile :) Bardzo się im podobał :) i gościom też :)

Nala - oj nie wiem czy gdzieś znajdziesz większe albumy. Te które ja kupuje maja po 10 kart (1,2mm) + 2 karty okładka (1,5mm) wiec juz razem masz 1,5cm pustego albumu i jak dodać zdjecia, kartki którymi wyklejasz, jakieś elementy to album "rosnie".
Ja z pobytu w Anglii 2,5 roku zrobiłam 100stronicowy album ale tylko zdjecia tam wklejalam i jakieś płaskie aplikacje (kartki, pamiątki itd) moze o takim pomysł?
Tylko wtedy strony są cienkie a nie takie tekturowe po 1,2mm.

Karolinkanice - ale trafiłaś na pielęgniarkę :( biedny Ksawus :(
A jaki juz zdolny :)

Ja pisałam Wam chyba 3 dni temu ze Pola bawi się swoimi stopkami i nie może sięgnąć do buzi. Otóż jeszcze tego samego dnia wieczorem trafiła do buzi i lizala swoje stopki.
Nasze Maluszki rozwijają się w błyskawicznym tempie :)

Uni - oj Polcie też ostatnio zastałam w łóżeczku z glowa przy szczevelkach a z drugiej strony stopki miedzy szczebelkami i nerw juz był ;)

Jamaica - oj wyobrazilam sobie Ciebie w roli konia pociągowego z saniami :)
Super pomysł z tymi bombkami :)
No i bardzo fajny lekarz! Dobrze trafiłaś
a na te pol łyżeczki manny ile wody dodajesz?

Kasiak - rozkojarzona? Spiaca? Mi od razu na myśl ciąża przyszła :)

Qltoorka - przed świętami też chce jeszcze się do fryzjera wybrać :) i zaszaleć bo od kilku lat mam średniej długości włosy zazwyczaj związane w kucyka. Postanowiłam cis zmienić choć nie wiem na jak duza zmianę się odważę.

Przykro czytać ze dziadkowie nie interesują się wnukami. Moi akurat są zakochani w Polci. Mój tata który nie jest zbyt wylewny teraz to tak się nią zachwyca! Co chwile: ale Ty jesteś slodka! Nie, Ty jesteś slodziutka! Ale piękna! Ale kochana! Ja to bym Cię zjadł! I po brzuszku by ją masowal non stop :) super z niego dziadek :) a z mama wiecie ze mam dobry kontakt wiec i ona z Polcia też taki ma ;)

Nataliak - śliczne te szarości! Zdolniacho :)

Pasal - jesteś super dzielna i wytrwala mamusia! Dziewczynki za chwile się poprawia i bedzie lżej, zobaczysz! :)

Emi - mnie też pobolewa podbrzusze :( w poniedziałek mam wizytę u gina. Mnie juz ostatnio bolał to mówił mi ze to od tych ziarniaków. Ale ziarniaki usunięte a podbrzusze nadal boli. Myślisz ze macica wciąż tak się obkurcza ze od tego boli?

My mamy w środę szczepienie i tym samym ważenie i mierzenie wiec też zobacze w te ce tyle jak tam Polcia się plasuje :)
To chyba na tyle ;) Buziaki

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #792519 przez bea2a
Nikaa kupowałam na allegro barwniki spożywcze w płynie. Ale to dwa lata temu było.

Nie wiem czy Wam już pisałam ale Martynka w końcu nauczyła się ssać smoczka i dzięki temu mam teraz kochane dziecko bo ze smoczkiem zasypia prawie od razu. Tfu tfu nie chce zapeszać :)

11 lata 1 miesiąc temu #792541 przez pasal
niestety to byl laptop.. zawsze robie kopie ale teraz pisalam medzy placzem dziewczyn i jakos tak wyszlo. Dalam to co mialam napisane promotorowi w werscji papierowej wec bede musiala przepisac i tyle.

Dziewczyny codziennie wychodzicie na spacer? zastanawiam sie jak to bedzie wygladalo zima. Dziewczyny w ciagu dnia w domu nie chca spac, na spaqcerze potrafia nawet 3 godziny..
a wiadomo ze im bardziej dziecko przemeczone tym gorzej noca spi

11 lata 1 miesiąc temu #792549 przez bea2a
pasal ja codziennie chodzę na spacer w tych samych godzinach. A jak jest deszczowo, jak dzisiaj, to ubieram małą jak na spacer i wystawiam na balkon i tam trochę wózkiem pojeżdżę i mała śpi. Może nie tak długo jak na spacerze ale zawsze trochę powietrza jej się przyda.

A zimą, jak będzie mróz i śnieg to tym bardziej trzeba dzieciątko hartować:)

11 lata 1 miesiąc temu #792611 przez nala
Pasal, ja też codziennie spaceruję chyba, że pada. Teraz u rodziców wystawiam małą na taras jak bada bo sama u siebie nie mam balkonu bo też bym robiła jak Bea.
Z laptopa czasem też się udaje odzyskać dane tylko musiałabyś go podrzucić jakiemuś specowi.

Karolinap, mówisz o takim tradycyjnym albumie do wyklejania zdjęć, żeby w takim zrobić? Fajnie musi Polcia wyglądać liżąc stópki, moja się póki co nie interesuje :/

Kasiak, mój mąż jest programistą to może coś zdoła wykombinować buhahaha :D dobre to :) ja swojemu też powinnam włączyć blokadę rodzicielską na pracę :)
Wszystkiego naj z okazji rocznicy ślubowania :) a Sebuś jak zawsze przesłodki :)

Nataliak, no to nieźle. Nie ma to jak "życzliwy" sąsiad. Pamiętam jak Pasal o swoich pisała i miała nalot kontrolny. Ja pierdziu...A sprawę na pewno umorzą, więc się nie zamartwiaj.
Co do malowania to podziwiam, bo ja po całym dniu padam z mała to już w ogóle by był istny Armagedon :D uwielbiam szarość z bielą i mam podobnie w sypialni :)
Pieluszek używam jeszcze 3, ale kupiłam teraz rosmanowe i jakieś małe są. Dady są większe i wrócę teraz do nich z powrotem, ale też już mam kupione 2 paczki 4 na wszelki wypadek i chyba przetestuję jak się sprawdzi ten rozmiar.

Osóbka, jak przyrządziłaś tego gluta :D z jabłuszkiem? Ja zaczęłam podawać odrobinę jabłka i też bym wymieszała z nim gluten.

Karolinkanice, no to masz akrobatę :) nieźle! Też od razu mi się przypomniało jak się zamartwiałaś bo główki nie podnosił a tu proszę jak się chłopak wyrobił. A nie chciałabyś sobie zrobić warkoczyków? :)

Yuki, kurczę ja tam się w ogóle na tych centylach nie znam i ani razu nic nie sprawdziałam. Lekarz też nic nie mówił, więc mam nadzieję, że jest wszystko w normie.

Qltoorka, aż sama sprawdziłam czy Aluśce podaję witaminę D czy D3, ale wygląda na D3 :) A ja wczoraj byłam u fryzjera i moje długie włosy poszły w niepamięć. Mam teraz krótko jak Ty na fotce na FB :) musiałam tak obciąć, bo mi już z włosów połowa została i normalnie zakola się porobiły :(

Jamajka, to świetnie, że udało się znaleźć dobrego pediatrę. Trzymam kciuki żeby Mikołajowi szybko przeszło. Moja Alicja dzisiaj też zakatarzona :( aż leci z noska kurde mol i nie wiem, może to zęby, bo od kilku dni się w nocy coraz częściej też na jedzenie budzi. No dzisiaj co 2 godziny, ale ślinić to się nie ślini za bardzo.

A u nas dzisiaj deszczowo. Siedzimy w chałupce, ale chociaż Alusia się na tarasie powerandowała :) Jak wspomniałam, wczoraj obcięłam włosy na krótko i się oswajam. Nawet mi się podoba, zobaczymy jak będzie jak zaczną odrastać. Alutce kupiłam w szmaciaku parę ubranek i leci dzień za dniem.

11 lata 1 miesiąc temu #792619 przez jorgus_krk
pasal my tez chodzimy codziennie no chyba ze leje a w zimie to wlasnie sie zastanawiam do jakiej temp mozna wychodzic? jak myslicie?

11 lata 1 miesiąc temu #792621 przez agusiaa26
NataliaK calkiem inne wnetrza teraz z ta szaroscia, super:)
Sasiadem sie nie przejmuj, co on wywalczy w sadzie pewnie nic ale zadowolony bo w domu nie musi siedziec tylko bedzie latal po sadach, zal czlowieka. Bedziesz sie odwolywac, spokojnie nie zajmuj sobie glowy byle burakiem!

Kasiak rowniez zycze Wszystkiego naj naj! Duzo milosci i rodzenstwa dla Sebusia:):)

Bea poprosze te przepisy

Mam pytanie, jak dajecie juz np deserki ze sloiczka to ile lyzeczek? Dalam Julkowi sprobowac jabluszka z bananem i ku mojemu zdziwieniu trzesl sie jak Mila Emilki:) myslalam ze zje lyzke:) dalam 8 lyzeczek i zaczal mi jeczec i wkladac paluszki do buzi, dalam jeszcze 3 i to samo zloscil sie;) pomyslalam ze glodny wiec przylozylam.do piersi ale nie chcial.
Ile mam dawac lyzeczek tyle ile malutki zje czy jak? Sorry moze glupie pytanie ale nie chce mu zaszkodzic. Tak samo z innymi daniami. Jak mozecie to odpiszcie. Merci

Tez staram sie codziennie wychodzic nawet jak mi zimno bo wiem ze dziecko cieplo ma w wozku ale np dzis mialam takiego lenia ze go sobie odpuscilam.

11 lata 1 miesiąc temu #792625 przez agusiaa26

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #792629 przez karolinkanice16
NataliaK my używamy już 4 :) ale ja używam Pampers Activ baby w Polsce one są inne niż tu mnie w Irlandii,

Emi no właśnie tak myśle nad tym ombre

Bea2a ja też poproszę Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Nala warkoczyki miałam już kilka razy i z moimi włosami zajmuje to dużo czasu prawie 6 godzin. Zawsze robiła mi je siostra A. teraz nie bardzo ma czas ;/

11 lata 1 miesiąc temu #792642 przez Nikaa
Bea dziękuje za książkę :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka