- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
pracy licencjackiej współczuję-nie da się nic już zrobić? Tak na przyszłość to ja za każdym razem gdy kończyłam pisanie to wysyłałam plik na maila. W internecie nic nie ginie....
Jamajka, tak mnie nurtuje ten Wasz niedobór witaminy D, że sprawdziłam w necie ten Juvit D, który podawałaś Mikusiowi i znalazłam tylko taki z witaminą D3.... skąd ten niedobór zatem...???
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
karolinka nie dziwię się, też bym żałowała mi szkoda ściąć a co dopiero jak Ty masz takie długie
Agusia podejrzewam, że Ci przykro. U nas troche lepiej jeżeli chodzi o odwiedziny mojej mamy i jak już jest z Jankiem to jest bardzo troskliwa ale tak to rzadko dzwoni zapytac co i jak. Osatnio nawet stwierdziła, że może z Jankiem zostać w sylwestra gdybyśmy chceli gdzieś wyjść.
kasiak powinnaś troche odpuścic i wypocząć wtedy moze poczujesz się lepiej ale wiem przy dziecku i tylu obowiązkach ciężo...
Qltoorka znowu do fryzjera? chyba nie ścinasz jeszcze krócej ?
Jamajka dobrze, że w końcu trafiłaś na dobrego specjalistę...czoło olimpijskie też mnie to zastanawia...
uni mój jeszcze nie fika może dlatego, że w koszu miejsca nie a tyle więc znajduję go zawsze w tym samym miejscu, w takim razie poraz mienić kołderkę żeby mi tak się nie rozkopywał. Zrobiłam kilka zdjęć mojej pracy ale niestety światło kiepskie ;/ zdjecie kiepskie bo j atu nie naucze sie chyab nigdy wstawic dobrego zdjecie szarości są po zmianach.
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Żeby nam nic nie uciekło kupiliśmy dysk przenośny i wszystkie zdjęca, dokumenty trzymamy na nim.
A co do dziewczynek skoro to ząbkowanie to witaj w klubie oby szybko przeszło bo osiwieć można już na starcie powodzenia
My po nocy nieco lepiej. Wypięłam sie na starego i żarła ni ma. Nie chciało mi sie już wczoraj. Nic mu nie będzie jak zje kupną bułkę. Chciałam byc miła bo dziś nasza 3 rocznica ślubu, ale sił mi brakło.
Jeszcze mały marudził, bo nas oboje brzuchy bolały i spał ze mną w nocy zamiast w łóżeczku i padłam przy usypianiu
Idziemy na razie, mama na śniadanie a Sebek na matę na brzuszek, wypierdzieć wczorajsze bolączki bo jak go po nocy na brzuch położę to zawsze wali kupola
- yuki
- Wylogowany
- gaworzenie
Jamajka zazdroszczę znalezienia tak dobrego pediatry. Ja u siebie w przychodni byłam już u 3 różnych lekarzy - dwie lekarki trafiły mi się na szczepieniach a do jeszcze jednego poszłam jak mała złapała okropną wysypkę. Nie wiem czy którykolwiek z tych lekarzy jest w miarę kompetentny, bo to lekarze rodzinni a nie specjaliści. O witaminę D nikt mnie nie pytał, tylko czy podaję. Nikt mi nie skomentował ciemiączka czy czoła, czy czegokolwiek innego. Jak ostatnio byliśmy na szczepieniu to wyszło, że Mila spadła z wagą na 3 centyl (była na 10) i zaczęły z pielęgniarką na ten temat dyskutować, ale dopiero jak się zapytałam wprost czy za mało waży, to się do mnie zwróciły - i to pielęgniarka, lekarka praktycznie się nie odzywa. Nie wiem, póki nie będzie jakichś problemów to raczej lekarzy zmieniać nie będę.
Co do samej witaminy D, to myślę, że to zależy od indywidualnego przyswajania witamy u każdego dziecka. Na ulotce (podaję VitaD) jest też napisane, że lekarz może zalecić większą dawkę niż ta jedna kapsułka.
NataliaK bardzo mi się podobają te szarości Świetnie współgrają z bielą szafek i dodatków
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
yuki u Ciebie kupal a u nas siuski znowu przeleciały, chyba musze zmienić juz pampersy na 4 bo wydaje mi się, że to wina tego, nie możliwe żebym stale źle zakłądała pieluszke ;/ najgorsze, że dopiero co kupiłam całą pakę 3 ale bede czesto zmianiała małemu wiec wykorzystam...
Wiecie co mnie zastanawia bo Jank jak nocne mleko ma ok 4,30 lub 5,30 zależy jak śpi to on później w ogóle mi pić nie chce. Dziś to samo dostał o 4,30 i do teraz nie pił a to już prawie 7h. Próbowałam mu dać ale nie chce wypluwa smoczek od butelki, dziwne co nie? A w dzień topije co 4h mniej wiecej w nocy to samo...nie wiem co jest.
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
uniuni aaa to wy we dwoje z moim zieciem mieliście impreze dla vipów na górze wszystko jasne
ja mam cos podobnego do tej siateczki tylko w wersji smoczka
Mleczna mówisz pieczenie mmm ja to sie musze z tym ograniczyc bo moja dupa rosnie juz od samego powietrza a jak zrobiłam ostatnio szarlotke bo mąz chciał to kto opierdzielił najwięcej? no ba pewnie ze ja....
karolinkanice uuu ci sie trafiła... witaj w klubie :/ nasza Krwawa Brygida nawet nic nie mówi, ona jak bazyliszek zabija wzrokiem....
ale tak sam sam? bez trzymania cie za rączki? no szaaaalony a jeszcze niedawno sie martwiłaś że główki nie podnosi widzisz jak nadrabia
moja sie też nie turla, tylko na boczek jak ma chec i czasem próbuje z boczku na brzuszek. ale szłu ni ma a z brzucha to juz kaplica, nie potrafi wrócić bez pomocy tylko zaczyna sie denerwować i płakac. maluchy maja czas wiec NO PANIC!
Yuki zdrówka dla małej i serca jak dzwon!
az tak spadla z centylami?moja Milcia tez raz nam scudla przez 2 tyg ale to przez refluks...
NataliaK rewelacyjne kolry! odrazu nowoczesniej i przejrzysciej-zupełnie inne wnetrze! bardzo mi sie podoba
ulalal tylk owe dwoje fiu fiu tylko grzecznie tam!
a tak teraz pomyslaąłm że można ugotowac zwykła manne nawet gruba, dodoac mleko iii zmiksowac blenderem! ha geniusz ze mnie co
nasz spi z nami pod kołderka a w dzień pod kocykiem w łóżeczku. ale zdartzyło sie kilka razy ze sie nakryła.
a moze z tym jedzeniem tomu sie troche dzien z noca pomieszał??
kasiak moze przesilenie i przemęczenie? tez miałam tak ostatnio...
Jamajka omasz! no widzisz dobrze ze taka dociekliwa jestes. najwazniejsze ze juz wiadomo o co chodzi i jak pomoc dziecku zuch mamuśka!
agusia powinnas powiedziec co cie boli bo moze oni nawet nie zdaja sobie z tego sprawy?
pasal super ze rozdzielenie pomoglo ci zdiagnozowac co sie dzieje. a niestety nieszczescia nie chodza parami ale stadami!ale podobno po burzy zawsze jest słońce wiec wierze ze niebawem wszystko zmieni sie na lepsze a co do rodziców-powinni spalić sie ze wstydu!
apropo kompa-kupilismy dysk zewnetrzny, zgralismy wszystkie zdj i pliki i...upadł mi :/ a narazie odzyskiwanie danych za drogie... ale z kompa sie da łatwiej i to samemu często wiec badz dobrej mysli
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
pasjakobiety.blogspot.com/2013/11/ciasto...i-i-kasza-manna.html
- yuki
- Wylogowany
- gaworzenie
emi no niestety, dwa miesiące temu była na 10 centylu, teraz spadła do tego 3. Pielęgniarka powiedziała, że to jeszcze nie problem, dopiero jak wypadnie z siatki to trzeba będzie dokarmiać. Dzisiaj się z nią ważyłam i wyszło mi, że od ostatniego ważenia przytyła 340gram (w niecałe 2 tyg), jeśli to prawda (bo z tymi domowymi wagami różnie bywa ) to byłoby super, bo średnio jej wychodziło ostatnio 140g tygodniowo.
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
Qltoorka no właśnie dlatego chodzę w związanych. Ksawi już mnie czasem chwyta i ciągnie.
- osobka85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Natalia- super kolorki bardzo ładnie wyszło Ci to malowanie.
jamajka- dzięki, za pomysł!! zupełnie wyleciało mi z głowy, że można na bombkach dać swój własny tekst!! więc już wiem jak będą wyglądały bombki Jasia i super, że znalazłaś wreszcie dobrego pediatrę. Oby witamina D pomogła szybko!!
qltoorka- masz rację- te witaminy, które wszystkie dajemy naszym szkrabom to witamina D3. Ale czasami zdarza się, że witamina jest źle przyswajalna i lekarz zaleca dodatkową dawkę aby zapobiegać niedoborom tak, jak w przypadku jamajki. U mnie lekarka też sprawdza zawsze ciemiączko i główkę czy aby nie ma tzw. rozmiękania kości związanego z niedoborami d3.
bea2a- ciasto wygląda super!! i zdecydowanie apetyczniej niż manna przygotowywana dla mojego synka
karolinkanice- ale spryciarz z Ksawiego mój na razie nie okazuje zbytniego zainteresowania ani stopami ani siadaniem. Z przewracaniem się z brzuszka na plecy też u niego ciężo- samemu udało mu się raz. Mam nadzieję, że szybko to nadrobi
u nas pogoda do dupy- od rana pada :/ a chciałam się przejść z Młodym do fotografa wydrukować zdjęcia. Może się po południu przejaśni, chociaż się nie zapowiada na to :/
a wczorajsza porcja glutenu z jabłuszkiem już poszła bez problemu. Nie było żadnego ulania po zjedzeniu a Jasiek tak pałaszował, że chciał całą łyżeczkę sobie włożyć do buzi bo oczywiście w połowie karmienia stwierdził, że on przecież sam sobie może łyżeczkę trzymać
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Bylismy na spacerze, zimnica i jezioro zamarzło
Sebek śpi w wózku na tarasie, pierwszy raz mu się tak zasnęło na spacerze, że sie nie obudził jak podjechałam pod dom
Idę coś sprzątać póki nie słyszę ruchu we wózku
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
kasiak no ja też tak myślałam bo z takim dreszczykiem emocji to opisałać, że tylko czekac na słowo "ciąża"! hehe
pogoda taka senna Janek mi śpi od godziny a ja się snuje po chałupie...on nadal mleka nie pił mam nadzieję, że wypije jak się obudzi bo stresa mam. Może przez dziąsła nie chce pić? ale smoka ciumka nie wiem już sama wymyślam.
przed chwila miałam wizytację policjanta. Jak już miałam wychodzić ze szpitala to mąż w końcu mógł zaprosić kumpli na opicie syna. No i nikt się nie doczepił, że jest głośniej tylko pierdolniety sąsiad dwa piętra wyżej! Który się doczepia do wszystkich. Zadzwonił na policję. Później pytali sąsiadów co i jak i czy czesto taki hałas jest (chociaż podobno bardzo głosno nie było tylko wiadomo jak sie wypije to i głoscniej sie gada)no i sasiedzi wszyscy powiedzieli, że nei i opowiedzieli jaka była sytuacja. No ale ten słozył sprawe i teraz policjant mi mówi ze sprawa bedzie oddana do sądu! Co za idiota z tego sasiada ja pierdziel. Dzwonie do męża a ten ma luz - po co ja sie denerwuje jak on ma olew na to grrr
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania