BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 4 miesiąc temu #788608 przez kasiorek001
SliczNe sa wasze dzieciaczki, oj! ja chyba
tez jestem starej daty bo ani nigdy nie kapalam w tak glebokiej wodzie!!a jak sie daje zdjecia,zeby byly widoczne tylko dla zarejestrowanych uzytkownikow?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #788636 przez kasiak
Kasiorek na panelu na górze jest ikonka z takimi ludzikami i kluczykiem. Z kąpaniem też miałam pewne obawy, ale dziewczyny mnie przekonały, że nic małemu nie będzie. Lepiej nawet, bo powiem, że od zawsze lubił się kąpać, ale przy zamoczeniu uszy jest wniebowzięty :laugh: piszczy, chlapie wodą :)

Zrobiłam rozrubę mężowi ostatnio i mówił, że jutro do pracy nie idzie. A pogoda ma być ładna, trzeba starego wykorzystać i wysłać z dzieciem na spacer :) buahahaha B)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #788658 przez jorgus_krk
Oto nasz Kubuś po spacerze, pobił rekord i spał 3 godziny!
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #788677 przez kasiak
Jorgus fajny rekord :) małe słodkie łapki i buzia jak malowanie :laugh: a jaki opatulony. Jak idziemy na spacer to niuniek jest lżej ubrany :huh: tyle, że kocykiem przykrywam. A nasze spacery to 1-1,5godz i trzeba wracać do domu, bo się budzi i nie chce współpracować. No ale to nic, bo po tym czasie nogi zaczynają boleć od łażenia, cycki tryskają mlekiem i trzeba lecieć do chałupy :laugh:
Dziś chciałam wyskoczyć na spacer, mówię Sebkowi chodź ubierzemy dresik i czapeczkę. Dobrze, że się nie zdążyłam rozpędzić, bo zaczął deszcz padać :dry: i nasze plany trafiło.
Teraz jesteśmy w trakcie drzemki.

11 lata 4 miesiąc temu #788682 przez dorkiszon
Mleczna to dzięki dobry pomysł , a swojskie poznam :)
kasiak mój tez tak samo ma zamoczone uszy nigdy nie rozumiałam dlaczego nie wolno moczyc uszów to niby jak mam je wypłukac i umyć. Najlepsze, ze Kubuś nawet odwrócił kilka razy głowę i zamoczył oczy, bo nie wiedział hahah myślał, że może sie tak obracać hahaha

11 lata 4 miesiąc temu #788720 przez uniuni
Jamajka :laugh: ale się uśmiałam z tą grzywką i 'luzniutko' hhahahah :laugh: czasami z tym luzniutko mam jak z J. się przymierzam do skakania i myślę 'nie no, poczekaj chwilkę, bo jajka to Ci do dupy wpadną jak pierdutnę' ;p
Osóbka hehehe, to Mama też się pewnie zdziwiła trochę heheh :D co do bąka.. słyszeli, słyszeli, bo parsknęli wszyscy jak jeden i jak uciekałam swoim kaczym truchtem stamtąd to mi jeszcze na tyłek świecili zielonym laserkiem :P
Jorgus, Kasiak, Qltoorka, Jamajka cudne te wasze maleństwa - już nie maleństwa :D
Kasiak widziałaś co się w Bergen dzieje? Powódz! Wczoraj wyszłam 'na chwilę' na spacer myślałam, że zdążę przed deszczem.. wróciłam mokrusieńka! Bieliznę mogłam wykręcać :) Biegłam do domu, a mały się ze mnie zaśmiewał patrząc przez 'okienko' osłonki przeciwdeszczowej. Dobrze, że z górki było, to nie zasapałam się jak pies ;)
NataliaK Kochana pisz, pisze wszędzie gdzie możesz! Jakieś gazety dla przyszłych mam, fora itd. Tym bardziej, że ten zespół zdarza się tak rzadko i lekarze nie mają wystarczającej wiedzy ani doświadczenia z takimi przypadkami.
Emimnie też czasami takie myśli dopadają. Pewna życzliwa kobieta z mojej pracy powiedziała mi, że skoro nie urodziłam naturalnie, to nie mam pojęcia co na prawdę oznacza być matką.. Głupia pinda i tyle. Tak jak pisałaś, nie ważne którędy - poród, to poród, tym bardziej, że swoje też wycierpiałaś zanim do cesarki doszło.
A tu moje szczęście :) próbuje już sam trzymać butlę, ale nie umie trafić do dziubka ;)
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #788729 przez Qltoorka
Super, że w końcu na nowo zdjęcia się tu pojawiają :)
Baaaaardzo lubię :)
Chyba nawet wolę tu niż na FB, bo tam taka masówka jest...
Ach, cudowne są te lipcowe dzieciaczki :)
Uniuni, wciąż podtrzymuję-Nitoś wypisz-wymaluj-Mama :)
Jorgus-Twój synuś ma przepiękną ciemną karnację :) Po kim to?
kasiak, no, uroda Sebka jest już powszechnie znana :)

I mam pomysła na jeden prezent dla Syncia-sanki :)
Takie z opieradłem. Jak już będzie umiał siedzieć to będziemy ciągnąć szkraba po śniegu :)
Ja się tego aż doczekać nie mogę :)
To jedne z najwspanialszych wspomnień z dzieciństwa :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #788762 przez jorgus_krk
kasiak u nas nie da rady inaczej też jestem za "zimnym chowem" ale Kubuś po mamusi jest ciepłolubny :laugh: jak był lżej ubrany to nie spał wiercił się i płakał a jak jest tak opatulony to lula jak aniołek

kasiak, dorkiszon nasz te uwielbia leżeć sam w wanience i chlapie na wszystkie strony a teściowa jak tylko to widzi to od razu wychodzi bo "patrzeć nie może co my z tym dzieckiem robimy" :P

uniuni super synek, i jak ładnie trzyma butle, nasz próbuje powoli

qltoorka karnacje synek ma po mamusi :)

11 lata 4 miesiąc temu #788785 przez agusiaa26
Jakie sliczne chlopaczki, a Sebek jaki klusek cudny;)

11 lata 4 miesiąc temu #788829 przez nala
NataliaK, pewnie że pisz, może właśnie do jakiejś gazety dla przyszłych mam?

Matazytka, jej to długą drogę do Lolka mieliście, ale najważniejsze że się udało :)

Mleczna, no to masz, ładny leniuszek z Robsona :) (moja koleżanka tak na mojego męża mówi-też Robert:)). No ale co zrobisz, fajnie że tak długo i tak walczyłaś!

Jamajka, historia bąkowa przezabawna :D może zrobimy konkurs na bąkowe przygody hahaha a dzieciaki cudne. Jak patrzę na Twoją Lenkę to się zastanawiam jak będzie moja Alusia wyglądała za rok-dwa. Czy też będzie miała kręcone włosy po mamie, jakie oczy, jak będzie mówiła :) Twoje maluchy faktycznie podobne do siebie bardzo :)

Qltoorka, Jorgus,Kasiak, Wasze szkraby też pocieszne :) ja ostatnio jakoś mało robię fotek Alicji. Trzeba trochę nadrobić.

Dorkiszon, faktycznie jak Mleczna pisze. Jak znajdziesz na lokalnym ryneczku swojskie warzywa to super! Ja dostałam od koleżanki marchewkę i pietruszkę i pomroziłam.

Uni, Emi moze łatwo mi mówić, ale po co się przejmować w jaki sposób rodziłyście dzieci? Było, minęło czasu się nie cofnie, a poza tym ważne że są a nie w jaki sposób przyszły na świat.

A my od dzisiaj jesteśmy na Mazurach przez najbliższy tydzień. ehh

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #788874 przez karolinkanice16
A to mój dzisiejszy Ksawcio na macie :) tyle tego że nie wiedział za co łapać :)

Nie wiem czemu nie ma dźwięku bynajmniej ja go nie mam :(

11 lata 4 miesiąc temu #788919 przez kasiak
karolinkanice ale zajęty :) widać po wystawionym języku :laugh: ale słyszałam, że lepiej jak jest jedna-dwie zabawki. Bo jak jest ich za dużo to dziecko szybko sie męczy, bo ma za dużo wrażeń. Też mamy taką jakby matę i usunęłam większość zabawek, zawiesiłam dwie kaczki na długim sznurku i dłużej się bawi, niż jak było tego nawalone. Za to co jakiś czas można zmienić zabawkę, jak się znudzi.

Po kąpaniu standarowe już ostatnio marudzenie. Jadł przeż chwilę i zaczął kombinować. Włożyłam do łóżeczka żeby się wybawił-wynudził, i że może zaśnie...a gdzie tam. Kilka minut i wrzask za matką, bo ważyłam się wyjść z sypialni. Potem kolejne podejscie do cyca i znowu to samo. Mówię staremu żebyh się zajął nim, może go uśpi, ale też sie nie dało. W końcu przy trzeciej próbie padł. Ale na naszym łóżku, bo jak go podnoszę żeby ułożyć w łóżeczku to sie w locie, na śpiąco zaczyna drzeć.
Sorki, już się obudził i wyje. Nie wiem co mu jest :( straszna maruda sie zrobiła.

11 lata 4 miesiąc temu #788949 przez karolinkanice16
kasiak on ma zawieszone dwie jedna dużą i jedna małą grzechotkę, resztę które widać są zamontowane na stałe i nie da się ich ściągnąć :(

11 lata 4 miesiąc temu #788971 przez nala
Karolinkanice, ładnie Ksawcio się bawi. Moja Aluśka niestety nie chce leżeć na macie. Może zbyt pospolita i nudna jest? Nie wiem.

A propo prezentów mikołajkowo-świątecznych. A może sprawić maluchowi jakąś książeczkę? Co w ogóle myślicie na ten temat. Kiedy zacząć czytać dziecku i o jakiej porze dnia. Do głowy od razu przychodzi myśl, że na dobranoc ale u nas akurat Alicja po kąpieli i cycu od razu zasypia więc raczej odpada. A może przed kąpielą? hmm

11 lata 4 miesiąc temu #788990 przez Nikaa
nala my już czytamy Mikusiowi - dostał na chrzciny m.in. bajki to korzystamy :) czytamy po kąpieli i karmieniu Fajnie masz, że tak po kąpieli i karmieniu Twoja Alusia chce spać Mikuś niestety /stety tak nie ma :P

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka