- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- moonia154
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Nie odzywałam się prawie dwa tygodnie, bo jakoś nie miałam weny, a o bzdetach pisać nie lubię. Podczytywałam Was regularnie, jednak nie chciałam wtrącać swoich trzech groszy w tematy, w których jestem laikiem

Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i mam nadzieję, że uzyskam "rozgrzeszenie" za nieudzielanie się na forum

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-

Z tymi zaparciami to też mam spore wątpliwości, bo też uważam tak jak Ty, że skoro Mikołaj nie wykazuje żadnych problemów z wypróżnianiem się to ciężko to zaparciami nazwać. Mleko matki może być po prostu w pełni przyswajalne. Co innego w przypadku karmienia mlekiem modyfikowanym.
Wkurza mnie to, że tyle sprzecznych opinii krąży na ten temat-już Wam pisałam, że moje koleżanki to wręcz były oburzone faktem, że moje dziecko tak rzadko kupkę robi i ja nie reaguję... Takie opinie wprowadzają mi totalny zamęt w głowie...
Wiecie co, cały czas nurtuje mnie to, że lekarka kazała nam wprowadzić zupki do jadłospisu, podczas kiedy karmię tylko piersią, a wg schematów żywienia opracowanych przez WHO nowe posiłki niemleczne powinno się podawać po ukończonym 6 miesiącu... Zaczęłam szukać czegoś na ten temat, bo zanim to zrobię to po prostu muszę i już mieć pewność, że robię dobrze. I znalazłam taki ciekawy artykuł i filmik-polecam mamom które karmią naturalnie

www.mamazone.pl/artykuly/na-czasie/aktua...elkiej-brytanii.aspx
Zalecenia lekarki zupełnie mi wszystko pomieszały... A miałam plan podawać teraz ten gluten codziennie, a jak Mikuś skończy 5 miesięcy i zaczniemy 6 podać nowe posiłki. I tak chyba zrobię. Po swojemu i koniec

- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..

Qltoorka Na Ciebie zawsze można liczyć

Monia cieszę się, że już po zabiegu, i że Cię tam dobrze traktowali . Wracaj do zdrowia szybko i dawaj znać jak się sprawy nerek i pleców mają. Ja trzymam kciuki byś jak najszybciej i jak najmniej boleśnie wróciła do formy

Karolinkanice widzę, że też masz syna rozbrykanego

Karolinap zgodzę się z przedmówczyniami, album boski! Tak jak już pisałam, zakładaj działalność, a ja już zaklepuję Twoje pierwsze dzieło

Yuki jeśli lubisz czytać książki, a teraz za zimno by sobie na ławce usiąść, to polecam marny substytut - audiobooki

- bea2a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Moonia dzięki Bogu pozbyłaś się tego cewnika. szkoda tylko, że z takimi przygodami i współczuje bólu. Oby przeszedł szybko.
Qltoorka z tym wprowadzaniem pokarmu to ja myślałam, że skończony 5 miesiąc i zaczęty 6 a Ty piszesz, że skończony 6 miesiąc. Już się pogubiłam i chyba nie wytrwam tak długo bo już jak jem to Martynki patrzy na mnie jak kot ze Shreka i pomlaskuje, więc domyślam się, że już by coś zjadła. Zapytam o rozszerzenie diety na szczepieniu za tydzień.
Uniuni idź w końcu na kontrolę żeby sprawdzili czy wszystko dobrze się zgoiło. To jest chwila moment i spokój. A na obciążenie glukozą nie musisz iść ale mi kazali mierzyć glukometrem cały dzień raz na 2 tygodnie (3 razy) i w ten sposób zobaczysz jak Ci cukier skacze.
Agusiaa ja też jestem chętna na spotkanie. Jak dla mnie może być i w grudniu. Byłaś w końcu na Termach?
- agniesia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
Jak byłam u mojego gina chwilkę po porodzie, aby podpisał mi papier odnośnie że byłam pod opieką od 10 tygodnia ciąży to powiedział mi na do widzenia: "Pani Agnieszko zapraszam do mnie na kolejną wizytę z kolejną ciążą...":-)no to masz Panie doktorze, widzimy się 4 grudnia:)
- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

No i nie wiem ile będzie spał po tym, bo wczoraj miał taki dzień, że znowu poszedł o 21, ale jak zjadł o 18:20 kleik to po 21 jadł juz mleko znowu masakra. Także nie wydaje mi się, że będzie spał tak długo. Na dodatek miał jakąś niespokojną noc i co chwile się budził.
Dziś znowu mu daje kleik ryżowy zobaczymy. Jak zużyję całe opakowanie to wtedy mogę coś powiedzieć na ten temat tj. czy mi śpi dłużej.
Qltoorka , a jeśli chodzi o kaszkę mannę to pewnie jest podobnie jak z budyniem w którym też można łatwo zrobić grudki. Ta z nestle jest dość droga jak się ją robi ?
Emi dlatego ja będę długo żyła hahaha , ale chyba nie jestem taka najgorsza ?

Dziewczyny, a jak to jest jak kiedyś się wprowadza żółtko jaja ? Mój tata wbijał nam do kaszki manny surowe i tak mieszał na gazie czy teraz się robi podobnie ? Tak pytam na przyszłość.
Karolinka Ksawi to jest brojuszek no i szybko się rozwija.
Mój zaczyna raczkować, a najlepsze, że jeszcze się nawet nie obraca na boczek tzn. dziś sie obrócił raz.
No i za cholere niechce mi spać w dzień w łóżeczku jak spał wcześniej tak teraz nie. Tylko muszę go usypiać na rękach i śpi na cyckach. Dopiero jak mi dupa zdrętwieje z siedzenia , albo chce mi się sikać to go kłądę no i odrazu już się budzi.
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- jorgus_krk
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Kasyl
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Dorkiszon miałam pisać ze komuchy mentalne muszą wyginać ale nie chciałam żeby wyszło brutalnie ;P na szczęście ty się nie patyczkujesz
Qltoorka ja mam vibrucol jeszcze w domu bo kupiłam jak San była przeziębiona. Lekarka dała to żeby spokojniej spała. Miala wtedy miesiąc więc dałam jej mniej niż pół kilka razy przed wieczornym snem i moim zdaniem działało. Zasypiala bez problemu i spała kilka godzin.
może homeopatia działa na dzieci inaczej niż na dorosłych?
moja mała śpi pajacu i śpiworku.
Właśnie dziewczyny...my śpiworek dostaliśmy w prezencie i chciałam Sandrze kupić na gwiazdkę większy ale nie wiem gdzie można dostać? W smyku pewnie? A gdzieś gdzie może być trochę taniej?
generalnie top był najlepszy prezent jaki dostaliśmy

I od tygodnia codziennie mała dostaje po odrobinie jabłuszka. Pani doktor pozwoliła podawać mimo że ma niecałe 4 miesiące. Ale mieliśmy z nią problem bo odrzuciła butlę! no i jak jadę do szkoły to mała nie je ok 4 godziny.

Tak więc na razie się jeszcze przyzwyczaja do smaku, chyba zaczyna już akceptować bo aż tak bardzo się nie krzywi ;P tylko nie umie tego jeszcze sprawnie połknąć i to ją męczy. Macie jakieś patenty jak przekonać ją do butli, albo czym dawać mleko?
- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- jorgus_krk
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
karolinap, ja właśnie na razie zaprzestałam noszenia w chuście ze względu na pogodę.
I ja też podziwiałam wczoraj Twój album na blogu-aż mnie wzruszył tak wspaniały prezent dla rodziców. Będzie stanowił przepiękną pamiątkę rodzinną-przyszłe pokolenia będą go oglądały

karolinkanice, czyli jednak się odważyłaś

A ogladając zdjęcie Ksawcia w łóżeczku to tak sobie pomyślałam, że Wy musicie mieć dość ciepło w domku, bo Ksawi śpi na letniaka

I przepiękny bukiet

moonia, to jednak niezbyt miłe chwile przeżyłaś i wciąż przeżywasz z powodu tego zabiegu. Ty też, moim zdaniem, tak jak Natalia, powinnaś zrobić coś - jakieś odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu... Przecież to wina tego lekarza, który zlecił założenie cewnika, że pół roku z nim chodziłaś aż zrobiły Ci się kamienie na nerce

Uniuni, dziękuję za komplement

dorkiszon, tą z Nestle mieszasz tylko z wodą i już

A jajko wg schematów żywienia należy wprowadzać dopiero w 10 miesiącu.
Kasyl, może i ten Vibrucol działa, tego nie kwestionuję bynajmniej. Mnie, a w zasadzie mojemu mężowi wystarcza informacja, że to lek homeopatyczny i nie ma o czym gadać. Dla niego to trucizna i mu nie przegadasz. Ja jak byłam przeziębiona w ciąży gin przepisała jakiś lek homeopatyczny, kupiłam go, ale mąż mi go wyrzucił. Tym bardziej nie pozwoliłby nic z tej grupy podać małemu...
- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-