- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- bea2a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja dałam dziś Martynce 3 łyżeczki jabłuszka ze słoiczka i mimo iż minę miała nietęgą, (kwasiła się) to otwierała buźkę i chciała jeszcze:) Mąż mnie wyzywa, że pewnie ją brzuszek będzie bolał bo powinnam dać pół łyżeczki i w ogóle to powinnam jeszcze miesiąc poczekać. Sama nie wiem ale zapytam pediatry na szczepieniu we wtorek. Ale jak widzę, że Wy wszystkie już coś dajecie to też chciałam spróbować. Tym bardziej, że ona tak na mnie patrzy jak ja coś jem. Jej oczka mówią - daj mama spróbować

U Agniesi obstawiam dziewczynkę.
My jutro o 8:00 ruszamy w kierunku Kołobrzegu. Po drodze mamy przystanek u znajomych, którym urodził się synek w październiku. Trochę się stresuje jak Martynka zniesie ten wyjazd. Ale to w końcu tylko 3 dni. Mam nadzieję, że jakoś damy radę. Trzymajcie kciuki.
kasiak współczuję gorączki u Sebka i mam nadzieję, że wszystko szybko wróci do normy.
Dorkiszon biedna jesteś. Twój Kubuś to istny wulkan energii. Ale pocieszające jest to, że najbardziej ruchliwe i nieznośne dzieci często są bardzo inteligentne i dobrze sobie w życiu radzą.
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Co do tego okrycia to widziałam na zdjęciach, że można też je zapiąć przeciągając pod pałąkiem i wywinąć na nim - o, coś takiego zrobić:
No, ale nie przekonam się czy to zadziała, póki nie sprawdzę

Na zdjęciach, które widziałam to, jak jest ten pokrowiec i rozsunięty daszek to dziecko jest prawie szczelnie zakryte.
Sprinta też brałam pod uwagę wcześniej, ale jak robiłam rozpiskę plusów i minusów podanych przed użytkowników tego wózka to zrezygnowałam z niego, ponieważ wymieniane były: mały daszek, zajmuje sporo miejsca po złożeniu i brak amortyzatorów.
Ale jak patrzę na Twoje zdjęcia to fajna jest ta wkładka

Wciąż mi chodzi po głowie ten Izzy

Ok, rozumiem, że zakłady jednak robimy

Nikaa, wszystkiego NAJ dla Mikołaja

- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-

Życzę Wam cudownego weekendu

W ogóle to będę musiała z Misiem chyba do lekarza się wybrać...

Od urodzenia coś mu dziwnie rósł paznokieć u dużego palca nózki, potem się nadłamał w rogu, az niedawno całkiem się ułamał. I chyba mu wrasta, bo zauważyłam dziś, że ma czerwony ten paluch...

A jeśli pamiętacie moje perypetie w przychodni to będę musiała odebrać kartotekę i zapisać się do innej teraz, bo tutaj już nie mam zamiaru iść.
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Qltoorko fakt, wozek nie ma amortyzatorow, maly nie jest po zlozeniu ale zaufalam tej firmie, jakby co sprzedam go na allegro;) tez zalezalo mi na tym aby maly byl zasloniety po bokach a w izzy material jest cienki i jakos tak golo bylo po bokach. Zdjeciami sie nie sugeruj, ta oslonka naprawde jest niewypalem ale oczywiscie to tylko moja sugestia, daj znac jak wymacasz izziego, ciekawa jestem twojej opini:)
Co do wymiarow to wizualnie tutaj Dzul siedzi na wkladce i ma jeszcze wolne miejsce do brzegow wozka a w izzy jego raczki stykaly sie od razu z bokami i na plasko wygladal jakby byl wrzucony do jakiegos wora;) nie wiem moze jakbym drugi raz go posadzila do izzy zmienilabym zdanie?
Nie wychwalam tego Sprinta, poprostu padlo na niego.
Bea2a szerokiej drogi i wytrwalosci w czasie jazdy;) oby Martynka wiekszosc drogi przespala!
- Marta27
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Życzę miłego weekendu i czekamy na relację i zdjęcia
Agusiaa super wózek i widać że Dzulian zadowolony. Ale on urósł od momentu kiedy go ostatnio widziałam
Ja obstawiam że Sewerynek będzie miał braciszka
Qltoorka też na Twoim miejscu bym odebrała kartotekę po co się denerwować.
A my chyba zaczynamy etap ząbkowania mały stał się niespokojny i budzi się z płaczem. Ja miałam dziś lenia nie poszłam z małym na spacer i cały dzień kisiliśmy się w domu. Zrobiłam tylko na obiad ogórkową i placki pizza trochę ogarnęłam mieszkanie i wstawiłam pranie. Większość dnia upłynął na zabawie z moim szkrabem.
- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1

My akurat spacerówkę mamy od naszego wózka i mi bardzo odpowiada, ale jest bardzo ciężka i tak myślę że do Polski kupię jakąś mała lekką a tu będę mieć tą. Bo ostatnio ciężko było Nam wnosić wózek a co dopiero teraz.
- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Mój kombinator nie chce spać. Coraz ciezej go uspic. Odmawia spania w łóżeczku, a usypianie u nas też długo trwa, często na raty usypiam

Jak Wy usypiacie dzieciaki? Chciałabym żeby spał u siebie, ale nie wiem za bardzo co musze zmienić zeby się udało. Spał sam od początku, moim zdaniem nic sie nie zmienilo a nagle zaprotestował i już nie chce. Karuzela ta sama, owieca przytulaśna też, pościel z milego w dotyku materiału, dwa komplety z tego samego mam i mu sie podoba, a jednak łóżeczko jest be. Nawet mu znoszoną koszulkę kolo dzioba kladlam żeby czuł zapach i nic

- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Ja obstawiam dziewczynkę

Bea2a - Pola jest z 23 lipca i jak narazie oprócz cycusia dostała polizać raz jabłko. Ale z wprowadzeniem pokarmów jeszcze poczekam, chociaz myślę ze w 5 miesiącu zacznę wprowadzać, tzn jak skończy 5. Wczoraj siedziała mi na kolanach i piłam herbatę to jak chwyciła za ucho od kubka to prosto do buzi pokierowala wiec powoli chyba wie co do czego i domaga się innych smaków niż mleczko

Zapomniałam dodać, że wazy 6100g i 67cm

- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Proponuje Sebka odłożyć po karmieniu do łóżeczka i niech lamentuje, zastosuj metode podnoszenia i odkładania! Kiedyś walczyłam z Julkiem ok 1,5h, ryczał a jak go podnosiłam to sie uspokajał, w końcu dałam mu cyca i usnął ze zmęczenia

Ogólnie mój Julek tez czasami wariuje, chce mu dać cyca a on sie odwraca no to wtedy daje go do łóżeczka, daje smoczka i czekam "aż mu sie przypomni cyc", jak popłakuje to go podnosze i zaraz odkładam i tak kilka razy, za np 5tym razem daje cyca i nagle niunio zasysa i zaraz śpi.
Najważniejsze nie poddawaj się i bądź konsekwentna! Jeśli nie chcesz spać z małym to rób wszystko żeby tak było, ja również nie śpie z dzieckiem, uważam że i on powinien mieć swój azyl dlatego malutki śpi w łóżeczku od urodzenia

- MlecznaMama
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
Ja obstawiam dziewczynkę u Agniesi.
Kasiak coś jest "{w powietrzu" mój mały coś ostatnio baaardzo marudny. Jak się zbliża wieczór to od jakiegos czasu mam normalnie stres bo on tak się wydziera. Zawsze chodzilismy spać o 21 a nawet 21.30 bez żadnego problemu i nadal tak jest. Natomiast od 19 jest taka jazda,że masakra Ryk RYK RYK!!! nie do zniesienia... nie wiem o co chodzi.
My mamy tak że życie nasze toczy się na dole w domu a sypialnia jest na górze. Tam idziemy spać i tyle. I jak jakiś miesiąc temu z Robertem zaczęły się problemy i płakał nawet do 23. Postanowiliśmy że o tej 21 będziemy kłaść go na górze gdzie jest cisza i ciemno i włączymy nianie. Od tamtej pory naprawdę ulga. Świetnie zasypia o tej 21. Ale skąd ta jazda o 19. Myślę żeby go dziś spróbować położyć dużo wcześniej. Zobaczymy czy się powiedzie..
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Jamajka nie ja nie robiłam nowej fryzury wtedy tylko farbowałam na ciemno, ale wczoraj znowu sobie zrobiłam sobie blond..

dzisiaj pierwszy raz zjedliśmy marcheweczkę

Co do wózeczka to szwagierka ma ten Venus milley....coś tam... spoko jest! no ale jak porównać do Tako no to nie ma co stanąć. My mamy Tako i on ma i gondole i spacerową wersję ale niestety wraca do szwagierki bo ona rodzi w styczniu. Więc my zaopatrzymy się myślę w ten Venus,. Jest w fajnej cenie

- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-

Pięknie...po prostu pięknie...mogłam posłuchać męża i wyjechać na parę dni do rodziców jak go zaczęlo brać...
- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Qltoorka mnie niesteaty przyplątał się ból gardła i też się zastanawiam jak uniknąć kontaktu z dzieckiem? no nie da się a on zaczyna psikać cholercia nie chcę aby mi się rozchorował.
A ja obstawiam braciszka dla Sewerynka, choć myślę, że najważniejsze zdrowie szkraba i wtedy rodzice będa i tak zadowoleni co kolwiek się wykluje :)Agniesia a rodzina już wie? czy jesteśmy pierwsze??
- magdalenagal
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)

Gad mój mały nie chce jeść rano. Od obudzenia do teraz wypił trochę mleka z cyca i przekonałam go do zjedzenia połowy słoiczka obiadku. No i próbuje już sam siadać, bo siedząc na bujaku zapiera się rękami i podnosi, albo rozkłada ręce poza bujak i sie odpycha. A jak się śmiesznie złości

Ogólnie zrobił się uparty i jak mu coś nie pasi to się złości, macha rękami i wrzeszczy. Diablątko małe, ale na szczęście przez większość czasu jest grzeczny.
A dla Sewerynka obstawiam braciszka, będą broić razem