BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 2 tygodni temu #802213 przez magdalenagal
My też nad Księciuniem pracowaliśmy kilka miesięcy :-) Dzień przed poczęciem kosmicznie się pokłóciliśmy i nie było mowy o jakichkolwiek staraniach. Ale wiecie... pierogi na zgodę :woohoo: Teoretycznie do poczęcia nie miało prawa dojść... A teraz mój cud mniemany śpi w wózeczku :-)

Myszka24 cześć- spóźnione ale szczere ;-) a historia z poczęciem... Jakbym słyszałam story mojej koleżanki ;-) też przekładała ślub na kwiecień :-) ale to było kilka lat temu :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #802239 przez Nikaa
pasal to musiał być fantastyczny widok dwie chichrające się panny :) i dobrze, że się odcinasz i nie bierzesz udziału w wyścigu szczurów

Martazytka również podpinam się pod pytanie o sisiaka synka - jak to w końcu jest ?? mi powiedzieli, że co najmniej do pół roku nic nie należy robić :unsure:

magdalenagal drugi Dziedzic powiadasz? :silly:

mlecznamama i tak karmiłaś naprawdę długo piersią :)

u nas dziecko planowane, ale zaskoczenie było, że tak szybko się udało :blink:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 2 tygodni temu #802245 przez pasal
U nas w rodzinie były bliźniaki i u mnie i u męża także się spodziewaliśmy. Zresztą zawsze jak rozmawialiśmy o dzieciach to mówiliśmy, że będziemy mieli bliźniaki. My tak jak myszka zaplanowany ślub, zarezerwowana sala, fotograf, zaklepane w kościele a tu niespodzianka. Jeszcze większa dlatego, że brałam tabletki antykoncepcyjne i jestem pewna, że zadnej nie pominęlam. Kiedy nie przyszła mi miesiączka od razu poleciałam do ginekologa(15 listopada), który stwierdził, że ciąży nie ma i mam brać dalej tabletki. Jakoś mnie tknęło i pogadałam z mężem że mam wątpliwości i tabletek nie będę brała. 17 listpada zrobiłam test i wyszły dwie kreski.. a raczej łącznie z 20 bo robiłam test po teście. Latałam po gabinetach (oczywiście z nfz) i nikt nie chcial mi zrobić usg żeby ciąże potwierdzić. 13 grudnia poszłam do lekarza prywatnie a on mi mówi, ze 8 tydzień ciązy bliźniaczej. Zaczęlam się tak smiać, że nie mógł zrobić zdjęcia. Śmiałam się całą drogę do domu. A teraz już mi nie jest tak do śmiechu :) Ślub musieliśmy oczywiście przełozyć :) z września na kwiecień :> i takim sposobem dziewczyny bawiły się ze mną na weselu.. a ja wyglądałam jak Fiona w brzydszej wersji :P

11 lata 2 tygodni temu #802249 przez MlecznaMama
ja z siusiakiem praktycznie nic nie robie. Raz za czas przy kapieli oczyszczam, ale szczerze przyznam że na siusiakach to ja się nie znam i boję się ruszać żeby czegoś nie uszkodzić.. i w ogóle strasznie jest dużo różnych czasem totalnie przeciwnych zdań na ten temat, przyznajcie same. Niektórzy mówią tak, niektórzy inaczej.

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #802250 przez Nikaa
Dziewczyny miałam pisać i bym zapomniała - te, które mają takie cudo - śpiworek z owczej wełny - gdzie je kupowałyście :unsure: na allegro czy gdzieś w sklepie :unsure: jeśli na allegro mogłąby któraś podać linka co by skorzystać z oferty sprawdzonego sprzedawcy :unsure: czy jesteście zadowolone z zakupu :unsure: bo sama się nad czymś takim zastanawiam ... mam co prawda kombinezon dla Mikusia, ale jakoś tak widzę zachwycony nim nie jest :P ma za małe możliwości by się ruszać np. nóżkami wymachiwać
Mamy Mikołajów - kiedy planujecie imieniny swoich synków :unsure: my postanowiliśmy, że imieniny nasz Mikuś będzie miał w lutym dopiero- a niech tam mu będzie i ma Mikołajki jak wszyscy :lol:

11 lata 2 tygodni temu #802252 przez uniuni
Mamy chłopców ja nie wiem czy Wam to jakoś pomoże, ale.. Nam położna powiedziała, że to, że napletek jest przyklejony jest normalne u niemowlaków. Ściągać trzeba tylko wtedy gdy tej skórki jest tak dużo, że nie widać ujścia cewki moczowej i robi się balonik gdy maluch sika - wtedy trzeba ściągać. Jeśli delikatnie ściągając napletek widać ujście cewki moczowej, to tyle wystarczy by utrzymać higienę i nie narobić szkód typu blizny, zrosty itp.

U mnie dzisiaj głuszec na obiad :) Też chcę zasłużyć na gałąź, bo dziś takie sny miałam, że gdyby J. już do pracy nie pojechał, to by się chyba gałąź zatarła ;P

Mleczna Ty się nie biczuj, ja Cię rozumiem :kiss: Nitoś też tylko z butli ciągnie cycka już od około 2miesięcy nie chce. Ściągam więc ten pokarm jaki mam i dostaje z butelki, ale z dnia na dzień tego mm jest więcej w jego jadłospisie ;) Teraz powoli zaczynam zapasy rozmrażać, bo nadal bym chciała by było pół na pół z mm :)

Pasal no i widzisz, wszystkie Ci tu współczułyśmy, a ja teraz czuję nutkę zazdrości :kiss: Wiem ile radości daje mi śmiech Nitosia, a co dopiero gdy byłoby ich dwóch? :woohoo: Cieszę się, że Ci się 'śmiaciem' odpłacają dla odmiany :)

Osóbka mięśniak tak? :laugh: dobry lekarz :D a może on przyszłość przewiduje i faktycznie syn solidnie umięśniony będzie? :blink:

Myszka24 u nas też planowany. Wyczekiwany 3 lata i poczęty 4 miesiące przed planowaną pierwszą próbą in vitro :)

11 lata 2 tygodni temu #802253 przez Nikaa
Dziewczyny miałam się pochwalić, ale cały czas brakuje czasu na napisanie dłuższego postu ... Ostatnio z jakiś tydzień temu leże sobie z rana w łóżku z Mikusiem, mąż już w pracy , Mikołaj bawi się swoim smokiem - próbuje z rożnych stron władować go do buźki ja sobie leże obok i obserwuje i nagle chyc mój synek przeturlał się z plecków na boczek w stronę po której ja byłam ... popatrzył na mnie i chwila moment banan na twarzy i próbuje włożyć mi swojego smoka do buzi .... normalnie podzielił się swoim smokiem :cheer:

11 lata 2 tygodni temu #802256 przez MlecznaMama
Nikaa ja jakbym miała Mikołaja to chyba też bym zaplanowała jego imieniny na inny dzień niż 6 grudnia.

11 lata 2 tygodni temu #802262 przez Nikaa
Mlecznamama tak sobie pomyślałam, że jako dziecko uwielbiałam Mikołajki - i to nie ze względu na prezenty bo najczęściej dostawało się małe prezenty - kalendarz adwentowy + jeszcze coś słodkiego - ale uwielbiałam pucować buty i to oczekiwanie - dla mnie to taki przedsmak świąt był zawsze
Rodzina ciut marudna, ze nie w Mikołajki te imieniny ale mój mąż krótko i genialnie załatwił sprawę jednym zdaniem : gdy pojawi się kolejne dziecko byłoby to niesprawiedliwe by jedno miało i mikołajki i imieninki a pierworodne obie uroczystości w jednym terminie ... i protesty ucichły :silly:

11 lata 2 tygodni temu #802268 przez MlecznaMama
Tak no powiem Ci ,że mąż świetnie to rozegrał! 6 grudnia no wyjątkowy był ten dzień. Moi rodzice zawsze potrafili tak ciekawie zadbać o to byśmy z moim bratem miło przezywali ten dzień. ahhh wspomnienia..
a wiesz,że nawet nie wiedziałam,że Mikołaja jest też w jakies inne dni. I na szczęście,że jest.

11 lata 2 tygodni temu #802282 przez MlecznaMama
hehehe Uniuni no to zazdroszczę snów. Mi się dzisiaj śniły jak zwykle papierosy. Siedziałam ze szwagrem i kurzyliśmy Marlboro. Niech to jednak pozostanie tylko w granicy snu. Póki Robercik jest malutki to nie będę paliła. Na starość sobie zakurze :D
Uni u mnie ręcznie się nie da.... zawsze byłam wyznawczynią teorii że nie da to się parasola w dupie otworzyć ,i proszę.... Ręcznie wyciskam może łyżeczkę. Ukłon w Twoją stronę bo Ty walczyłaś i udało Ci się. Jeśli będę mieć kiedyś dzidziusia jeszcze, to o ile uda mi sie karmić piersią to jak najpóźniej podam mu MM. U mnie momentem przełomowym był pobyt w szpitalu.. tam po każdym karmieniu piersią dawałam mm, i tak coraz więcej tego mm coraz mniej piersi.. i prosze. Ale... nie ma co przeżywać. Na pewno zniknął mi jeden uciążliwy problem- Robert już nie ulewa.. a to był koszmar bo nieraz się zachłysnął. MM mogę spokojnie zagęścić i nie ma tego problemu.

11 lata 2 tygodni temu #802287 przez Nikaa
są w lutym i w marcu i we wrześniu i chyba jeszcze w listopadzie- całkiem sporo tych możliwości imienin Mikołaja jest :)
MlecznaMama no Ty to masz sny :huh:

11 lata 2 tygodni temu #802290 przez agniesia
Cześć dziewczynki:)
Wybaczcie, ze się nie odzywałam...ale mam zmartwienie;(
Otóż byłam z Sewerynem w poniedziałek u chirurga na kontroli i okazało się, ze przepuklina pępkowa zeszła, a wodniaczki jąderek się powiększyły i będzie miał operacje jak skończy roczek...:( Najgorsze jest też to, że ja będę w tym czasie w zaawansowanej ciąży i być może będę rodzić.
Ta informacja strasznie mnie zdołowała;(
Byliśmy już na rehabilitacji 4 razy i dzisiaj Pani stwierdziła, że widzi duże efekty rehabilitacji u Seweryna, podnosi lepiej główkę, ma silniejsze rączki i nóżki...aż serce się raduje:)
Ściskam Was mocno:)

11 lata 2 tygodni temu #802291 przez MlecznaMama
przyznam Nika,że wolałabym erotyczne.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja chciałam żeby mały miał imieniny po urodzinach i jedyna data to 17 wrzesień...później już nie ma

11 lata 2 tygodni temu #802295 przez MlecznaMama
Agniesia tule mocno! ta operacja to pewne? Ale się to skumulowało. Wszystko będzie na pewno dobrze, a Ty musisz być silna bo rośnie w Tobie życie :) i e ciotki bardzo czekają na narodziny Lipcowego Dzidziulka :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka