- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
uniuni, też na imprezie u znajomych próbowaliśmy tej aplikacji, ale nam telefony zawieszała...
Wiecie co, próbowałam sobie ściągnąć trochę mleka, żeby dać je do lodówki na jutrzejszą kaszkę i za cholerę nic nie leci... Jak synek doi co dwie godziny to ciężko coś ponad to wyciągnąć-jak nic nie upuszczę z cyca do jutrzejszego wieczora to chyba będę robić na mm, bo nie będę miała wyjścia... Wiem, że najłatwiej byłoby dodać kaszkę do jakiegoś warzywka czy owocu-wiele z Was tak robi, ale ja postanowiłam najpierw wprowadzić sam ten gluten, a inne smaki dopiero jak Mikuś rozpocznie 6 miesiąc... Czyli za 3 tygodnie. Jakoś wciąż mam w głowie to, że do 6 miesiąca tylko karmienie piersią...
agusiaa, miałaś też dzis podać kaszkę-jak Ci poszło?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
My dzisiaj znowu podaliśmy marcheweczkę z ziemniakiem i Ksawcio aż buzie otwiera szeroko jak widzi
Jutro mamy szczepienie i boję się jeszcze bardziej niż na pierwszym, nie mogę słuchać jak płacze ehh ... jakoś będę musiała przeżyć.
- kasiorek001
- Wylogowany
- gaworzenie
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Podalam ta kaszke po 18, pozniej kapiel.i co i nic. Pierwszy cyc ok 23 i pozniej juz co 2h wiec nie mydle sobie oczu ze jak dam kaszke to dzieko przespi mi cala noc! Dzis chce mu dac marcheweczki ale tez wiecej czuje presji meza niz potrzeby, metlik mam w glowie czy aby napewno dobrze robie i czy nie zrobic kilku dni przerwy. Rowniez dopadaja mnoe watpliwosci czy dam sobie rade z tym dokarmianiem popajaniem?
Widze ze na FB tyle dziewczyn sie odzywa a tu nic wiec zastanawiam sie dlaczego One nadal sa w Lipcowkach?? Jesli sie odcinac to od wszystkiego a nie tylko od forum, moglyby chociaz pomyslec ze nam jest przykro, kiedys kazda siebie wspierala a teraz co??!!
Jamaiko where are you??!
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
Qltoorka ja narazie manny nie robiłam tylko taka ryzową co wsypujesz do mleczka i samo sie robi kurcze przeraziłaś mnie - aż sie boje swojego starcia z manną
ja mieszam z mm i Mili nic nie jest a jest na prawde wygodnie i wydaje mi sie smacznie bo wpierdziela az sie uchy trzesą
agusia i prawidłowo! musisz im wyznaczyc granice bo to ty jestes mama i ty decydujesz o swoim dziecku. powiedz im że oni swoje dzieci juz chyba wychowali?
a jak sie kochana nie czujesz na wprowadzanie posiłków to nie ma co nie patrz na innych - jeżeli matczyne serce ci podpowiada że nie i po podaniu posiłku źle sie z tym czujesz - nie rób tego ty jako Julusiowa mama wiesz najlepiej co dla niego dobre :*
agniesia ach az mnie na wspominki wzieło...i troche zazdraszczam
marta to miał synus wyczucie z ta kupa kulturalnie hehe
uniuni wow do 7 rano?! to żes ładnie przyimprezowała a Nils widze lubi życie towarzyskie i poimpreować czasem ach te chłopy hehe
karololinkanice bądź dzielna! :* tez tego nie lubie tym bardziej że mamy taka niemiła pielęgniarke, która mój mąż nazywa Krwawa Brygida
Patrizia 2014 jest twój! muah i zaglądaj do nas czasem bo to forum bez ciebie to nie to samo
- agniesia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
Ja nadal jestem w szoku:)
Mąż ciągle powtarza Sewerynkowi, że będzie mieć rodzeństwo;)
Różnica między nimi będzie maksymalnie 14,5 miesiąca.
Sciskam wszystkie:)
- yuki
- Wylogowany
- gaworzenie
Wiecie co, próbowałam sobie ściągnąć trochę mleka, żeby dać je do lodówki na jutrzejszą kaszkę i za cholerę nic nie leci... Jak synek doi co dwie godziny to ciężko coś ponad to wyciągnąć-jak nic nie upuszczę z cyca do jutrzejszego wieczora to chyba będę robić na mm, bo nie będę miała wyjścia...
Spróbuj ściągać mleko podczas karmienia - ja jak chciałam ściągać pierwszy raz to też nic nie leciało albo było to 5-10ml. Podczas karmienia Mili do drugiego cycka przystawiałam laktator i machałam (mam ręczny) i udawało mi się 30ml ściągnąć (mi dodatkowo mleko trochę samo leci z drugiej piersi jak karmię). Po odstawieniu młodej przystawiałam też jeszcze na chwilę do tej piersi, z której jadła i coś tam się dokraplało.
Jak będziesz regularnie próbowała ściągać (nawet jak nic nie leci) to produkcja mleka się zwiększy, bo zasygnalizujesz organizmowi, że potrzeba go więcej. Teraz produkuje tylko na potrzeby młodego.
A w ogóle to witajcie, byłam tu u Was w czerwcu, miałam termin na ostatni dzień lipca i w końcu urodziłam na początku sierpnia. Podczytuję Was od czasu do czasu i widzę, że poruszyłyście temat wprowadzania nowych pokarmów. Nas to czeka za minimum 2 miesiące, gluten jakoś grudzień/styczeń ale już teraz zaczynam się tym interesować i będę śledziła Wasze starania
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
my po jednym spacerku i za 1,5h idziemy na drugi sasa słoneczko pieknie świeci trzeba korzystać!
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Dzieki za pamiec dziewuszki :* caluje wszystkie bobaski juz takie duze jak sie patrzy na Fb na zdjecia Waszych pociech no nic trzeba uciekac do pracy ............ jak ja kocham moja prace :P:P:P:P buziole jeszcze raz :*
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Qltoorko jeśli możesz to podeślij jeszcze jakiegoś linka o tym glutenie skoro już przeryłaś cały Internet
Wybieramy się we trójkę nad morze na Andrzejki. To będzie pierwsza taka długa podróż Martynki. Jedziemy na weekend (pt. - ndz.). Zobaczymy jak mała zniesie podróż i nowe miejsce. To ma być taki wypoczynek SPA dla nas. O czymś takim pisała Dziubasek i opowiedziałam to mężowi a on podłapał i dał się przekonać, ku mojej wielkiej uciesze
Zastanawiam się czy wszystkie Wasze dzieciaczki już się turlają, tzn. obracają np. z brzuszka na plecki i na odwrót? Moja niestety jeszcze tego nie robi. Tzn. jak ją chce na boczek położyć to od razu leci na brzuszek, więc łatwo to idzie ale sama jakoś się do tego nie zabiera. Jedynie co to chce siedzieć bo się siłuje do przodu i nogi podnosi jak się ją za rączki chwyci.
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
Qltoorka - ja do kaszek nawet mleczno-ryżowych dodaję jeszcze mm. Do kaszy manny też. Także mam tą z rossmana więc robię tak. Szykuje mleko i wstawiam do podgrzewacza, po kąpieli dosypuję dwie miarki (ok 2 łyżeczek) kaszki odrazu mieszam i daję. jak za długo postoi robi się beton, jak grzeję razem z mlekiem robi sie właśnie taki glut a pokarm matki jak najbardziej możesz zmieszać z mm (tak robili w szpitalu jak miałam za mało pokarmu). I myślę że lepsza w smaku będzie niż ta na wodzie.
Na początek może daj tylko odrobinę tej kaszy i to najlepiej rano, bo jeżeli się okaże, że maluszek nie toleruje glutenu to nocą będziesz miała armagedon.
agusiaa26 nie przejmuj się takim głupim gadaniem, mleko z cyca to najlepsze co może być dla dziecka i zdąży się jeszcze najeść wszystkim innym
dziewczyny ja sie nie odzywam bo u mnie jak zwykle jazda bez trzymanki, przechodzą mnie już myśli czy nie uciec z domu. Mężowi skończył sie urlop i zostałam z tym wszystkim sama. Teraz je zabrał na spacer na szczęcie. Któraś z dziewczyn wrzuciła mi linka z melodyjką, bardzo Ci za to dziękuję!! może nie usypia dziewczyn ale Zuzkę i mnie uspokaja. Dziś znowu spałam tylko 2 godziny.. od 23 do 1 świrowała Gabryśka a od 3 do 6 Zuzka.. po czym o 6 Gabryśka zaczęła dzień a Zuzka poszła spać. Jakby było tego mało stłukłam sobie dwa palce bo w pośpiechu robiłam mleko i uderzyłam o szafkę niby do 6 miesiąca najgorzej.. wiec jeszcze tydzień
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
- yuki
- Wylogowany
- gaworzenie
My byłyśmy dzisiaj u kardiologa na echo, bo mała ma wadę serduszka i okazało się, że już praktycznie wszystko w porządku. Jeszcze jest malutki przepływ ale ma się szybko zamknąć sam i za pół roku kontrola.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja narazie mam dość wrażeń z jednym
Przestawił się i zasypia mi o 21, a ja ledwo na oczy patrzę.
Dobra ide , bo juz mnie woła.