- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agniesia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
- Otrzymane podziękowania: 0
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
A zdjęcie wrzucę gdy tylko nala też się krótkimi pochwali Choć u mnie szału nie ma... Nie jestem zadowolona. Czuję się jak taki chłopaczek. Patrzę na siebie w lustrze i widzę gorszą wersję sławnej Twiggy - chuda jak szkapa i chłopięca fryzurka Chciałam z tyłu i po bokach króciutko, a grzywę długą opadającą na oczy, ale fryzjerka stwierdziła, że z tego co mam to takiej grzywki nie da się zrobić...
bea i reszta matek, które pichcą- spadajcie, ja nie mam piekarnikaaaaa!!! A Wy mi takiego smaka tu narobiłyście... Teraz któraś musi mnie zaprosić
dorkiszon, ja wiem co Ci jest... na mózgownicę Ci padło, że takie głupoty o śmierci wypisujesz!
A kaszkę podaję w miseczce. Frajdę ma i mamusia i synuś No i podobno lepsze na zgryz...
Choć tym akurat się nie kierowałam decydując się na miseczkę i łyżeczkę.
pasal, filmik mnie rozbroił... i jednocześnie...przeraził
Martazytka, jesteś lekarzem z wykształcenia. Możesz mi zatem powiedzieć co sądzisz o lekach homeopatycznych? Bo często lekarze przepisują mi takie cuda, ale mąż zabrania mi ich kupować i zażywać, gdyż twierdzi, że homeopatia nie ma nic wspólnego z medycyną, że to sama woda z cukrem... Ja się z nim nie kłócę w tym temacie, bo nie mam wiedzy żadnej na ten temat. A mąż mi tylko mówi, żebym poczytała sobie o składach tych "leków"...
I świetny pomysł z tymi obrazkami U nas na taki płacz pomaga lustro
A jaki fajniuśki Karolek śliczne ma pyzolki I chyba tam widzę dołeczki w nich
Mleczna, ja powiedziałam lekarce, że nie boli go brzuszek i nie widzę, by miał problem z jej zrobieniem. Po prostu robi raz na tydzień (teraz zapisuję sobie to nawet) a jak zrobi w końcu to trzeba go wykąpać. Do tego czasu ma gazy o nieprzyjemnym zapachu. Lekarka powiedziała, że powinien właśnie częściej się wypróżniać. Trochę się zadumała jak moglibyśmy mu pomóc i wymyśliła właśnie to wprowadzenie już posiłków.
yuki, ja na spacerach mam słuchawki w uszach najczęściej
jorgus, bea, karolinka, agnesia, świetne dzieciaki w końcu forum zrobiło się takie jak dawniej, za czasów ciężarowych, gdy wrzucałyśmy zdjęcia naszych brzuchów I nie mam tu na myśli okresu, kiedy były tu jedynie zdjęcia cieszącej się złą sławą J.
Jamajka, Uniuni, trochę mnie zmartwiłyście tym, że te wszystkie skoczki i chodziki nie są zalecane Zamierzałam takie cuś nabyć... Dzieci mają z takich gadżetów niezłą frajdę...
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Nala - milo, ze Ci się podoba Ten jest większy bo ma 30cmx30cm. Moze taki by Ci wystarczył
Na blogu wstawiłam więcej zdjęć niz na fb nasze9miesiecyyy.blogspot.com/2013/11/doczekaam-sie.html
Qltoorka i Nala - chętnie obejrzę oby dwie metamorfozy
Śliczne te Wasze dzieciaczki
Bea - ale Martynka się zmieniła rosna te Nasze Maluszki
Dziewczyny, jak Wam idzie chustonoszenie? Ja dzis musiałam lecieć do sklepu, Polcie w kombinezonik i do chusty ale nie wiedziałam jak mocno moge ja w tym kombinezonie wcisnąć. To juz nie takie proste jak latem
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Uwierz, ja mam do wszystkiego słomiany zapal ale nie do prac manualnych
Takie rzeczy mogłabym robić i robić
- nala
- Wylogowany
- budujemy zdania
Karolinap, właśnie na blogu go widziałam. Pięknie Ci wyszedł. Szukałam już na allegro jakichs zestawów dla początkujących do scrapbookingu tylko obawiam się, że moja mała Pszczółka nie pozwoli mi na działanie
Martazytka, Karolinkanice, Agniesia, fotki słodziutkie
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
agniesia jak się czujesz ? jakieś objawy ( poza brakiem @) Ciebie dopadły?
- Martazytka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Karolek 25.07.2013r
A zaparcie u takich maluszków jest wtedy jak dzidzak się męczy i widać, że pręży się przy każdym bączku i kupie. U mnie już po 3 dniach mały się strasznie denerwował przy śmierdzących bąkach to dostał połówkę czopka glicerynowego i po pół godzinie "poszły konie po betonie" i musiałam kąpac całego bo chusteczką nie dało się zeskrobać. Teraz juz 4 dzien bez kupola i narazie wkurza się tylko na zęby. Teraz krzyczy na zabawki w łóżeczku bo mu nie chcą do gębola się zmieścić.
Karocial ma słodkie dołeczki po tatulcu... a ja głupia po 10 latach z mężem zauważyłam, że on też ma dołeczki - chował je wcześniej przede mną czy co?
Te kombinezony to jakis koszmar- mały strasznie ich nie lubi bo krępują ręce i drze się przy ubieraniu rączek. Dostałam jeden kombinezon ktory jest super- ale fioletowy i z rozowymi kwiatuszkami- dla chłopa to ujma zakładam tylko jak ciemno i nie widać
Śliczne dzieciaczki
- kasiorek001
- Wylogowany
- gaworzenie
beadzięki za przepis!!podzielam zdanie reszty-ciasto przepyszne i już połowe zjadłam;)skorzystam tez z przepisu na sałatkę z zupek i ciasto bez pieczenia, upiekłam także ciasteczka owsiane z bloga które tez polecasz;))ehh!!i zamiast ćwiczyć w pocie czoła tylko sobie dogadzam smakołykami!!:-/ po dwóch tyg bezmlecznej diety (z małymi wyjątkami)ania ma mniejsza wysypkę, ale skóra dalej bardzo szorstka, jedynie maśc z antybiotykiem pomaga ale nie chce skóry za bardzo przyzwyczajać do niej, spróbuje wprowadzić troszkę nabiału i zobaczymy jaka bedzie rekacja bo juz naprawde nie wiem z czego ta alergia..:/
co do pieluch u mnie nr jeden są dada, przy pampersach czasami przesikiwała, ostatnio próbowałam także z tesco i są zdecydowanie najgorsze z całej trójki
według prognoz od pon zacznie sypać śnieg-lubie takie klimaty, gorzej bedzie z wózkiem..ale jak będzie tylko prószyć to bedzie całkiem przyjemnie..i pomyśleć ze jak sie rodizły nasze dzieciaczki to panowały upały do niewytrzymania!!ale czas ten leci..
wczoraj próbowałam dać ani łyzeczką kaszkę ryżową i zdecydowanie odmówiła wspólpracy czyli poki co zostajemy na cycu..
yukimoja ania była podobnych "gabarytów" przy narodzinach-53cm, 2930gr, a miesiąc temu było 62 i 6200..
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Podałam kaszkę w butli hahaha ryżową bezsmakową , bo w sumie Kuba ma już 5 miesięcy jutro.
I mam specjalny smoczek niby do kaszki i co ? Lipa musieliśmy upitolić dziurę nożyczkami, żeby leciało. Wypił 200 ml gęstego kleiku i nie spał mi do 21, a tak miałam nadzieję, że padnie, bo się zaklei
W misce próbowałam, ale porażka chyba bym spędziła 2 godziny, żeby to zjadł wszystko no i paprał się strasznie, ale ogólnie to jadł mi z łyżeczki.
Jak skończę ryżową podam mu kukurydzianą kaszkę. No i pod koniec miesiąca zaczynam wprowadzać inne jedzonko.
Wogóle jutro i po jutrze u nas ma juz padać śnieg czyli się zaczeło.
Karolinka no i fajnie w tej spacerówce. Ja jeszcze w gondoli , ale też juz niedługo.
Dobra lecę, bo już woła ;]
- agniesia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
Poza tym jak się ma Małego Szkraba, to nawet nie mam czasu myśleć o mdłościach:)
Plusem dużym jest to, że znowu nie mam okresu, miłe uczucie, po urodzeniu Sewerynka miałam 4 razy okres:)
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa
dorkiszon a ile dałaś tego kleiku bo my do mm 210 ml dodajemy na razie 2 miarki i mały lula do 6 rano :)i normalnie leci przez smoczek do mleka póki co
agniesia fajnie że dobrze się czujesz ja nie za dobrze wspominam początki
dziś znowu pochmurno ale w miarę ciepło jak na listopad, mały na spacerku z dziadkiem a ja spróbuję ogarnąć dom
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa