- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa
a kuchnia wygląda super
bea2a ja też poproszę
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
super z tym smokiem, że się udało
agusia nie dziwne, że mu tak smakowało jak banan jest słodki hehe no to chciał jeszcze w sumie to nie wiem ile może zjeść więc nie pomogę ale jak daję warzywka to tak około 4 łyżeczek bo nie potrafi jesc zbyt dobrze i jak już sie kręci to wiem, że nie chce.
pasal ja w taka pogodę wychodzę co drugi dzień ale tylko dlatego, że jak jestem sama to nie dam rady z wózkiem wiec jak mąż wraca to nie zawsze mi się chce
Byliśmy na szczepieniu płacz był oczywiście ale tylko chwilę. Waży kluska moja 7220 przybrał kilogram w miesiąc. Pytałam o ten cholerny gluten bo tych informacji za dużo jak na moją głowę i sama nie wiem kiedy podać. Lekarka powiedziała, żeby się z tym absolutnie nie śpieszyć i podać dopiero w 5-6 miesiacu. Możemy podawać kaszki bezglutenowe czyli ryżowe i kukurydziane żeby młodzieniec lepiej spał to zaleciła podawać na noc bo mówiłam, że się nadal budzi co 3-4h wiec stwierdziła, że poprostu głodny jest, zakupiłam kleik ryżowy i jutro podam.
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa
a te kaszki to kazała ci do mleka dodawać do butelki na noc czy jak?
my warzywka czy owoce najpierw zaczynalismy od pary tj6-8 łyżeczek a potem jak chciał to dawałam mu calą porcję czyli np. cale małe jabłuszko
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Qltoorka nie panikuj.. na pewno masz dobrą witaminę. Ja nie wiem o co chodzi z moją? Może jakaś felerna, zwietrzała czy coś? Albo rzeczywiście coś z przyswajaniem nie tak Myślę, że po tej dawce jaką teraz zapodaję będzie lepiej.
A co do czoła to jest raczej niewidoczne dla kogoś kto widzi Mikulę rzadko.. Mnie wydawało się, że ma troszeczkę wysunięte do przodu, zwłaszcza w pozycji do karmienia jak go miałam bokiem przy cycu. Ale wydawało mi się, że może tak po prostu mieć. Te główki bobasów nie zawsze jeszcze wyglądają wzorowo. A tu proszę.. czoło olimpijskie! Ja myślałam, że lekarz zażartował, ale powiedział, że tak to się po prostu nazywa. Jak chcesz to jutro postaram się pstryknąć fotkę, może jak porównasz ze swoim Mikusiem do dostrzeżesz różnice?
Agusia niby mówią, że jak bejbe dostaje nowość pierwszy raz do jedzonka to powinien dostać 2-3 łyżeczki a jeśli będzie wszystko ok to co dzień więcej. Ale widzę, że trudno Wasze bobasy od tych miseczek oderwać Moja Lala na 3 dzień podawania marchewki dostała 3/4 małego słoiczka
NataliaK super to nowe wnętrze Zdjęcia wyglądają jakby były czarno-białe A sąsiadem się nie przejmuj i obierz taktykę męża.. zlej temat i czekaj na rozwój wydarzeń..
Bea zaintrygował mnie ten przepis na ciasto 'sypane' i nie ogarniam jak ta sucha kasza się piecze? Robi się taka lekko chrupiąca czy mięknie od masła i się zapieka? Fajnie wygląda, może się skuszę
Dziewczyny.. niby wszędzie piszą, że do -10 można z dzieckiem odpowiednio ubranym chodzić na spacerki i ja się tej wersji trzymałam. Łaziłam codziennie, tylko dopiero w styczniu przyszły -20 stopniowe mrozy to 2 tyg nosa nie wyściubiłam z chałpy
Kasiak wszystkiego najlepszego Jak się mężu w rocznice sprawuje?
Nam dzisiaj też pampek 3 pierwszy raz przeciekł i kolejną paczkę pewnie kupię już 4, bo od 7 kg są.. więc jak nic powinny pasować i siury dobrze trzymać
My już zaszczepieni, Miku wył jak wilk do księżyca.. śpiocha miał strasznego a tu jeszcze go męczyli igłami. Póki co ładnie znosi, nie marudził i gorączki też póki co brak. Mam nadzieję, że będzie dobrze Waży 7100, więc już prawie podwoił wagę.. mamunia dumna
A mnie coś nabiera czuję wszystkie mięśnie i każdą kosteczkę, na paracetamolu dzisiaj jadę, ale nie wiem czy on wystarczy.. zobaczymy jutro czy zwlekę się z wyra.
A mój Misiu przekręca się na boczki, ale sam na brzuszek jeszcze nie. Nie łapie też stópek.. póki co trzyma tylko nóżki w górze Z brzuszka przekręcił się kilka razy, ale to nie jest reguła Jak mu zawieje Polubił huśtawkę, bo jak był malutki to coś go wkurzała.. teraz potrafi 45 minut się bujać jak ma dobry humor Na macie też ładnie się bawi.. a jak ma towarzystwo to już w ogóle, kolejne 45 minut może leżeć Mój kosz mojżesza jeszcze chwilkę i przejdzie do historii.. służy jeszcze czasem za 'leżankę' w kuchni, ale nie zostawiam go już samego w nim, bo buja na boki swoim ciałkiem i się boję, że wypadnie.
Dziewczyny!!Zakochałam się w takim skoczku z fishera,
drogi jak fiks, ale rodzina by się zrzuciła w ramach prezentu. Wydawał mi się idealnym centrum zabaw już w pozycji wertykalnej 6m+ po drugie dzieci już za chwilkę będą chciały tak sprężynować, fajnie byłoby go 'odkładać' zamiast do huśtawki (Lenka po pół roczku nie wykazywała już nią zainteresowania) to do takiego 'siedziska'.
Nosz Kuźwa.. ten gościu po lewej skradł mi serce i wygląda na meeeega zadowolonego Gościu po prawej troszkę bardziej powściągliwy, ale może to kwestia temperamentu
Już byłabym w stanie kupić tego pajaca, ale nie dawało mi spokoju to, czy taka pozycja dziecka jest zdrowa. Bo to trochę jak w chodziku, tylko, że dziecko się nie odpycha a sprężynuje.. No i poczytałam opinię m.in fizjoterapeuty Zawitkowskiego, który suchej nitki nie pozostawił na tym urządzeniu
No i nic, będziemy musieli obejść się smakiem, bo jednak zdrowie i prawidłowy rozwój - najważniejsze..
ale żal mi.. a filmik oglądam i tak kilka razy dziennie
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Idem spać dobranocki
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Poza tym zainspirowałaś mnie tym basenem i chodzę już od miesiąca regularnie raz w tygodniu. Właśnie wróciłam bo środy są moje:) W czwartek mężu gra w halówkę a ja ćwiczę w domu z MelB Muszę jeszcze jeden dzień wygospodarować na jakąś aktywność i będę zadowolona.
Agusiaa masz racje Słoneczko założyło ale jej jakoś nie widać na forum od jakiegoś czasu. Ciekawe co u niej?
NataliaK ale masz super sąsiada ;/ Ale nie przejmuj się, sędzia też człowiek, więc na pewno będzie po Waszej stronie.
Marta ja na razie do kina się nie wybieram bo jedziemy na ten weekend i mamy jeszcze sporo wydatków w listopadzie a w grudniu święta itp., więc nie chce robić dodatkowych wydatków, które są zbędne.
kasiak wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. My mieliśmy też trzecią w październiku
- osobka85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
my dzisiaj jedliśmy ziemniaczka i marchewkę gotowane i zmiksowane z manną. Młody się trząsł do tego jak szalony
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Społeczniakiem się nie przejmuj Karma wróci..
Ja wczoraj spakowałam kosz na strych. Mógłby jeszcze mój mały smark poużywać go trochę, ale tak ciekawy świata jest, że co raz ciężej mu było w nim zasnąć, a bumperów nie mogłam ściągnąć, bo jak się spinał i nogi prostował, to walił się w głowę
Karolinka też nie wiem co z włosami zrobić. Nie mam tak długich jak Ty, mam trochę za połowę pleców ale też szkoda mi ściąć i teraz jak dziewczyny podpowiadały, to chyba i ja na ombre się skuszę Zawsze 'jakaśtam' zmiana, a kobiecie wiele nie trzeba
Agusia przykro mi..
Kasiak Ty cholero z motorkiem w dupie. My z J. ustaliliśmy, że po tym jak wróci do domu, mam ja jedną godzinę tylko dla siebie - choćby się waliło i paliło - i J. ma godzinę tylko dla siebie. Ja idę wtedy pobiegać zazwyczaj, wracam, wykąpię się i zajmuję się dzieckiem zupełnie zrestartowana. J. ma czas na swoje hobby. Ustalcie z małżem coś podobnego, to chociaż odetchniesz od czasu do czasu!
No i znam 'te chwile' gdy chce się czas zatrzymać
Qltoorka ja czekam na zdjęcie nowego fryza Sama czasami mam chęć się opitolić, ale ja w krótkich to wyglądam jak naleśnik lub księżyc w pełni, a Tobie z taką szczuplutką buzką pasuje
A co do 'charakterku po mamie', to już słyszałam nie raz 'że ma robaki w dupie jak mama, że na miejscu usiedzieć nie może'
Jamajka szacun kobieto! W końcu ktoś kompetentny się zajął Twoją sprawą. Jednak intuicja matczyna nie ma sobie równych Daj znać jak zareagowała na diagnozę ta mniej kompetentna babka
Ten 'skoczek' jest genialny! sama chciałabym swojego brykacza w tym zobaczyć Domyślam się jednak, że ma niedaleko do chodzika, a na chodzikach się psy wiesza więc metodą dedukcji - lepiej nie :/ Sama jak sobie pomyślę jak cały ciężar się układa na bioderkach i one się tam powoli ale systematycznie odkształcają, to aż mnie ciarki przechodzą. Pewnie gdyby tak po 5-10 min dziennie maluchowi dać poskakać, to nie byłoby tragedii, ale czy wtedy warto tyle pieniędzy wydawać?
Emi widzisz spryciulo? O blenderze nie pomyślałam I znów dzięki forum życie łatwiejsze
Bea zrobiłam ciasto podczas półgodzinnej drzemki Paprocha Jest re-we-la-cyj-ne!!
Tylko tej pierwszej warstwy za dużo nasypałam i sok z jabłek nie dotarł do samego dna, więc następnym razem albo grubiej masłem formę wysmaruję, albo trochę poskąpię na spód sypkiej mieszanki A skorupka chrupiąca na wierzchu mmmmmm niebo w gębie!
Super njus z tym smokiem, nie bez przyczyny po angielsku nazywa się go pacifier (uspokajacz)
Yuki to drobniutką masz córeczkę co? Mój syn jest teraz na około 25centylu Karmisz piersią?
Pasal my staramy się wychodzić codziennie, ale Nitoś śpi zaledwie 30-40min. Nie przepada za spacerami, choć ostatnio 'odpukać' nie ma tragedii po tym jak podniosłam trochę oparcie i spuszczam daszek, żeby mógł świat podziwiać
Zima u mnie już jest i też trochę się martwiłam 'co teraz', ale ciepło ubrać i grubo nasmarować buzkę tłustym kremem. Ja nasmarowałam ale za mało i tak jak Nils spał, z jednej strony odmroził sobie trochę policzek
Osobka, Jamajka pisałyście o bombkach My z J odkąd zamieszkaliśmy razem (5 lat) co roku w okolicach świąt idziemy do sklepu z bombkmi i wybieramy sobie po jednej. W domu wypisuję cienkopisem w jakimś mało widocznym miejscu inicjały i rok, w którym bombka została wybrana. W tym roku Nitoś wybierze swoją I pewnego dnia na choince nie będzie miejsca - tyle naszych bombek będzie!!
Osóbka a ile czasu i na ile stopni te jabłko do piekarnika wrzucasz? Nakłuwasz je wcześniej widelcem, czy bez nakłuwania? W skórce czy obrane? Kurde jaka kumocha ciekawska co?
Dziewczyny czy jest jeszcze któraś która @ nie dostała? Mnie tak jakby brzuch pobolewał/kłuł od kilku dni i czekam jak na szpilkach czy to może już? a może już dawno powinnam mieć?
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..