BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 1 miesiąc temu #794763 przez karolinkanice16
Hej. Ja dziś się przełamałam i wsadziłam Ksawiego w spacerówkę, i wcale nie żałuję :). Spał cały spacer jak nigdy :) miał dużo miejsca i bardzo mu to pasowało :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #794787 przez agniesia
Mój Kochany Sewerynek :-)
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #794804 przez Qltoorka
Uniuni, ja nie dostałam do tej pory okresu, ale moja gin mi przepowiedziała, że dostanę jak skończę karmienie.
A zdjęcie wrzucę gdy tylko nala też się krótkimi pochwali :) Choć u mnie szału nie ma... Nie jestem zadowolona. Czuję się jak taki chłopaczek. Patrzę na siebie w lustrze i widzę gorszą wersję sławnej Twiggy - chuda jak szkapa i chłopięca fryzurka :P Chciałam z tyłu i po bokach króciutko, a grzywę długą opadającą na oczy, ale fryzjerka stwierdziła, że z tego co mam to takiej grzywki nie da się zrobić... :(

bea i reszta matek, które pichcą- :P :P :P :P :P spadajcie, ja nie mam piekarnikaaaaa!!! A Wy mi takiego smaka tu narobiłyście... :( Teraz któraś musi mnie zaprosić :P

dorkiszon, ja wiem co Ci jest... na mózgownicę Ci padło, że takie głupoty o śmierci wypisujesz! :angry:
A kaszkę podaję w miseczce. Frajdę ma i mamusia i synuś :) No i podobno lepsze na zgryz...
Choć tym akurat się nie kierowałam decydując się na miseczkę i łyżeczkę.

pasal, filmik mnie rozbroił... :laugh: i jednocześnie...przeraził ;)

Martazytka, jesteś lekarzem z wykształcenia. Możesz mi zatem powiedzieć co sądzisz o lekach homeopatycznych? Bo często lekarze przepisują mi takie cuda, ale mąż zabrania mi ich kupować i zażywać, gdyż twierdzi, że homeopatia nie ma nic wspólnego z medycyną, że to sama woda z cukrem... Ja się z nim nie kłócę w tym temacie, bo nie mam wiedzy żadnej na ten temat. A mąż mi tylko mówi, żebym poczytała sobie o składach tych "leków"...

I świetny pomysł z tymi obrazkami :) U nas na taki płacz pomaga lustro :)
A jaki fajniuśki Karolek :) śliczne ma pyzolki :lol: I chyba tam widzę dołeczki w nich :)

Mleczna, ja powiedziałam lekarce, że nie boli go brzuszek i nie widzę, by miał problem z jej zrobieniem. Po prostu robi raz na tydzień (teraz zapisuję sobie to nawet) a jak zrobi w końcu to trzeba go wykąpać. Do tego czasu ma gazy o nieprzyjemnym zapachu. Lekarka powiedziała, że powinien właśnie częściej się wypróżniać. Trochę się zadumała jak moglibyśmy mu pomóc i wymyśliła właśnie to wprowadzenie już posiłków.

yuki, ja na spacerach mam słuchawki w uszach najczęściej :)

jorgus, bea, karolinka, agnesia, świetne dzieciaki :) w końcu forum zrobiło się takie jak dawniej, za czasów ciężarowych, gdy wrzucałyśmy zdjęcia naszych brzuchów :) I nie mam tu na myśli okresu, kiedy były tu jedynie zdjęcia cieszącej się złą sławą J. :P

Jamajka, Uniuni, trochę mnie zmartwiłyście tym, że te wszystkie skoczki i chodziki nie są zalecane :( Zamierzałam takie cuś nabyć... Dzieci mają z takich gadżetów niezłą frajdę...

11 lata 1 miesiąc temu #794843 przez karolinap
Qltoorka - no ja też juz mam smaka na to ciasto i jutro bede pichcic :P wiec zapraszam, bo u dziewczyn juz pozjadane ;)

Nala - milo, ze Ci się podoba :) Ten jest większy bo ma 30cmx30cm. Moze taki by Ci wystarczył ;)
Na blogu wstawiłam więcej zdjęć niz na fb nasze9miesiecyyy.blogspot.com/2013/11/doczekaam-sie.html

Qltoorka i Nala - chętnie obejrzę oby dwie metamorfozy :)

Śliczne te Wasze dzieciaczki :)
Bea - ale Martynka się zmieniła :) rosna te Nasze Maluszki :)

Dziewczyny, jak Wam idzie chustonoszenie? Ja dzis musiałam lecieć do sklepu, Polcie w kombinezonik i do chusty ale nie wiedziałam jak mocno moge ja w tym kombinezonie wcisnąć. To juz nie takie proste jak latem :)

11 lata 1 miesiąc temu #794859 przez karolinkanice16
karolinap jejciu pięknie to tworzysz jak ja Ci zazdroszczę że tak potrafisz ja jak mam ochotę coś takiego zrobić to zaraz ona mi szybko przechodzi :P

11 lata 1 miesiąc temu #794863 przez karolinap
Karolinkanice - dziękuję :)
Uwierz, ja mam do wszystkiego słomiany zapal ale nie do prac manualnych :)
Takie rzeczy mogłabym robić i robić :)

11 lata 1 miesiąc temu #794864 przez nala
Qltoorka, postaram się wrzucic fotkę w przyszłym tygodniu jak już wróce od rodziców. Ja się z fryzurą powoli oswajam. Układam na szczotkę i prstuje bo normalnie mam kręcone ale przy tej pogodzie tylko wyjdę na dwór i za moment strąki na łbie :/ jutro spróbuje je może pokręcić i zobaczę jak będzie. Czy nie będę krótko przystrzyżoną owieczką :)

Karolinap, właśnie na blogu go widziałam. Pięknie Ci wyszedł. Szukałam już na allegro jakichs zestawów dla początkujących do scrapbookingu tylko obawiam się, że moja mała Pszczółka nie pozwoli mi na działanie :)

Martazytka, Karolinkanice, Agniesia, fotki słodziutkie :)

11 lata 1 miesiąc temu #794872 przez Nikaa
karolinap właśnie dziś widziałam na Twoim blogu jakie cudo stworzyłaś - wow chciałabym mieć taki talent jak Ty :) super :)

agniesia jak się czujesz ? jakieś objawy ( poza brakiem @) Ciebie dopadły?

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 4 tygodni temu #794908 przez Martazytka
Qltoorka- homeopatia ma w założeniu "podobne leczyć podobnym" - niby leki te mają czynniki, które powodują chorobę w jakimś bardzo małym rozcieńczeniu typu 1:1000000000 - czyli jakby tak na chłopski rozum to w sumie duże NIC - mąż ma rację woda z cukrem. Działa jedynie u dorosłych i to na zasadzie placebo jeśli ktoś wierzy w ich skuteczność, a czasem placebo to najlepszy lek :) w badaniach leków zawsze porównuje się działanie leku do placebo - no i w każdym badaniu wychodzi, że placebo ma też efekt pozytywny. Dzieciom w sumie odradzam- bo lepiej dać wit C.
A zaparcie u takich maluszków jest wtedy jak dzidzak się męczy i widać, że pręży się przy każdym bączku i kupie. U mnie już po 3 dniach mały się strasznie denerwował przy śmierdzących bąkach to dostał połówkę czopka glicerynowego i po pół godzinie "poszły konie po betonie" i musiałam kąpac całego bo chusteczką nie dało się zeskrobać. Teraz juz 4 dzien bez kupola i narazie wkurza się tylko na zęby. Teraz krzyczy na zabawki w łóżeczku bo mu nie chcą do gębola się zmieścić.
Karocial ma słodkie dołeczki po tatulcu... a ja głupia po 10 latach z mężem zauważyłam, że on też ma dołeczki - chował je wcześniej przede mną czy co?
Te kombinezony to jakis koszmar- mały strasznie ich nie lubi bo krępują ręce i drze się przy ubieraniu rączek. Dostałam jeden kombinezon ktory jest super- ale fioletowy i z rozowymi kwiatuszkami- dla chłopa to ujma :) zakładam tylko jak ciemno i nie widać :)
Śliczne dzieciaczki :)

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #794953 przez kasiorek001
super dzieciaczkidominuje płeć męska w gronie lipcówek;)
beadzięki za przepis!!podzielam zdanie reszty-ciasto przepyszne i już połowe zjadłam;)skorzystam tez z przepisu na sałatkę z zupek i ciasto bez pieczenia, upiekłam także ciasteczka owsiane z bloga które tez polecasz;))ehh!!i zamiast ćwiczyć w pocie czoła tylko sobie dogadzam smakołykami!!:-/ po dwóch tyg bezmlecznej diety (z małymi wyjątkami)ania ma mniejsza wysypkę, ale skóra dalej bardzo szorstka, jedynie maśc z antybiotykiem pomaga ale nie chce skóry za bardzo przyzwyczajać do niej, spróbuje wprowadzić troszkę nabiału i zobaczymy jaka bedzie rekacja bo juz naprawde nie wiem z czego ta alergia..:/
co do pieluch u mnie nr jeden są dada, przy pampersach czasami przesikiwała, ostatnio próbowałam także z tesco i są zdecydowanie najgorsze z całej trójki
według prognoz od pon zacznie sypać śnieg-lubie takie klimaty, gorzej bedzie z wózkiem..ale jak będzie tylko prószyć to bedzie całkiem przyjemnie..i pomyśleć ze jak sie rodizły nasze dzieciaczki to panowały upały do niewytrzymania!!ale czas ten leci..
wczoraj próbowałam dać ani łyzeczką kaszkę ryżową i zdecydowanie odmówiła wspólpracy czyli poki co zostajemy na cycu..
yukimoja ania była podobnych "gabarytów" przy narodzinach-53cm, 2930gr, a miesiąc temu było 62 i 6200..

11 lata 4 tygodni temu #795009 przez dorkiszon
Qltoorka moim zdaniem nic nie zdziałasz u nas nie ma żadnych kontroli. Tak jest wszędzie te komunistyczne suki poprostu muszą zdechnąć.
Podałam kaszkę w butli hahaha ryżową bezsmakową , bo w sumie Kuba ma już 5 miesięcy jutro.
I mam specjalny smoczek niby do kaszki i co ? Lipa musieliśmy upitolić dziurę nożyczkami, żeby leciało. Wypił 200 ml gęstego kleiku i nie spał mi do 21, a tak miałam nadzieję, że padnie, bo się zaklei :P
W misce próbowałam, ale porażka chyba bym spędziła 2 godziny, żeby to zjadł wszystko no i paprał się strasznie, ale ogólnie to jadł mi z łyżeczki.
Jak skończę ryżową podam mu kukurydzianą kaszkę. No i pod koniec miesiąca zaczynam wprowadzać inne jedzonko.

Wogóle jutro i po jutrze u nas ma juz padać śnieg czyli się zaczeło.

Karolinka no i fajnie w tej spacerówce. Ja jeszcze w gondoli , ale też juz niedługo.

Dobra lecę, bo już woła ;]

11 lata 4 tygodni temu #795012 przez agniesia
Nikaa, czuję się dobrze, troszkę mnie mdli rano i wieczorem, ale nie wymiotuję:)
Poza tym jak się ma Małego Szkraba, to nawet nie mam czasu myśleć o mdłościach:)
Plusem dużym jest to, że znowu nie mam okresu, miłe uczucie, po urodzeniu Sewerynka miałam 4 razy okres:)

11 lata 4 tygodni temu #795024 przez jorgus_krk
superowe dzieciaki, wszystkie bez wyjątków

dorkiszon a ile dałaś tego kleiku bo my do mm 210 ml dodajemy na razie 2 miarki i mały lula do 6 rano :)i normalnie leci przez smoczek do mleka póki co

agniesia fajnie że dobrze się czujesz ja nie za dobrze wspominam początki

dziś znowu pochmurno ale w miarę ciepło jak na listopad, mały na spacerku z dziadkiem a ja spróbuję ogarnąć dom

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #795053 przez karolinkanice16
Hej kochane ja dzisiaj wstaje i w łóżeczku zastaje taki o to widok :laugh: , Ksawi też zasypia na boku już nie na plecach. Wcześniej leżał w poprzek ale ma za długie nogi i nie zmieścił się cały więc obkręcił się dalej :D

11 lata 4 tygodni temu #795078 przez jorgus_krk
karolinkanice16 super chłopak, a jaki szczęśliwy nasz jeszcze nie robi takich wygibasów

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka