BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 4 miesiąc temu #790798 przez dorkiszon
emi , a nie daje się surowego startego jabłka ? Ja tak myślałam. Dajesz tylko gotowane ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #790806 przez karolinkanice16
Jabłko można dać surowe starte albo ugotowane z odrobiną wody i zmiksowane

11 lata 4 miesiąc temu #790810 przez dorkiszon
Ja jak zacznę to podam kaszkę ryżową bezsmakową robioną na mm. Najpierw dam pół łyżeczki kaszki i stopniowo ciodziennie więcej, aż będę robiła normalną kaszkę. I narazie będzie jadł ją w dzień ,a potem jak przywyknie to na noc. Kaszke manne podam w 6 miesiącu pół łyżeczki do zupki czy do obiadku. Wszystko z tej strony się sugeruje co podałam. Smakowe kaszki podam tez tak dopiero w 6 miesiącu np. z jabłkiem i powoli z innymi owocami. Lub można kaszkę bezsmakową mieszać samemu ze startym jabłkiem dużo jest opcji.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #790815 przez dorkiszon
karolinka aha czyli taki mus jabłkowy z gotowanego można zrobić no tak.

Karolinka, a jak gotujesz na parze, bo tez btym chciałą to wtedy dolewasz zwykłej przegotowanej wody i miksujesz tak ? Jak się gotuje to wtedy używa się tej wody z warzyw tj. taki wywar i się miksuje razem np. z marchęwką jęsli ją gotowaliśmy. Dlatego pytam. Czy to nie jest wtedy bardzo jałowe jak sama woda tak dodana? Ja bym wolała na parze , bo wtedy jest lepszy smak warzyw i więcej witamin, a nie takie wygotowane.

11 lata 4 miesiąc temu #790816 przez agusiaa26
Ło matko jakie to proste!:) to od jutra pichce maluszkowi niech ma;) a jablko surowe starte na malych oczkach??

Dorkiszon dzieki za linka zaraz spojrze

Moj tez usypia juz sam w lozeczku, po cycu mu sie odbije, klade do lozeczka, daje smoczka i pieluszke, klade na boczek i maly zasypia:) moje zlotko kochane dorasta jestem.z niego mega dumna:)

Dzieki dziewczyny:)!

11 lata 4 miesiąc temu #790819 przez dorkiszon
agusia ta strona jest łatwa tylko wpisujesz ile ma dziecko miesięcy, jak karmisz i masz przepisy.
Jabbłko na najdrobniejszych oczkach całkiem na papkę , zawsze musi mieć papkę, bo ci się zacznie krztusić , nie może być żadnych grudek na początku. Tak wyczytałam.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #790824 przez nala
Agusia, Dorkiszon, jabłko można skrobać łyżeczką.

Kasiorek, dziękujemy!

Karolinap, dzięki za instrukcję. Jakby co to będę pytać :)

11 lata 4 miesiąc temu #790827 przez agusiaa26
Dorkiszon fajna stronka juz ja mam w zakladkach:)

Tak z innej beczki, jestem ciagle w ruchu, nosze klocka, kolana mi juz trzeszcza, myje podlogi, sprzatam, gotuje piore itd itp i dalej jestem gruba:( juz nie wiem chyba trzeba przestac jesc zeby brzuch i uda zniknely. Niby wszedzie pisza ze jak karmisz piersia to dziecko zabiera ci kg ktore przyplataly sie w ciazy ale ja tego nie widze, zaraz swieta, chrzciny, chcialam ladnie wygladac a tu doopa :(

11 lata 4 miesiąc temu #790868 przez agniesia
Kochane!!! Jestem w ciazy!!! Sewerynek będzie miał rodzeństwo!!!

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #790871 przez kasiak
agniesia o żesz kurde! Gratulacje :laugh: jakie zaskoczenie! No szybko się postaraliście :P

My walczymy z marudzeniem dziś. Nie wiem czy kryzys laktacyjny jakiś mam, ale cyce pustawe a Sebek wyje bo glodny. Je co chwilę i dalej nic, bo nie nadążam z produkcją :dry: ostatnio mniej jadłam to może dlatego, ale w sumie dużo piję, wiec nie wiem. No i przez to focha ma bo kaszki nie było, bo nie miałam z czego ściągnąć. Warzywek tez nie bylo, bo te z supermarketu to sama chemia, a mąż słoiczków kupować nie ogarnia. Ehhh....lecę bo brzuszek pusty mnie woła. Aaa i zapomniałam dodać, że dziąsełka znów swędzą, jakby mógł to by szczebelki łóżeczka gryzł. Przedtem sobie całą piąstkę do buzi wsadził, nawet smoczkiem nie pogardził. Niech już coś wyjdzie i będzie spokój.
Milego wieczorka. :)

11 lata 4 miesiąc temu #790876 przez karolinap
Agniesia- ale super! Gratulacje :)
Jeszcze niedawno pisałaś, ze "moze" i jednak sie udało :)

11 lata 4 miesiąc temu #790889 przez osobka85
Agniesia gratulacje!! :) będzieciemieli kolejne lipcowe lub sierpniowe dzieciątko :)

synek- Jaś <3

11 lata 4 miesiąc temu #790891 przez uniuni
Agniesia!!! Gratulacje Kochana!!! :cheer: Sciskam, całuję i jestem prze szczęśliwa razem z Tobą :D Termin na lipiec ma się rozumieć :laugh: Płodne te pazdzierniki są ;)

11 lata 4 miesiąc temu #790921 przez agusiaa26
Agniesia!!! Wow co za wiadomosc!! Gratulacjeee!! Pamietam jak pisalas ze ptaszek nie wytrzymal haha! Super! Wszystkiego dobrego!:)

11 lata 4 miesiąc temu #790930 przez emi87
agniesia gratulacje!!!! kolejne lipcowe maleństwo ? który tydz-opowiadaj! :D alez super wieści :D i koniecznie informuj na bieżąco! :*
to która nastepna? :P

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka