- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- yuki
- Wylogowany
- gaworzenie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
nala a dałaś zwykłą kaszę czy gotową z mm? Te gotowe mogą czasami uczulać. Gdzieś czytałam, że jeśli pojawi się wysypka, to należy odczekać jakiś czas i spróbować ponownie, bo czasami reakcja może się pojawić ale nie musi to oznaczać od razu alergii.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nala
- Wylogowany
- budujemy zdania
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Status na dzisiaj: 6940g i 67cm. Przybrała 1kg40g i urosła 5cm od ostatniego szczepienia.
Poza tym zjadłam na próbę dzisiaj jogurt naturalny (bo nabiału praktycznie nie jem, poza masłem do chleba) i niestety obsypało Martynkę. Czyli nadal nadwrażliwość na nabiał ;/
Co do karmienia Pani pediatra powiedziała, że wprowadzamy posiłki od 4 do 6 miesiąca a gluten po skończonym 5 miesiącu i to najlepiej dodając pół łyżeczki kaszki do obiadku. Powiedziała, że mała dobrze wygląda, więc na razie nie potrzebuje być dokarmiana bo mleko jej starcza. Ale po troszku można już jej coś dawać, ale spokojnie i w małych ilościach.
Pasal współczuje Ci tego wstawania. Jak Martynka budzi się co godzinę to mam dość. Ale tyle co Ty to bym zwariowała chyba...
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
pasal dziewczynki ładnie ważą, prawidłow nie ma czegoś takiego , ze powinny ważyć tyle i tyle. Jak mnie wkurzają takie gadki i rozmowy a dziecko powinno to i tamto. Mają swoje tempo więc olej te wszytskie dobre rady kochana.
yuki u nas kąpiele super Janek uwielbia wodę - ale ciepłą jak zrobię taką letnią i wezme go do łazienki do wanny to nie jest taki zadowolony. Może zróbcie mu taka cieplutką wodę?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja mam ogromny problem ze śpiworkiem.. na bliźniaczy wózek nie robią.. dwa do wózka nie wejdą a jeden będzie za mały. Myslicie, ze idzie przetrwac zimę bez tego? czy w większe mrozy też bedziecie chodziły na spacery?
NataliaK już sanki? nie za wcześnie na sanki ? Mi się te sanki podobają takie wielofunkcyjne
- nala
- Wylogowany
- budujemy zdania
Pasal, a spiworek do gondoli czy spacerowki? Ja planuje przezimowac w gondoli i spiworka nie kupuje. Poki co Ale ubieram w dodatkowy dres, na to kocyk i przykrywka od wozka i ma cieplutko a w mrozy dojdzie kombinezon i styka.
Bea, zapiekanka wyglada pysznie. Zaraz oblukam kiedy Ty masz czas na pichcenie? Ja to wieczorami zazwyczaj robie obiad na drugi dzien jak Alusia spi i to cos na szybko bo juz mi sie nic nie chce. Podziwiam
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
pasal nie daj się wciągnąć w wyścig szczurów bo zwariujesz od tego wszystkiego kto kiedy jakie umiejętności nabył Jak ja Tobie współczuje to nawet nie masz pojęcia ... a tekst o innej cierpliwości to mnie po prostu powalił ... jak dla mnie to było mega złośliwe i chamskie - przepraszam, że tak wprost piszę ale denerwują mnie takie teksty Każda mama kocha swoje dzieci najbardziej na świecie i tyle
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
A dzisiaj majstrowałam ruskie pierogi pod koniec mi nogi w wiadome miejsce właziły ale są! Zjadłam jednego bo przy robieniu tak się farszu ożarłam, że patrzeć na nie nie mogłam
Chłopaki wreszcie śpią. Ale niuniek nie byłby niuńkiem jakby się z jakiegoś głupiego powodu nie obudził mężu kichnął a młody w ryk ale cóż to było za kichnięcie, z cyklu "masz szczęście, że Ci nosa nie u*jebało" dom się zachwiał w fundamentach i ja też się wystraszyłam
Co do czytania. Ja czytam namiętnie i w każdej wolnej chwili, nawet etykiety na proszku do prania a mąż w życiu przeczytał ze trzy książki i tylko lektury szkolne Sebkowi planuję czytać, najlepiej baśnie, które znam z dzieciństwa, Andersen, bracia Grimm...a nie te upośledzone książki, które są tak napisane, że sama ich nie kumam...
karolinap lubię robótki ręczne ale Ty bijesz mnie na głowę gratuluję i podziwiam, rozkręcaj biznes kobieto!
martazytka śpiewamy, wygłupiamy się, teksty piosenek są tak pokręcone, że aż się dziwię, że Sebkowi się podobają a szczepienia nie przewiduję na razie, bo nie mam w planach przedszkola na razie, więc sie wstrzymamy.
pasal wózek mi się podoba, nie wygląda jak czołg, chociaż na bliźniaki to nawet zgrabny. Daj znać jak wygląda po testach 38pobudek, dżizas, to ja po trzech już nie kontaktuję i cyca na śpiąco wciskam, bo smoczek jest be kobieto jesteś mega! Matka Polka niezniszczalna
myszka rôwnież witam im nas więcej tym weselej
nataliak witaj po rozdziewiczonej stronie mocy nasz dzisiejszy raz zastopowała mała cyckowa pijawka a już taką ochotę miałam w końcu zasłużyłam na małe co nie co, pierogi się same nie zrobiły
A sanki takie sobie. Niby fajnie bo wielofunkcyjne, ale kurde jakieś ogromne! Ja myślałam kupić na przyszłą zimę dopiero i kupię sama bo takie prezenty nieskonsultowane są najgorsze.
Ten list super pamiątka. Fajnie tak, jak ktoś o nas pamięta. A listu zwykłego nie dostałam chyba od gimbazjum
dorka z tym zapaleniem to już mi się nawet słuchać nie chce. Ciepło czy zimno, wieję czy nie wieje i tak go zawieje, czapki nie ma chory bedzie, blablabla...ja wiem, że 20+ lat temu było takie przekonanie, ale ja czapki już nie ubieram, nawet po kąpieli.
yuki a ten fotelik, czy bujaczek to stabilny masz? Żeby nie fiknęła razem z nim do przodu, bo się z nim przewróci i trzeba będzie ratować...zdolniacha mała
bea oj coś wiem o hipermasakrze przy szczepieniu nasze pierwsze było tak histeryczne że bałam sie w przychodni pokazać przy drugim. O ale od humoru bobasa wszystko zależy, jak się dzień źle zacznie to nic juz nie pomoże. Oby malutkiej nic nie było po szczepionce
Nie wiem czy ogarnęłam wszystkie tematy. Jak coś zapomłam to sorki, ale widzicie, która godzina. No ten, czuję sie usprawiedliwiona dobranoc
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Dobra chyba pora spać. Sebek się już nie rzuca, może z godzinę da pospać zanim sobie o cycu przypomni.
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
NataliaK przepiękna historia z tą suknią! I blog świetny-miodzio
Pasal ja aż z ciekawości weszłam sprawdzić na którym centylu znajdują się Twoje panny, a one w okolicach 50tego!! Przecież to idealnie! Możesz sobie pogratulować,bo świetnie sobie radzisz, one nie są za małe! Nie daj sobie wmówić, że jest inaczej,
Wędrówki nocne u mnie wyglądają podobnie tylko,ze ja łóżeczko Mam w sypialni ale np wczoraj 14 razy wstawalam nakarmić, utulic lub podać smoka +20 pobudek gdy zaplakal przez sen, pierdnal, chrzaknal czy się zasmial
Wózek-mam nadzieję jak Nala przetrwać z gondola przez zimę. Zamierzam tylko dokupić owcza skórę żeby wyłożyć dno gondoli - będzie cieplutko
Myszka witaj! Mi się wydaje, że Twój skarb jest po prostu przytulakiem A w nocy budzi się zupełnie i szuka cyca czy karmisz zanim się rozbudzi? Pytam, bo dziś miałam grupowe spotkanie z położną i jedna z Mam ostrzegała by tak nie robić, bo zazwyczaj wystarczy przytulić i dziecko zasypia. Położna poparła więc chciałam się podzielić tą wiedzą
Yuki Nils tak reagował więc gdy J. wykładał go do wanienki ja dawalam mu palce żeby się chwycił a jak już leżał sobie to przykrywalam pieluszka tetrowa i zaczynałam od masażu nóżek wtedy się rozluznial. I wodę mamy w granicach 38/39st
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
A o meginocośtam też nas lekarze nie informowali. A trafialiśmy za kazdym razem na innego dr i kazdy z nami o szczepionkach nawijał...
bea2a, nie dość że Ci zazdroszczę wyjazdu to jeszcze Ci zazdroszczę jak świetnie sobie radzisz z Martynką na basenie Ja chyba się nie odważę... Nie wyobrażam sobie całej tej organizacji-strachliwa dupa ze mnie i tyle
Bardzo się cieszę, że udał Wam się weekend Więc Martynka pierwsze "wakacje" ma już za sobą
pasal, i widzisz? widzisz? i dla bliźniąt można fajne bryki znaleźć
ILE pobudek??? Ty bidna masz hardcore 24h na dobę... masakra... często się zastanawiam jak to jest u Lacrijki... Ona od czasów porodu odezwała się chyba, z tego co pamiętam, raz i słuch o niej zaginął...Tylko czasem na FB mamy okazję zobaczyć jakieś zdjęcie i tyle... No i była też tu z nami sierpniówka z chłopcami-twinsami, prawda? I też przestała się odzywać... Jak i cała reszta tych sierpniówek, które tak chciały do nas dołączyć i cieszyły się, żeśmy je przyjęły...
karolinap, jak będziesz wybierać "bezpieczne" książeczki dla Polci to się dokładnie im przyjrzyj. Ja kupiłam ostatnio w Smyku taką dmuchaną piszczącą książeczkę. Niby super, w sam raz do rączek małego dzidziolka, a po jakimś czasie zauwazyłam, że to cholerstwo ma strasznie twardy plastikowy grzbiet, który jest tak zagięty, że grozi wypadkiem... A niby książeczka od 0+
uniuni, ach....unitra....to był dopiero wypas aż mi się przypomniało to nagrywanie, przewijanie i wyciąganie wciągniętej kasety a potem nawijanie taśmy za pomocą ołówka ach...dzięki za przywołanie fajnych wspomnień
Martazytka, pewnie w tych słoiczkach Hippa dają takie odmiany warzyw, których może i u nas nie ma. Bo z pewnością chemii tam nie ma. Frytki np też w kazdej jadłodajni smakują inaczej I też inaczej niż w domu. Ileż to jest rodzajów ziemniaka przecież...
Myszka24, witaj uff...a już myślałam, że tylko mnie się tu przydarzyło późne macierzyństwo czuję się od razu lepiej Co do Twojego problemu... córcia w dzień co ile je? Też co 1,5h? Może powinnaś ją wybudzać w nocy przy cycu jakimś głaskaniem policzka czy czymś takim, by się porządnie najadła i dopiero potem spała... A przekładasz ją z jednego cycka na drugi? Bo ja mam tak, że Mikołaj jak opróżni już jednego cycka w nocy to zasypia, ale jak go przełożę na drugą stronę to dalej na półśpiąco je.
Natalia,
W końcu pochwaliłaś się i TY swoim blogiem Pięęęękny
Nala, ja chciałabym, by w pierwszej kolejności mój synuś odwiedził naszą piękną Polskę Jest tyle pięknych zakątków tutaj... Sama wiele miast, pięknych miejscowości górskich, a nawet Mazur nie znam, więc chcę to nadrobić z moim synkiem... A jako, że jestem z południa kraju to i nad morzem byłam ledwie dwa razy w życiu...
yuki, ale masz wiercipiętę
Co do kąpieli-myślałaś może nad tym, że temperatura wody jej nie odpowiada? My testowaliśmy różne konfiguracje i Mikołaj woli cieplejszą niż standardowe 37.
agusiaa, oglądaliśmy wózki. Wczoraj wybraliśmy się do Sosnowca bo tylko tam ten Izzy jest. Dwa sklepy. W jednym akurat im się malować salon zachciało i zaprosili na następny dzień, a w drugim sprzedała się ostatnia sztuka i tez zaprosili na następny dzień...WRRR!!!! Ale byliśmy wściekli. Ale ok, tak się uparłam, że nie kupię w ciemno, że pojechaliśmy znów dziś. Był. I mi się podoba bardzo. Porównywałam Izzy do Sprinta i jednak Izzy. A jak Misia wsadziłam do wózka to tak mu się spodobało, że był płacz jak go wyciągnęliśmy i wsadziliśmy z powrotem do fotelika. Tak więc sam zadecydował Mnie ten spiworek na nóżki nie wydawał się kiepski, może dlatego, że sama lepszego przy moim wielofunkcyjnym nie miałam Więc i przyzwyczajona jestem. Ale ja śpiworek ciepły mam, więc to bedzie tylko jako taka dodatkowa osłonka Sprzedawczynie też zachwalały wózek i firmę, bo robi je Roan, więc już nie mam wątpliwości i zamówiliśmy przez internet, bo znalazłam na niego promocję 70 zł taniej niż w sklepie
Po to jest tyle wózków, by każdy mógł wybrać coś dla siebie Mam nadzieję, że obojgu nam będą nowe wózeczki długo służyły Ja się już doczekać nie mogę dostawy W końcu leciutki wózek
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
Kasiak
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
P.S. Ten sam czas co w Pl a Ty spać nie możesz?
Nala ja na zagraniczną podróż wybieram się do Polski tak jak Qltoorka chciałabym odwiedzić kilka miejsc w Polsce, a i J. Bardzo lubi wakacje spędzać w Pl - tanio, pięknie i dla odmiany - płasko