- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..

www.rossnet.pl/Artykul/Wprowadzamy-glute...ty-niemowlaka,198432
Narzeczona przyjaciela ma tą przypadłość i jest milion rzeczy (wszelkie mączne wyroby), których jeść nie może włączając np. wafelek z loda. (to akurat mi się przypomniało, bo jadłam z nim lody i mi powiedział).
Ja znowu jestem trochę zdezorientowana, bo wszędzie jest, że albo cyc albo mm. A ja przecież od 2 miesięcy i na tym i na tym jadę i np. nie wiem kiedy mam wprowadzać warzywka. I też mi przeczucie mówi, żeby poczekać co najmniej do 5mieś.
Nils czasami dostaje zimny kawałek jabłka do ssania i ciumka sobie. Podoba mu się to, ale nie wiem czy dlatego, że dobre czy daje ulgę dziąsłom.
Emi dla sprostowania, impreza do 7 ale na dole, a ja przy dziecku oka zmrużyć nie dałam rady, bo było głośno. Zazwyczaj budzę się od byle pierdnięcia Nilsa więc jak było tyle dzwięków na około, to nie byłam w stanie zasnąć

Jorgus szpinak mówisz

Bea my przy pierwszej podróży wzięliśmy pościel małego tą w której spał, żeby za dużo nowych zapachów nie było, szczególnie jeśli chodzi o spanie. Sprawdziło się jak ta lala

Pasal ja myślę, że Ty i tak sobie świetnie radzisz, bo przecież były jeszcze dwie mamy blizniaków w lipcówkach jeśli dobrze pamiętam, a one się od porodu na forum nie pojawiają

Yuki serca jak dzwon córci życzę

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MlecznaMama
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
Agniesia!!! łosz kurde! Wspaniała wiadomość! Gratuluję! Kibicuję Ci bardzo i czekam na informacje! Pisz nam wszystko! Oj bedzie kolejny Lipcowy dzieciaczek! kiedy wizyta?
Dorkiszonku! Byłaś popatrzeć na ten rynek? Ja dzisiaj kupiłam mojemu Maluchowi słoiczek

Uni ciasto szpinakowo-marchewkowe? koniecznie daj znać czy dobre. To mamy kolejną parkę na forum. Pan Nils i panna Mila

My niebawem w końcu kupujemy piekarnik więc rozpoczynam wielkie pieczenie ciast i innych... zaglądnę sobie chyba na bloga bea2a

Karolinkanice super się Ksawcio bawił na macie. Mój mały już na szczęście coraz bardziej zainteresowany zabawkami

Właśnie Jamajka? Gdzie Cię wywiało
Agusia26 super chłopaki!!!
- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1

Zmienili nam pielęgniarkę na taką sikse że nie zdzierżę ... Najpierw zrobiła mi wywód jak ja dziecko ubieram na dworze może z 1 stopień małemu ubrałam rajtuzki spodnie dresowe i kurteczkę a tam do mnie że to stanowczo za grubo, więc jej powiedziałam że to moje dziecko i wara. Poprzednia pielęgniarka zdążyła wbić mu igły w dwie nóżki zanim się rozpłakał a ta cuda na kiju kazała mi go najpierw posadzić na jedno kolano potem na drugie i za drugim razem tak się rozpłakał że serce to myślałam że mi zaraz pęknie aż cały zesztywniał, potem mój A. go uspokił i zasnął. A ta znowu zaczęła jakieś biadolenie, ja do niej żeby mi dała receptę na te krążki antykoncepcyjne to znowu wykład że może coś innego i w ogóle i opowiada mi jak te krążki działają

- jorgus_krk
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
nasz też mało co obraca się czasami mu sie zdarzy ale nie chętnie a do siadania rwie się chętniej ale wydaję mi się że tak 2 tyg temu bardziej chchiał a teraz zrobił się leniuszek

właśnie się wykąpaliśmy a tatuś daje mu flachę i potem lulanko
- nala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Yuki, zdrowia dla córci życzę.
Karolinap, przeanalizowałam Twój opis zrobienia albumu. Nie jest to jakieś mega trudne zajęcie

Pasal, świetnie sobie radzisz. Wiem, że opadasz z sił ale będzie lepiej. Trzymam kciuki non stop.
Moja Alutka też się do przekręcania nie kwapi. Dzisiaj jadłam jabłko i tak na mnie patrzyła jakbym jej krzywdę jakąś zrobiła, dałam jej polizać i jak zabrałam to takie niezadowolenie było, że nie wiem

- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Co do glutenu to podsyłam Ci kilka fajnych linków do zapoznania się:
www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79410,4558796.html
www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/ka...adzanie-glutenu.aspx
www.sosrodzice.pl/rozszerzanie-diety-dziecka-gluten/
mamyporady.pl/2012/09/jak-wprowadzic-gluten.html
Zazdroszczę weekendu

My dziś w końcu po pierwszym razie z glutem. Chociaż i tak podawanie go muszę jeszcze poćwiczyć, bo kaszka miała grudki i dodałam ją do 40 ml mojego mleka i było to wszystko wodniste... Normalnie jakbym mleko łyżeczką podawała... Ale zjadł mimo wszystko, więc pierwsze pół łyzeczki glutenu wszamane.
Jutro może tą mannę Nestle spróbuję? Albo poćwiczę z tą zwykłą manną a mojego mleka dam mniej?
pasal, yuki, dziękuję Wam bardzo za rady

A próbowałaś już tego sposobu z rozdzielaniem swoich księżniczek?
uniuni, yuki dobrze pisze, jak najbardziej. I nie neguję tego co jest w artykule, który podesłałaś. Przecież ja tak robię

Co do tego, że karmisz i mlekiem swoim i mm to chyba w tym przypadku bierze się pod uwagę co przeważa w diecie dziecka.
Patrizia, czekam z niecierpliwością na Twoje dwie kreseczki

- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Patrizia co tam u Ciebie słychać ? tak jak pisała Uni czekamy na Twoje dwie kreseczki

agusiaa26 wiesz co do dziewczyn, które udzielają się tylko na FB -jest mi smutno ale cóż nic na to nie poradzimy :/
bea2a super pomysł z tym wyjazdem

pasal chyba ja wrzucałam coś co działa na mojego synka :)jeśli to to choć trochę pomogło to super ciesze się
- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Też zaczęłąm czytac czasem bajki ale Janek jest zainteresowany na chwile

Qltoorka ja ostatnio miałam Janka w spacerówce bo byłam u siostry i nie miałam wózka a chciałyśmy wyjści wzięłam od jej córki i Janek nie narzekał. Dla mnie ta przesiadka z gądoli to taki skok w rozwoju dziecka mi się wydaje i chyba dlatego nie chce jeszcze zmieniać bo nie chcę, żeby on tak szybko rósł hehe tak samo mam z przeniesieniem go dołóżeczka z kosza, nie chće tego bo wiem, że muszę go przenieśc bo będzie powoli za duży i chcę go jak najdłużej zatrzymac takie malutkiego

Nikaa też lubię patrzeć na mojego śpiszka

Piękne zdjęcia dzieciaczków takie słodziaki z tych naszych bobasów

Z rozszerzeniem diety jeżeli chodzi o gluten to też nie iwem co i jak bo wszędzie piszą co innego...jutro idziemy na szczepienie to zapytam czy podawać.
Agusia mój też się w nocy budzi ale bardzo różnie, wydaje mi się, że on co przebudzenie nie jest głodny bo nieraz dam mu smoka i śpi dalej. Dzieci poprostu mają potrzebę ssania i się przebudzają nie koniecznie na mleko ale my lecimy z mlekiem bo myślimy, że głodny. Za zastępuje smokiem ale jak ktoś nie używa to może herbatka albo woda? warzywka też gotuje i traktuje blenderm albu widelcem jak mam mało.
Agniesia cudowna wiadomość :* maż zachwycony a Ty? pewnie tez?
bea wypad nad morze super pomysł

- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- bea2a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Co do przepisu przesyłam link do mojego pierwszego bloga, którego prowadziłam. Tam jest przepis na pierniczki: radosnatworczosckulinarna.blox.pl/2011/12/Pierniczki.html
Agniesia gratulacje z powodu ciąży. Podziwiam bo ja na razie nie dałabym rady.
Qltoorko dziękuje za linki - już zaczynam się dokształcać

- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-

- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4

- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..

Kupiłam dzisiaj tą siateczkę do której wrzuca się jakieś warzywka czy owoce żeby maluch mógł sobie possać trochę

Natalia pokarz jak to teraz wygląda! Chętnie zobaczę, bo masz bardzo fajne pomysły i świetne wyczucie. Pamiętam ten piękny pokoik Jasia

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43

A tak poważnie, mamy świetny konkurs z super nagrodami, a coś się rozkręcić nie chce.
Zerknijcie, napiszcie dwa słowa i wygrajcie zestaw 15!!! olejków do masażu i pielęgnacji Sahera

wrolimamy.pl/konkurs-podroz-do-kraju-faraona/
- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-